T. Hivatal!
Megdöbbenve láttam, hogy a Bocskai utcai iskola (melynek műemléki védettségi eljárása megkezdődött) épületén külső átalakítási munkákat végeznek.
A munka végzése teljesen szakszerűtlen,
- a műnyanyag (!) hőszigetelő lapokat (4 vagy 5 cm vtg, nem tudtam lemérni) a külső vakolt felületre ragasztják (!) mechanikai rögzítés nélkül (!),
- az eredeti homlokzati tagozatokat ezek a műanyaglapok eltakarják, a karakteres homlokzat eltűnőfélben van,
- a homlokzati díszítőelemeket (szobrok, szemöldök elemek, párkány elemek) ez a ragasztott műanyaghab övezi, holott azokat a külső síkba át kell helyezni,
- a homlokzat munka alatt alló szakaszában műanyag ablakokat helyeztek el, ami nem csupán a józan észnek mond ellent, hanem az Oktatási Minisztériumnak a közoktatási épületekre vonatkozó rendeletében foglaltaknak is. (19/2002 (V.

OM rendelet)
Az önkormányzathoz, mint tulajdonoshoz a kérdéseim a következők:
Melyik építési hatóság engedélyezte az épület átalakítási munkáit?
Melyik hatóság ellenőrzi az építkezés szakszerűségét?
Az önkormányzat, mint tulajdonos mit tesz a szakszerűség ellenőrzésére?
Ki a beruházó?
Ki a tervező?
Ki a kivitelező?
Ha jól tudom, erre a területre változtatási tilalom van, hogyan végezhetnek mégis változtatásokat az épületen?
Közérdekű kérdéseimre válaszukat várva:
Novák Ágnes
Fenti kérdéseimet 2006 augusztus 20.-án tettem fel itt a honlapon.
Megdöbbentő számomra, hogy a közvagyonról több hónap alatt sem adnak felvilágosítást.
A kérdést kiegészítem azzal, hogy
mely jogszabály teszi lehetővé azt, hogy alapfokú tanintézményben megszüntessék a tornatermet?. Ebben az iskolában már 1930 óta megfelelő tornaterem volt, most ezt átalakították. Ki engedélyezte ezt?
Kérdésemet interpelláció formájában kénytelen feltenni a Polgámerter úrnak, ha a Hivatal nem képes válaszolni több hónap alatt sem.
Novák Ágnes