Mi lesz veled, Kozák tér?

Környezetvédelem, szobrok, műemlékek, kerületfejlesztés

Mi lesz veled, Kozák tér?

HozzászólásSzerző: banogabor » 2007 nov. 29 11:56

Nos, azért nyitottam ezt a topicot, mert a tavalyi mászóka-eltűntetésen és hintacseréken kívül semmilyen intézkedés vagy rendezés nem volt tapasztalható az elmúlt 20 évben. Hacsak meg nem említjük azt a (kicsit számomra viccesnek tűnő és erősen pénzszagú) rendezvényt, amit tavaly óta a nyár derekán évente egyszer csinálnak a téren. Amúgy az év többi napján lehangoló a látvány: kiöregedett, lepusztült fák, tönkök és a padokon fekvő hajléktalanok lakják ma a kozák teret és nem is látok semmilyen szándékot ennek az állapotnak a megváltoztatására. A legutóbbi Arany János utcai felújítás alkalmával, az a kis széjjelrepedezett, összetört járda is eltűnt, ami még volt a Bercsényi Miklós utca felőli oldalon. Gyakorlatilag télen takaríthatatlan és senki nem is figyel oda rá! Mára olyannyira lepusztult, hogy a szememben a környék szégyenfoltjává süllyedt. Még közlekedési szempontból is katasztrófális, ugyanis érdekes módon a legtöbb erre haladó autónak (sőt láttam már olyat is, hogy a rendőrnek sem) tűnik fel a Bercsényi Miklós utcában a Szerencs utca felé haladva az Arany János utcai kereszteződés előtt lévő "elsőbbség adás kötelező" tábla. Napi szinten látok ott fékezés nélkül keresztbe-hosszába áthajtó gépkocsikat! Ha ehhez lehet egy ötletem, akkor a buszforgalom miatt is érdemesebb lenne védett útvonallá nyilvánítani a busz útvonalát, és a kozák tér sarkára pedig egy 4x ekkora "ÁLLJ, elsőbbség adás kötelező" táblára cserélni, és ezzel egyidejűleg az útburkolati jeleket is felfrissíteni! Visszatérve még a térre, tavaly azt ígérték, lesz a helyében EU-szabványú játszótér.

Szeretném ezúton is kérdezni, tettek-e lépéseket ezen problémák megnyugtató rendezésére, illetve vannak-e konkrét intézkedési terveik határidőkkel?

Üdv: Bánó Gábor
banogabor
 
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2007 feb. 19 10:32
Tartózkodási hely: Budapest

Bejelentés: Beparkolt teherautó a kozák téren

HozzászólásSzerző: banogabor » 2007 dec. 11 15:15

Cca 3 hete valaki a Kozák tér, Bercsényi Miklós utca felőli oldalára leparkolt egy M.A.N. tipusú, fehér színű, ~7,5 tonnás, nyitott platós teherautót. Azóta senki még csak rá sem nézett. Nem tudni kié és mit keres ott, de a (már nem létező) járdán parkol. Furcsállom, hogy a tulajnak nem hiányzik, vagy tán nem is tud róla? A forgalmi rendszáma: GTC-912 és ahogy néztem, már enyészetnek indult. Mikor odavitték, még megvolt a hátsó lámpa búrája. Nos az már nincs és a platóajtó is szét van feszegetve, de amúgy egy ~7 éves jármű lehet, eléggé jó állapotban. Javaslom, hogy nézzenek utána.
banogabor
 
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2007 feb. 19 10:32
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Bejelentés: Beparkolt teherautó a kozák téren

HozzászólásSzerző: Hatósági Iroda » 2007 dec. 13 15:07

banogabor írta:Cca 3 hete valaki a Kozák tér, Bercsényi Miklós utca felőli oldalára leparkolt egy M.A.N. tipusú, fehér színű, ~7,5 tonnás, nyitott platós teherautót. Azóta senki még csak rá sem nézett. Nem tudni kié és mit keres ott, de a (már nem létező) járdán parkol. Furcsállom, hogy a tulajnak nem hiányzik, vagy tán nem is tud róla? A forgalmi rendszáma: GTC-912 és ahogy néztem, már enyészetnek indult. Mikor odavitték, még megvolt a hátsó lámpa búrája. Nos az már nincs és a platóajtó is szét van feszegetve, de amúgy egy ~7 éves jármű lehet, eléggé jó állapotban. Javaslom, hogy nézzenek utána.


Tisztelt banogabor!

Köszönjük jelzését,-utána néztünk. Az elszállíttatásnak jogszabályi feltételei vannak, többek között a felszólítástól számított 30 nap.Ha a
jogszabályi feltételek adottak lesznek, csak akkor tudjuk elszállíttatni.
Türelmét kérem.
Üdvözlettel : Moór Árpád Igazgatási osztályvezető
Hatósági Iroda
 
Hozzászólások: 201
Csatlakozott: 2004 márc. 23 17:04

Köszönöm

HozzászólásSzerző: banogabor » 2007 dec. 13 23:20

Természetesen. Köszönöm a gyors reakciót
banogabor
 
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2007 feb. 19 10:32
Tartózkodási hely: Budapest

Meddig romlik tovább?

HozzászólásSzerző: banogabor » 2008 szept. 10 12:03

Ha jól emlékszem 2006 nyarán a kozák téren lévő mászókákat elbontották és meghagyták a hintákat. Mostanra viszont a hintáknak már csak a váza maradt ott, miközben a volt játszótér állapota tovább romlott. Szégyen, hogy az elhanyagoltság mellett szinte már csak a környező útépítésének puffereként használják! Egyébként a Bercsényi M. utcai oldalon immáron ellehetetlenítették a gyalogos közlekedést, a törmeléklerakás miatt :(

Annyit szeretnék kérdezni, hogy létezik-e bármilyen koncepció, elképzelés vagy cselekvési terv volt kozák téri játszótér rendezésére- helyreállítására. Őszintén szólva nagyon hiányzik, ugyanis az összes többi játszótér messze van ide!

Üdvözlettel

Bánó Gábor
banogabor
 
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2007 feb. 19 10:32
Tartózkodási hely: Budapest

Némi változás

HozzászólásSzerző: banogabor » 2008 okt. 14 17:23

Nos, az utolsó beírásom óta mindössze annyi változott, hogy a törmelékkupacot az útépítések végeztével elhordták és a maradékot nagyjából elterítették. A legnagyobb fájdalmam egyébként, hogy a járdából mindössze egy nagyjából 1,5 méteres szakasz maradt meg. Így ezen az oldalon még száraz időben is elég nehézkes a közlekedés, hát még ha esik. Akkor akkor aztán lehetetlen. A másik, hogy az egykor szebb napokat látott kozák téri játszótér gyakorlatilag az enyészeté. Még ugyan látok ott embereket, akik takarítják a teret, de igazából gondozás hiánya és mostanra már a teljes lepusztulás fenyegeti. Pedig szerintem a térség lakóinak kiváló közösségi helye lehetne, de nem!
Csatolmányok
PICT0009.JPG
Na erre sem ül már senki...
(66.14 KiB) 55 alkalommal.
PICT0010.JPG
A valaha volt játszótér
(99.56 KiB) 50 alkalommal.
PICT0011.JPG
A járda vége
(80.04 KiB) 52 alkalommal.
banogabor
 
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2007 feb. 19 10:32
Tartózkodási hely: Budapest

az előző folyatása

HozzászólásSzerző: banogabor » 2008 okt. 14 17:33

Nos, nem tudom. Talán a hinta is életveszélyes volt? Annak idején, amikor a mászókákat kiásták, feldarabolták és eltüntették, akkor kaptunk egy szóbeli ígéretet arra, hogy 2007-ben új játszóteret építenek a helyére.
Nos játszótér nincs, de már közösségi találkozóra is alkalmatlan a hely. Törött padok és egy nagy üres, gondozatlan semmi lett belőle!
Kíváncsian várom, hogy lesz-e ismét belőle értelmes hely.
Csatolmányok
PICT0007.JPG
És a hinta már kit zavart. Sőt most látom csak, hogy már a korlátok is eltűntek
(121.82 KiB) 59 alkalommal.
PICT0008.JPG
Erre sem fog senki ülni. Még van egy pár ezen kívül is
(92.21 KiB) 56 alkalommal.
banogabor
 
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2007 feb. 19 10:32
Tartózkodási hely: Budapest

felhívás

HozzászólásSzerző: banogabor » 2008 okt. 15 08:49

Kedves fórumtársaim! A mai napon kaptam ezt a felhívást, mely egy szombati 3 órán át tartó önkéntes takarításra hív meg mindannyiunkat. Szerintem egy nagyon jó kezdeményezés, ahol ott a helyem. Én vagyok olyan korrekt, hogy nem csak a rosszat, hanem a jót is észreveszem.
Remélem, hogy ott személyesen is lesz alkalmam találkozni Dr Helyei László úrral

Bánó Gábor
Csatolmányok
felhivás.png
A felhívás
(105.49 KiB) 69 alkalommal.
banogabor
 
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2007 feb. 19 10:32
Tartózkodási hely: Budapest

köszönet

HozzászólásSzerző: banogabor » 2008 okt. 15 18:46

Nos. Minden elismerésem és köszönetem a szélsebesen intézkedő önkormányzaté!
Ismét van használható hinta a Kozák téren!

Az egyetlen, amit sajnálok, hogy szemérmesen hallgatnak a pozitív intézkedésekről, illetve azokról a konkrét elképzelésekről, mely ismét megfelelő közösségi funkciót adna ennek a térnek. Ezt sajnos két hinta felszerelése nem fogja megoldani helyette :roll:

Üdvözlettel

Bánó Gábor
banogabor
 
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2007 feb. 19 10:32
Tartózkodási hely: Budapest

Már a pad is jó

HozzászólásSzerző: banogabor » 2008 nov. 03 00:38

Tisztelt Városháza, tisztelt fórumozók!

Legnagyobb örömömre ismét felfedezték a helyreállított hintákat a téren. Gyermekem immáron megtanult egyedül hintázni s olyan örömét leli benne, hogy naponta 2x ki kell menni vele a térre. Amíg ő hintázik, addig én már le tudok ülni a helyreállított padokra! Ezt a gyors intézkedést külön köszönöm a hivatal munkatársainak! Azonban lenne itt még egy apróság:

Volt szerencsém találkozni személyesen is Hetyei László képviselő úrral, aki feltette nekem azt a kérdést, hogy vajon hány gyereknek, családnak építenének a Kozák térre játszóteret?

Nos akkor nem tudtam választ adni neki, de most hirtelen kettő is akadna:

1, Egyre többnek, ugyanis néhányukkal elbeszélgettem és bizony van köztük olyan, aki csak azért ül autóba, hogy a távolabb lévő játszótérre elvihesse a gyermekét.

2, Ez egy kicsit prózaibb: abba a boltba nem megy be senki, amelyik csont üres. Mit tudna kezdeni vele egy vásárló?
Arra a játszótérre nem megy senki játszani, ami nem is létezik! Ergo, ha megépül a játszótér, akkor megtelik a környékbeli családokkal, gyermekekkel, s ismét méltó környezete lehetne a családi közösségeknek!

Ezzel kapcsolatban kérem a T. hivatal munkatársait, hogy foglaljanak állást széles nyilvánosság előtt, hogy tervezik-e és ha igen, akkor mikorra a Kozák téri játszótér megújítását?

Tisztelettel

Bánó Gábor[/u]
banogabor
 
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2007 feb. 19 10:32
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásSzerző: Városüzemeltetési Osztály » 2008 nov. 03 17:20

Tisztelt Bánó Gábor Úr!

A Kozák téri játszótér megújításával kapcsolatos kérdésére tájékoztjuk, hogy költségvetési keret hiányában a játszótér bővítését, megújítását jelenleg nem tervezzük.
Tisztelettel
Városüzemeltetési Osztály
Városüzemeltetési Osztály
 
Hozzászólások: 472
Csatlakozott: 2004 márc. 04 10:34

Re: Mi lesz veled, Kozák tér?

HozzászólásSzerző: banogabor » 2011 szept. 07 02:10

Tisztelt Önkormányzat!

Az utolsó számadásuk óta eltelt lassan 3 év! Sajnos azóta mit sem változott a helyzet a Kozák téren. Továbbra is csak azt lehet mondani, hogy játszótér nincs, tábla van (mármint, hogy hol kéne lennie a játszótérnek). Továbbra is csak az a két leharcolt hintaállvány meg néhány, hajléktalanokkal tarkított régi típusú pad tartja a frontot. Annyi jó azért elmondható, hogy a Répszolg-osok rendszeresen takarítanak a jobb sorsra érdemes téren. A legutóbbi magyarázatuk szerint (3 évvel ezelőtt) nem volt keret az új játszótér megépítésére. Azóta új képviselő testület állt fel, ennek apropóján ismételten érdeklődnék, hogy van-e bármilyen szándék a játszótér megépítésére?

Várom válaszukat

Bánó Gábor
banogabor
 
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2007 feb. 19 10:32
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mi lesz veled, Kozák tér?

HozzászólásSzerző: Városüzemeltetési Osztály » 2011 szept. 09 10:12

Tisztelt Bánó Gábor Úr!
Tájékoztatom, hogy a Képviselő-testület MIÉNK A ... TÉR címmel pályázatot írt ki 21 db kerületi tér megújítására, melyek között a Kozák tér is szerepel. A pályázaton helyi lakóközösségek részvételét várjuk. A pályázat részletei a honlapon a Pályázatok címszó alatt megtekinthetők.
A nyertes pályaművek megvalósításához az önkormányzat anyagi és fizikai hozzájárulást nyújt.
Tisztelettel:
Városgazdálkodási Iroda
Városüzemeltetési Osztály
 
Hozzászólások: 472
Csatlakozott: 2004 márc. 04 10:34

Re: Mi lesz veled, Kozák tér?

HozzászólásSzerző: banogabor » 2011 szept. 09 16:35

Tisztelt Önkormányzat!

Köszönöm a tájékoztatást!
Nagyon nagy öröm számomra, hogy sok év után végre sikerül előre mozdulnunk az ügyben,
s van remény arra, hogy a Kozák tér helyi közösségi szerepet töltsön be!

Tisztelettel:
Bánó Gábor
banogabor
 
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2007 feb. 19 10:32
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Mi lesz veled, Kozák tér?

HozzászólásSzerző: Bezerédi Erika » 2011 okt. 03 15:49

Tisztelettel felhívom minden érdeklődő figyelmét, hogy az Önkormáynzat által kiírt "Miénk itt a ...tér" pályázaton indulni szeretnénk a Kozák tér megújulásáért. Ennek érdekében gyűjtöttük össze azokat az embereket, családokat, közösségeket, akiket már évek óta foglalkoztat a játszótér elhanyagolt sorsa. Az első megbeszélésen nem voltunk elég sokan, de azóta többen csatlakoztak a kezdeményezéshez annak érdekében, hogy közös összefogással és önkormányzati segítséggel átépítsük, felújítsuk a teret. Kérünk mindenkit akit érdekel a téma, és még nem értesült róla, keressen meg a Kozák téri Közösségi Házban személyesen, vagy telefonon, vagy e-mailben (kozakkozhaz@csokonaimk.hu), mert minél többen vagyunk, annál hatékonyabbak leszünk!
Jelenleg gyűjtjük az információkat és az érdeklődőket, feldolgozás alatt állnak a már beérkezett vélemények és felajánlások és ezek alapján a napokban kezdjük a pályázat összeállítását.
Minden segítséget köszönettel veszünk a környéken élők érdekében, akik szeretnék kulturált állapotban használatba venni a Kozák téri játszóteret.
Bezerédi Erika a Kozák téri Közösségi Ház vezetője
Bezerédi Erika
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2011 okt. 03 15:34

Következő

Vissza: KörnyezetünkKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron