SZÖKŐKÚT ÚJPALOTÁN

Környezetvédelem, szobrok, műemlékek, kerületfejlesztés

SZÖKŐKÚT ÚJPALOTÁN

HozzászólásSzerző: gabi » 2008 jan. 28 18:58

Tisztelt Fórumozók, Tisztelt XV. kerületi Polgárok!

Alulírott Várhegyi Gábor, újpalotai lakos, a „SEGÍTSD AZ ISKOLÁDAT! Közhasznú Egyesület” elnöke köszöntöm Önöket.

Kérem, engedjék meg, hogy ezúton is tájékoztassam Önöket egy, a kerülettel és azon belül Újpalota Fő terével kapcsolatos eseményről, illetve ezzel az eseménnyel kapcsolatosan Egyesületünk és a Nyírpalota Társaság szerepéről. Teszem ezt egyrészt azért, mert szeretném, ha a kerület minden polgára értesülhetne arról, hogy ebben az évben Újpalota Fő terén átadásra kerül egy szökőkút, másrészt nagyon jó lenne, ha minél többen hozzászólnának, véleményt nyilvánítanának ezzel kapcsolatban.
Előre elnézésüket kérem, hogy ez az írás kissé hosszú lesz, de miután egy hosszú folyamatról van szó, úgy érzem, hogy kötelességem, hogy a folyamat minden részéről tájékoztassam Önöket.

A „SEGÍTSD AZ ISKOLÁDAT! Közhasznú Egyesület” tagja egy újpalotai civil társadalmi koalíciónak: a Nyírpalota Társaságnak. Ez utóbbi szervezet egy nem jogi személyiségű érdekvédelmi természetű közösségi tanács (civil kerekasztal), amely az újpalotai lakótelepen működik a helyi-városrészi ügyek közösségi kezelésére, azzal a céllal, hogy az itt élőknek segítsen abban, hogy vegyék kezükbe a saját sorsuk, életük alakítását, formálását; azon fáradozik, hogy az összefogásban közreműködők részt vehessenek az Újpalotát érintő kérdések megvitatásában és azokkal kapcsolatos döntések meghozatalában.

A Nyírpalota Társaság elnevezésű közösségi tanácsnak tagjai a lakótelepen működő további civil szervezetek: a Toronyhír Újpalotai Média Alapítvány, az Újpalotaiak Baráti Köre Egyesület, a Palotai Polgárőrség, Garaboncziás Egyesület, a Nyitott Gondolkodók Egyesülete, Lakásbérlők Egyesületének újpalotai csoportja, SZÖVTÁRS Egyesület, az Otthon Segítünk Alapítvány újpalotai csoportja. Rajtuk kívül helyi szakintézmények: az Újpalotai Szabadidő Központ, az Újpalotai Családsegítő Szolgálat, a FSZEK Újpalotai Fiókkönyvtára és néhány helyi polgár résztvevője még ennek a társadalmi koalíciónak.

A program előzményeként a Nyírpalota Társaság már évek óta szorgalmazza az Újpalotai Fő tér közösségi részvétellel történő átalakítását. Ennek érdekében 2005-ben két sikeres kerekasztal-beszélgetést szervezett, melyen ott voltak építészek, önkormányzati szakemberek és az érdeklődő civilek. Milyen Fő teret szeretnénk? címmel közvélemény kutatást végeztünk a lakosság körében. A második fórumot már ennek ismeretében tartottuk. A lakossági aktivitás további előmozdítására 2006-ban makettet készíttettünk a lakótelep központjáról, és egy kiadványban összegeztük a Nyírpalota Társaság Fő térrel kapcsolatos kezdeményezéseit. A tájékoztatást és mozgósítást szolgáló kiadvány, valamint a makett felhasználásával történő újabb közösségi tervezés, konzultáció bővítette a kezdeményezéshez kapcsolódó civilek körét. Erre a két éves folyamatra támaszkodva szeretnénk továbbvinni a társadalmi részvétellel történő tervezést, megvalósítást, mely a civil érdekek érvényre juttatását szolgálja.

A program fő eleme az „Álmodjunk várost – tervezzük meg önmagunknak Újpalotát!” című, 2004-ben megkezdett – közösségi tervezésen alapuló - akció folytatása. Ennek keretében 2007. januárjában képzőművészeti pályázatot hirdettünk a lakótelepen: helyi közösségekkel, itt élő laikusokkal, diákokkal, középkorúakkal és idősekkel, főiskolák-egyetemek hallgatóival készítettünk terveket, rajzokat egy, az újpalotai Fő téren megvalósulandó szökőkútra. Ugyanis a korábban végzett helyi közvélemény kutatásunk alapján a legtöbben szökőkút vagy parkban létesíthető vizes objektum telepítését javasolták. Hasonló hangsúllyal kérték a lakók, hogy a Fő téren találkozásra, beszélgetésre alkalmas helyek, ezt szolgáló kerti bútorok is létesüljenek. Kerüljön tehát valamilyen formában megfogalmazásra, lerajzolva, modellezve vagy más módon kinyilvánítva, hogy egészségesebben, komfortosabban élhessünk itt, hogy büszkék lehessünk mások előtt is a városrészünkre. Hogy olyan közösségi terünk legyen, amely a találkozásokat, az együttlétet, az összefogást, az egymás iránt szolidaritást serkenti. Elgondolásunk az volt, hogy a korábbi teljes főtéri átalakításhoz képest egy kisebb feladat (szökőkút és találkozóhely) nagyobb sikerrel valósulhat meg.

Mi lehet az eredménye ennek a közösségépítő folyamatnak?
Az elmúlt két év során több mint kétszázan kapcsolódtak valamilyen formában a közösségi tervezésben. Ezt az aktivitást szeretnénk folytatni és a Fő tér teljes rekonstrukciójából a középponti lényeges részre koncentrálva – szökőkutat és találkozóhelyet – ugyancsak közösségi részvétellel megtervezni, majd megvalósítani. Olyan egyedi, esztétikus szökőkútra gondolunk, mely új jelképe is lehetne a lakótelepnek és egyúttal olyan központi találkozóhelyül is szolgálhatna, amely egy Fő tér alapvető funkciói közé tartozik. Csaknem négy évtizede él együtt a 38 ezres lélekszámú városrész egy megfelelő közösségi tér hiányával, hiszen a tervezett sokfunkciós központ nem épült meg. A társadalmi tervezéssel megvalósuló közösségi tér visszaadná a presztizsét a közösségért végzett önkéntes munkának és a helyi társadalom is jobban megbecsülné, mert maga is részt vett a kialakításában. Amennyiben megvalósul a központban a közösségi tér, az példát adhat a XV. kerület másik két városrésze (Rákospalota, Pestújhely) polgárainak hasonló kezdeményezések elindítására.
* * *
Az NCA Civil Önszerveződés Szakmai és Területi Együttműködés Kollégiuma a részvételi demokrácia és a demokratikus intézményrendszer feltételeinek támogatását célzó 2007. évi meghirdetett pályázatához fordultunk támogatásért, ennek a civil érdekképviseletnek, a Nyírpalota Társaságnak a keretében történő civil érdekvédelemmel kapcsolatos programunkkal: A cél érdekében felkértünk három civil szervezetet, a Nyitott Gondolkodók Egyesületét, az Újpalotai Toronyhír Média Alapítványt és az Újpalotaiak Baráti Köre Egyesületét hogy aktívan vegyen részt programunkban. A felkért szervezetek vállalták a közreműködést. Vállalt feladataikat az Együttműködési Megállapodás tartalmazza.

A pályázatot 2007. májusában nyújtottuk be az NCA felé és decemberben értesítettek bennünket, hogy pályázatunkat elfogadták, megkezdhetjük a program megvalósítását és május 31-vel fejezzük is be azt.

2007. december közepén az alábbi levéllel fordultunk Hajdu László polgármeszet úr felé.
A levél kissé rövidítetten:

Tisztet Polgármester Úr!

Alulírottak Kelemen Árpád és Várhegyi Gábor, az Egyesület tagjai nevében tisztelettel köszöntjük!

2007 tavaszán Ön elfogadva meghívásunkat jelenlétével tisztelte meg a Nyírpalota Társaság ülését. Ezen az ülésen is megfogalmazódott, hogy nagyon jó lenne, ha az újpalotai Fő tér egy szökőkúttal és találkozóhellyel gazdagodhatna. Ez nemcsak társaságunk, de Újpalota lakossága és az önkormányzat közös érdeke lenne. A témára vonatkozóan Polgármester Úr elmondta, hogy anyagi okok korlátozzák a terv megvalósulását, de hozzátette, hogy a szökőkút témát nem felejti el és utána néz a megvalósítás lehetőségeinek.
A Nyírpalota Társaság tagjaként egyesületünk felajánlotta, hogy lehetőségei keretében minden segítséget, támogatást megad az önkormányzat részére, hogy a terv megvalósuljon, amit Ön örömmel fogadott.

Amíg a Kollégium döntésére vártunk, addig az ősz folyamán – nagy örömünkre – egy szökőkút kialakítása kezdődött meg a Fő tér középpontjában. A munkálatokat minden nap nagy figyelemmel követtük és örömmel láttuk, hogy a tér ezen részének rendezése is megkezdődött. A munka a közelgő télre tekintettel véget ért és most egy tábla hirdeti, hogy ezen a területen 2008. első felében szökőkút épül.
Decemberben hivatalos értesítést kaptunk az NCA-tól, hogy pályázatunk nyert és megkezdhetjük a pályázatunkban foglaltak megvalósítását.
Időközben munkatársam Kelemen Árpád, az Újpalotai Szabadidő Központ munkatársi talákozóján említette Polgármester Úrnak a pályázatunkat, és Ön elmondta, hogy a szökőkút terve még nem végleges, az a lehetőségeken belül változtatható.

Tisztelt Polgármester Úr!

Egyesületünk a napokban megkezdte pályázati programjának megvalósítását. Most és a jövőben is tájékoztatni szeretnénk minden ezzel kapcsolatos lépésünkről. Tesszük ezt azért, mert szeretnénk, ha Ön és munkatársai naprakészen értesülhetnének a mindennapi helyzetről. Másrészt – amennyiben Polgármester Úr élni kíván a lehetőséggel – szeretnénk, ha civil szervezeteink és a lakosság illetve az önkormányzat együttes munkájával épülne fel a régen várt szökőkút. Ez Önöknek is előnyös lenne, hiszen a jövőbeni Európa Uniós pályázatoknál nagy előnyt jelentene egy – a civilekkel és a lakossággal közösen lefolytatott - már megvalósított beruházás. Amennyiben Polgármester Úr jónak látja, akár közös együttműködési szerződést is köthetnénk ebben a projektben.

Visszatérve pályázatunkra:

2007. december 8. és 13. között felkértünk három helyi képzőművészt, hogy tervezzék meg a már kialakított szökőkúthoz illeszkedő, az ő elképzelésüket tükröző modellt. Elképzelésüket írják le, és készítsenek makettet róla 1:10 léptékben. Dréher János, Nagámi és Szabó Gábor képzőművészek a felkérést elfogadták. A művészek vállalták, hogy a terveket és a maketteket 2008. január 31-ig elkészítik.
Az elkészült műveket 2008. február 6-án zsűriztetni fogjuk a Budapest Galéria szakembereivel, és bemutatjuk a lakosságnak, hogy ismerjék meg a terveket és mondjanak véleményt róluk. A zsűriztetés előkészítését megkezdtük.

A pályázatunkban foglaltak szerint 2008. május 31-ig az alábbi teendők várnak ránk:

- Ismeretterjesztő előadást tartunk a lakosság részére a közösségi tér funkciójáról és település-fejlesztési hatásáról. Nyilvános fórumot és szakértőkkel való konzultációt szervezünk az elkészült tervekről és a Fő térbe történő illesztésükről. A fórumhoz szórólapokat készítünk és jelentetünk meg.

- Hírlevelet jelentetünk meg, melyben közöljük a felkért művészek alkotásait és un. véleménynyilvánító lapon kérjük a lakosság visszajelzését, hogy melyik verziót preferálják.

- Tematikus kiadványt jelentetünk meg 1000 példányban, amelyben összegezzük a Fő téri projekttel kapcsolatos eddigi közös törekvéseinket és eredményeinket. Közzé tesszük a képzőművészek által elkészített terveket. Társpartnerünk, a Nyitott Gondolkodók Egyesülete a kiadvány számára riportot fog készíteni Polgármester Úrral és a szökőkutat építő Ganz HYDRO Kft. szakembereivel.
A kiadványt 2008. áprilisában tervezzük megjelentetni.

- A programsorozat zárásaként közösségi találkozót hirdetünk az újpalotai Fő téren, ahol igyekszünk megeleveníteni (szimulálunk) egy találkozóhelyet.
Amikor ismételten megköszönjük Polgármester Úr és munkatársai döntését, miszerint megkezdődött az újpalotai szökőkút építése abban a reményben zárjuk sorainkat, hogy a továbbiakban közösen együttműködve alakul majd ki Újpalota legújabb szimbóluma.

Budapest, 2007. december 14. Tisztelettel: Kelemen Árpád Várhegyi Gábor

* * *
Polgármester Úr felkérésére készítettünk egy Együttműködési Megállapodás tervezetet, amiről két bizottsági vita után január 30-án dönt a képviselő-testüket.

Tisztelt Olvasók, Tisztelt Polgárok!

Ha a képviselő-testület tagjai ezen az ülésen párthovatartozástól függetlenül közös akarattal úgy döntenének, hogy figyelembe veszik a lakosság és a civilek kezdeményezését, véleményét, és némi átcsoportosítással pénzt is kerítenének rá, akkor egy olyan szökőkút indulna meg idén, melyet az Önkormányzat és a Lakosság közösen épít fel.

A három képzőművészeti makett amennyiben lehetséges, ezen a Fórumon is bemutatjuk egy számlálóval, kérve Önöket, hogy szavazzanak: melyik tetszik a legjobban. Ettől függetlenül a maketteket többször is kiállítjuk a kerület mindhárom városrészében, és minden lehetséges változatát megragadjuk annak, hogy minél több lakossági véleményt rögzíthessünk.

Kérem, Önök is segítsenek abban, hogy Újpalota legújabb szimbóluma közösen valósulhasson meg.

Bp. 2008. január 27. Tisztelettel és Köszönettel: Várhegyi Gábor
gabi
 
Hozzászólások: 33
Csatlakozott: 2005 szept. 06 12:34

HozzászólásSzerző: gabi » 2008 jan. 31 22:43

Tisztelt Olvasók!

Szeretném Önöket a továbbiakban is tájékoztatni a szökőkúttal kapcsolatos minden eseményről.

2008. január 30-án a képviselő-testület 29 igen (egyhangú) szavazattal fogadta el az alábbi megállapodást:

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS


mely létrejött egyrészt

Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzat
(1153 Bp. Bocskai u.1-3.),
képviseli: Hajdu László polgármester


másrészről a

Segítsd az Iskoládat Közhasznú Egyesület
(1158 Bp. Nyírpalota u.99),
képviseli: Várhegyi Gábor


valamint a

Nyírpalota Társaság
(1157 Bp. Zsókavár u. 15.)
képviseli: Tárnyikné Szepessy Zsuzsa


között az alulírott helyen és időben, az alábbiak szerint:

1.) Felek megállapodnak abban, hogy az újpalotai Fő tér kialakítása ügyében közös lépéseket tesznek.

2.) A Segítsd az Iskoládat! Közhasznú Egyesület - a Nyírpalota Társaság tagjaként – kinyilvánítja azon szándékát, hogy a pályázaton nyert forrásból hozzájárul a lakótelep Fő terén létesülő szökőkút és találkozóhely igényes, művészi színvonalú kialakításához, felkért helyi képzőművészek által alkotott, zsűrizett tervekkel, fórumok szervezésével, hírlevéllel és egyéb tájékoztatási formákkal (plakát, szórólap) széleskörű nyilvánosságot adva az elkészült terveknek és összegzi a lakossági véleményeket.

3.) Az Önkormányzat vállalja, hogy miután megismerte a területre készült művészi terveket, mérlegeli azok megvalósítását, beillesztését saját megújítási programjába a lakossági vélemények figyelembe vételével.

4.) Az Önkormányzat vállalja továbbá, hogy a Fő térrel kapcsolatos további döntés előkészítések során tájékoztatja a Segítsd az Iskoládat! Közhasznú Egyesületet, valamint a Nyírpalota Társaságot.

5.) A Nyírpalota Társaság vállalja, szükség esetén partnerségben az Önkormányzattal különféle hazai és Európa Uniós pályázati lehetőségeket kutat fel, és így is közreműködik az igényes kivitelezéshez hiányzó források előteremtésében.

Budapest, 2008. január 30.


Bp.Főv.XV. ker. Önkormányzat Képviseli:Hajdu László polgármester

Nyírpalota Társaság Képviseli: Tárnyikné Szepessy Zsuzsa

A Segítsd az Iskoládat! Közhasznú Egyesület Képviseli: Várhegyi Gábor

* * *

A három képzőművész elkésztette és átadta alkotását, melyeket rövidesen itt a Fórumban is megtekinthetnek.
A makettekről fényképes beszámolót tartunk február 1-én 15-órától a Civilek Napja rendezvényen a Pestújhelyi Közösségi Házban, ahol máris szavazni lehet a művekre. Minden kedves olvasót szeretettel várunk és invitálunk.

Tisztelettel: Várhegyi Gábor
gabi
 
Hozzászólások: 33
Csatlakozott: 2005 szept. 06 12:34

HozzászólásSzerző: nico » 2008 feb. 09 13:28

Ön melyik szobortervet szeretné megvalósulva látni Újpalota Fő téren?

Itt is megtekintheti:
http://www.toronyhir.hu/node/98

Itt is szavazhat:
http://www.toronyhir.hu/node/99
nico
 
Hozzászólások: 2163
Csatlakozott: 2006 nov. 23 15:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)

HozzászólásSzerző: Báthory Erzsi » 2008 feb. 28 16:40

A honlapra felkerült egy cikk, amelyikben valaki - most jutott eszébe? - újabb tervvel állt elő. Sejtem, hogy azok, akik eredetileg is csinálták volna a szökőkutat. Ez nem egészen korrekt játék! Vagy egyszerre kellett volna ringbe szállniuk, ha már az Önkormányzat is elfogadta a választás lehetőségét, illetve a zsűriztetést, vagy most már nem fair a dolog. Ugyanis az is lehet mögötte, hogy mégis őket pártfogolják valakik a Hivatalban, s ha elegendő támogató levelet vagy egyebet kapnak, akkor miért is ne lehetne a civilek ezzel kapcsolatos tevékenységét, meg a szavazást, meg a többségi véleményt megtorpedózni. Mielőtt Vargosz vagy Admin engem is "megtorpedózna", azért annyit hadd mondjak ki, hogy nem annyira abszurd ez a feltételezés. Ugye? ÍPersze remélem, nem így van/lesz! Csak meg akarják mutatni, hogy ilyen is van a tarsolyban. Nagyon jó, például az igencsak lerobbant kerület más részeiben is remek lenne még egy (igazi) park egy igazi szökőkúttal, akár a Városházával szemközti parkban is egy ilyen izgalmasan játékos megoldással!
Báthory Erzsi
 
Hozzászólások: 430
Csatlakozott: 2004 ápr. 06 08:32

HozzászólásSzerző: beke-n » 2008 márc. 02 11:00

Képzőművészeti alkotás, vagy a víz természetes alakja?
2008. február 27. [szerda] írta: Városüzemeltetési Osztály
Szeretnénk kikérni a lakosság véleményét, egy újabb tervvel, egy újabb szemlélettel kapcsolatban. Az eddigi három, már zsűrizett újpalotai szökőkút terv mellett egy negyedik elképzelés is elkerült a Hivatalhoz.

Ezek szerint ezt már meg is rendelték, nem? Már ott van valamelyik raktárban, talán éppen ugyanattól vették mint a másikat a felüljáró mellett, mert arra hasonlít, vagy valaki kapott mellé valamit? A játszótéri ivókutakat helyreállítanák a nyárra ha már ebben tesznek a véleményünkre.

Elég fura játszma ez az elvtársaktól.
beke-n
 
Hozzászólások: 157
Csatlakozott: 2007 feb. 08 09:16
Tartózkodási hely: XV. kerület

HozzászólásSzerző: nico » 2008 márc. 02 11:37

Olvasom a Honlapon:

"A kialakításra kerülő szökőkút egyik legfontosabb eleme a vízgépészet. A vízgépészet része a fúvókák optimális működéséhez szükséges vízmennyiséget és nyomást előállító szivattyú, a visszakeringtetett víz mechanikai szűrését biztosító szűrőberendezés, továbbá a medence vízszintjét ellenőrző szondaegység és az általa vezérelt automata feltöltő rendszer, ami a párolgási és egyéb veszteségek folyamatos pótlását biztosítja. Természetesen fontos még a rendszer folyamatos vegyszeradagolása, ami az algamentesítést és a fertőtlenítést biztosítja.
Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ezek a gyakran megcsodált vízi színjátékok nem gombnyomásra, hanem egy miniszámítógép vezérlésével működnek, az egyes szökőkutak részére írt saját program alapján. Ezt a PLC mint egy láthatatlan, elektromos karmester vezényli a fúvókákat, hogy nekünk mindig a legszebb arcát mutathassa az örökké változó csoda: a víz."

Meddig?
És azután?

A miskolci adomány "szobor" díszvilágítása is szép- volt.
Világított, megszűnt világítani, elemei megsérültek, elemei eltűntek, elemeit ami megmaradt leszerelték, a helye nonszelektív szemetes gyűjtővé vált, évekig, a díszkertjébe bálványfák lopakodtak, megnőttek, a szemetes gödröt a díszvilágítás helyét betömték földel, bronztábláját ellopták, évek óta nem pótolják.

Újpalota "fénypontja" volt a köztéri alkotás.

Féltem a jövendő kutat!

A közönytől is. A gazdátlanságtól is. A Répszolgtól is. A Palota Holdingtól is. A PH-tól is. Az újpalotaiaktól is.
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico
 
Hozzászólások: 2163
Csatlakozott: 2006 nov. 23 15:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)

HozzászólásSzerző: Báthory Erzsi » 2008 márc. 02 15:29

Úgy tűnik, eddig nem az abszolut támogatók szólaltak meg a vízgépészeti alapon nyugvó szökőkút mellett. Van még egy nyomós érv ellene: igen drága a fenntartása. Egyik vidéki városunkban egy ilyen fantaszikus vízi élményt nyújtó szökőkút közel évi 100 millióba kerül a városnak, beleértve a rendszeres - elengedhetetlen - karbantartást is. Kassa főterén van hasonló gyönyörű és hatalmas szökőkút, ahol a víz játéka mellé fény és zene is társul, dehát a gazdag kassaiak ezt nyilván megengedhetik maguknak, egyébként is nagyon szép az egész városközpont, aminek fő ékessége a kúton kívül a templom, a színház és a sétálóutca a maga teraszaival, a fákról és a virágözönről nem is beszélve.
Báthory Erzsi
 
Hozzászólások: 430
Csatlakozott: 2004 ápr. 06 08:32

HozzászólásSzerző: Báthory Erzsi » 2008 márc. 03 10:54

Elfelejtettem egy klasszikust idézni: "Hej, Hajdu Laci, Hajdu Laci, ha én a ti kerületetekben lakhatnék! De jó lenne, de jó lenne!"
Báthory Erzsi
 
Hozzászólások: 430
Csatlakozott: 2004 ápr. 06 08:32

HozzászólásSzerző: nico » 2008 márc. 03 12:49

Az általam "szavazott" kút "romantikus". Vár is, palota is kőrakás is, hogy csak három közeli újpalotai úthoz, kapcsolható fogalom megtestesüljön - remélhető - jövendő léttében.
Ez a negyedik (ötödik?) "modern", a XXI. század? (lehet,hogy csak XX.?) Fiatalos. Játékos. Érdekes.

De! Meddig?
Újpalotán most egy kút sem ad vizet! Csobogó az Erdőkerülőben, díszkút a Posta háza előtt. "Modern" víztakarékos ivókutak a játszótereken. Kutyakút az Árendásnál. Nem csak most. A múlt évi Hagyómiklósos kánikulában sem.
Ez meddig fog?
Tolattyú, vezérlés, hardver, szoftver, víz, szűrő, szivattyú, árai és karbantartása jut eszembe.
De bízok a nagytapasztalatú döntéshozókban.

Ki az? Bocsánat KIK azok?
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico
 
Hozzászólások: 2163
Csatlakozott: 2006 nov. 23 15:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)

HozzászólásSzerző: nico » 2008 jún. 05 14:30

Szavaztál, nem szavaztál, itt szökőkút készül.
Csatolmányok
DSCN5853.JPG
Döntés? született. épül.
(103.79 KiB) 125 alkalommal.
nico
 
Hozzászólások: 2163
Csatlakozott: 2006 nov. 23 15:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)

HozzászólásSzerző: nico » 2008 jún. 05 14:32

Gyorsan épül.
Csatolmányok
DSCN5862.JPG
Gyorsan épül.
(92.72 KiB) 138 alkalommal.
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico
 
Hozzászólások: 2163
Csatlakozott: 2006 nov. 23 15:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)

HozzászólásSzerző: nico » 2008 jún. 10 19:15

Nagyon gyorsan épül.
Csatolmányok
DSCN5921.JPG
Műkő, műmárvány?
(73.36 KiB) 131 alkalommal.
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico
 
Hozzászólások: 2163
Csatlakozott: 2006 nov. 23 15:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)

HozzászólásSzerző: Lovas Éva » 2008 jún. 16 18:16

Nico írta:
"Az általam "szavazott" kút "romantikus". Vár is, palota is kőrakás is, hogy csak három közeli újpalotai úthoz, kapcsolható fogalom megtestesüljön - remélhető - jövendő léttében.
Ez a negyedik (ötödik?) "modern", a XXI. század? (lehet,hogy csak XX.?) Fiatalos. Játékos. Érdekes. "

Nagy nehezen jöttem rá, melyik az általad szavazott kút a leírásból. Nem vitatkozni akarok, hiszen ízlések és pofonok... De! ha jól sejtem, hogy melyikre szavaztál, az nem vár, semmiképp sem palota. Egyik sem az. Az egyik terv azonban valóban egy kő kupacra emlékeztet. Viszont ebben aztán romantika semmi!

A főtéren járva igen szép medence peremet láttam, ami klasszikus, a régi korokat idézi, így romantikus. A magam részéről a klasszikus, és romantikus dolgokat kedvelem. Nyilván van, aki a modern, fiatalos dolgokat. Tehát nem értékmérő tényezőről van szó. Viszont a kőrakás jellegű kút abszolúte nem romantikus, a mostaniból pedig, ami látszik, az abszolúte nem modern...
Lovas Éva
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2008 feb. 25 15:45

HozzászólásSzerző: Paul van Dick » 2008 jún. 16 19:13

Én örülök annak, hogy ez a szökőkút kerül megépítésre, mert ez legalább normálisan néz ki :)
Paul van Dick
 
Hozzászólások: 136
Csatlakozott: 2007 máj. 17 11:20
Tartózkodási hely: Kőrakás park

HozzászólásSzerző: Lovas Éva » 2008 jún. 16 19:19

:D Nekem is tetszik! Arról nem is beszélve, hogy így nem lehet ízlés vita, meg ez frissíti igazán a levegőt. Pesterzsébeten az önkormányzat előtt van egy szuper, vízeséses szökőkút, mindig irigyeltem, hogy nekünk miért nincs ilyen? Most lesz!! Sőt, a miénknek a medencéje szerintem sokkal jobban fog kinézni... :wink:
Lovas Éva
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2008 feb. 25 15:45

Következő

Vissza: KörnyezetünkKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron