Hóeltakarítás és síkosságmentesítés

A kerületben található úthibák, kátyúk, illegális szemétlerekók, fakivágások és közműmeghibásodások bejelentése, játszóterek és egyéb közterületek állapota stb.

Hóeltakarítás és síkosságmentesítés

HozzászólásSzerző: Moderátor2 » 2016 jan. 04 22:07

A hóeltakarítás és síkosságmentesítés időszerű témája kapcsán ezúton is felhívjuk a tisztelt lakosság figyelmét, hogy az alábbi jogszabály alapján kell végezni a járdák és egyéb területek gondozását.

A 48/1994. (VIII. 1.) Főv. Kgy. rendelet (a főváros köztisztaságáról) kimondja, hogy:

3. § (1) Az ingatlan tulajdonosa (kezelője, használója) köteles gondoskodni:

a) az ingatlan - beleértve az ingatlan-nyilvántartásban közterületként nyilvántartott belterületi földrészletet is - és az ingatlan előtti járda, továbbá a járda és a kocsiút közötti kiépített vagy kiépítetlen terület gondozásáról, tisztán tartásáról, szemét- és gyommentesítéséről, hóeltakarításáról és síkosságmentesítéséről. Ennek során ügyelni kell arra, hogy a járda és az útburkolat ne rongálódjék meg, továbbá a terepszint változatlan maradjon;

b) a beépítetlen telekingatlan tisztán tartásáról és gyommentesítéséről;

c) a telekingatlanról a gyalogjárda és az úttest fölé nyúló ágak és bokrok megfelelő nyeséséről;

d) A tömegforgalmat bonyolító ingatlan esetén a várható forgalomnak megfelelő mennyiségű közhasználatú hulladékgyűjtő tartály elhelyezéséről, javításáról, pótlásáról, továbbá rendszeres ürítéséről és tisztán tartásáról.

(2) A szórakozó-, vendéglátó- és árusító helyek, üzletek előtti járdaszakaszt a nyitva tartás ideje alatt - a tulajdonossal kötött ettől eltérő megállapodás hiányában - az ilyen ingatlant használó, illetve bérlő köteles tisztán tartani és a hulladékot eltávolítani.

A fenti elvégzendő tevékenység kapcsán kérjük, szíveskedjenek betartani a 346/2008. (XII. 30.) Korm. rendelet (a fás szárú növények védelméről) alábbi rendelkezését is:

5. § (2) Belterületi közterületen - a közúti forgalom számára igénybe vett terület (úttest) kivételével - a síkosságmentesítésre olyan anyag használható, amely a közterületen vagy annak közvetlen környezetében lévő fás szárú növény egészségét nem veszélyezteti.


Mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánunk!

Tisztelettel:
Városüzemeltetési Osztály
Üdvözlettel: Moderátor
Moderátor2
 
Hozzászólások: 103
Csatlakozott: 2015 dec. 02 12:41

Vissza: VárosüzemeltetésKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron