Oldal: 1 / 5

Játszótér karbantartás

HozzászólásElküldve: 2006 okt. 10 20:59
Szerző: ElSandor
Tisztelt Városüzemeltetési Osztály!

Szeretném megtudni, hogy van-e lehetőség a Kavicsosközi Óvoda melleti EU-konform szerint épített játszótér gondozására. A játszótér nagy forgalomnak örvend és ez sajnos meg is látszik a állapotán. A gondozáshoz a gondnok kijelölésén túl szükség van a zárhatóság helyreállítására is (táblák kirakása nyitvatartás, dohányzás- és kisállat tiltás céljából). Úgy látom hasonló hátérrel rendelkezik a Szirom Játszótér (Erdőkerülő út mögötti) és a Neptun utcai is, tehát elvi akadálya talán nincsen.

Fenti kérdésemen túl következő felújítást/karbantartást igénylő területeket szeretném jelezni fennt vastagon szedett játszótérről:

- Kerítés leszakadt/kinyílt
- Ajtók eltűntek (leszakadtak)
- Homokozót 3 méter "homokföveny" veszi körül, emiatt alig megközelíthető
- Homokozó peremén számos kiálló szögfej veszélyeztet/rongál
- Egyszemélyes lovacska (rugós) ülése félbetört
- Földön heverő sok szemét eltakarítása (több kuka vagy gyakoribb ürítés)

Válaszukat ill. intézkedésüket előre is köszönöm!

HozzászólásElküldve: 2006 okt. 11 08:26
Szerző: Városüzemeltetési Osztály
Tisztelt "EISandor"!

A Páskom park játszóterének rendbetételére felhívtam a RÉPSZOLG KHT (1152 Budapest, Hunyadi u. 3.) figyelmét, mivel a Budapest, XV. kerületi parkok, játszóterek, zöldfelület fenntartása az ő feladatuk. A végzett munkákat ellenőrizzük.
Tételes, közérdekű bejelentését köszönjük,
Tisztelettel
Városüzemeltetési Osztály

HozzászólásElküldve: 2007 márc. 31 21:56
Szerző: KriszBi
Tisztelt Városüzemeltetés,

Lehet hogy volt már róla szó, sőt biztos csak nem találtam ...
Érdeklődni szeretnék, hogy a Karácsony Benő park "hajós játszótere" megmarad-e majd az ott épülő sportcsarnok miatt? Esetleg gondoltak a játszótér áthelyezésére?

Válaszukat előre is köszönöm,
Kriszbi

Ui: Azt is szerettem volna elmondani, hogy sok kisgyereknek örömére szolgál, hogy a Vácrátót téren a hintákat néhány hete megjavították/kicserélték. Köszönet érte.

HozzászólásElküldve: 2007 ápr. 12 08:11
Szerző: Városüzemeltetési Osztály
Tisztelt "KriszBi"!
2007. március 31-én érkezett kérdésére tájékoztatom, hogy a Karácsony Benő parkban lévő játszóteret a sportcsarnok építése nem érinti, ezért a játszótér áthelyezésére nincs szükség.
Köszönjük érdeklődését.
Tisztelettel:
Városüzemeltetési Osztály

HozzászólásElküldve: 2007 ápr. 26 23:31
Szerző: Hibó Andrea
Tisztelt Városüzemeltetési Osztály!

Igen nagy örömmel olvasom, hogy a játszótereken elvégzett munkákat, karbantartásokat ellenőrzik, így biztosan a megfelelő helyen panaszkodom.
Felhívom szíves figyelmüket arra, hogy csak azért nem kell játszótereket felújítani, új játékokat kihelyezni, hogy elmondhassuk mennyi mindent csináltunk. A mai nap tapasztaltam,hogy a Nádastó parkban a játszótéren új mászóka van, a probléma csak az ,-amit a többi szülővel meg is vitattunk, hogy csoda lenne ha másképp történt volna -hogy sikerült már megint úgy elásni azt a szerencsétlen mászókát, hogy hatalmas szikla és betontömbök lógnak ki a lábaiknál, ami úgy gondolom nem túl szerencsés,és nem is szabályos. Ez a probléma egyébként jellemző a legtöbb játszótérre. Mert ugye ha nem beton van a hinták és mászókák alatt, -amit azért még a gyerek is észrevesz és óvatosabb - akkor úgy kell csinálni, hogy dobunk a régi játékokat rögzített betontömbökre egy kis kavicsot, földet, homokot , úgy kb. 10cm. vastagságban, véletlenül sem szedjük ki -higgyük, hogy a gyerekünknek nem lesz baja- és a munka kész is. A baj csak az, hogy ez a felső réteg a játékok alól egy nap alatt lekopik és hatalmas betontömbök lógnak ki a hinták, mászókák alól. És erre jöhet megszokott válasz amit oly sok szülő hallott már: nem történt még komoly baleset. De könyörgöm így kell ezt csinálni? Amúgy vettem a fáradságot és végigjártam egy pár játszóteret, felvételeket is készítettem, hát döbbenetes amit tapasztaltam.

Csak reménykedem, hogy történnik valami
Hibó Andrea

HozzászólásElküldve: 2007 ápr. 27 06:25
Szerző: durci
Majd a RÉPSZOLG kap megbizást az eltávolitásukra..(szinte hallom a választ)már a könyökömön jön ki a RÉPSZOLG . Kedves Andrea,hogy mi fog történni ? Semmi !!!! :(

Páskom parki játszótér.

HozzászólásElküldve: 2008 feb. 05 13:26
Szerző: nico
Tisztelt Városüzemeltetési Osztály!


A T. osztály szíves figyelmébe ajánlom a Páskom park játszóteréről készült képeket.
Most kommentár nélkül.

HozzászólásElküldve: 2008 feb. 05 13:30
Szerző: nico
Második kép.

HozzászólásElküldve: 2008 feb. 06 10:55
Szerző: Városüzemeltetési Osztály
Tisztelt "nico"!
A fórumra 2008. február 5-én érkezett jelzéseit továbbítottuk a Répszolg Kft. felé, a szükséges javítások elvégzése céljából.
Köszönjük bejelentését.
Tisztelettel:
Városüzemeltetési Osztály

HozzászólásElküldve: 2008 máj. 05 09:58
Szerző: nico
Tisztelt Városüzemeltetési Osztály!


Családi ügyeletesként az Erdőkerülő úton létesített európás játszótéren jártunk az odavalókkal.

Szíves figyelmükbe ajánlom a következő két képet.
Remélem Önök előtt ez már ismert. Ha nem, kérem, tegyék a dolgukat.
( A csavarhiány nem a napok eseménye, régi dolog lehet ez már, a tartóoszlop kopása erről árulkodik. A törést Ítéljék meg Önök.)

A hiba és hiányosság elhárításánál - ha kérhetem - elvárható az európai színvonal. Gondos munkával itt még meg lehet akadályozni az újpalotaizódást.

A lifegő "fedél" és a törött kapaszkodó - használóira nézve - balesetveszélyes.

HozzászólásElküldve: 2008 máj. 05 17:38
Szerző: Városüzemeltetési Osztály
Tisztelt "Nico"!
A két hiba jelzését köszönettel vettük. Azonnal továbbítottuk a Répszolg Kft felé javítás céljából.
Tisztelettel:
Városüzemeltetési Osztály

HozzászólásElküldve: 2008 máj. 26 06:41
Szerző: Katalinka11
Tisztelt Városüemeltetési osztály
Kérném szives ttájékoztatásukat, hogya a Sárfü ui az Arany alkony előtti játszotereet milyen aprópoból záratják be takaritás cimen 18,45 de legkésőbb 19 órakkor????
Ezen időben megjeleni a takaritást végző "hölgy"és kiterel mindenkit a térről mondván, hogy ő takarit és zár!!!!

Önök men gondolják, hogy jön a nyár és 19 órakkor még világos van és a meleg nyári napokon épp ezen időpont lesz mikor a kisgyerekes szülök nem az 50 fokba fognak kiülni a kisgyerekekkel a parkba?

Reggel is érdekes a tér nyitása ugyan ezen "hölgy" 8 óra 1/2 9 magasságában, a nyitás is egyedi hozza a seprüt és a tararitáshoz szükséges eszközöket a virágtartó szélén ülve vár gondolom reggel ellenőrzik a munkáját, korábban egy kozépkorú "högy" végezte a takaritást . ő nem csak a kukászsákokat cserélte hanem össze is gereblyézte a teret ha szükségesnek látta

Önök szerint ez igy helyes?
[/b]

HozzászólásElküldve: 2008 jún. 06 13:47
Szerző: nico
Ez a játszótér nyugodtan pályázhat Európa legnihilebb játszóterére, még akkor is, ha főéke egy európais MÁSZÓKA.
A fórum lapjain már szerepelt, mint ott felesleges darab. A múlt évben is gaz verte fel az alját.
Most is.
Már "bontják" az arra nem illetékesek.
Az illetékesek nem veszik észre, mert ők nem járnak arra.
Szerintem, (ez semmit sem jelent) szereljék le az egészet és építsék fel egy látogatottabb emberibb környezetben.

HozzászólásElküldve: 2008 jún. 06 13:56
Szerző: nico
És az a bizonyos - máshol hasznosabb - mászóka:

HozzászólásElküldve: 2008 jún. 07 14:22
Szerző: Katalinka11
Érthetetlen, hogy tele van a kerület munkanélküliekkel , hajléktalanokkkal akikat a kontyfa u. hajéktalan "nappali melegedőn" etet a került miért nem lehet ezeket is munkára kényszeriteni? Nagyon egyszerü volna ha enni akarsz , teszel érte... :!:
szépen megcsinált játszoterek el vannak hanyagolva de támogatunk mindenkit aki nem akar dolgozni csak árt és rombol a közvetlen környezetében is . a parkokban eltürjük a hajéktalanokat elnézük, hogy alkoholizálnak , a bokrokban végzik a dolgukat a meleg napokon árad a talajból a tömény húgy szag . Ezzel is lehetne pályázni ,állitom hogy más unios országban a játszoterek és környezetét tisztán tartják,
Itt a Sáfű u. játszótérnél esténként a ráérőanyukák apukák is emelik a szinvonalat rendszeressen a játszótérkapuja előtti padon 16-19 óráig söröznek boroznak...