KÉRELEM A XV. KERÜLET POLGÁRMESTERÉHEZ, SZEGÉNYKE NEM HISZI EL, HOGY A POLGÁRMESTER ÉS O. GY. KÉPVISELŐ NEM SEGÍT !!
Tisztelt László Tamás!
Tisztelt Polgármester Úr!
Azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok Önhöz , hogy segítsen a kilátástalannak tűnő helyzetem áttekintésében és megoldásában. 1998-ban méltányossági alapon adtam be pályázatot önkormányzati, szoba konyha 30 nm bérleményre a XV. kerületi lakásosztályra. A pályázatom sikerült, saját költségen történő felújítási kötelezettségével. A bérlemény nagyon rossz állapotban volt, de elfogadtam és örültem, hogy végre megszabadulok egy nagyon mostoha környezetből. A felújításnak eleget is tettem háromszor is, OTP személyi hitelt vettem fel amit még 2018.- ig fogok fizetni. A bérleményben a következő felújítási munkálatokat végeztem el:
A 1153. Budapest. Hubay Jenő téri bérleményben elvégzett felújítások
szemét konténerbe történő elszállítása az udvar lakás, pince 50.000 Ft
villanyszerelési munkák villanykábelek áthúzása villany kábelek, kapcsolók : 100.000.Ft
hőtárolos kályha átvizsgálása új motor vétele kályha javítása: 35.000.Ft
háromszori festés mázolás tapétázás,faljavítása 200.000.Ft
aljzatkiegyenlítés a konyhában fürdőszobában anyaggal: 100.000.Ft
gipszkarton álmennyezet konyhában- fürdőszobában: anyaggal: 150.000.Ft
vizesblokk-csövek kiépítése kád, mosdó, WC beépítése, csatornázási munkálatok: 120.000.Ft
csaptelepek
Villanyboyler vásárlása beszerelése: 45.000.Ft
fürdő szobára harmonika ajtó beszerelése: 20.000.Ft
kül- beltéri szigetelés, anyaggal: 60.000.Ft
hideg-meleg burkolás, csempe, járólap, fuga
laminált parkettázás: 150.000.Ft
bejárati ajtó készítés:, ablakok javítása ,szigetelése, festése mázolása: 40.000.Ft
gáz bevezetése: 120.000.Ft
fenyőfa galéria kialakítása beépítése: 150.000.Ft
Ytong téglafal, beépítés anyag: 60.000.Ft
1.420.000Ft
A felújítási munkálatokban a barátaim segédkeztek, amiért munkadíjat nem kértek.
Én úgy érzem, hogy maximálisan eleget tettem minden kötelezettségemnek. A mellettem lakó szomszéd már akkor ellenséges magatartást mutatott az irányomban, amikor még csak a bérleményt tekintettem meg. Ezzel az ellenséges magatartással az ott eltöltött 14. évig sorám egy pillanatra sem hagyott fel.
Többször hangot adva annak, hogy meg fogja találni a módját annak hogy engem kilakoltassanak onnan. A feljelentések rendszeressé váltak a Palota Holding felé, megtudtam hogy sohasem írásban tette meg csak telefonon. A régebben ott lakó bérlők elmondták, hogy sajnos erre készüljek fel mert ez az ember mindig ilyen volt. Ez az állandó meghurcoltatás már nagyon megviselt, volt rá alkalom, hogy a nem ott lakó hölgy ismerőse bejött a lakásomba engedély nélkül és a fiammal olyan megengedhetetlen stílusban és hangnemben beszélt, hogy az már nem volt tolerálható.
Sajnos a dolgok tettlegességig fajultak, többször is mert az úr nagyon agresszíven viselkedett.
Az ajtóm előtt megvertek ketten fa léccel és különböző egyéb, ütésre használható eszközökkel. Ezért feljelentettem látlelet is készült róla - olyan sérüléseim keletkeztek, mert földön fekve védtem a fejemet amit ütöttek, hogy az ujjaimról a gyűrűimet fogorvosi fúróval tudták csak eltávolítani hogy a sérüléseimet ellássák. A hölgy ismerőse kijelentette, hogy addig nem nyugszanak amíg fiamat börtönbe nem juttatja. Folyamatos kötekedésnek és az aljas viselkedésének voltam kitéve.
Állandó rettegésben éltem, volt rá esett hogy már az öngyilkosságba menekültem mert hiába jeleztem az önkormányzat és a Palota Holding felé ezt a ellehetetlenült helyzetet semmit sem tettek.
Számtalanszor jeleztem a lakásosztály felé is és kértem a segítségüket. 25. éves korom óta vagyok rokkantnyugdíjas egy orvosi műhiba miatt, aminek a következménye a jelenlegi egészségügyi állapotom, ezért folyamatos orvosi, életem végéig gyógyszeres kezelésre szorulok. Ezért sok pihenésre és nyugodt környezetre van szükségem, de a fent említett szomszéd ezt minden lehetséges eszközzel megakadályozta. Az ismerőseimhez, barátaimhoz jártam pihenni mert a szomszéd úr az állandóvá vált zaklatásával lehetetlenné tette az életünket. Alaptalan dolgokkal rágalmazott meg és jelentett fel. Ezek miatt idegileg úgy kikészültem, hogy három hónapra bekerültem a pszichiátriára az állandósult pánikrohamok miatt, és ez gyógyszeres kezelés mellett sem kiküszöbölhető. A lakáscsere javaslatot főorvosi szakvélemény is alátámasztja. Ezért kértem Vizer Klára alpolgármester asszonyt, hogy segítsenek abban, hogy az általam felújított önkormányzati bérleményt elcserélhessem, és végre nyugodt körülmények közt élhessek. Lehetőséget kaptam végre, de ismét felújítási kötetezettséggel a saját költségemen. Kértem az alpolgármester asszonyt hogy mivel nem áll már módomban hitelt felvenni mivel 2018. ig fogom fizetni a Hubay Jenő téri bérlemény felújításának költségeit, szociális támogatásként kértem a felújításhoz szükséges anyagokat amit elutasítottak. Ekkor kértem minden ismerősömet, hogy akinek maradt lakásfelújításból anyaga azt adja nekem: próbáltak is sokan a segítségemre lenni, mind magánemberek.
Bitvai Nándor alpolgármester úr nem értette, hogy miért adták felújítási kötelezettséggel a cserelakást is, mert úgy tudta, hogy felújítva kell a bérleményeket átadni, és azt ígérte, hogy utánanéz ennek a dolognak. Majd telefonon felhívott, és jelezte: nekem kell felújítani a cserebérleményt, de majd a költségeket beleszámolják a lakbérbe. A lakásosztályon annyit kértem csak, hogy legalább a villanyszerelési munkálatokat végezzék el és egy tisztasági festést végezzenek a bérleményben, majd beköltözve felújítom lassanként, de ma sem tudom, hogy hogyan, pár nap alatt szerintük felújították a bérleményt ami felújításnak nem mondható, hiszen ez beköltöztető állapotnak felel meg. A lakásosztályon Garainétól hiába kértem a két lakásról készült fotót valamint a számlák fénymásolatát ezt megtagadta, pedig Kiss Gyula úr elfaxolta a lakásosztályra. Nem értem hogy lehet az, hogy egy szomszéd így tönkretegye két ember életét, valamint maradandó egészségállapot-rosszabbodásom is történt. Állandó rettegésben éltem és folyamatos menekülésben, a rendőrséget már szégyelltem hívni a szomszéd állandó zaklatása miatt. Ezek után még én fizessem két lakás kölcsönét. Sőt a saját költségemen nekem kell állni a fürdőszobában a zuhanyzó kialakítását, amire már nincs semmilyen módom. és mivel a bénult térdemet úgy szétverte, hogy azóta a mozgásomban még korlátozottabb lettem, hiába van fürdőszoba, ha egyszer nem tudom használni mert nem tudok belemászni a kádba. Nem tudok kapaszkodni, és bármikor kizuhanhatok a kádból. Ezért a 24. éves fiamnak kell fürdetni, ami áldatlan állapot, hiszen nekem is van méltóságérzetem és nagyon kellemetlen mind a kettőnk számára. A bérlemény rezsijén kívül havonta kell fizetnem 15.000. Ft felújítási költséget. Amit a rokkantnyugdíjból és amit az ápolási díjból fizetünk. A gyógyszereimet, amiket állandóan szednem kell, még a 10%-os díj ellenében sem tudok kiváltani, hiszen kb. 20.000. Ft marad egy hónapra kettőnk élelmére és a gyógyszereim kiváltására.
Kérem Önt Tisztelt László Tamás polgármester úr, hogy vizsgálja felül a helyzetünket, hiszen én már egyszer felújítottam egy önkormányzati bérleményt. És a havi 15.000. Ft amit követelnek tőlem nagyon megnehezíti az élet körülményeinket. Valamint segítsen abban, hogy a fürdőszobában a zuhanyzót kialakítsuk, mert nekem erre nincs már lehetőségem.
Tisztelettel:
Laska Veronika
Budapest. 2013. 03. 27.
Vagy szívatja az apparátus a polgármestert, vagy alanyi jogán gonosz Laska Veronikával szemben!
http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe