Hát akkor rengeteg törvénysértő él e hazában.
Ön akkor valószínű árgus szemekkel mindig mindenkit figyel, fel- és bejelent, lesi a környezetét, munkatársát stb. stb. ki milyen szabályt sért éppen és rohan, hogy érvényt szerezzen a törvény betűjének? Gratulálok. Ellenőrért kiált a buszon, ha látja, hogy valakinek van jegye, de nem lyukasztott? Én is tudom, hogy ettől drága a bérlet, de nem állom útját, amíg nem jön valahonnan valaki és bünteti meg.
Szálljon le a földre kedves fórumtárs, mindenkinek elsősorban önmagával kell elszámolnia, a tükörbe önmagával kell szembenéznie. A törvények betartatását pedig kényszerítse ki a jog a maga eszközeivel, és érvényre pedig juttassa az a hivatal, akit - az én és az Ön adóforintjaiból - az állam erre a célra létrehozott.
Nem állítottam, hogy
- nem utaztam jegy nélkül diákkoromban (most bérletem van, a gyerekeimnek is, amit nem felejtek el megvenni),
- nem szerelt olcsóbban a szerelő a lakásomban mert nem kértem számlát,
- nem a szomszéd fusizott munka után és a zsebébe tettem a pénzt,
- nem adtam hálapénzt az orvosnak, aki segített beteg anyámon
és ne kelljen folytatnom.
De ezektől én még nyugodtan alszom, bár már látom, hogy csak addig, amíg nem találkozom Önnel

Beláthatja, hogy tényleg, ez egy ilyen ország.
(Azért megnéznék egy minisztériumi titkárnőt, amint éppen milliárdos buliban vesz részt.
Egyébként erre találták ki a köztisztviselői és a politikusi vagyonnyilatkozatokat, amit a családja vonatkozásában is meg kell tenniük.)
Még szegény nemkati is bevallja ezen a fórumon, hogy korrumpálta a közeget. Utólagos engedelmével, idézem: "Én pl. éppen 3 napja keveredtem egy korrupciós ügybe, ezt most itt elmesélem, aki úgy érzi, ez neki a dolga, szaladjon csak feljelenteni. Lefizettem egy rendőrt, bár egyáltalán nem volt szándékomban. Egy szabálytalanság miatt meg akart büntetni. Teljesen jogosan, el is ismertem. A dolog vége mégis az lett, hogy a rendőr szépen rávezetett, milyen módon tudnánk a dolgot úgy elintézni, hogy mind a ketten jól járjunk. Én mondjuk annyira nem jártam jól, de ez az én bajom. Szóval belementem ebbe a megoldásba, mentségemre szolgáljon, hogy soha nem voltam még ilyen helyzetben, és nagyon bambán viselkedtem. Végülis nem is ment fel semmi engem, az én vétkem, az én vétkem, a másé meg nem kisebbíti vagy növeli az enyémet, kizárólag mindenkinek a sajátját. Gyanítom, hogy kevesen vannak, akik hófehérek, talpig becsületesek. Én is szerettem volna az maradni. De kettőn áll a vásár, egy ilyen ügyben mindenki egyformán vétkes." MILYEN IGAZA VAN.
Most menjek és jelentsem fel? Attól nekem jobb lesz? Attól valami változik? Attól én jobb ember leszek az Ön szemében?
Hozzászólásom egyébként a képviselő "lakásügyében" íródott, az Ön általánosítása nevetséges. Vagy - és itt most nem a monogramján szeretnék viccelődni, kérem, ne vegye sértésnek, a kérdésem őszinte - az Ön nickjében a sz. ezek szerint szentet jelent?