Ozmán utcai Óvóda

A kerületben található úthibák, kátyúk, illegális szemétlerekók, fakivágások és közműmeghibásodások bejelentése, játszóterek és egyéb közterületek állapota stb.

Ozmán utcai Óvóda

HozzászólásSzerző: blafeeder » 2012 márc. 28 21:32

Tisztelt Városüzemeltetés!

Én végtelenül szeretem az állatokat, sőt gyermekkoromban állatorvosnak készültem. Még egy Macskánk is van otthon, és többször kutyám is volt, szóval nem elfogultságból írom lenti észrevételeimet Önöknek. Saját tapasztalatom alapján teljes mértékig tisztában vagyok a felelős állattartással kapcsolatban vagy azzal, hogy mit illik és mit nem vagy mit tilos és mit nem.

A következő problémát észleltem. A MÁV lakótelep kutyatulajdonosai (és gondolom a lakótelep környékén élő kutyatulajok) kis kedvenceinek sétáltatásának egyik főállomása a már lebontott Ozmán utca Óvoda telke. Mivel a telek nincs körbezárva (egész pontosan körbe van csak kapuja nincs), így azt kutyafuttatónak használják. Már az ott hagyott kutyaürülék is elég bosszantó, hiszen annak szaga van, (főként a jó idő beköszöntével) és bizton állíthatom, hogy nem túl higiénikus. Majd miután a kutyusok hazafelé indulnak gazdáik kíséretében szó szerint falkában - ez akár 10-15 kutyust is jelenthet változó számú tulajjal - az Ozmán utcán haladva szintén kis csomagokat helyeznek el, az itt lakók ablaka alatt.

Az én ablakom előtt is több ilyen bűzlő csomag található. Se nem szép látvány se nem illatos, se nem higiénikus. Ritka bosszantó, hogy elcsúfítja környezetünket és miután az ember igyekszik esetleg rendben tartani a gyepet a ház előtt vagy kis gyerekkel sétálni a környéken, többször nem látja és belelép.

Hasonlót észleletem a Mézeskalács téren is a villamos sínek által közrefogott füves területen. Akár még ki is lehetne ülni oda a jó időben vagy sétálni a fűben, ami egy Pesti ember számára kincs kellene, hogy legyen, de ezek szerint közel sem az.

Azt szeretném megkérdezni, hogy ez ügyben mit tudnak tenni? Hogyan lehetne megállítani azt a rengeteg kutyást, aki naponta százával hagyják ott kutyusuk kis kupacait kerületünkben. Vagy vajon megoldás lenne-e a fent említett két központi helyről való kutyák kitiltása.

Előre is köszönöm válaszukat!
blafeeder
 
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2012 márc. 28 20:38

Re: Ozmán utcai Óvóda

HozzászólásSzerző: Hatósági Iroda » 2012 ápr. 02 12:41

Tisztelt blafeeder!

Tájékoztatom, hogy a hivatal vezetése előtt ismert az Ön által felvetett – sajnos az egész kerületet érintő – probléma.
Ennek csökkentésére az önkormányzat tervezi, hogy idén két kutyafuttatót is építtet, melyekre 4 millió forintot szán a kerület vezetése.
Szívesen fogadjuk javaslatát a kutyafuttató helyszínét illetően lakókörnyezetében is.

Köszönjük bejelentését, a továbbiakban is számítunk segítő együttműködésére.

Tisztelettel:

Hatósági Iroda
Hatósági Iroda
 
Hozzászólások: 201
Csatlakozott: 2004 márc. 23 17:04

Re: Ozmán utcai Óvóda

HozzászólásSzerző: blafeeder » 2012 ápr. 08 23:16

Tisztelt Hatósági Iroda!

Addig is nem lehetne megoldani, hogy valamiféle polgárőr vagy kerületőr ellenőrizze a kutyásokat, hogy ne az ablakunk alá ürítsenek, ha már az Óvoda területét is használják? Vagy legalábbis szedjék össze miután elpottyantották! Láttam olyan kutyasétáltatót aki felvette, bár nem sokat.

Előre is köszönöm válaszukat!
blafeeder
 
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2012 márc. 28 20:38

Re: Ozmán utcai Óvóda

HozzászólásSzerző: blafeeder » 2013 jan. 07 23:57

Elnézést kérek, hogy megint ebben a témában írok, de nem lehetne lezárni az Óvoda területét? Csak mert már a kertes házaktól is idehozzák a kutyáikat üríteni az emberek. 5 óra felé a saját kapumon nem tudok bemenni, mert rendszerint 15-20 kutya jön velem szemben és a legtöbbjük póráz nélkül! Kérem valamit csináljanak! Vagy vigyem át én is a kertes házas utcákra a macskám elhasznált almát?

Előre is köszönöm!
blafeeder
 
Hozzászólások: 8
Csatlakozott: 2012 márc. 28 20:38


Vissza: VárosüzemeltetésKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron