Hangszórók a XV. kerületben???

A kerületben található úthibák, kátyúk, illegális szemétlerekók, fakivágások és közműmeghibásodások bejelentése, játszóterek és egyéb közterületek állapota stb.

Hangszórók a XV. kerületben???

HozzászólásSzerző: zsuzsi64 » 2014 júl. 02 13:55

Érdeklődéssel figyeljük a kerületben, hogy micsoda "átjátszó" állomások létesültek.
Vagyis valami annak tűnő csodák, de nem tudtuk, mi az.
Egy ismerős szerint hangosbemondók katasztrófa idejére.
Szeretném megkérdezni, hogy tényleg létesülnek hangosbemondók
ilyen célból?
Köszönöm a választ.
GNM
zsuzsi64
 
Hozzászólások: 22
Csatlakozott: 2008 szept. 23 21:32

Re: Hangszórók a XV. kerületben???

HozzászólásSzerző: Városüzemeltetési Osztály » 2014 júl. 03 14:58

Tisztelt Zsuzsi64!

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának intézkedésének megfelelően az alsó és felső küszöbértékű veszélyes vegyi ipari üzemek körzetében, országos kiterjedésű redundánsan működő adatátviteli hálózatra épülő, meteorológiai és vegyi monitoring, valamint lakossági riasztó (Monitoring Lakossági Riasztó) rendszert telepít. Ez a megfigyelő és tájékoztató rendszer a szomszédos IV. kerületben lévő CHINOIN üzem közelsége miatt indokolt és egyben 30 db végpont kiépítését jelenti.

A MoLaRi rendszer kiépítésének célja, hogy a veszélyes üzemek fekvésük szerint érintett körzetek környezetében kiépített végpontok (szondák) – az üzemek esetleges meghibásodása vagy balesete miatt – a levegőbe jutó veszélyes vegyi anyag koncentrációját mérik és az adatokat további elemzésre a katasztrófavédelmi ügyelet felé továbbítják.
A fenti riasztó rendszer kiépítésével egyidejűleg az eddig használt un. motoros szirénák az új telepítésű szondák körzetében megszűnnek, a többi helyszínen az ismert szirénák továbbra is szolgálatot teljesítenek.

Amit még érdemes tudni a kiépítésre kerülő új rendszerről:
• mérési, ellenőrzési funkción kívül hangjelzést, valamint felvett vagy közvetlen emberi hang továbbítására is alkalmas. /szükség szerint azonnali lakossági tájékoztató lehetősége/
• működtetése nem egyedi, hanem központilag vezérelt.

Természetesen a fenti intézkedések megtételére a lakosság fokozott és mindenre kiterjedő védelme, biztonságérzetének javítása érdekében kerül sor.
Tisztelettel:
Polgármesteri Kabinet
Városüzemeltetési Osztály
 
Hozzászólások: 472
Csatlakozott: 2004 márc. 04 10:34


Vissza: VárosüzemeltetésKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron