XV írta:Tisztelt Hivatal!
Nem igazán tudom mi az idevágó szabályozás, de sejtésem szerint nem lehetne felbontott alkoholt árulni egy ABC-ben. A Drégelyvár utca 7. szám alatt lévő ABC előtt nagyon gyakran látni söröző embereket. Rendkívül zavaró, hogy 6-7 órától sokszor még zárás után is ottmaradó idegen emberek támasztják a ház bejáratánál a falat, kezükben a felbontott sörrel. Ha volt is bejelentés, vagy büntetés ezzel kapcsolatban szinte hatástalan, ugyanis 1-2 hónap múlva ugyanúgy folytatódik a kocsmázás. Nem tudom volt-e már ellenőrzés ezügyben (egyáltalán az önök hatásköre-e) de kérem amennyiben tudnak intézkedjenek az ügyben. A legtöbb lakónak nincs kedve egy kocsma bejáratában lakni, és érdekes módon a 1. szám alatti kis boltnál semmiféle probléma nincs (igaz az a bolt 6-kor bezár).
Köszönöm.
Tisztelt Ügyfelünk!
A 2006. szeptember 17-én és 2006. szeptember 22-én érkezett, a Bp. XV. ker. Drégelyvár u. 7. szám alatti élelmiszer üzletre vonatkozó panaszbejelentésével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom:
Bejelentése alapján 2006. szeptember 21-én az Igazgatási Osztály munkatársai ellenőrzést tartottak a fenti üzletben, amely során megállapították, hogy az egység üzemeltetője 2002. óta változatlan. Az egység a jogszabályi előírásoknak megfelelően működik, az ellenőrzés időpontjában sem az üzletben, sem az üzlet környezetében lévő közterületen italozó személyeket nem találtak.
A bejelentése alapján a XV. ker. Rendőrkapitányság és a Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Csoportja visszatérően ellenőrizte az üzletet és környékét. A Rendőrkapitányság 2006. október 30-án érkezett visszatájékoztatása szerint a közterületen szeszesital fogyasztást nem tapasztaltak.
A jövőben továbbra is visszatérően ellenőriztetni fogom az üzletet, így remélhetőleg a korábban tapasztalt panasz nem fog megismétlődni.
Kérem tájékoztatásom tudomásil vételét.
Tisztelettel:
Moór Árpád osztályvezető
Igazgatási Osztály