Szerző: nico » 2007 szept. 13 15:17
„Budapest egyik új, korszerű lakótelepének, Újpalotának a munkáslakóiról szól a könyv” ...
„Tétova Vágyakozások
Juhász Júlia 1978.
Minden elmegy a fejük fölött
A HIVATALOK PACKÁZÁSAI
……...Mikor idejöttünk, a lakók sokkal aktívabbak voltak. A tanácstagi beszámolókon igen sok ember részt vett, csak úgy ömlött belőlük a szó. És nem hagyták leinteni magukat!
Talán akkor következett be törés, amikor az egyik tanácstagi beszámoló hosszúra nyúlt, mert annyi volt a gond, a mondanivaló, hogy nem fért az előre kitervelt időkeretbe. Egyszer csak a tanács kiküldötte megakasztotta a vitát: Fejezzük be! Újat úgyse tudunk mondani!
Ebből olyan parázs vita kerekedett, hogy még egy óráig nem lehetett befejezni. Csak úgy ömlött a szó az emberekből, egymás után jelentkeztek szólásra, és felállt a többi között az egyik lakóbizottsági elnök is.
- Én öt év óta ennyi meg ennyi levelet küldtem, és választ is kaptam rá mindig! Mégpedig azt, hogy megkapták a levelet, és megpróbálnak intézkedni. És öt év után most is ugyanaz a helyzet! Akkor pedig ne tessék azt mondani, hogy ezek az ügyek ismertek, minek beszélni róluk, mert én addig mondom, amíg nem fognak intézkedni. És ha leintenek, és ha nem mondhatom el, amit akarok, akkor én többé ide nem jövök, de még másokat is lebeszélek, mert akkor ez csak szócséplés, semmi értelme!
Itt a dolog veleje, én azt hiszem. Ezért jön el ide harminc ember a kétezerből. Ezért nem mozdulnak ki az emberek.
Aki ebbe belenyugszik, azt tisztelem. Én nem tudok belenyugodni. Ezért nem hagyom abba, még ha százszor a falba ütöm is a fejem. És néha el is érek valamit.”…….
Európa, 2007. Elmúlt harminc esztendő. Újpalotaiak! Nem történt változás vagy visszatértek?! Lehet, hogy úgy jó, ahogy van, újpalotaiasan, lélektelenül, ateistáknak embertelenül, elvtelenül?
(Pl. lásd: Itt a fórumon - Polgármesteri fogadóórák - 2007. szeptember 6. 12:30-13:30)
Tisztelettel: Fórumtársad.