1 nagy 2 kissebbre cserelehetőség?!

Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokkal (lakások, telkek, helyiségek) kapcsolatos kérdések

1 nagy 2 kissebbre cserelehetőség?!

HozzászólásSzerző: moncsababa » 2007 márc. 29 12:28

Érdeklődnék az illetékesektől, hogy van e lehetőség a 72nm-es önkormányzati lakásomat két kissebb méretűre cserélni? Ha lehetséges, akkor mi a módja, mennyi időbe telik, kihez kell fordulnom? Kérem válaszukat ez ügyben! Köszönettel B Zoltán
moncsababa
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2007 márc. 23 22:14

Re: 1 nagy 2 kissebbre cserelehetőség?!

HozzászólásSzerző: Vagyon- és Lakásgazd. O. » 2007 ápr. 04 14:37

moncsababa írta:Érdeklődnék az illetékesektől, hogy van e lehetőség a 72nm-es önkormányzati lakásomat két kissebb méretűre cserélni? Ha lehetséges, akkor mi a módja, mennyi időbe telik, kihez kell fordulnom? Kérem válaszukat ez ügyben! Köszönettel B Zoltán


Tisztelt B. Zoltán!

Lakáscseréjével kapcsolatos levelére válaszolva az alábbiakról tájékoztatom.

Kerületünkben gyakoriak az olyan kérelmek, amelyekben a bérlők jelenlegi bérleményüket, az életkörülmények megváltozása, illetve javítása érdekében el szeretnék cserélni. Sajnos a XV. kerületi Önkormányzat tulajdonában álló szűkös lakásállomány, és az Önkormányzat kötelezettségei miatt (pl.: életveszélyes épületből, illetve bontásra kijelölt épületből való kihelyezések) a lehetőségeink igen szerények, emiatt ezek a "minőségi" lakáscserék ritkán jönnek létre. Különösen akkor, ha a bérlő jelenlegi bérleménye helyett két lakást kér. Az ilyen fajta kérelmeket szinte lehetelen teljesíteni. Természetesen annak nincs akadálya, hogy kérelmét nyilvántartásba vegyük, de ígéretet nem tudunk tenni, hogy a lakáscserék lebonyolítása mennyi időt vesz igénybe.

A leírtak alapján, amennyiben kívánja, hogy nyilvántartásban szerepeljen kérelme, kérem, szíveskedjék ezt levél formájában benyújtani a Vagyon- és Lakásgazdálkodási Oszályon ügyfélfogadási időben, vagy az Ügyfélszolgálati Csoportnál munkanapokon. Amennyiben további kérdései lennének kérem hívja az alábbi telefonszámot 305-33-29.

Kérem tájékoztatásom szíves elfogadását.

Tisztelettel

Garainé Plesz Ildikó
ügyintéző
Vagyon- és Lakásgazd. O.
 
Hozzászólások: 54
Csatlakozott: 2004 márc. 08 17:46

HozzászólásSzerző: khama » 2007 ápr. 12 15:46

Üdv!
Nekem speciális kérdésem lenne, egy vegyes tulajdonú társasházzal, illetve a közös képviselettel kapcsolatban. Feltehetem a fórumon, vagy keressek más kapcsolatot?
Avatar
khama
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2007 ápr. 12 15:41
Tartózkodási hely: Pestújhely

HozzászólásSzerző: Vargosz » 2007 ápr. 14 16:58

Tisztelt khama!

Örömmel vesszük, ha használja a fórumunkat és még nagyobb az örömünk, ha problémájának megoldása esetleg másoknak is hasznára lehet.
Természetesen, ha aggája lenne, hogy fórumszabályzatunkba ütközne a beírása, írjon emilt a Vagyon- és Lakásgazdálkodási Osztály munkatársának vagy az info@bpxv.hu-címre.

Tisztelettel,
Varga Gábor
Vargosz
 
Hozzászólások: 112
Csatlakozott: 2004 dec. 30 09:41

HozzászólásSzerző: khama » 2007 ápr. 19 13:16

Köszönöm Gábor. :D
Talán ma választ kapok a kérdéseimre, ha mégsem, keresem a fent említett osztályt. :)
Üdvözletel, Tüll Mária
Avatar
khama
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2007 ápr. 12 15:41
Tartózkodási hely: Pestújhely

HozzászólásSzerző: naomi79 » 2007 jún. 08 19:45

Tisztelt Lakásosztály! Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz,hogy a jelenlegi 56nm-es,önkormányzati lakásunkat milyen módon lehetne miharabb,bármilyen kis méretű lakásra cserélni.Sajnos az anyagi helyzetünk nem engedi meg,hogy csak fűtésre havi 15-20ezreket fizessünk ketten.Ha leadjuk,valamilyen lakást mindenképp kell kapjunk helyette,úgy gondolom.Lehet,hogy rosszul,ezért szeretnék felvilágosítást kapni.Köszönöm
naomi79
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2007 jún. 08 19:16
Tartózkodási hely: Újpalota

HozzászólásSzerző: Vagyon- és Lakásgazd. O. » 2007 jún. 12 10:21

naomi79 írta:Tisztelt Lakásosztály! Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz,hogy a jelenlegi 56nm-es,önkormányzati lakásunkat milyen módon lehetne miharabb,bármilyen kis méretű lakásra cserélni.Sajnos az anyagi helyzetünk nem engedi meg,hogy csak fűtésre havi 15-20ezreket fizessünk ketten.Ha leadjuk,valamilyen lakást mindenképp kell kapjunk helyette,úgy gondolom.Lehet,hogy rosszul,ezért szeretnék felvilágosítást kapni.Köszönöm


Tisztelt "naomi79"!

Kérelmére válaszolva tájékoztatom, hogy kerületünkben gyakoriak az olyan kérelmek, amelyekben a bérlők jelenlegi bérleményüket, az életkörülmények megváltozása miatt el szeretnék cserélni kisebb vagy nagyobb lakásra. Sajnos a XV. kerületi Önkormányzat tulajdonában álló szűkös lakásállomány, és az Önkormányzat kötelezettségei miatt (pl.: életveszélyes épületből való kihelyezések) a lehetőségeink igen szerények.

Az Önkormányzatunk néhány éve indította el a kerületben a tartozást felhalmozó bérlők és a nagyobb lakásba költözni szándékozók megsegítésére azt a lehetőséget, mely szerint a két fél elcseréli egymással lakását, úgy hogy a nagyobb lakást kérő fél átvállalja, kiegyenlíti a lakáshasználó által felhalmozott tartozását. Az ilyen irányú és hasonló cserekérelmeket nyilvántartásba vesszük, amely alapján a cserepartnereket írásban, illetve telefonon értesítjük a lakások megtekintésének módjáról. A lakáscserék létrejöttének időpontját nem áll módunkban meghatározni, hiszen nem tudjuk, mikor üresedik esetlegesen egy olyan lakás, amely megfelel a kérelmezőnek, illetve mikor találunk olyan cserepartnert, akivel meg lehet állapodni a sikeres lakáscsere lebonyolításának érdekében.

A leírtak alapján kérem, szíveskedjék kérelmet benyújtani a Vagyon- és Lakásgazdálkodási Osztályra, megjelölve, hogy milyen paraméterű lakást kér a jelenlegi helyett, illetve, ha egyéb igényei vannak, kérem, írja meg levelében. Amennyiben további kérdései vannak a lakáscserét illetően, kérem, fáradjon be ügyfélfogadási időben az Osztályra (Bp., Bácska u. 14. fszt. 2.), illetve telefonon kaphat felvilágosítást a 305-33-29. számon Garainé Plesz Ildikó ügyintézőtől.

Kérem tájékoztatásom szíves elfogadását.

Erdélyiné Kincses Andrea
osztályvezető
Vagyon- és Lakásgazd. O.
 
Hozzászólások: 54
Csatlakozott: 2004 márc. 08 17:46


Vissza: Önkormányzati ingatlanokKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron