Sportcsarnok a Karácsony Benő parkban

Sportolási lehetőségek, sportélet a kerületben

Hol legyen a kerület első sportcsarnoka?

Közel a Hubay térhez, mert annak már úgyis mindegy.
3
18%
Közel Újpalotához mert ott sokan használhatnák, és üres telek is van.
7
41%
A horgásztó környékén, mert ott a sporttelepeknek jó helye lenne.
1
6%
Kérdezzék meg erről a kerületi lakosokat is.
6
35%
A Platán utca helyén, ott már úgyis nagy korszerűsítési munkák vannak.
0
0 szavazat
 
Szavazatok száma : 17

Sportcsarnok a Karácsony Benő parkban

HozzászólásSzerző: Novak Agnes » 2006 márc. 26 21:34

Hol lesz az új sportcsarnok?
A 2006. márciusi közgyűlésen (szerdán) szavaznak a képviselők a Karácsony Benő park egy részének építési telekké átminősítéséről.
Az így kialakított építési telken egy típusszerkezetű acélvázas sportcsarnokot helyeznek el.
A képviselőknek bemutatott telek-alakítás nem jelöli a parkolás, megközelítés megoldását.
Erről a sportcsarnokról már 3 éve hallunk, mégis sikerült a legrosszabb helyet kiválasztani.
Nem mellesleg a nyáron elfogadott Városrészközpont szabályozási tervnek sem felel meg ez a telekalakítás. Félévente új tervet fognak csináltatni? Persze a lakosokat nem kérdezték meg erről sem. Önt megkérdezte a képviselője?
Akkor pedig kinek az érdeke?
Novak Agnes
 
Hozzászólások: 663
Csatlakozott: 2004 okt. 25 10:36

HozzászólásSzerző: alba » 2006 márc. 28 09:46

Tudom hogy az én véleményem nem számít a nagyokosoknak, de azért furcsa lenne a kerület legnagyobb játszóterét parkolóvá alakítani, mert a sportcsarnokhoz majd kell parkoló is? :(
Vagy ez a parkoló a Szőcs Áron utcai lakásokhoz fog tartozni amikor nem használják a sportcsarnokot?
Egy hónapban hány esemény lenne egyáltalán egy ilyen csarnokban?
Gondolom ott lesznek majd a szalagavatók, de alig van középiskola a kerületben :(. Vagy milyen rendezvények lesznek ott? Van valami elgondolás erről? A sporttal foglalkozó osztály biztos csinált valami tanulmányt erről! Feltehetnék ide a honlapra is, lássuk mik a tervek!

Szerintem egy egy akármilyen kicsi uszoda fontosabb lenne, de minket nem kérdez meg senki! Hiába mondtam itt a képviselőnek, az még a sportcsarnokról sem tudott, holnap meg szavazni is fog. Elég baj ez.
alba
 
Hozzászólások: 209
Csatlakozott: 2005 szept. 12 08:08

HozzászólásSzerző: alba » 2006 ápr. 07 12:10

"Az előterjesztésből kiderült, hogy a csarnok egyes részeit a kötelező érvényű szabványnál kisebb méretűre tervezték, és ezért utólagos kiigazítás miatt nagyobb lett az alapterülete."
"Pálinszki Antal alpolgármester, előterjesztő válaszában elismerte, hogy a játékcsarnok körüli parkolót valóban kihagyták a számításból, de ment közben megtalálják a megoldást."

Ez most tisztán azt jelenti, hogy először rajzoltak egy szabvány-ellenes kicsi csarnokot valahová, megszavazták, majd kiderült, hogy jaj nagyobb hely kell neki, el kell venni a parkból egy részt, azt is megszavazták.
Majd kiderül, hogy jaj a parkolót is kifelejtették, és majd azt is a parkból kell elvenni, és azt is megszavazzák.
Nincs valami törvény arra, hogy nem lehet csökkenteni a zöldfelületet?
Ennyire szakszerűtlen döntéseket hoznak? A rossz terveket nem szabad kifizetni a tervezőnek! Már eleve gyanús volt, de így a parkot teljesen beépítik majd. Szörnyű amit csinálnak!
alba
 
Hozzászólások: 209
Csatlakozott: 2005 szept. 12 08:08

HozzászólásSzerző: Novak Agnes » 2006 ápr. 10 09:37

alba írta:Nincs valami törvény arra, hogy nem lehet csökkenteni a zöldfelületet?
Ennyire szakszerűtlen döntéseket hoznak? A rossz terveket nem szabad kifizetni a tervezőnek!

De, van olyan törvény (és rendelet is) ami a zöldterületeket védi, csak azokat a mi kerületünkben nem tartják be.

Természetesen ki fogják fizetni, mivel a típus tornacsarnok méretét előtte is tudták, csak egyszerűen hamis adatokat tettek a képviselők elé, akik pedig eljátszották, hogy nem ismerik egy tornacsarnok jellemző méreteit.
De akkor miért is szavaznak arról? Azért, mert aki szépen csöndben van, az továbbra is megkapja majd az alamizsnáját, amire annyira vágyik, mert a civil életben nem alkalmas semmire.
Novak Agnes
 
Hozzászólások: 663
Csatlakozott: 2004 okt. 25 10:36

HozzászólásSzerző: Topó » 2006 ápr. 14 21:45

http://www.nol.hu/cikk/400281/

Van még miről beszélni akkor?
Topó
 
Hozzászólások: 386
Csatlakozott: 2004 nov. 29 18:17
Tartózkodási hely: Rákospalota

Sportcsarnok

HozzászólásSzerző: józsi » 2006 ápr. 15 22:45

Olvasom, hogy a kerületi Önkormányzat egy Sportcsarnok építésén gondolkodik, sőt talán már döntés is van a helyéről és méretéről.
Bizonyára némi információ hiányom korlátozza a következők megfogalmazását , de ennek ellenére mégis közzéteszem észrevételem.
A Penny Market mellett, az Evangélikus templommal szemben van egy sport célokra teljesen alkalmas szabad terület, minek szomszédságában éppen egy sportlétesítmény van! Talán sokkal célszerübb lenne ide építeni a leendő épületet, amely, mint sportcentrum is közel van egymáshoz, a parkolója szerintem megoldott, a környezetet nem rontja sőt a kevés zöldterületből sem vesz el semmit sem! Nem értem és részemre teljesen értelmetlen az a döntés, miszerint a Karácsony Benő parkkot kellene-e célra - bár csak részben - de feláldozni és olyan beruházásba kezdeni, aminek nem ott a helye!
Részemről teljesen érthetetlen ez az egész elképzelés! Nem értem, hogy ki és miért döntött eképpen!
Józsi
józsi
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2006 ápr. 15 22:31

HozzászólásSzerző: banti » 2006 jún. 08 13:21

Még soha nem szóltam hozzá, csak tájékozódtam, mert nem régóta lakom itt, és nem akarok senkit megsérteni, de kezdem bánni.
Több kerüetben laktam már, de ilyen viselkedést, és a lakossági észrevételek teljes figyelmen kívül hagyását, az igényes fejlesztések hiányát csak ennél az Önkormányztanál tapasztaltam.

Utánaérdeklődtem ennek a sportcsarnok ügynek, és azt az infót kaptam, hogy ez a híre többfunkciós spotcsarnok=másutt leselejtezett bádogépület. Ha ez így van, elhatároztam, hogy aktívan belépek azok közé, akik megpróbálják megakadályozni a kerület "leócskítását".
banti
 
Hozzászólások: 28
Csatlakozott: 2006 jún. 08 13:15

HozzászólásSzerző: alba » 2006 jún. 09 12:36

Jó lenne ha a hivatal válaszolna végre a felmerült kérdésekre!
Úgy tudom van sport és oktatási osztály meg bizottság.
Itt az ideje, hogy elmondják mi lesz. Mekkora épület, hol és mekkora parkolóval, mennyibe kerül és mire lehet használni?
HOGY FOG KINÉZNI? Jó lenne, ha az új épületek már mutatnának valami szépet is nehogy olyan legyen mint a városháza parkolója mögötti raktár-barakk, ami most épült, de úgy néz ki mint az merikai filmekben a farmokon a traktor-szín. (Ui nekem ez jutott eszembe róla, majd biztos lesz valaki akinek meg tetszik, elfogadom, ízlések és pofonok...)

De az alapkérdés: a parkba kell-e rakni sportcsarnokot vagy máshol jobb helye lenne? Szerintem Újpalotán lehet h. jobb lenne ha nem túl nagy, ott úgyis hiányzik a sportolási lehetőség, nincs mindenkinek lehetősége külföldre menni nyaralni, ha meg jó nagy sportcsarnok lenne, akkor meg még kijjebb kéne vinni, ahol nagy hely van pakrolni stb, ahol a nyári napközis tábor van - szerintem.
Választ várunk!
(Egy egyszerű kis uszodát én jobban hiányolok, legyen akár Újpalotán, ott nagyon sokan laknak, de gondolom ez nem számít. :( )
alba
 
Hozzászólások: 209
Csatlakozott: 2005 szept. 12 08:08

HozzászólásSzerző: omis osztály » 2006 jún. 12 18:47

Tisztelt alba !
Tisztelt józsi !
Tisztelt banti !

A Dózsa Gimnázium Tornacsarnok tervezett megépítésével kapcsolatosan felvetett kérdéseikre a XV. kerületi Helyi Téma c. lap 3. oldalán - a lakosság tájékoztatása céljából - 2006. május 24-én megjelent cikkel válaszolok.


Játékcsarnok a tervezés folyamatában


A Nemzeti Sporthivatal a 1055/2004. (VI. 8.) kormányhatározatban foglalt felhatalmazás alapján kezdte meg a Sport XXI Létesítményfejlesztési Program részét képező „Korszerű tornatermet mindenhol” alprogram végrehajtását. A program keretében 2010-ig az országban megépülhet a jelenleg hiányzó 400 tornaterem többsége, ebből 2006-ig tartó első szakaszban 100 új tornaterem megvalósítására kerülhet sor.

A pályázati kiírásban több lényeges megkötés is szerepelt. Így csak iskolai tornaterem (csarnok) megvalósítására lehetett pályázni, kötött tanulói létszámok mellett. A létesítményt az adott oktatási intézmény udvarára, vagy annak közvetlen közelébe kell felépíteni. A tornacsarnok építésével nem a kötelező típustervek megvalósítása a cél, hanem teret kell biztosítani az alkotókézségnek, a helyi sajátosságoknak és a korszerű hatékony technológiáknak. A létesítmény tervezése, kivitelezése és üzemeltetése PPP konstrukcióban, kizárólag magánbefektető(k) tőkéjéből valósul meg. Az állam és az önkormányzat 50-50%-os költségmegosztással 15 éven keresztül – szolgáltatás vásárlás formájában – fizeti vissza a beruházás értékét és az üzemeltetés költségeit.

Fenti szempontok figyelembe vételével a XV. kerületi Önkormányzat Képviselő – testülete 2005. év végén úgy döntött, hogy a Dózsa György Gimnázium fejlesztésére nyújtja be a pályázatot. Az intézményben jelenleg 731 diák tanul. A jelenlegi tornaterem mérete 200 m2, amely még az alapvető követelményeket sem teljesíti.

A felépítendő létesítmény helyszínének kiválasztása nem volt egyszerű, hiszen a már fent említett kötöttségek figyelembevételével kellett dönteni. Az iskola udvarára a létesítmény nem fér el, így egy szakmai TEAM öt lehetséges - az iskolához közeli - helyszínre tett javaslatot, elemezve az előnyöket és a hátrányokat. Hat szakmai bizottság egyöntetű javaslatára a képviselő – testület a tornacsarnok felépítésére a Karácsony Benő Parkot jelölte ki. Az új – 3 részre választható – sportlétesítmény küzdőterének mérete 28x45 m, befogadó képessége 400 fő. A létesítmény jellege szerint többcélú, szabadidős létesítmény , amelyben a Dózsa György Gimnázium tanulói mellett helyet kapnának a környező óvodák és iskolák is. A testnevelés órák és diáksport foglalkozások mellett az utánpótlás nevelés, a helyi versenysport és a lakossági szabadidősport is helyet kapna. A sportrendezvények mellett a kulturális programokra, iskolai rendezvényekre, kerületi ünnepségekre is igénybe lehet majd venni a csarnokot.

A projekt megvalósítására műszaki és az államigazgatási eljárással kapcsolatos ütemtervek készültek, melyekben meghatározott feladatok időarányosan teljesültek. Jelenleg az építési terület előkészítéseként a szabályozási tervezés folyamata indult el. A GKM PPP Tárcaközi Bizottsága elfogadta a hivatalunk által készített projekt tervezetet, így megkezdődhet a közbeszerzési eljárás előkészítése.


A még kijelölt időpontal nem rendelkező lakossági fórum előtt további kérdéseik megválaszolására, tisztázására bármilyen előre egyeztetett időpontban a hivatal illetékes munkatársai személyesen állnak rendelkezésükre.

Varga József sport ügyintéző
Telefon: 3053271
omis osztály
 
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2005 okt. 10 14:05

HozzászólásSzerző: Balázs Zoltán Ádám » 2006 nov. 24 17:43

:?

Kedves Novák Asszony !

Sajnálattal kell tapasztalnom, hogy építész létére
újfent a lakosság megtévesztésén fáradozik...
Tisztelettel kérem hagyja abba, hiszen erre képvilői esküje is
KÖTELEZI !!! Tessék szakmai lenni !!! Csak a valóságot és az igazat !!!
A kisgyereket ilyenér el szokták nadrágolni... Őn viszont nem egy csintevéssel túlfűtött gyerek hanem egy érett felnött hölgy, egy ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ !!! Immáron közpénzen!
Ahogy nekünk is Önnek is feladata a Budapest XV, kerület érdekét szemelött tartania és ki kel lépnie a kellemetes ellenzéki mindent zsigerből támadunk helyzetből ! Őnt a szakmai eskűje erre kötelezi !
Ezért tisztelettel arra kérem, hogy legalább szakmai kérdésekben tájékozódjon és teljes korrektséggel nyilatkozzon...
Valamint a hivatali szakmai partnerséget lehetőleg ne zsigerből és mások elvárásai szerint utasítsa vissza rendre...így nehéz együtt dolgozni a kerület érdekében a köz javára... Kérem fontolja meg... Előre is köszönöm...
Tisztelettel: főépítész
Balázs Zoltán Ádám
kerületi főépítész
Balázs Zoltán Ádám
 
Hozzászólások: 82
Csatlakozott: 2005 márc. 04 13:48

HozzászólásSzerző: Novak Agnes » 2006 dec. 07 10:06

Balázs Zoltán Ádám írta::?

Kedves Novák Asszony !

Sajnálattal kell tapasztalnom, hogy építész létére
újfent a lakosság megtévesztésén fáradozik...
Tisztelettel kérem hagyja abba, hiszen erre képvilői esküje is
KÖTELEZI !!! Tessék szakmai lenni !!! Csak a valóságot és az igazat !!!
A kisgyereket ilyenér el szokták nadrágolni... Őn viszont nem egy csintevéssel túlfűtött gyerek hanem egy érett felnött hölgy, egy ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ !!! Immáron közpénzen!
Ahogy nekünk is Önnek is feladata a Budapest XV, kerület érdekét szemelött tartania és ki kel lépnie a kellemetes ellenzéki mindent zsigerből támadunk helyzetből ! Őnt a szakmai eskűje erre kötelezi !
Ezért tisztelettel arra kérem, hogy legalább szakmai kérdésekben tájékozódjon és teljes korrektséggel nyilatkozzon...
Valamint a hivatali szakmai partnerséget lehetőleg ne zsigerből és mások elvárásai szerint utasítsa vissza rendre...így nehéz együtt dolgozni a kerület érdekében a köz javára... Kérem fontolja meg... Előre is köszönöm...
Tisztelettel: főépítész

T. Főépítész Úr!
Áprilisban felvetett témára november végén reagálni és abban számon kérni (ráadásul ebben a fura zavaros beszédmodorban) minimum sajnálatos.
A közpénzekből fizetett egyénekre pedig hivatkozhatnék én is, amikor a zavaros/törvényekkel és rendeletekkel ellenkező építési ügyeket látom.
Valaki zet kérdezte eredetileg:
"Az előterjesztésből kiderült, hogy a csarnok egyes részeit a kötelező érvényű szabványnál kisebb méretűre tervezték, és ezért utólagos kiigazítás miatt nagyobb lett az alapterülete."
"Pálinszki Antal alpolgármester, előterjesztő válaszában elismerte, hogy a játékcsarnok körüli parkolót valóban kihagyták a számításból, de ment közben megtalálják a megoldást."


Erre még nem válaszolt, ezt megtenné? Miért nem tervezték be az épületet a városrészközpont szabályozási tervébe, majd később miért nem a megfelelő mérettel került már eleve a testület elé tavasszal a terv, miért nem gondoltak a parkolókra, és mi lesz ha további problémák merülnek fel? Időközben a tervezett épület helyén álló épületeket lebontották. (A bontási engedélyt a saját ingatlanára saját magának sajátosan kiadta a hivatal.)

Építész létemre minden alkalommal megkísérlem a szakmai érveket a lakossági érdekkel össze-egyeztetve képviselni. Sajnálatos módon azonban a jelenlegi regnáló hatalom előterjesztői ezeket a fenti stílusban interpretálják majd képviselői rendre leszavazzák.
Úgy látom az árokásás itt már a munkaköri feladatok része.
Novak Agnes
 
Hozzászólások: 663
Csatlakozott: 2004 okt. 25 10:36

HozzászólásSzerző: Novak Agnes » 2007 jan. 15 15:57

Sportcsarnok a Karácsony Benő parkban

A Deák utca- Fő utca sarkán álló épületeket (melyről Acél Gábor a Magyar Urbanisztikai Társaság elnöke a Városrészközpont vitája során külön hangsúlyozta, hogy a térfal és léptékének megtartása különösen javasolt, azok után ami a Deák utca másik oldalán törént) decemberben lebontották. A bontási engedélyt a saját tulajdonára kiadta a kerületi hatóság, holott a vonatkozó jogszabályok esetében errre joga nincsen.
A trükk az volt, hogy miközben a testület vitatkozott a sportcsarnok lehetséges helyéről, a sarkon található épületeket valamilyen módon "életveszélyessé" nyilvánították, majd döntöttek saját hatáskörben a bontásról is.
Ezt az eljárást megkifogásoltam a Fővárosi Közigazgatási Hivatalnál is. A Közigazgatási Hivatal szerint a kerület a vontakozó törvények és jogszabályok értelmében nem adhatott volna ki bontási határozatot, de ebben az esetben - az életveszélyre való hivatkozás miatt - mégis jogosan járt el.

Ezek után két kérdés vetődik fel bennem:

1. Amennyiben valamelyik - ebben az ügyben érintett hivatali személy - "életveszélyes" állapotba kerül, akkor esetleg indokolható-e azonnal a proszektúrára bevinni őket, majd azonnal eltemetni, vagy előbb az életveszély elhárítása lenne-e a feladat? (Pl. a gyógyítás eszözeivel.)
A műszaki gyakorlatban az életveszély elhárításának rengeteg eszköze van (pl. megerősítés, javítás, részleges felújítás stb.) A bontás nem tartozik ezek közé.
2. Mi lehetett az előzménye annak, hogy ezek az épületek életveszélyessé váltak? Nem volt természeti katasztrófa, földrengés, tűzvihar, cunami stb a környéken.
Amennyiben az életveszélyes állapot igaz volt, akkor súlyos felelőtlenség jellemzi a közvagyonnal gazdálkodást a vagyonvesztés miatt. Jó lenne, ha ezt a törvényességért felelős vezetők kivizsgálnák. Miként válhatott életveszélyessé az épület? Miért maradt el a karbantartás, ki a felelős és milyen felelősségre vonás történt?

Vagy mégsem volt életveszély, és felelős, gondos gazda volt a tulajdonos önkormányzat, csak éppen gyorsan bontani akartak a magánberuházásban épülő sportcsarnok kedvéért?

Jegyző úrtól felháborodott hangú levelet kaptam melyben felveti hogy törvényességi vizsgálat helyett miért nem fordulok inkább hozzá kérdéseimmel?
Nos, ezt már több tucatszor megtettem, és vagy eltiltott az információtól (ld. Észak-pesti Kórház és hasonló ügyek) vagy felháborodott levelet írt, hogy munkájában zaklatom a sok kérdéssel.

Kívánom mindekinek, hogy ne kerüljenek életveszélyes állapotban olyan helyzetbe mint ez a néhány jobb sorsa érdemes épület. Megelőzés és baj esetén gyógyítás a teendő, nem a féktelen rombolás, embernél, természetnél és az épített környezet esetében egyaránt.
Novak Agnes
 
Hozzászólások: 663
Csatlakozott: 2004 okt. 25 10:36

HozzászólásSzerző: fazekas » 2007 jan. 15 17:30

Nem minden életveszélyes, ami életveszélyes. Teszem azt az Észak-pesti Kórházban lévő fák, az Adria utcai oldalon. A kiszáradt fák kivágására még hónapok óta nem jött meg az engedély. Lehet, hogy a meterologusok által beigért szélvihar, pontot tesz az ügy végére. :oops:
fazekas
 
Hozzászólások: 513
Csatlakozott: 2005 nov. 01 21:34

HozzászólásSzerző: nico » 2008 dec. 28 13:09

A Honlap-unkon olvasható:

"2008. december 26. [péntek]
A sajtótájékoztatón Király Csaba alpolgármester után Gyurcsánszky János alpolgármester adott tájékoztatást a szakterületét érintő legfontosabb testületi döntésekről."


"Emellett a XV.kerületi Sportcsarnok terveztetése is folyamatban van."

Hogy a Karácsony Benő parkban-e, az nem olvasható csak e téma megnevezésében, igaz, az is 2006-ban.

Érdekes a téma "szavazó"-lapja is.
Igaz volt itt már szavazás másról is, de azokról "DEMOKRATIKUSAN" döntöttek. ("2000 valahány szavazat, ÉN nem szavazom meg és kész.")

Érdekes ez a fórum.
"Összesen 901 regisztrált felhasználónk van."
A "témát" megtekintették 6325-en.

Két és fél év alatt 14 szavazás történt. Érdektelenség? Beletörődés? Közöny?

Olyan figyelemfelkeltő!?????? Különösen alpolgármesterek részére.
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico
 
Hozzászólások: 2163
Csatlakozott: 2006 nov. 23 15:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)

Re: Sportcsarnok a Karácsony Benő parkban

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2011 feb. 22 21:46

LESZ ITT SPORCSARNOK ??
Olvassa el a témához érkezett hozzászólásokat és rájön NEM !!
Valami, vagy szakmai kérdés, vagy intrika? Most azok vezetik a kerűletet, akik ílyeneket állitottak, hogy lesz ezek figyelembe vételével alkalmas hely??
Mi igaz most, hogy hatalomba kerűltek? Bumeráng amit elkövettek!!
Most az a feladat, hogy várjuk a minden feltételnek megfelelő multifunkcionális sportcsarnok épitését...
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Következő

Vissza: SportKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron