Himalaya írta:Lehet, hogy tévedtem, de hogy maga biztos, az szent. Miután nem válaszolt a kérdéseim nagy részére, ajánlást teszek Önnek; egy hangulatos teadélután közben igen tisztelt "világítástechnikával is foglalkozó műszaki szakértő" kollégájával próbálják meg összegyűjteni azokat a hazai labdarúgó célokra üzemeltetett stadionokat/pályákat, amelyek világítás "felépítményeit" 10 évente cserélik.
Nem tudom hány labdarúgó mérkőzést tekintett meg országszerte, de tippem szerint nem sok stadion lelátóira váltott jegyet. Persze a Budai II László aréna olyan korszerű és egyedülállóan európai szintű létesítmény, hogy a 10 év még sok is, 3-4 évente lecserélhetnénk a világítást, természetesen mindenestül.
Közérthető nyelven, csak hogy megértse: maguk a világító testek (a reflektorok) amortizálódnak, de a tartószerkezetük élettartama az Ön által említett 10 év többszöröse.
Ha megengedi, itt zárjuk le ezt a témát.
Köszönöm.
T. Hozzászóló!
1. A hangulatos teadélután nagyon kedves ötlet, a szakértő azonban csak akkor hajlandó Önnel találkozni, ha megbízás keretében kötött szerződés értelmében szeretné az információkat megkapni. Ezért kérem, hogy készítsen elő egy szerződéstervezetet, amelyet továbbíthatok a szakértőnek, a szerződéstervezetben kalkuláljon az aktuális mérnök nap napidíjjal.
2. A közvetítésre azért vállalkozom, mert nem szeretném a szakértőt kitenni annak a "veretes" stílusnak, amit megismerhetünk itt már a Himalaya néven beíró fórumozótól, és amit innen (is) ki kellett már moderálni. Nekem nyugodtan megküldheti, elérhetőségemet ismeri, edzett vagyok a névtelen hozzászólókat tekintve.
3. Eltalálta, nagyon igaz, rendkívül kevés futball lelátóra vásároltam életemben jegyet, ezzel azt hiszem megfelelek az egyetemi oktató építésznők kulturális érdeklődéséből képezhető nagy átlagnak. Viszont szakmai tapasztalatom van, mivel elég sok sportépületet látogattam meg (Zalaegerszegtől Debrecenen át Glasgow-ig), és pályázati szakértőként több vidéki város sportcsarnokának és sportlétesítményeinek beruházásait vizsgáltam. (Az is igaz, hogy ezek főleg az adott település tömegsportját szolgálták, és nem egy gazdasági alapon működő kft által ingyen használt ámde kerületi tulajdonú létesítmény beruházásairól szóltak. Ez a megoldás ugyanis helyi sajátosság. Ráadásul erre a fejlesztésre már 2,5 éve felkészülhetett volna a két érdekelt Kft, és szerintem nagyfokú érzéketlenség elvárni azt, hogy a kerületi lakosok kontójára kölcsön vegyen fel erre az önkormányzat. Ha valahol nagyon hiányzik a közösségi sport létesítménye, akkor az Újpalota, ott él egy városnyi ember.)
Egyébként igen, így van, inkább egy jó könyv, egy érdekes szakmai munka átnézése, levelezés a barátokkal ha az időm megengedi. Ha pedig napi/heti sport: akkor sokkal inkább egy kiadós séta, nyáron Drávatúra évközben pedig kerékpár, és nem tekintem közpénzből támogatandó sporttevékenységnek a sör- szotyola- töltöttkáposzta fogyasztást a VIP páholyban.
Ezért lehet rosszallást kifejezni, de nem tudom kiről árul el többet.
4. Ha meglesz a pályavilágítás (és nem akarják az oszlopokat már más telkére elhelyezni, valamint ha a tervtanács elfogadja a 4 templommal szembeni világító oszlopok városképi megoldását), akkor azért fogok küzdeni, hogy a kerületi sportolni vágyó lakosok használhassák is a pályát, a világítás örömén akár este is, mivel jól emlékszem még arra, amikor a napi munka után hétköznap este is tudtam Bánkúton síelni a kivilágított pályákon azalatt a 6 év alatt amíg Miskolcon éltem. Igaz azok honvédségi pályák voltak, mégis mehetett oda bárki. Ez jelenleg a Budai II pályáról nem mondható el, hiszen a pályát nem használhatják a kerületi lakosok, csak az év egy-egy kiemelt napján, amikor sportrendezvényt tartanak. Ugye azt nem kell még tovább magyaráznom, hogy a sportrendezvény látványos és jó esetben van közösségformáló ereje is, de sportolásnak a rendszeres napi/heti aktivitás nevezhető.
Ha meg mégsem lesz meg a pályavilágítás (amire pedig Határozat született, így ha elmarad a munka akkor azt a Határozatot vissza kell vonni) akkor mint már korábban említettem a világításra el nem költött összegnek ezer helye lesz.
Novák Ágnes
(Kénytelen vagyok újra jelezni: a jegyzőkönyv nem szó szerint írja le a hozzászólásokat, sokszor sajnos pontatlannak/szakszerűtlennek is tűnhetnek az összefoglalók. Ez a rövidítés persze sok esetben előnnyel is jár, az egészséges gondolkodású jegyzőkönyvvezetők mentesítik az utókort több egészen minősíthetetlen megnyilvánulás olvasásától is.)
Várom a szakértői megbízás tervezetet és a releváns kérdésket, amelyre a szakértői választ igényli.