Észak-Pesti Kórház pályázat

Minden, ami a XV. kerülettel kapcsolatos, de nem tartozik a fentebb felsorolt kategóriákba

Észak-Pesti Kórház pályázat

HozzászólásSzerző: Novak Agnes » 2007 máj. 22 09:01

Hajdu László írta:A kerület szocialista polgármestere szerint László Tamás "érintett" az ingatlanügyben.
Közölte, László Tamás más magánszemélyekkel együtt indult az ingatlan hasznosítására kiírt ötletpályázaton. Mikola István pedig még egészségügyi miniszterként az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat akarta az ingatlanra telepíteni"Mind a két ember ebben az ingatlanban már kompromittálta magát" ? jegyezte meg.

Az "érintettség" és a "kompromittálás" tényét azzal támasztja alá, hogy kijelenti: László Tamás indult a pályázaton más magánszemélyekkel.
ad.1. Aki indult a pályázaton, vagyis adott hasznosítási javaslatot az kompromittálta magát. Ugyan mit szól(nak) ehhez a másik pályázó(k)?
ad.2. Az általunk benyújtott javaslat több mint 15 hónapja nyilvános:
A beadott hasznosítási javaslat elérhetősége:
www.laszlotamas.hu/modules.php?name=Dow ... load&cid=2
"Szerettük volna bemutatni, hogy VAN ALTERNATÍVA! Nem kell mindent eladni, ami állami, önkormányzati kézben van. Értő kezekben tudnak ezek a parlagon heverő ingatlanok a köz javára hasznosulni! Olvassák, terjesszék!
Verzió: PDF Méret: 133.64 Kb
Felvétel napja: 2006. 02. 17."

Döntsék el, hogy a nyilvános javaslat kompromittáló-e.
ad.3. A többiről viszont nem tudunk semmit. Még azt sem tudjuk, hogy ki ismeri a pályázatokat.
A javaslatunk áttekintése után kérem gondolják át, ki számít érintettnek ebben az "ingatlanügyben"? Aki szeretné a kerületi lakosok számára megmenteni az egészségük érdekében, vagy aki ezt "ingatlanügy"-nek tekinti?
Jelzem: számomra továbbra sem "ingatlanügy" a 7 hektáros park a műemlék épületek és a több mint 700 fa sorsa. Ez persze biztos nagyon kompromittáló.
Novak Agnes
 
Hozzászólások: 663
Csatlakozott: 2004 okt. 25 10:36

HozzászólásSzerző: rokalaci » 2007 máj. 22 13:37

Nem hinném, hogy Polgármester úr a hasznosítási javaslata alapján vádolná "ingatlan panamával" László Tamás urat. :)
Jó hogy linket is adott, mert így bizton állítom, legalább egy ember van aki elolvasta frakcióvezető úr honlapjára feltett "alternatívát". ÉN!!! :)
Nem ragadtam számológépet, de első olvasatra néhány számítást pontosítani javasolok a "projektterven"
- 800-1.000Mrd-ra becsüli a 40-59%-os állagú 3000m2-es Rákos úti szakrendelő felújítását az Őrjárat utcából átköltöztetni kívánt 3 szakrendelő létesítésével együtt. A 28. oldalon a bekerülési költségeknél viszont 4-4,7Mrd-re költségeli az Őrjárat utcai príma állapotú :lol: épületek 34.000m2-nyi rekonstrukcióját. Számításai alapján javaslom csak mintegy 8.000m2 felújítását abból az egy milliárdból.
A Szakrendelő vígan elvan 4ezer négyzetméteren, a maradék 4ezet pedig felújítva adjuk el 3milliárdért. Amúgy is nagyjából "ennyiért tudná eladni" az alternatíva szerint a Rákos úti Szakrendelő épületét. A fennmaradó 2milliárdot ki kell fizetni annak a brilliáns elmének jutalékként aki így ingyen hozzájuttatta a kerületet egy új szakrendelőhöz az EPK területén - és a régi is megmaradna a Rákos úton :) :)

más.. ha a 28. oldalon a beruházás lehetséges forrásait psszimistán nézem, akkor a ingatlanok eladásából befolyó 4,2Mrd-ből jogosnak látszik megkérdőjelezni a Rákos út 3Mrd-ját mert mi van ha senkinek sem kell a kerületben mégegy eü. intézmény? Telekáron az egész ha 200milliót ér :(
Nos akkor az Őrjárat utcai épületek megmentésére indított 12Mrd-s megaprojektbe úgy vág bele az önkormányzat, hogy cca 1milliárdért eladja az összes ingatlanát
A Bocskai utcai épületen, az újpalotai háziorvosi rendelőkön és a sportpályán kívűl nem marad gyakorlatilag semmi. Tipp van még? :wink:
rokalaci
 
Hozzászólások: 141
Csatlakozott: 2006 szept. 05 09:42

HozzászólásSzerző: Novak Agnes » 2007 máj. 22 14:00

rokalaci írta:Nem hinném, hogy Polgármester úr a hasznosítási javaslata alapján vádolná "ingatlan panamával" László Tamás urat. :)
Jó hogy linket is adott, mert így bizton állítom, legalább egy ember van aki elolvasta frakcióvezető úr honlapjára feltett "alternatívát". ÉN!!! :)

De igen, pontosan a miatt vádolta. ld
http://www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=36038
egyébiránt, ha figyelmesen olvasta volna látja:
Letöltések sz.: 123 (Lehet, hogy nem világos de ez azt jelenti, hogy letöltések száma: százhuszonhárom.) Szerintem ha 123-an letöltötték, lehet hogy közöttük is volt legalább egy aki olvasta, így a legalább egy ember van állítás csak a matematika nyelvén értelmezhető, nem pedig a lekezelő gúnyolódás mentén. Vagyis minimum egy van abban a halmazban, stb..
Amennyiben mégis úgy gondolja, hogy csak Ön egyedül olvasta idáig (vagyis a lekezelő vállonveregető gúnyolódást kell komolyan vennünk), bizonyára sokat tudhat, mert akkor azt is tudja hogy ŐK még nem olvasták. Hogy kik azok az ŐK? Nos azt viszont nem kötik az orrunkra. Vagyis azt is csak ŐK tudják, hogy kicsodák is ŐK, akik olvashatnak bármiről, de EZT még ŐK sem olvasták.

Ezzel a felületességgel haladt át az egész anyagon? Lehet, hogy éppen a lényeget nem értette meg belőle. (De ez nem baj. Úgysem lesz beleszólása a lakosságnak egyelőre.) Hacsak...

ps. Egyébként éppen a LIDL kapcsán ment a lakosság dorgálása itt a fórum keretein belül is, hogy miért nem pályáztak a felszabadult telekre és parkra.
Ezek szerint a lakosság ha pályázik (vagy legalábbis ötletet ad a közösségnek) akkor az a baj, ha nem akkor az a baj. A nyúl sapkájával mi a helyzet?
Novak Agnes
 
Hozzászólások: 663
Csatlakozott: 2004 okt. 25 10:36

HozzászólásSzerző: Paul van Dick » 2007 máj. 22 14:33

Kompromittál: latin eredetű szó. Jelentése rossz hírbe hoz, lejárat, gyanúba kever.

Hajdú László polgármester valószinűleg nem ismeri a kompromittál szó jelentését. Nem is értem a Mikolát hogyan keverte bele, mert egyszer oda akarta telepíteni az OEP-et? A Mikola név hallatán sokakban a sátán képe jelenik meg, ezért érthető, miért is keverte bele.

Én anno a parlamenti választások idején átfutottam, de nem sokra emlékszem belőle.
Paul van Dick
 
Hozzászólások: 136
Csatlakozott: 2007 máj. 17 11:20
Tartózkodási hely: Kőrakás park

HozzászólásSzerző: rokalaci » 2007 máj. 22 15:05

Sajnálom. Én olvasáson nem az Egészséges Nemzetért Program = Egészségügyi Reform keretében felsorakoztatott lózungokon való figyelmes töprengést értem. Ha 123-an olvasták, hogyhogy senkinek nem tűnt fel a beruházási költségek hatékonyságát bizonyítandó és hozzászólásomban kifigurázott újmatematikai bukfenc?
Úgy látom a számokkal Ön is csak a letöltések tekintetében szándékozik vitába szállni :)
rokalaci
 
Hozzászólások: 141
Csatlakozott: 2006 szept. 05 09:42

HozzászólásSzerző: Novak Agnes » 2007 máj. 22 15:41

rokalaci írta:Sajnálom. Én olvasáson nem az Egészséges Nemzetért Program = Egészségügyi Reform keretében felsorakoztatott lózungokon való figyelmes töprengést értem. Ha 123-an olvasták, hogyhogy senkinek nem tűnt fel a beruházási költségek hatékonyságát bizonyítandó és hozzászólásomban kifigurázott újmatematikai bukfenc?
Úgy látom a számokkal Ön is csak a letöltések tekintetében szándékozik vitába szállni :)

Talán azért, mert a számok úgy nagyjából rendben vannak.:) (Az adatokat a kerületi hivatalos vagyonleltár szolgáltatta.)
Ps.
Szeretném magam eldönteni, hogy álnéven szereplő hozzászólókkal milyen mélységben óhajtok vitába szállni. Egyelőre nagyon kevéssé, láthatta, hogy rózsadomb úttörő nyilvánvaló és köztudott hazugságai tekintetében sem szándékoztam vitába szállni. :)
Novak Agnes
 
Hozzászólások: 663
Csatlakozott: 2004 okt. 25 10:36

HozzászólásSzerző: rokalaci » 2007 máj. 22 16:02

Ugyanmár. Azt, hogy a Rákos út netto 3030m2 illetve hogy az Őrjárat utcai épületegyüttes 34000 abban nincs közöttünk "vita". Ami számomra érthetetlen, hogy hogyan számolhatnak a Rákos útra feltételezett felújítási költségként 1milliárdot, ugyanakkor az Őrjárat utcára 4-et. Ez így egy tanulmányon belül szembeötlő.
Olyan finomságokra nem is szándékoztam kitérni, hogy a kialakításánál fogva körház és szakrendelő célokra teljességgel alkalmatlan Őrjárat utcai épületek méreteit a valós felhasználási igénytől teljesen függetlenítve 2800m2 új építésű beruházásként vették figyelembe a Rákos úti szakrendelő bővítési igényeként :)
rokalaci
 
Hozzászólások: 141
Csatlakozott: 2006 szept. 05 09:42

Adalék?

HozzászólásSzerző: nico » 2007 máj. 23 15:04

nico
 
Hozzászólások: 2163
Csatlakozott: 2006 nov. 23 15:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)

HozzászólásSzerző: Nagy Erika » 2007 máj. 24 07:21

rokalaci írta:Ugyanmár. Azt, hogy a Rákos út netto 3030m2 illetve hogy az Őrjárat utcai épületegyüttes 34000 abban nincs közöttünk "vita". Ami számomra érthetetlen, hogy hogyan számolhatnak a Rákos útra feltételezett felújítási költségként 1milliárdot, ugyanakkor az Őrjárat utcára 4-et. Ez így egy tanulmányon belül szembeötlő.
Olyan finomságokra nem is szándékoztam kitérni, hogy a kialakításánál fogva körház és szakrendelő célokra teljességgel alkalmatlan Őrjárat utcai épületek méreteit a valós felhasználási igénytől teljesen függetlenítve 2800m2 új építésű beruházásként vették figyelembe a Rákos úti szakrendelő bővítési igényeként :)

Mi az alkalmatlan? Izlés kérdése is lehet. Szerintem pedig a Rákos uti rendelő sokkal jobban alkalmatlan, sötét, alacsony, barátságtalan épület, olyan mint egy beton iskola: borzasztó. Arra biztos sokat kellene költeni, hogy kicsit is emberi legyen. A környezet, a bejárat, a várakozási lehetőség mind lelombozó. Lehet hogy valakinek 30 éve ez tetszett, de ma már talán mégis magasabbra kellene tenni a mércét. Ha eddig nem volt bajod, ott beszerezhetsz egy kis nyomasztó élményt. Én ezt tapasztaltam. (Csak az orvosok és a többi személyzet aranyos.)
Nagy Erika
 
Hozzászólások: 171
Csatlakozott: 2006 ápr. 18 19:07
Tartózkodási hely: Szilas park

HozzászólásSzerző: rokalaci » 2007 máj. 24 08:54

Nem hiszem, hogy meg tudnálak győzni, de csak felsorolás szintjén: mzgássérült lift / tudom, szereltek a lépcsőre egy olyan izét amit senki sem használ mert fel kell kutatni a használatához a kezelőszemélyzetet / mozgássérült WC, megfelelő méretű férfi-női-személyzeti mosdó, öltözők, vetkőző helyiség / igen a szemészeten erre nincs szükség de egy szakrendelő épületben nem csak szemészetnek kell ám lenni :) / váróterem, betegszállításra alkalmas folyosók és lépcsőház stb.
A nagy belmagasságú helyiségek klasszak egy kastélyszálló esetében, de rendelőnél a gyógyítás költségeit növeli a fenntartási, fűtési, takarítási ktg. A sort számolatlanul lehetne folytatni egy százéves épületnél.
rokalaci
 
Hozzászólások: 141
Csatlakozott: 2006 szept. 05 09:42

HozzászólásSzerző: Úttörő » 2007 jún. 13 10:14

Ki az érintett????
Az országos médiát olvasva Novák Ági annak polgári változatát találta ki, és csak úgy magyarázgattja.
" Felhívás hasznosítói, befektetői szándék bejelentésére" olvasom az országos médiában az önkormányzat szövegét.
Ezzel szemben a László Tamás Fidesz elnök (fidesz, hu, kinevezési dátum!!!), magánszemélyekkel, fidesz tagokkal (belépés dátuma!!) " javaslatot nyújtott be az önkormányzathoz-
Nyilvános ülésen az elnök úr mint önkormányzati képviselő flfedte érintetségüket!!(TV!!) Képviselők adták be ezt a javaslatot, vagy fideszesek???
Mit szeretnének megkaparintani?? Kinek?
A pályázók között saját pályázatukat is elbírálják??
Úttörő
 
Hozzászólások: 78
Csatlakozott: 2007 ápr. 06 20:43

HozzászólásSzerző: Úttörő » 2007 jún. 13 10:30

Nem száll vitában Novák Ági, majd valamelyik álneve(=önmaga!!), hiszen tudja, hogy a forrás László Tamás fidesz elnök Kalendárium c. kiadványa, várom az új kiadványt is, laszlotamas.hu, real91, stb. és saját nyilvános önéletrajza (talán az egyetemi??) vagy ott is elhallgatott bizonyos dolgokat??
FELÉPÍTETTE ÖNMAGÁT
Mivel senki sem válaszolt levelezéseire, kitalált néhány álnevet. alba, beke-n, Paul van Dick, Nagy Erika stb. Karakteralkotóvá vált!!!
Ezekután álnéven fényezheti önmagát, elképzeléseit, feltűnő, hogy mindki csak tömjénezi, aki nem, azt mindenki elmarasztalja...kilóg a lóláb!! Ágnes asszony...
A KSZK referenseként állásfoglalásokat kreál, mintha bárki is kíváncsi lenne arra.
Talán nem igaz, hogy a miskolci szocialista Kollektív Ház lakója volt férjével, vagy az sem, hogy a szovjet katonai kórház mellett lakva ismerte annak igazi történetét, most meg másról ír??
Kitüntetéseiről, érdemeiről sem hallunk, nicó Péterfiről is megírta a szoc.
kitüntetéseit!
László Tamás már tudja ezeket!!!
Úttörő
 
Hozzászólások: 78
Csatlakozott: 2007 ápr. 06 20:43

Re: Észak-Pesti Kórház pályázat

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2013 nov. 13 18:10

Novak Agnes írta:
Hajdu László írta:A kerület szocialista polgármestere szerint László Tamás "érintett" az ingatlanügyben.
Közölte, László Tamás más magánszemélyekkel együtt indult az ingatlan hasznosítására kiírt ötletpályázaton. Mikola István pedig még egészségügyi miniszterként az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat akarta az ingatlanra telepíteni"Mind a két ember ebben az ingatlanban már kompromittálta magát" ? jegyezte meg.

Az "érintettség" és a "kompromittálás" tényét azzal támasztja alá, hogy kijelenti: László Tamás indult a pályázaton más magánszemélyekkel.
ad.1. Aki indult a pályázaton, vagyis adott hasznosítási javaslatot az kompromittálta magát. Ugyan mit szól(nak) ehhez a másik pályázó(k)?
ad.2. Az általunk benyújtott javaslat több mint 15 hónapja nyilvános:
A beadott hasznosítási javaslat elérhetősége:
http://www.laszlotamas.hu/modules.php?n ... load&cid=2
"Szerettük volna bemutatni, hogy VAN ALTERNATÍVA! Nem kell mindent eladni, ami állami, önkormányzati kézben van. Értő kezekben tudnak ezek a parlagon heverő ingatlanok a köz javára hasznosulni! Olvassák, terjesszék!
Verzió: PDF Méret: 133.64 Kb
Felvétel napja: 2006. 02. 17."

Döntsék el, hogy a nyilvános javaslat kompromittáló-e.
ad.3. A többiről viszont nem tudunk semmit. Még azt sem tudjuk, hogy ki ismeri a pályázatokat.
A javaslatunk áttekintése után kérem gondolják át, ki számít érintettnek ebben az "ingatlanügyben"? Aki szeretné a kerületi lakosok számára megmenteni az egészségük érdekében, vagy aki ezt "ingatlanügy"-nek tekinti?
Jelzem: számomra továbbra sem "ingatlanügy" a 7 hektáros park a műemlék épületek és a több mint 700 fa sorsa. Ez persze biztos nagyon kompromittáló.


A hozzászólásra azért érdemes visszatérni mert a képviselő-testület 2013 október 30-i ülésén a fenti hozzászóló a leírt véleményét meghazudtolva, ennek ellenkezőjére szavazott, egyszóval a 2/3-os többség nem volt képes egy a hasznosításra irányuló előterjesztést megszavazzanak!!
A 13 épület a tüdőgondozó áthelyezésére és befogadására irányult volna a senkivel sem egyeztetett előterjesztés szerint..
A 14-es épület katolikus kápolna céljaira lenne e terv szerint hasznosítva, illetve bemutató terem és kiállítási célokat szolgálna...
A 4-es épület, a volt nővérszállás épület, idősek elhelyezését szolgálná a javasló polgármester szerint...
A 3-as épület gondozóház lenne, demens betegek elhelyezése is itt történne (ez is anno nővérek elhelyezésére szolgáló épület volt)..
A döntés!
A 13-as épületre az előkészítő feladatok megkezdését megszavazták. Ám nagyon durva vita után.
A 3-,4-,14-, épületek ügyében a 2/3-ad nem volt hajlandó szavazni támogatólag, így aztán három év elmúlta után sem tudtak dönteni.
Ráadásul a vita arról szólt, hogy a társtulajdonos a 50 %-os társ véleménye ki lett e kérve?? Ott a polgármester kapásból mondta, hogy igen! Ám valójában nem? A válasz nevén nevezve a válasz hazugság volt. A GYEMSZI 2013 augusztus 22-én érkezett válaszában, amelyet a képviselőknek nem mutatott be...nem véletlenül! Az Őrjárat u 1 - 5 sz. ingatlan osztatlan közös tulajdonosa nem azt válaszolta, hogy a hrsz: 82285 ingatlan tulajdonának a XV. kerület részére, hozzájárul a szabad hasznosításához...Ez nem tulajdonosi hozzájárulás volt, ahogy ezt a polgármester "beadagolta" a testület tagjainak! Hanem az ingatlan és környezetének fejlesztésével kapcsolatos elképzeléseket ismerjék meg a GYEMSZI főigazgatója és munkatársai, illetve kérték a személyes konzultációt és a rendszeres egyeztetést. A 13-as épület vonatkozásában a tulajdonostárs el tud képzelni hozzájárulást, ha már a hasznosítási szerződésben megegyeztek. Ám a rossz előterjesztés erről egy szót sem ír! Nem ír arról sem, hogy a Szentmihályi úti Tüdőgondozó ingatlannak, ha kiköltözik az intézmény, ki lesz a tulajdonosa?? Jelenleg ez visszaszáll a fővárosra, ha nem erre a célra hasznosítják... A pályázatával egyébként, amiben a hozzászóló megvédi az időközben polgármesteré vált pályázót, a mostani előterjesztés a pályázat akkori szövege és tartalmával még köszönő viszonyban sincs.

http://www.hadu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: Észak-Pesti Kórház pályázat

HozzászólásSzerző: rokalaci » 2013 nov. 19 17:45

Hajdu LÁSZLÓ írta:A hozzászólásra azért érdemes visszatérni mert a képviselő-testület 2013 október 30-i ülésén a fenti hozzászóló a leírt véleményét meghazudtolva, ennek ellenkezőjére szavazott, egyszóval a 2/3-os többség nem volt képes egy a hasznosításra irányuló előterjesztést megszavazzanak!!


Remélem nem érted félre amiért mentegetem Novák Ágnest - ebben a topicban is olvasható, hogy eleget kritizáltam őt korábban - de nekem hónapok óta az a véleményem, hogy a polgármester belső ellenzéke vagy le van tiltva a fórumról vagy egyszerűen retteg megszólalni ezért úgy gondolom nem fog reagálni a Te hozzászólásodra sem így nem tudja/akarja megvédeni magát, a fenti kissé méltatlan vád alól.

Remélem hamarosan közzéteszik a közgyűlés jegyzőkönyvét és minden érdeklődő pontosan megismerheti az igazságot. Többórás testületi ülés közvetítését épeszű ember nem képes figyelmesen végignézni, de nekem az jött át abból amit láttam, hogy a polgi ötleteléseként bedobott konkrét hasznosításra vonatkozó tervezési megbízást vétózták meg a lázadók. Amennyire a videón követni lehetett, szerintem felelős döntést hoztak, amikor megfúrták az előkészítetlen tervekre vonatkozó pénzherdáló előterjesztést. Azért is érdekes lesz elolvasni a jegyzőkönyvet, mert valami olyan indoklás hangzik el benne, hogy a tervezés előkészítésére vonatkozik az előterjesztés azaz például fel kell mérni a épület(födém) állapotát ami nélkül az állagmegóvást sem lehet elkezdeni. Tehát nem rögtön az idősotthon kiviteli terveit készíttetik el csak úgy általában adnak megbízást egy x ágyas elhelyezést biztosító átalakítás tervezésre :shock:

Szerintem teljesen rendben volt a leszavazása egy olyan tervre vonatkozó megbízásnak amit nem előz semmilyen hatástanulmány, hogy mennyibe kerül, miből lesz fenntartható, egyáltalán szüksége van -e rá a kerületi lakosoknak, stb. Akkor hazudtolná meg magát az alpolgármester asszony, ha megalkuvásból vagy helyezkedésből rábólint erre az előterjesztésre. Úgy látszik pár embernek már a FIDESZ frakcióban is elege lett a soha meg nem valósuló tervekre vonatkozó közpénz-költésből és a ki tudja milyen célokat szolgáló tervpályázatokra elszórt milliókból. Éppen ideje! Kár, hogy etikus magatartásukkal és felelősségteljes döntéseikkel - úgy tűnik - kisebbségbe szorultak.

A testületi ülésen elhangzó, személyeskedésig fajuló vitáról nem mellékesen az a véleményem, hogy amit a polgi megenged magának a mellette ülő NŐ-vel szemben az kimeríti a verbális-vakkomondor fogalmát.
rokalaci
 
Hozzászólások: 141
Csatlakozott: 2006 szept. 05 09:42

Re: Észak-Pesti Kórház pályázat

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2013 nov. 23 01:23

AZ ÖSSZEÁLLÍTÁS NAGYON KOMOLY MUNKA, CSAK ELISMERÉSSEL TUDOK RÓLA SZÓLNI !

Az eltelt több mint három évben a panel technológiával épített konténer mentőállomáson kívül, ami 150 millió Ft kerületi közpénzbe került, amely állami feladat átvállalása volt, tehát egy súlyos önként vállalt feladat. Ezen túl itt érdemben nem történt semmi. Határozatok tömegét hozták, de a végrehajtás nem volt komolyan véve!
- Miközben állami feladat átvállalása volt a mentő állomás, az állam úgy hálálta ezt meg, illetve a társtulajdonos főváros, hogy nem adták
a kerületnek az 50 %-ot, úgy tűnik még térítés ellenében sem, államosították! Most a tulajdont illetően rosszabb a helyzet mint a 2004-es
kormánydöntés előtt...Ma már nem lehet semmi érdemit itt tenni amíg ez a - mondhatni torzzá vált - tulajdoni helyzet miatt. Nem tudni,
hogy a polgármester - ha komolyan tárgyalt a tulajdon hasznosításról - miért nem tudott 2/3-ad többségi viszonyban eredményt elérni??
A kerületet súlyos kár érte! A kormány dönthet úgy is, hogy a tulajdont egyesíti, mivel már az ő mentőállomása van az ingatlanon és a vagy-
ont egyesíti, államosítja - megteheti!
- Itt csak tanulmányok, koncepciók, fotó dokumentumok és szakértői anyagokra költöttek, de a társtulajdonos ezekben passzív volt, valószínű
nem is volt a tömeges döntés egyike sem egyeztetve az osztatlan közös tulajdonossal!!
- A tulajdon veszélybe került azért is mer a gesztori szerződést a fővárossal kötötte az önkormányzat, ám ez ma már az államosítás miatt
semmis! Az állam nem köt egy önkormányzattal ezekkel a feltételekkel ilyen szerződést!
- Súlyos anyagi kár érte a kerületet azzal is, hogy a gesztori szerződésben szereplő üzemeltetési költség 50 %-nak a XV. kerület számára
nem lesz aki megfizesse, ez közelíthet a 150 millió Ft ki nem egyenlített számlához...az időhúzás miatt ennek is meg van a kerületi
felelőse: - mentő állomás cca 150 millió Ft.
- a gesztori szerződés felbomlása (államosítás ) miatt - lassú tárgyalás oka is -cca 150 millió Ft elúszott!
- a sok tanulmány, szakértői dokumentum, ötlet-terv, koncepció terv is sok milliót vitt el, ez egy felelőtlen pénzkidobás volt!
- műemlékké két magánszemély nyilváníttatta az ingatlant, ez olyan súlyos korlát, amely önmagában is akadályt jelentett, ezek a
a magánszemélyek most közelről láthatják, hogy mit követtek el a kerület ellen!
- a három év alatt a fővárossal folytatott tárgyalásokról semmi érdemit nem tudunk, most kezdik az újabb tárgyalást az állam
képviselőjével? Ez a legsúlyosabb hiba és a fő károkozás is!!!
Még több pontot is tudnék felhozni, de minek?
A károkozás nyilvánvaló, ezt még bizonyítani sem kel!

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Következő

Vissza: Egyéb témákKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron