M3-as zajvédő fal - tegyünk érte!

Környezetvédelem, szobrok, műemlékek, kerületfejlesztés

M3-as zajvédő fal - tegyünk érte!

HozzászólásSzerző: banogabor » 2011 szept. 03 20:34

Tisztelt kerületiek!

Sokak előtt ismerős az elmúlt évek anomáliáiból származóan az M3 zajvédő fal építésének évekkel ezelőtti megvétózása, s a jelenlegi tarthatatlan állapot, amit ez az ügy maga mögött hagyott! Személyes érintettség okán nyitottam ezt a topicot, annak érdekében, hogy
megtudhatjuk, illetve a végére járjunk ennek a sajnálatos ügynek!
Reményeim szerint a fal megépíthető, s erre szándék is mutatkozik.

Felhívom a figyelmet, hogy nem célom a topic nyitásával egymásra mutogatni, vádaskodni személyeskedni, stb..
Kérek tisztelettel mindenkit, hogy hozzászólásaikban tiszteljék ezt az alapelvet!


Nos tehát ismerjük az eddigi történetet:

1979-ben megépítették az M3-as budapesti bevezető szakaszát, amely otrombán szeli ketté kerületünket.
Az építés érdekében még villamos vonal felszámolására is sor került! Ld. a 65-ös villamos történetét itt:
http://hampage.hu/kozlekedes/65-os/index.html#szentkoronautja
Tudjuk, hogy nem volt szempont a lakosság egészségvédelme, illetve a környezeti és zaj terhelés az akkori építkezéseknek!
Súlyos örökség ez kerületünknek, hiszen mára ezek mind olyan elemek, amelyekhez alkotmányos jogok fűződnek.
Mindezek mellet egy - úgy tűnik - megoldhatatlan probléma elé is állította a kerületet, - nevezetesen a Szerencs utcai kereszteződés -,
melynek megoldása rendre a pénzhiányra való hivatkozással bukott el, holott több igen súlyos, halálos baleset is történt itt már!
Sajnos azonban ezzel az építkezéssel, s a (teher)forgalom megindításával 1979 óta folyamatosan egy alkotmányellenes állapot
áll fent (sérül az egészséges környezethez való jog), ami a környéken élő lakosok többségének jelentős egészségkárosodáshoz vezetett, s vezet ma is!

Mellékhatásként a városba beáramló forgalom egy része menekülő útvonalként a mi utcáinkat használja, méghozzá közel azonos lendülettel, amivel az autópályán közlekedett. Egészen elképesztő sebességgel száguldanak végig a Bercsényi Miklós, illetve a Tompa Mihály utcákban, óriási méretű terepjárókkal, furgonokkal!

A másik mellékhatás az éjszakánként, s főleg hétvégeken esténként "megrendezett (főleg motoros) gyorsulási verseny" az autópályán, ami zavarja a környék éjszakai nyugalmát!

Azóta a zajvédő fal építésére többször, több hatóság is ígéretet tett. Valamilyen csodával határos módon a Norvég alapból (remélem, jól tudom) végül kapott a kerület támogatást a zajvédő fal megépítésére, amelyet 2010-ben meg is építettek! Igen ám!
Csakhogy úgy tűnik, hogy az akkori MSZP-s önkormányzati vezetésnek fontosabb volt néhány vállalkozó sipákolása a fal ellen, mint a lakosság nyugalma, illetve a környezeti károk enyhítése, ezért nem épülhetett meg a fal a kivezető út jobb oldalán.

Ennek okán a 2010 októberében felállt Fideszes vezetésű önkormányzati testület 2010 November 24-én határozatot fogadott el a hiányzó rész megépítésre ( ref:http://www.onkormanyzati.tv/index.php?id=20&viewMode=szoveges&contentid=20101124140000026 )
Sajnos azonban önkormányzati részről mind máig nem történtek további lépések az ügyben.

Néhány érintett civil azonban kezébe vette az ügyet a tűrhetetlen állapot megszüntetése érdekében.
T. Zsóka által már korábban feltárt anomáliákat a Helyi Téma is megírta.
A cikk elolvasható online, itt: http://www.helyitema.hu/XV._Kerulet/Hat_ezert_nem_epult_meg_az_M3_as_zajvedo_fala.html
Azóta sok más dologra is fényt derítettek. Bizonyítékokat szereztek az alkotmányellenes állapot fennállásáról.
A következő hozzászólásomban Ruttkay István lakótársam levelét továbbítom!
Kérek mindekit, aki csak tud, segítsen ezt az ügyet végérvényesen lezárni!

Tisztelettel

Bánó Gábor
banogabor
 
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2007 feb. 19 10:32
Tartózkodási hely: Budapest

Re: M3-as zajvédő fal - tegyünk érte!

HozzászólásSzerző: banogabor » 2011 szept. 03 20:52

M3 AUTÓPÁLYA ZAJVÉDŐ FAL…


Vannak a Bercsényi Miklós utcában olyan lakók, akiknek nem mindegy, hogy nem épült meg az M3-as autópálya kivezető oldalán, a Szerencs utcánál kb. 720 méteren a zajvédő fal!
A mai napig nem lehet elfogadni azt, hogy a Gábor Áron utcában ( szervíz út ) öt – hat vállalkozó tiltakozása a zajvédő fal ellen fontosabb volt, mint több száz itt lakó egészsége és nyugalma !!
Hol van az építésre szánt norvég alapból biztosított pénznek az a része , ami a hiányzó falszakasz fedezete lett volna ???
Meguntuk a többszöri próbálkozásokat, és egy páran utána jártunk, mit lehetne tenni.
Sok fórum után eljutottunk a Közép-Dunavölgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi
És Vízügyi Felügyelőséghez akik ( Köszönet illeti Dr. Rácz Andrást, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezet és, természetvédelemért felelős helyettes államtitkárának a segítségéért ) az elmúlt hónapban hivatalos zajszint mérést végeztek a Gábor Áron u. 90. alatti ingatlannál.

AZ EREDMÉNYEK MAGUKÉRT BESZÉLNEK !!!


A Vizsgálati jegyzőkönyvek tanúsága szerint a mértékadó forgalomra megállapított mértékadó A-hangnyomásszint nappal 72dB, éjjel 68 dB , tehát éjjel jelentős túllépés
volt megállapítható ! A túllépés mértéke nappal 7 dB, éjjel 13 dB !!


A vonatkozó mérésekről, a méréseket végző hivatalos szervezet levele, amiből idéztünk,
birtokunkban van, bármikor hozzáférhető.
A levél záró részében a méréseket végző hatóság a vonatkozó jogszabályokra hivatkozással az alábbi konklúziót állapította meg:

a.) a közlekedési vonalas létesítmény mindenkori üzemeltetőjét zajvédelmi szempontú részleges környezetvédelmi felülvizsgálatra kötelezi,
b.) a közlekedési hatóságnál kezdeményezheti a közlekedési vonalas létesítmény mindenkori üzemeltetőjének kötelezését zaj- és rezgéscsökkentő intézkedések megtételére.


A felügyelőség vizsgálja a zajcsökkentés lehetőségét a rendelkezésre álló tények alapján, melynek eredményéről a végleges döntés 2011. szeptember 30.-ig várható.

Valamennyien kíváncsian és reménykedve várjuk !!
banogabor
 
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2007 feb. 19 10:32
Tartózkodási hely: Budapest

Re: M3-as zajvédő fal - tegyünk érte!

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2011 nov. 12 16:52

SZEPTEMBER VÉGE, SŐT OKTÓBER VÉGE......

A probléma kezelése nyilván pénz kérdés, de szemléletbeli hozzáálást is igényel, miután én is közelében lakom érintett is vagyok,
kellene az érintett lakosságot informálni a vizsgálat által megállapítottakról. Egy lakossági önszerveződést kellene Őnnek elinditani,
kell, hogy e téren ne lehessen megzavarni, vagy megosztani az érintett lakókat, valakinek az érdekeket közvetiteni kellene, ebben
segitséget magam is adok igény esetén. A zajvédő fal megfúrása a Norvég Alapnál megnyert pályázat kedvező elbírálása után, súlyos
évekre elodázhatja a forrás-hiányra hívatkozó fővárosi döntéshozó testületet. Ösztönzőleg hatna, ha szerveződne egy a zajvédő fal épitésének folytatását szorgalmazó
lakossági egyesület, érdekkör, információs hírlánc, vagy az itt lévő önkormányzati képviselő és a fővárossal kapcsolatot tartó polgármester rendszeres beszámoltatását
igénylő M3-Zajvédő fal épitését követelő lokálpatrióta fórum. A dolog nem csupán szakmai kérdés, keményen politikai, ezért a döntést csak a politikai nyomásgyakorlással lehet kierőszakolni. Illúzió a kérdés politikailag semleges kezelése.....

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: M3-as zajvédő fal - tegyünk érte!

HozzászólásSzerző: banogabor » 2011 nov. 12 19:54

Kedves Hajdú László!

Ennek az ügynek elég sok a kárvallottja! Ezek szerint Ön is! Ebben a kerületben a politikai aktivitás a lakosság körében a nullához közelít, így annak ellenére, hogy a tavaly megválasztott fideszes vezetés nyitni szeretne a lakosság irányába, továbbra sem érzi a beleszólás lehetőségét a közügyekbe. Ez a hozzáállás pedig nem két hét alatt alakult ki! A zajvédő fal meg nem építésében én komoly felelősséget látok a mindenkori kormány, a főváros és a kerület részéről is!

Az egy hónapja megtartott kerületi fórumon is többször, többen emlegettük ezt a problémát! Ott említettem meg, a képviselők és a polgármester úr egyetértésében, hogy ez az állapot jogilag egy alkotmányellenes állapot! Ezért gondolom azt, hogy a kormánynak is tennie kéne a zajvédő fal megépítéséért! Sőt, elsősorban neki, mivel az M3-as itteni szakaszának megépítése annak idején (legalább is úgy gondolom) állami feladat volt!

Tudja, ugyanakkor az az érzésem, hogy ami a fal korábbi megépítésének megfúrásával kapcsolatban mi (a lakosság) tudunk, az csupán a felszín! Nem ismerünk semmilyen részletet! Tudnunk kéne, hogy akkor, azzal a fal építéssel kapcsolatban:

1, kik és mikor, milyen körülmények között hoztak határozatot arról, hogy itt ki kell hagyni ezt a szakaszt!
2, megkérdezte-e bárki azon a bizonyos ülésen, hogy ez jelent-e bármiféle problémát a lakosság ezen részének, vagy ha úgy tetszik képviselte-e bárki azon a testületi ülésen az itteni lakosság érdekeit?
3, ha igen, akkor milyen kérdések vetődtek fel a testületi ülésen ezzel kapcsolatban? Ha nem akkor miért nem?
4, a körzeti képviselő milyen álláspontot képviselt az ügyben, jelen volt-e egyáltalán a testületi ülésen?
5, van-e jegyzőkönyv a döntéshozatalról, illetve határozatról? Ha igen, akkor milyen számmal és hol tekinthető meg?
6, egyáltalán a testületnek volt-e rá jogköre vagy hatásköre, hogy ebben a kérdésben döntést hozzon?

és a legfőbb:

7, Hogyan fordulhatott elő, hogy annak ellenére, hogy több ügyvéd és jogász végzettségű diplomás képviselő ült a testületben, akiktől minimum elvárható lenne az alkotmányos alapjogok ismerete, annak ellenére helyben hagyta azoknak a bizonyos vállalkozóknak fellebbezését, hogy tudniuk kellett ennek az állapotnak az alkotmány ellenes mivoltáról!?

Sajnos, most már csak az új vezetés felé tudjuk a problémáinkat kommunikálni, de ha megnézzük a mérleget, egyenlőre vesztésre állunk:

1, Takács Zsóka lakótársam rengeteg időt, energiát áldozott arra, hogy kiderüljön az igazság ebben az ügyben! Egy alkalommal még a Helyi Téma is jelentetett meg cikket vele az üggyel kapcsolatban, illetve ő is ott volt a közmeghallgatáson
2, Szeptember 29-i testületi ülésen Tóth Imre, MSZP-s képviselő úr interpellálta a polgármester urat az üggyel kapcsolatban, kinek válaszából nagyjából az szűrhető le, hogy akár még hét (7!) év is eltelhet anélkül, hogy bármi előremozdulást sikerülne elérni! Ezt semmiképpen sem szabad hagyni!
3, Most Demszky (szemellenzős) Gábor helyett van egy Tarlós (konok) István főpolgármesterünk, akivel ugyanúgy nem lehet dűlőre jutni a kerületet érintő ügyekben (OFF: sőt most még a belváros megoldatlan hajléktalan problémáit is kerületünk nyakába akarja varrni! Nézzünk csak szét Újpalotán, illetve nézzük vissza az Októberi közmeghallgatást!), mint az előzővel!
4, És van egy fideszes 2/3-ad, akik nem valószínű, hogy ilyen "csip-csup" ügyekkel ráérnek foglalkozni!

A lakossági perközösség megalakítására, annak kilátásai, illetve költségei miatt nem látok lehetőséget!
Az egyetlen dolog, amit tenni tudunk, hogy

1, Feltárjuk a múltat! Maradéktalanul! Kinek, milyen felelőssége van az ügyben!
2, Át kell újra tekinteni a korábbi pályázatot! Kitől, milyen feltételekkel sikerült pénzt szerezni a projektre!
3, Meg kell határozni, hogy mi a teendő! Határidőt szabni rá!
4, Meg kell vizsgálni, hogy van-e még bármilyen lehetőség új EU-s pályázat benyújtására!

Úgyhogy kedves Hajdú László! Pestiesen szólva a feladat adott! Ön talán sokat segíthetne ezen kérdések egy részének megoldásában!
Ha valóban segíteni szeretne, akkor ennek az ügynek a helyretétele lehet a legjobb, amit tehet az érdekünkben!

Tisztelettel:

Bánó Gábor
banogabor
 
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2007 feb. 19 10:32
Tartózkodási hely: Budapest

Re: M3-as zajvédő fal - tegyünk érte!

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2011 nov. 14 19:30

ÉN VÁLLALOM AZ ERRŐL FOLYTATANDÓ MEGBESZÉLÉST...

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: M3-as zajvédő fal - tegyünk érte!

HozzászólásSzerző: banogabor » 2011 nov. 14 23:51

Rendben! Köszönöm a felajánlást! Beszélni fogok azokkal a lakótársaimmal, akik már korábban is aktívak voltak az ügyben, s összehozunk egy megbeszélést!

Tisztelettel:

Bánó Gábor
banogabor
 
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2007 feb. 19 10:32
Tartózkodási hely: Budapest

Re: M3-as zajvédő fal - tegyünk érte!

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2011 nov. 22 21:45

banogabor írta:Rendben! Köszönöm a felajánlást! Beszélni fogok azokkal a lakótársaimmal, akik már korábban is aktívak voltak az ügyben, s összehozunk egy megbeszélést!

Tisztelettel:

Bánó Gábor


MINDEN JÓT !
Üdv.
http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: M3-as zajvédő fal - tegyünk érte!

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2012 szept. 07 21:20

ZAJVÉDŐ FAL ÜGYBEN ANNO EZT A VÁLASZT ÍRTA A POLGÁRMESTERI HIVATAL !
Ma vajon mit válaszolnának?

Megkeresésünk alapján az alábbiakról tájékoztatott a Fővárosi Önkormányzat Közlekedési Ügyosztály Közlekedési EU Projekt Megvalósító Alosztály: „Az M3 autópálya (3. sz. főforgalmi út) menti XIV. és XV. ker. szakasza mentén fekvő lakóterületek zaj elleni védelme” tárgyú projekt pályázati anyagának előkészítése során a norvég Tanácsadó a teljes projekt támogatásból történő finanszírozhatóságának kockázatosságára figyelemmel azt javasolta, hogy bontsuk ketté a tervezés és az építései engedélyezési eljárás során is a lakossági tiltakozást kiváltó szakaszt a másik probléma nélküli szakasztól, tekintettel arra, hogy ellenkező esetben az egész zajvédelem meghiúsulhat, hiszen a pályázat benyújtása után nincs lehetőség a módosításra. Az érintett kerületek zajvédelmének megoldása hosszú idő óta fennálló probléma, melyre megoldást jelent a projekt megvalósítása.

Tájékoztatom továbbá, hogy a „kimaradt szakasz” (M3 autópálya XV. ker. bevezető szakasz Wesselényi u. – Szentmihályi u. között – jobb oldal) megépítése továbbra is céljaink között szerepel, építési engedélyezési eljárás van folyamatban, melynek keretében az eljárás felfüggesztése mellett egyeztetések zajlanak az eljárás ellen tiltakozó személyekkel."
További információkért illetve a passzív- zajvédelemre vonatkozó kérdésekre a teljes projektet lebonyolító Fővárosi Önkormányzat Közlekedési Ügyosztály Közlekedési EU Projekt Megvalósító Alosztályhoz fordulhat. Elérhetőség :327-1042
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: M3-as zajvédő fal - tegyünk érte!

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2012 szept. 29 21:32

M3 MELLETT MÁR CSEND VAN, MIRE VOLT JÓ A FELHAJTÁS !!!

2011 január 14 polgármester sajtótájékoztató a Mozdonyfütő u

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2011 jan. 16 14:39
A kerület polgármestere nem tájékozódott a 2011 január 14 én tartott sajtótájékoztató előtt. Nem vette észre, hogy ő kire is kiáltott telekspekulációt! Ha 2005 ben kerületi lakos lett volna könnyebb lenne a helyzete. MÁV Zrt. nagyvállalattal már januárban megkezdődtek a tárgyalások. A Képviselő-testület a pályázati uton meghirdetett ingatlanra, kétszer is pályázott. Mind a két alkalommal a FIDESZ és az MSZP egyhangulag megszavazta, a vételt. Akkor ugye az MSZP és a FIDESZ együtt mutyizott, közösen telekspekulált, panamázott a polgármester szerint.Valószinűsitem,hogy Ön még 2005 ben azt sem tudta hol van a Mozdonyvezető utca, talán térképen megtalálta azóta, de azt, az ovoda megvásárlása jogos szakmai és lakossági igény volt, azt csak az érti meg akinek Rákospalota ezen részéhez nem csak könyvből elolvasott emlékei vannak! Tul sok időt töltött Ön uzleti vállalkozásokkal, pénzkereséssel, cégek alapitásával és müködtetésével, hogy értse mi a közös érdeke a mi kerületünknek.A sajtótájékoztatón alaptalanul megvádolt döntéshozókat, döntéselökészitőket,sértette és riogatta azokat a családokat, akiknek ide jártak, ide járnak, illetve majd a jövőben ide fognak járni a gyerekei! Javaslom a kampányolást hagyja abba, vegye észre itt el kell kezdeni az itt élő emberekért dolgozni.A sajtótájékoztatójával a kerületét és a saját pátját is lejáratta, javaslom kérjen nyilvánosság előtt bocsánatot.
Ezt a hozzászólásomat a mai napig nem válaszolta meg az érintett??

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: M3-as zajvédő fal - tegyünk érte!

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2013 jan. 08 20:31

MOZDONYVEZETŐ út !

Erre reagáltak csupán!!!

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: M3-as zajvédő fal - tegyünk érte!

HozzászólásSzerző: Meridius » 2013 márc. 06 20:51

Úgy tudom 2010-ben határoztak a hiányzó szakasz megépüléséről.. mit csináltak az elmúlt 3 évben?
Meridius
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2013 márc. 02 15:47

Re: M3-as zajvédő fal - tegyünk érte!

HozzászólásSzerző: banogabor » 2013 márc. 06 23:02

Meridius írta:Úgy tudom 2010-ben határoztak a hiányzó szakasz megépüléséről.. mit csináltak az elmúlt 3 évben?


Sűrű sajnálkozások közepette úgy nagyjából semmit :(
banogabor
 
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2007 feb. 19 10:32
Tartózkodási hely: Budapest

Re: M3-as zajvédő fal - tegyünk érte!

HozzászólásSzerző: Meridius » 2013 márc. 07 00:02

Dühítő hogy évtizedek óta ilyen inkompetens emberek állnak a kerület élén, akik ennyire tesznek az emberek egészségére. Hála az új vezetésnek a rákos úti SZTK is folyamatosan züllik, a kerület vezetése meg magasról tesz rá. Nem csoda hogy ez Budapest egyik legelmaradottabb része. Én itt nőttem fel a Pöltenberg utcában, már nagyon régóta vártam hogy felépüljön a hiányzó szakaszon a zajvédő fal, de ha néhány vállalkozó fontosabb mint a környéken élő több száz ember, inkább nem várok már semmit, amint tehetem elköltözök innen.
Meridius
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2013 márc. 02 15:47

Re: M3-as zajvédő fal - tegyünk érte!

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2013 ápr. 01 00:36

SZEMBENÉZÉS ÉS IRÁNYVÁLTÁS XV. KERÜLETI FIDESZ-KDNP PROGRAMJA 2010 - 2014 !

Ez a 2/3-os fideszista gazdasági - társadalmi program. Érdemes lapozgatni a 78 oldalas ígéret gyűjteményt.
E szerint már legalább két éve be kellett volna nyújtani az Európai Unió, vagy a Norvég Keretre pályázatot!
A 78 oldal kb tíz helyen írogat az M3-as zajszennyezésről, ígéretnek értelmezhető fejezetei ügyében érdemben
legjobb tudomásom szerint semmit nem tettek. A 2013-as költségvetést ismerve még előzetesen sem merült fel
a zajvédő fal ügye!! Közben volt pénz az 1956-os emlékmű lerombolására és erre a helyre egy 60 millió forint körüli
randaság megépítésére. Visszaadtak egy több mint - mi általunk megnyert - bölcsőde építésre kapott 200 millió Ft-ot.
A Zsókavár u Eü járóbeteg rendelőre általunk elnyert szintén EU-s forrást leállították, majd több mint egy év késéssel
kb. 360 millió Ft-al többért építették át. Az m3-as ügyében még a lehetőségét is elszalasztották - noha ígérték - egy
pályázat szorgalmazásának, a tulajdonos Főv. Önkormányzattal! Mit lehet tenni az ilyen hanyag vezetéssel??? Én nem
akarom kitalálni, de a választók élénk fantáziájában szerintem bízhatunk. Összefoglalva az M3-as zajvédő fal építés
lehetőségét, nos jól látható, hogy 2014-ig semmi nem fog történni, mivel még az előkészítést sem tették meg a forrásszerzésre,
a következő négy évben kell elkezdeni a tervezést, a pályázat megírását, a munka közbeszerzési eljárását, a kivitelezést, hát
ez kicsit odébb lesz!! Az írás ugyan a kezünkben van, de látványokra költik a meglévő pénzt pl. konténer épületből építettek
mentőállomást a saját kormányuknak....ez a vezetés van a kerület nyakán, ők ennyit érnek!!

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: M3-as zajvédő fal - tegyünk érte!

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2013 máj. 04 19:52

NAGY A CSÖND AZ M3-as ZAJVÉDŐ FAL ÜGYBEN !!!!
2011 december 12-én írt levél, minden komolyabb reagálás nélkül elfeledve!
A 2010 évi választási ígérete a FIDESZ - KDNP-s polgármesternek még szólamok szintjén is mély hallgatásban van!
Az ott élő lakosság is csöndben tűr, a környezetvédő civil szervezetek, akik anno hangosak voltak, most ???
A levél:
Dupla bejelentés és dupla vizsgálat !

Ám nem ott ahol a kerületben lakók a legtöbb szennyezést szenvedik el!Éri e egészségkárosító, határérték feletti környezetterhelés az M3-as mellett élőket ??hAz M3-as mellett élők, és vonzáskörzete környezeti állapotának megvizsgálása ügyében, a Jövő Nemzedékek Állampolgári Biztosa

Dr. Fülöp Sándor úrhoz két bejelentés is érkezett, szinte azonos témában. A 2008. szeptember 4-én érkezetnél civil szervezet volt a

panaszos, amelyet 2009.április 14-én kiadott 7 4802/2008. sz. állásfoglalással zárt le. Majd 2009. május 19-én egy jóakaratú magánszemély

szintén panasszal élt, amelyet 2010. decemberében zárt le (üi. sz. JNO – 273 -/2010 ) a biztos úr.

Fő téma a környezetvédelem helyzete (épített és a élő..) helyzete az M3-as, Gábor Áron u. mellett élők, ott óvodába és iskolába járók, illetve

a Régi-MÁV telep és környéke. A vizsgálati összefoglalót, a biztosi állásfoglalást sikerült úgy megírni, hogy a következtetései csak a Szent

Korona út 3/b, a Szent Korona út 9 sz., illetve a Mozdonyvezető út 3 – 5 szám ingatlanokra vonatkoznak, noha a MÁV telep épített és természeti

környezetét vizsgálja részletesen, említést sem tesz az M3-as mellett élő családokról.

A jelenleg még hatályos alkotmány szerint – így az M3-as mellett élőknek is – biztosítja , illetve elismeri : mindenki jogát az egészséges környezethez,

és a lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez való jogot. Kérdezhetjük, talán joggal, a sommás ajánlások alapján, miért maradtak ki az

M3-as mellett élő családok körülményei az ajánlásból ? Mi lesz a több mint ezer érintett családdal, akik az M3-as főközlekedési útvonal be és kivezető

szakasza mellett élnek ? A biztosi vizsgálat ugyanis megállapította, hogy a környezetterhelés pl. zaj, légszennyezés betartása, vagy be nem tartása

határértéken felül, az alkotmányos jog sérelmét jelentheti. Meglepő az, hogy a jelentés e jog sérelemre csak a Mozdonyvezető utca 3 – 5 szám alatti

óvoda esetére mondta ki, de a közel három kilométer hosszú kétoldali lakosságra nem !


Az önkormányzat az óvoda és az iskola esetében közpénzből, a már megépített zajvédő fal által védett szakaszon, elvégeztette a vizsgálatot szakértő
céggel, vizsgálat eredményét nem hozták nyilvánosságra. Nem tartották a kerület vezetői fontosnak, hogy ezt a vizsgálatot kiterjesszék arra a szakaszra
ahol nem épült meg a zajvédő fal (Wesselényi u. - Szentmihályi u. közötti szakasz).
A Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség lakossági kezdeményezésre, amely közérdekű bejelentés alapján,
a Budapest XV. kerület. M3 autópálya kivezető szakasz (Wesselényi u. - Szentmihályi út közötti szakasz) Gábor Áron utcai oldalán zajvédő falak hiánya
miatt a KTVF: 48482--2/2011. számú részleges környezetvédelmi felülvizsgálatra kötelezés határozatot hozott. Laboratóriumi ellenőrzés alapján a KTVF
megállapította, hogy jelentős a zajterhelési határérték túllépés.
Az m3-as tulajdonosa a Budapest Főváros Önkormányzata most készíti elő a 2012-es év költségvetését, a jelentős határérték túllépés indokolja, hogy a
tervezésben ez a súlyos környezetszennyezés be legyen ütemezve és forrás legyen rá biztosítva, ezt kéri az érintett lakosság.
Az M3-as érintett vonzás körzetében élők az egészségügyi érdekeik védelmére önkéntes civil szerveződést szervez, amely feladathoz csatlakozókat várunk.

KÖZBEN KÉT KÖLTSÉGVETÉST ELFOGADOTT A FŐVÁROS ÉS A XV. KERÜLET IS, ám egy sor nincs ( még ötletpályázati szinten sem ) tervezésre, pályázati önerőre. De nem is mutatkozik igény erre!!!???

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Következő

Vissza: KörnyezetünkKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron