Az öntöde működését felfüggesztette a KDV

Környezetvédelem, szobrok, műemlékek, kerületfejlesztés

Az öntöde működését felfüggesztette a KDV

HozzászólásSzerző: Dr. Novák Ágnes » 2009 feb. 05 22:12

Több éves panasz és hosszas vizsgálódás után az Újpesten működő öntöde tevékenységét ideiglenesen felfüggesztette a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség. A 4 oldalas levelet sajnos nem tudom mellékelni, de a lakosok panaszai ezek szerint jogosak voltak.
Dr. Novák Ágnes
 
Hozzászólások: 148
Csatlakozott: 2008 máj. 01 13:43
Tartózkodási hely: Rákospalota

Re: Az öntöde működését felfüggesztette a KDV

HozzászólásSzerző: verbika » 2009 feb. 07 14:59

Egyesek éveken csak beszélnek és leveleket írkálnak! Mások pedig tesznek! Van akinek egy hozzászólása is elég volt és sikerült elérni! Doktornő!
verbika
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2009 feb. 07 12:52
Tartózkodási hely: őspalota

Re: Az öntöde működését felfüggesztette a KDV

HozzászólásSzerző: Báthory Erzsi » 2009 feb. 14 16:57

Nyilván vérbika kellett hozzá. Nagy kár, hogy nem vállalja a valódi nevét ilyen nemes tett elkövetése után sem! Pedig lehet, hogy megsüvegelnék a népek!
Báthory Erzsi
 
Hozzászólások: 430
Csatlakozott: 2004 ápr. 06 08:32

Re: Az öntöde működését felfüggesztette a KDV

HozzászólásSzerző: dr.Bubos » 2009 feb. 15 21:44

Szép estét !

Akárki tette, akárki érte el legalább ezt a rész-sikert, annak szívből gratulálok és köszönöm
mindannyiunk nevében is ! Isten éltesse sokáig érte !

A sikerben vegyül egy kis üröm is. Mégpedig az, hogy ezt korábban kezdeményezhette volna a hivatal,
az önkormányzat is az érintett szakhatóságoknál. Tanulság az, hogy legközelebb ezzel nem kell várni
hónapokat éveket, ha gond van, azonnal cselekedni kell ! Ez nem csak állampolgári kötelezettség de
jogszabályi kötelezettsége azoknak, akiket ezért ráadásul közpénzből meg is fizetnek...
Üdvözlettel: dr. Bubos
dr.Bubos
 
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2009 feb. 06 23:44

Re: Az öntöde működését felfüggesztette a KDV

HozzászólásSzerző: Dr. Novák Ágnes » 2009 feb. 16 18:43

Tisztelt Rákospalotaiak, Kedves Szomszédaim!

Az évek óta kitartóan küzdő rákospalotai és újpesti polgároknak sikerült az, ami a városvezetőknek nem. Az öntöde nem szennyezheti tovább a levegőt. A Közép-Duna-Völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség 2009. január 30-i, nem jogerős határozatában felfüggesztette az EURO-METALL Öntödei Kft. működését.

Az üzem tevékenysége évek óta megkeseríti a környéken élő polgárok életét. A kertvárosi házak szomszédságában működő vasöntöde füstkibocsátása számtalanszor nehezen elviselhető bűzzel járt. Emiatt a nyári hőségben sokszor ablakot sem lehet nyitni. A cégre az elmúlt években többször is milliós környezetvédelmi bírságokat szabtak ki, azonban éveken át hiába fordultunk a IV. és a XV. kerületi önkormányzathoz, érdemi segítséget nem kaptunk. A lakók már 2002-ben megpróbáltak segítséget kérni a IV. kerületi önkormányzattól, de sokáig nem történt semmi, pedig az itt élők közül volt aki "bűznaplót" is vezetett.
2007. januárjában és 2008. októberében is interpellációt intéztem Hajdu László polgármesterhez, a két dátum közötti másfél évben pedig szinte végeláthatatlan levelezésbe bonyolódtam a különböző hivatalokkal és hatóságokkal. Hozzáteszem: meg kellett küzdeni a közönnyel, a cinizmussal és a vádaskodással is. Jelzi ezt az is, hogy az újpesti polgármesteri hivataltól öt hónap után kaptam meg azt a választ, hogy az öntöde működési engedélye rendben van.
2008. nyarán néhány lakó elkeseredésében már aláírásgyűjtésbe kezdett. Megkerestem az újpesti lakók által megválasztott helyi képviselőt, Hladony Sándort és Wintermantel Zsolt újpesti képviselőt is, aki a Fővárosi Közgyűlésnek is tagja, ők is felkarolták a közös ügyünket. Kértük az újpesti polgármestert arra, hogy ő is tegyen valamit a lakók érdekében. Közben a média is többször foglalkozott a panasszal.
A szakhatóság január végi határozatát tekintve elmondható: a felügyelőség helyszíni és műszeres vizsgálata megállapította, hogy "az öntödei tevékenység során gyakori a normál állapottól eltérő üzemállapot, ami időszakosan környezetszennyezést okoz (...), továbbá okot adhat a lakossági bűzpanaszokra is". Azt is megállapították, hogy a cég az előírásoktól eltérően folytatja tevékenységét, és olajjal szennyezett veszélyes hulladékokat is átvett, tárol, pedig erre nincs engedélye.

A határozat még nem jogerős, de bízunk abban, hogy a környéken lakók érdekét és egészségét figyelembe vevő határozatot születik majd.

Az Önök képviselője:
Dr. Novák Ágnes
Rákospalota 5 vk. képviselő
okleveles építészmérnök, a környezettudományok doktora
Dr. Novák Ágnes
 
Hozzászólások: 148
Csatlakozott: 2008 máj. 01 13:43
Tartózkodási hely: Rákospalota

Re: Az öntöde működését felfüggesztette a KDV

HozzászólásSzerző: egy kerületi lakos » 2009 feb. 21 03:28

én azért még nem örülök ennyire,mert tegnap is,azaz pénteken (febr.20.-án) is még bűzölgött az öntöde,de rendesen:(
szívja csak a jónép,mit számít a nemdohányzó tüdőrákos,a nehézfémekkel szennyezett kisgyermek,a beteg kutyák a környéken,korom az ablakokon,a házak falán,és az elviselhetetlen bűz és mérgező füst?!?
hiszen a cég mérései rendben vannak,miért ne működhetnének tovább?
ez egyébként érdekes dolog,el van fogadva az ő mérésük?nyilván olyat mérnek,ami a hatóságoknak megfelel.
és hogy eddig a hatóságok is (zömében) jó adatot mértek,hát hogyne,mikor előre be kell jelentkezni hozzájuk a méréssel :?
a kertembe nem merek zöldséget ültetni,mert ki tudja mit eszek meg,nemhogy még ezt a gyerekemmel is etessem meg?
itt akkora a szennyezett por,hogy a leesett hó,másnapra korom feketévé változott át,és nem azért mert egybeolvadt az aszfalttal... :cry:
azt meg hogy nem fogják megfellebezni a határozatot?kizártnak tartom.
ezek gátlástalanok,tojnak a környéken élő emberek egészségére,csak a pénz hajtja őket.amit azért az államtól is kapnak rendesen,vagy nem a mávnak gyártják a fékpofákat?
én évek óta harcolok,és mindenhonnan csak az jött vissza hogy túl érzékeny az orrom,mikor ide költöztem ez a cég már működött,minek jöttem ide lakni,a szénmonoxid kibocsájtásuk ugyan a megengedett érték 5szöröse,de az nem büdös,én meg ugye a büdös miatt kerestem meg őket,meg sorolhatnám még az értelmetlen kifogásokat:(
ha hiszik,ha nem,idegileg rámentem,és tűrtem a családommal együtt.
már kezdtem megszokni hogy ha hazajövünk a munkából,oviból,suliból,és az idő még jó is,indulás visszafelé,csak minél messzebb a bűztől,mert ami ennyire büdös,az nem lehet nem egészségkárosító.
tegnap reggel még kicsit lustiztunk az ágyban,mikor megéreztem a bűzt.a csukott thermoablakon keresztül.
gondoltam megkérdezem a gyermekem,de direkt nem mondom mire gondolok,hátha csak paranoiás vagyok már a bűztől.
te érzel valamit?igen anya,már megint füstölnek.
5éves.
szegénykémet nem egyszer kellett a saját kis kertünkből beparancsolni a lakásba,mert bűz volt.
azért szomorú vagyok,hogy elkövettük azt a hibát amikor eljöttünk megnézni a házat,amit még jó sok ideig törleszthetünk,hogy csak hétvégén jöttünk.
meg sem fordult a fejemben,hogy egy idős néni miért csak hétvégén tud minket fogadni.
hát ezért a bűzért,mert ő is menekült már innen.
szomorú vagyok hogy a sok év,a sok telefonálás,a sok levél semmit nem ért.
viszont egy kicsit kezdek reménykedni,hogy lesz ennek egyszer vége,és megérte harcolni,akármibe is került,de örülni még semmiképpen nem tudunk.
majd ha reggel nem arra ébredünk,hogy atya ég,már megint milyen bűz jön be a lakásunkba,és mi lesz még napközben.
hát kíváncsi leszek.

minden jót a kerületieknek,és köszönet az illetékeseknek a kitartó munkájukért!

a határozat fent van a felügyelőség honlapján is,de ha valaki nem ér rá keresgetni,ide bemásolom:

Határozat
hírek - 2009. február 03.


Tárgy: Az EURO-METALL Öntödei Kft. 1045 Budapest, Elem u. 5-7. sz. alatti telephelyén folytatott tevékenységének egységes környezethasználati engedélye – tevékenység felfüggesztése
Eloadó : Tóthné Meszlényi Ágota
dr. Orbán Mihály Tel.: 06 1 478 - 4400
Iktatószám: KTVF: 6650-2/2009.

HATÁROZATAz EURO-METALL Öntödei Kft. (1045 Budapest, Elem u. 5-7., Cg.: 01-09-074716; a továbbiakban: Környezethasználó) Budapest XV., Elem u. 5-7. sz. alatti telephelyénfolytatott tevékenységére vonatkozóan

az alábbiakra

k ö t e l e z e m,

és egyidejűleg azok teljesítéséig a tevékenységét

f e l f ü g g e s z t e m.

A felfüggesztés megszüntetéséhez az alábbi előírások teljesítése, annak a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség (a továbbiakban: Felügyelőség) felé történő igazolása, továbbá a Felügyelőség által történő elfogadása szükséges:

* A tevékenységből származó CO kibocsátás mérését biztosító emisszió mérőrendszert ki kell alakítani, mely folyamatosan regisztrálja a mért adatokat és túllépés esetén reteszfeltétellel biztosítja a kemencébe történő alapanyag betáplálás leállítását.
* A diffúz légszennyezést műszaki intézkedésekkel meg kell szüntetni.
* A telephelyre korábban bekerült, veszélyes anyagokkal szennyezett, vagy festékbevonatot tartalmazó hulladékot külön kell válogatni, a telephelyről haladéktalanul el kell szállítani. Ahulladékokat kizárólag hulladékkezelési engedéllyel rendelkező szállító szállíthatja el és arra engedéllyel rendelkező kezelőnek adhatók át (hasznosításra, ártalmatlanításra). A hulladékok elszállítását igazoló bizonylatokat be kell nyújtani a Felügyelőségre.
* A KÖrnyezethasználó kizárólag szennyeződéstől (olaj) és felületkezeléstől mentes fémhulladékot vehet át, gyűjthet be. A telephelyre szennyezett illetve felületkezelt fémhulladék nem kerülhet.

E döntés ellen a közléstől számított 15 napon belül az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőséghez címzett, de a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséghez két példányban benyújtandó, 15.000,- Ft összegű illetékbélyeggel ellátott fellebbezéssel lehet élni.INDOKOLÁS

Az EURO-METALL Öntödei Kft. (1045 Budapest, Elem u. 5-7.)Budapest XV., Elem u. 5-7. sz.alatti telephelyén az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség 14/1440-3/2008. sz. határozatával megváltoztatott, a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség (a továbbiakban: Felügyelőség) által KTVF: 2443-16/2007. számon kiadott Egységes Környezethasználati Engedéllyel (a továbbiakban: IPPC engedély) rendelkezik.

A Felügyelőség 2008 június 19-én - a folyamatos lakossági panaszok kivizsgálására - hatósági emisszió mérést végzett a P1 jelű pontforráson. A vizsgálat szerint elkészült 1-002-L/2008-KVLAB jelű szakértői vélemény alapján a vizsgált pontforrás (Venturi mosó kéménye) által kibocsátott szén-monoxid koncentráció túllépte a technológiai kibocsátási határértéket. A vizsgálat, valamint a 2008. október 13-i helyszíni ellenőrzés során az öntöde épületének nyílásain, időszakosan, diffúz módon kékes színű füst távozott a környezetbe, mely a kemencébe történő alapanyag beadagolásakor keletkezik. A kibocsátási határérték túllépés oka a Környezethasználó – a 2008. október 13-i ellenőrzésen felvett jegyzőkönyvben rögzített - nyilatkozata szerint üzemzavar volt.
A Felügyelőség megállapította, hogy a Környezethasználó eltérően folytatja a tevékenységét az IPPC engedély IV. pontjában meghatározott előírásoktól, ezért KTVF: 7844-7/2008. számon értesítette a Környezethasználót, hogy a környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló314/2005. (XII. 25.) Korm. rendelet (a továbbiakban Rendelet) 26. § (1), (4) és (5) bekezdése, valamint a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (továbbiakban: Ket.) 88. § (1) bekezdése és 94. § (1) bekezdés b) pontja alapján hivatalból eljárást indít. Az eljárás megindításának napja: 2008. november 11. A Felügyelőség az értesítésben felszólította a Környezethasználót, hogy amennyiben az üggyel kapcsolatban észrevételt kíván tenni, azt a kézhezvételtől számított 3 napon belül nyújtsa be a Felügyelőségre.
A Környezethasználó ügyvezetőjének 2008. november 20-i nyilatkozata szerint a határérték feletti kibocsátást és a diffúz légszennyezést megszüntették. Ennek bizonyítására a Környezethasználó 2008. december 8-án benyújtotta a Felügyelőségre a Fővárosi Levegőtisztaság-védelmi Kft. által készített emisszió mérési jegyzőkönyvet, amelyben igazolta, hogy a szén-monoxid kibocsátása jóval a vonatkozó jogszabályban meghatározott határérték alatt van.

Mivel a lakossági panaszbejelentések ennek ellenére tovább folytatódtak, a Felügyelőség annak ellenőrzésére, hogy a tevékenyégből kibocsátott légszennyező anyagok koncentrációja a vonatkozó jogszabályban meghatározott kibocsátási határértéknek megfelel-e, ismételt hatósági emisszió mérést rendelt el.
Mivel a hatósági emisszió mérés eredményét döntésemhez szükségesnek ítéltem meg, ezért ahivatalból indított eljárás ügyintézési határidejét a Ket. 33. § (7) bekezdése alapján 30 nappal meghosszabbítottam.

A hatósági emisszió mérést a Felügyelőség 2009. január 26-án és 28-án végezte el. A mérést január 26-án fel kellett függeszteni, mivel üzemzavar miatt a cég leállította a termelést. Az üzemzavar ideje alatt a mérőműszerek kiugróan magas CO kibocsátást regisztráltak. A mérést 2009. január 28-án fejezte be a Felügyelőség, amikor a termelés optimális körülmények közt folyt.

A Felügyelőség az eddigi helyszíni és műszeres vizsgálati eljárásai alapján megállapította, hogy az öntödei tevékenység során gyakori a normál állapottól eltérő üzemállapot, ami időszakosan környezetszennyezést okoz, ezért a szakaszos emisszió mérés a tevékenység valós kibocsátásának megítélésére nem alkalmas, továbbá okot adhat a lakossági bűzpanaszokra is.

A Felügyelőség megállapította továbbá, hogy az IPPC engedély Levegővédelmi előírások 6. pontjának előírását – amely szerint a rendkívüli, váratlan levegőszennyezés elkerülése érdekében a technológiai előírások betartását és a berendezések műszaki állapotát fokozottan és folyamatosan ellenőrizni kell – a Környezethasználó nem tartja be, és ezzel az IPPC engedélyben foglaltaktól eltérően folytatja tevékenységét.

A légszennyezettség és a helyhez kötött légszennyező források kibocsátásának vizsgálatával, ellenőrzésével, értékelésével kapcsolatos szabályokról szóló 17/2001. (VIII. 3.) KöM rendelet 8.§ alapján a környezetvédelmi hatóság határozatban folyamatos kibocsátás ellenőrzést írhat elő azoknál a technológiai berendezéseknél, amelyeknél gyakori a rendkívüli, légszennyezéssel járó üzemzavar.
Az öntési technológiából származó CO légszennyező anyag határérték feletti kibocsátásának elkerülése érdekében, az üzemelés bizonytalansága miatt folyamatos mérőrendszer beépítését írtam elő, mely folyamatosan regisztrálja a mért adatokat és túllépés esetén, reteszfeltétellel biztosítja a kemencébe történő alapanyag betáplálás leállítását.

Az IPPC engedély Hulladékgazdálkodási előírások 1. pontjában foglaltak szerint a Környezethasználó. tárgyi telephelyén „az átvett hulladékok nem tartalmazhatnak olyan összetevőket, illetőleg olyan szennyeződést, amely a hulladék veszélyes hulladékként történő besorolását eredményezné, erről a Környezethasználó köteles meggyőződni.” A Felügyelőség által 2008. november 25-én, 2008. december 17-én, továbbá a 2009. január 21-én végzett helyszíni ellenőrzések során felvett jegyzőkönyvek szerint, a telephelyen levő hulladék olajjal szennyezett hulladékot tartalmazott. A Környezethasználó tehát - az IPPC engedély előírása ellenére - átvett veszélyes hulladékot tartalmazó hulladékot, azaz az IPPC engedélyben foglaltaktól eltérően folytatja tevékenységét. Ezért a technológiai fegyelem betartása érdekében előírtam a területre korábban bekerült, veszélyes anyagokkal szennyezett, vagy festékbevonatot tartalmazó hulladék haladéktalan külön válogatását és elszállítását, továbbá megtiltottam az ilyen jellegű hulladék telephelyre történő beszállítását.

A fentiek alapján a Felügyelőség: a Rendelet 26. § (5) bekezdésére tekintettel az (1) bekezdés b) pontja alapján a rendelkező részben foglaltak szerint döntött.

A határozatot az ügyfelek nagy száma miatt a Felügyelőség a Ket. 29 § (6) bekezdése alapján megküldi az érintett önkormányzat jegyzőjének, aki köteles haladéktalanul gondoskodni annak közzétételéről.

A határozat elleni fellebbezési lehetőséget a Ket. a 98. § (1) és 99. § (1) bekezdései biztosítják.

A fellebbezési eljárás illetékének mértékét az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény 29. § (2) bekezdésben hivatkozott melléklet XIII. címének 2. d) pontja írja elő.

Jelen határozat – fellebbezés hiányában – a közléstől számított 16. napon jogerőre emelkedik. A döntés közlésének napja az a nap, amelyen azt kézbesítették. A hirdetmény útján közölt döntést a hirdetmény időben utolsóként történt kifüggesztését követő 15. napon kell közöltnek tekinteni.

A Felügyelőség feladat- és hatáskörét, valamint illetékességét a környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 347/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet állapítja meg.
egy kerületi lakos
 
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: 2009 feb. 21 02:53

Re: Az öntöde működését felfüggesztette a KDV

HozzászólásSzerző: Dr. Novák Ágnes » 2009 feb. 25 14:03

Állítólag március 4.-én szerdán lakossági fórum lesz a képviselőknek (?) és a civil szervezetek vezetőinek (?) ebben az ügyben a Hivatal dísztermében, ahol az öntöde szakemberi bemutatják (?) az üzem tevékenységét, és válaszolnak a kérdésre.
(Érdekes lesz ez a bemutatás, építenek egy kiskohót? vagy a mi a szösz lesz a bemutató tárgya és módszere?)
Remélem a lakosságot nem felejtik el értesíteni erről.
Mert a honlapon még nincs erről szó.
A Városházi Napló vajon majd közzéteszi-e a fórum témáját és helyét, vagy megint nekem kell a közérdekű információt saját költségemen közzétennem és szórólapozni az érintett környéken?
Dr. Novák Ágnes
 
Hozzászólások: 148
Csatlakozott: 2008 máj. 01 13:43
Tartózkodási hely: Rákospalota

Re: Az öntöde működését felfüggesztette a KDV

HozzászólásSzerző: Admin » 2009 feb. 26 23:36

Tisztelt Novák Ágnes!

A felhívás megjelent honlapunkon, az alábbi linken olvasható:
http://www.bpxv.hu/index.php?page=felhivasok&id=3158

Elnézést a késlekedésért!

Admin
Admin
Fórum Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 390
Csatlakozott: 2004 jan. 12 22:42

Re: Az öntöde működését felfüggesztette a KDV

HozzászólásSzerző: egy kerületi lakos » 2009 feb. 27 01:25

szerintem a fórumon majd a kedves lakosságot meg szeretnék győzni,hogy a szénmonoxid jót tesz a bőrünknek,és megfiatalodunk tőle :roll:
mert a fellebbezésükben leírták,hogy a panaszok a füst miatt érkeznek a felügyelőségre,a szénmonoxid kibocsájtásuk ami meg többször határérték feletti volt (és többek között emiatt a felfüggesztés) az színtelen szagtalan gáz...(szagtalan,de biztos halál)
no comment...
jah,és a felügyelőség vegye figyelembe a határozat törlésénél hogy közel 70ember munkahelye fog megszűnni ha...

nem semmi,70ember munkahelye tényleg fontos,de az a több száz ember aki nap mint nap szenved a füsttől,az piti dolog a 70munkahelyhez...
egy kerületi lakos
 
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: 2009 feb. 21 02:53

Re: Az öntöde működését felfüggesztette a KDV

HozzászólásSzerző: Dr. Novák Ágnes » 2009 feb. 27 09:28

Örülök hogy a honlapra felkerült.
Helyes lenne ha a Városházi Napló is megjelentetné.
A délután 4 óra azért meglehetősen vitatható időpont, hiszen akiknek van munkájuk általában 4-ig még dolgoznak, így a munkából kell távol lenni (szabadnap, fizetésnélküli nap, csúsztatás, ki ahogy tudja szervezni), az idősek, pedig ritkábban olvassák a honlapot, ezért lett volna helyes a Városházi Naplóba betenni, mert azt még csak-csak elolvssák a lakók.
A péntek délutáni rendszeres és mondhatni módszeres bűzkibocsájtást azóta is végzi az öntöde, ezen a héten viszont pl. már csütörtökön kora délután elkezdte.
Úgy látszik szeretnék megteremteni az alaphangulatot a március 4.-i "bemutatón" megjelenő érdeklődők számára.
Dr. Novák Ágnes
Dr. Novák Ágnes
 
Hozzászólások: 148
Csatlakozott: 2008 máj. 01 13:43
Tartózkodási hely: Rákospalota

Re: Az öntöde működését felfüggesztette a KDV

HozzászólásSzerző: dr.Bubos » 2009 feb. 27 20:16

A lakossági fórumok általában jó célt is szolgálhatnak. az öntöde témában szervezettnek nem értem a lényegét.
AZ öntőde egyáltalán hogy működhet lakó környezetben? Kedves Ágnes, Ön mint építész gondolom ezzel is tisztában
van. Leginkább ezt a kerületi jegyzőknek kellene ismerniük, hiszen az engedélyezési hatáskör hozzájuk van telepítve.
Itt egy jó kérdés felmerülhet, hogy az öntődének a müködési engedélye rendben van-e? :mrgreen:
Aztán a fő kérdésem az, hogy miért nem lehet érvénytszerezni egy hatósági határozatnak? Talán egyeseknek ( 1 )
már megint bármit meg lehet tenni, akkor is, ha az jogtalanul és mások teljes joggal kifogásolható sérelmére történik.

Javaslatom az lenne, hogy inkább azon fáradozzanak az illetékes önkormányzatok, hivatalok, hogy az öntőde olyan
helyre települjön át, ahol az épített környezetét, annak életterét nem penetrálja önfeledten! Erről kellene mihamarabb
tárgyalni. A szemfényvesztési próbálkozások ideje bőven lejárt. Ezt szépen demonstrálja a kilakult gazdasági és morális
helyzet. Kerületünk önkormányzatának és hivatalának vezetése ragaszkodjon ahhoz, hogy a jogtalan környezetszennyezés
AZONNALI HATÁLLYAL SZÜNJÖN MEG ! :!:
Úgy gondolom jogosan kérhetjük és várhatjuk el a választott grémiumtól és annak segítő hivatalától a lakó környezetünk,
családjaink jogos védelmét !
További szép estét és jó hétvégét minden fórumozónak !
Üdvözlettel: dr. Bubos
dr.Bubos
 
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2009 feb. 06 23:44

Re: Az öntöde működését felfüggesztette a KDV

HozzászólásSzerző: egy kerületi lakos » 2009 márc. 01 01:10

én is egyetértek azzal hogy azonnali hatállyal szűnjön meg,mert tételezzük fel,nem mérgező (pedig igenis mérgező) akkor is zavarja a környék párszáz lakosát ez az undorító bűz!!!
szellőztetni nem tudunk,és a csukott ablakon keresztül is bejön a bűz,így nem lehet ember módjára élni :cry:
egy kerületi lakos
 
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: 2009 feb. 21 02:53

Re: Az öntöde működését felfüggesztette a KDV

HozzászólásSzerző: dr.Bubos » 2009 márc. 02 15:27

Kedves kerületi lakótársam !

A problematika mélyen gyökerező része miatt kaphatott telephelyengedélyt, valamint a hatósági határozat
ellenére sem szünetelteti működését ügyének tisztázásáig ? :mrgreen: Sajnos erre a szintre süllyedt az
Országunk ! :oops: Tanulsága a dolognak: nem kell csodálkozni azon végképpen, hogy gazdasági csődközelbe kerültünk !
Ezzel a mentalitással, ezzel a vállalkozói és hatósági tevékenykedéssel, érzéketlenséggel, feladat- és tudathiánnyal... :oops:
Lassan inkább azon csodálkoznék ha másképpen lenne. :mrgreen:
Üdvözlettel: dr.Bubos
dr.Bubos
 
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2009 feb. 06 23:44

Re: Az öntöde működését felfüggesztette a KDV

HozzászólásSzerző: dr.Bubos » 2009 márc. 02 15:51

Tisztelt Ökormányzat és Hivatala !

Az agyonragozott öntőde témájában milyen intézkedést terveztek a Környezetvédelmi Programukban ?
Egyáltalán a kedves szakértőknek milyen mélységben sikerült megismerkedniük a tényleges kerületi környezetvédelmi problémákkal ?
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel: dr. Bubos
dr.Bubos
 
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2009 feb. 06 23:44

Re: Az öntöde működését felfüggesztette a KDV

HozzászólásSzerző: egy kerületi lakos » 2009 márc. 02 19:40

21/2001. (II. 14.) KORM. RENDELET
A LEVEGŐ VÉDELMÉVEL KAPCSOLATOS EGYES SZABÁLYOKRÓL

5. § (1) Tilos a környezeti levegő olyan mértékű terhelése, amely légszennyezést vagy határértéken felüli légszennyezettséget okoz, valamint a környezeti levegő bűzzel való terhelése.
egy kerületi lakos
 
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: 2009 feb. 21 02:53

Következő

Vissza: KörnyezetünkKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron