bejárás

Környezetvédelem, szobrok, műemlékek, kerületfejlesztés

bejárás

HozzászólásSzerző: nemati » 2007 dec. 16 02:27

Tisztelt érintettek!

Tegnap lehetőségem nyílt megnézni a korábbi bejegyzésemben említett bpxv-bpiv között az Árokhát utcánál a 14-es villamoshoz vezető járdán történt változásokat. Nagyon kérném Polgármester Urat, hogy szánjon rá 5 percet és személyesen is tekintse meg és járja végig ezt az útvonalat (mondjuk a Horváth kert cukrászdától a 14-es megállójáig) abban a cipőben amiben dolgozni jár (bár ide gumicsizma dukálna).
Jó lenne ha a tervező is megszólalna és elmondaná, hogy az a 3 x 5 méternyi burkolat, ami elkészült, miért pont oda került, ahová ?? - hogy őszeinte legyek, szerinem a tervező soha nem járt a helyszínen és az elmúlt 10 évben feltételezem nem szállt ki a lefüggönyözött autóból. A sárátfolyásokkal szabdalt útvonal továbbra sem járda, a vasúti átjárón csak szabálytalanul és életveszélyesen lehet átkelni, az úttesten feleslegesen kb. 5-6x kellne átkelni az egyik-másik oldal között, viszont zebrák nincsenek, stb, stb. Ezért a munkáért nem tudom, hogy ki, mennyi tervezői, vállakozói díjat vett fel, de pont annyit érdemel, mintha a saját otthonában parkettázta volna a fürdőszobát úgy, hogy a fapadló fölött kis márványhíd vezet a kádhoz, és egy emelőszerkezettel éri csak el a vécét.

Javaslom, hogy minden érintett képviselő és vezető is tegyen itt látogatást és mondja meg, hogy ő mennyit fizetne ezért, ha a saját otthonában történne és a saját zsebét terhelné.

kevesebb elnézést, több figyelmet
köszönettel:
üdv
NA
nemati
 
Hozzászólások: 111
Csatlakozott: 2004 máj. 26 12:01

HozzászólásSzerző: Városüzemeltetési Osztály » 2007 dec. 17 10:02

Tisztelt nemati !

Az Árokhát utcánál nem folytak járdaépítési munkák. Amire Ön valószínűleg gondol az a Töltés utcai gyalogos átvezetés. Ezzel kapcsolatos észrevételeit köszönjük és javasoljuk , hogy az Önnek megfelelő bármely időpontban a hivatkozott járdaszakaszt közösen végigjárjuk.

Tisztelettel
Városüzemeltetési Osztály
Városüzemeltetési Osztály
 
Hozzászólások: 472
Csatlakozott: 2004 márc. 04 10:34

HozzászólásSzerző: nemati » 2007 dec. 21 01:52

Nagyon köszönöm, élnék a lehetőséggel. Január elején itthon leszek, egyeztessünk időpontot. Javaslom, hogy a Horváth kert cukrászdától induljunk és próbáljunk meg eljutni a 14-es megállójáig.
üdv
Nemes Attila
nemati
 
Hozzászólások: 111
Csatlakozott: 2004 máj. 26 12:01

HozzászólásSzerző: Városüzemeltetési Osztály » 2007 dec. 21 09:10

Tisztelt Nemati!
Köszönöm jelzését, az időpont egyeztetésre javaslom a Városüzemeltetési Osztály telefonszámát: 305-3193. (Németh Tibor ill. Práth Ferenc)
Üdvözlettel:
Városüzemeltetési Osztály
Városüzemeltetési Osztály
 
Hozzászólások: 472
Csatlakozott: 2004 márc. 04 10:34

Re: bejárás

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2015 jan. 06 22:24

AKI FIGYELI A KÖZTERÜLETET AZ 44 TÉRFIGYELŐ KAMERÁT TALÁL MŰKÖDÉS KÖZBEN.
Új térfigyelő kamerák a lakosság védelmére

A kerületi kamerarendszer kiépítésének IV. üteme megvalósítása után, műszaki adás-átvételére 2014. december 5-én került sor. Hajdu László polgármester ezt követően látogatott el a XV. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol Galambos Ferenc, a rendőrkapitányság vezetője fogadta és informálta a kamerarendszer működtetéséről.

Az előző három ütemben beüzemelt térfigyelő kamerák számos kerületi helyszínt figyelnek meg, így az I. ütemben (752/2012. (VII. 11.) ök. számú határozat) főként Vásárcsarnok és a Zsókavár utca környékét látták el térfigyelővel, 13 kamerát szereltek fel a Zsókavár utca, az Árendás köz, a Kőrakás park, a Nyírpalota utca és a Hartyán köz egyes szakaszaira.

A II. ütemben a Kontyfa utcában, a Páskomliget utcában, a Nádastó parkban, a Szentmihályi úton, a Drégelyvár utcában, valamint a Pestújhelyi téren, összesen 14 új kamera került beüzemelésre.

A kamerarendszer kiépítésnek III. ütemében (791/2012. (VIII. 08.) ök. számú határozat) 10 térfigyelő beüzemelésére és központbővítésre kerülhetett sor. Kamera került felszerelése több újpalotai és rákospalotai kereszteződésben is.

A Képviselő-testület az idei évben további forrást biztosított újabb kamerák és a gerinchálózat bővítésre, a kamerarendszer IV. ütemének megvalósítására. A közbeszerzési eljárás 7 db kamera, a hálózat és a központ bővítésére indult el.

Az új telepítési helyszínek a következők:

Páskompark 2. (Épület sarkára 4. emelet)

Sződliget u. 50. (Karácsony B. park) (Új oszlop)

Nyírpalota 103-111. (Új oszlop)

Ozmán u. park (Új oszlop)

Pestújhely tér 2. kamera (Új oszlop)

Szilas park 18. (Új oszlop)

Obsitos tér (Új oszlop)

A Képviselőt-testület a közbeszerzési eljárás lebonyolításával külön térítés nélkül a RUP-15 Kft-t bízta meg, melynek nyertese a „Multi Alarm” Biztonságtechnikai, Fejlesztő, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. lett. A műszaki ellenőri feladatokat a Kirefta Mérnöki Tanácsadó Kft. látta el.

A IV. ütem megvalósulásával összesen 44 db kamera segíti jelenleg a Rendőrség munkáját.
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: bejárás

HozzászólásSzerző: nico » 2015 jan. 06 22:54

DSCF2791a.jpg
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico
 
Hozzászólások: 2163
Csatlakozott: 2006 nov. 23 15:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)


Vissza: KörnyezetünkKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron