Szelektív hulladékgyűjtés

Környezetvédelem, szobrok, műemlékek, kerületfejlesztés

Szelektív hulladékgyűjtés

HozzászólásSzerző: herczegi » 2007 szept. 08 18:39

T. Városüzemeltetési Osztály!

A társasházunktól kb.20 méterre elhelyezett szelektív hulladékgyüjtő sziget kúkái melletti terület állandóan tele van szeméttel (használt matracok, ágybetétek, sitt stb.) A sziget a járda és a parkoló mellett található.Nem kellemes a büdős szemét mellett közlekedni, a gyerekeiket erre sétáltató kismamákat már gondolom meg sem kell említenem. A parkoló autók épsége is veszélyeben van, ha a szemét vagy a papírgyüjtő kuka meggyullad,vagy ha valaki meggyújtja.A sziget kialakítása előtt ez a hely szép fűves volt, most tele van szeméttel , gazzal és gombákkal.Hét végén pedig amikor pihennénk, már reggel hallgatjuk, ahogy egyenként dobálják az üvegeket a kukába amitől cseng az egész környék.Ennek a szigetnek a kijelőlésénél senki sem figyelt arra, hogy a a társasházunk és a környező házak lakóit ez a tevékenység zavarhatja, és most már nagyon zavarja.Csúnya lett a környezet, folyamatosan szennyezik a talajt.Már arra gondolni sem merek,hogy még a patkányok is megjelenhetnek.
Nagyon jó dolog a szelektív hulladékgyüjtés, ha a hulladékgyüjtő szigetek elhelyezése is a környezetvédelemet szolgálja. A Közvágóhíd téren a park szélén van a szelektív hulladékgyüjtő sziget, amely maga köré generálja a hulladéklerakást, így aztán a park szélén szép lassan ügyes kis szemétdombok alakulnak ki.Lehet bármilyen szép és rendezett a park nem igazán vágyunk erre sétálni.Így akkor minek a park?!Hasonló a helyzet a Vácegres téri szigettel amelyet a játszótér szélére helyeztek.Itt is mindig a kukák körül tele van szeméttel, amit még a szél és a kutyák is széthordanak.Kérem szíves intézkedésüket a hulladékgyüjtő szigetek áthelyezésével kapcsolatban.Talán gondos mérlegeléssel lehet megfelelő helyet találni.
herczegi
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2007 aug. 24 07:30

HozzászólásSzerző: Városüzemeltetési Osztály » 2007 okt. 08 15:50

Tisztelt "Herczegi" !
Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 2003. decembere óta működteti szelektív hulladékgyűjtő hálózatát a Főváros kerületeiben. Eddigi tapasztalataink szerint a lakosság kimondottan kedvezően fogadta a gyűjtőszigetek megjelenését és azokat növekvő intenzitással használja.
Ugyanakkor határozottan kedvezőtlen fejleményként jelentkezik az illegális, nem szelektíven gyűjtött, hanem általában kommunális hulladék, sok esetben lom, sitt mellérakása, melyet Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. és a Répszolg Kht napi rendszerességgel kénytelen elszállítani a lakókörnyezet tisztántartása érdekében.
A felelőtlen lakossági magatartást közösen, együttműködve lehet és kell gátolni.
Önkormányzatunk ennek érdekében a következő lépéseket tette meg:
1. közterület felügyelet intenzívebb ellenőrzése a problémás helyeken
2. rendőrség gyakoribb jelenléte a problémás helyeken
3. kerületi kommunikációs csatornákon a lakosság tájékoztatása a szelektív hulladékgyűjtő szigetek helyes használatáról.
4. hatósági lehetőségeinken belül meggátoljuk a felelőtlen kirakásokat
A problémakör rendezése érdekében nyitottak vagyunk minden célravezető megoldásra a közös érdekű közterületi rend érdekében. A javasolt helyszín egyeztetése érdekében az Építésügyi Osztály környezetvédelmi előadója az illetékes.
Tisztelettel:
Városüzemeltetési Osztály
Városüzemeltetési Osztály
 
Hozzászólások: 472
Csatlakozott: 2004 márc. 04 10:34

hová tűntek?

HozzászólásSzerző: KriszBi » 2008 jún. 02 00:24

A Töltés térről (Horváth cukrászda környéke) eltűntek a szelektív hulladékgyűjtő edények. Remélem nem végleg. Végre volt egy olyan hely, ahol autóval is normálisan meg lehetett állni.
Szeretném megtudni, visszakerülnek a "kukák"?

KriszBi
KriszBi
 
Hozzászólások: 63
Csatlakozott: 2006 márc. 14 23:11

HozzászólásSzerző: Építésügyi Osztály » 2008 júl. 02 10:28

Tisztelt Ügyfelünk!
(KriszBi)


Hivatkozással a 2008. június 5-én keltezett, Töltés téren létesített szelektív hulladékgyűjtő sziget áthelyezésével kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatom:

A kereszteződések közelsége és az adott forgalmi okok mellett lakossági bejelentésre újra megvizsgáltuk a Töltés téren elhelyezett szigeteket és beláthatósági okok miatt nem találtuk alkalmasnak a kijelölt területet.
Újabb helyszíni bejárást tartottunk és a Töltés tér környékén alkalmas helyet nem találtunk, ezért a kerület más részében kerül elhelyezésre a szelektív hulladékgyűjtő sziget a jelentős balesetveszély elkerülése érdekében.

Kérem a fentiek szíves tudomásul vételét.
Tisztelettel:

Építésügyi Osztály
Építésügyi Osztály
 
Hozzászólások: 28
Csatlakozott: 2004 jún. 10 09:03

Re: Szelektív hulladékgyűjtés

HozzászólásSzerző: devergo6565 » 2010 szept. 16 19:04

Az Építési Osztály előző ( minden szempontból korrekt) véleménye óta eltelt 2 év és két hónap és 12 nap, a szelektív gyűjtők most kedden vissza kerültek a térre úgy, hogy akkori (jogos) eltávolításának oka semmit sem változott, illetve mégis, immár egy szépen elültetett virágágyáson és egy korrektül elkészített vízelvezető árkon keresztül juthatunk el a gyűjtőkig, a Kertváros egyik legszebb vagy legalábbis legszebbé tehető terének közepén, amelyet éppen a cukrászda miatt szinte az egész városból felkeresnek. A szokásos kis palotai abszurd.
üdv
devergo
devergo6565
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2010 szept. 16 18:46

Re: Szelektív hulladékgyűjtés

HozzászólásSzerző: Városüzemeltetési Osztály » 2010 szept. 17 11:33

Tisztelt Devergo6565!!

A Töltés térre visszahelyezett szelektív hulladékgyűjtő szigetek az FKF Zrt. adminisztrációs hibája miatt kerültek vissza régi helyükre. Természetesen rögtön jeleztük feléjük és ígéretet tettek, hogy pár napon belül elszállításra kerülnek a szelektív hulladékgyűjtő edények, addig is szíves türelmét és megértését kérjük.

Tisztelettel: Városüzemeltetési Osztály
Városüzemeltetési Osztály
 
Hozzászólások: 472
Csatlakozott: 2004 márc. 04 10:34

Re: Szelektív hulladékgyűjtés

HozzászólásSzerző: nico » 2010 szept. 23 15:14

A Hartyán közi iskola előtt, a volt temető emlékköve miatt áthelyezett "gyűjtőhely" környezete.
Oktatási célból létrehozva.?!
Csatolmányok
HPIM7471.JPG
Félmunka!
HPIM7470.JPG
Gondos munkával a zöld alá söpörve.
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico
 
Hozzászólások: 2163
Csatlakozott: 2006 nov. 23 15:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)

Re: Szelektív hulladékgyűjtés

HozzászólásSzerző: Magdi » 2010 nov. 18 07:35

A Gergő utcában bedobtak a kapukon 5 db zöld nejlonzsákot.
?
Talán ki lehet tenni benne a kuka mellé falaveleket? Csak találgatunk. Már nincs, már késő. Használhatjuk majd jövőre?
Magdi
 
Hozzászólások: 137
Csatlakozott: 2006 márc. 06 09:24

Re: Szelektív hulladékgyűjtés

HozzászólásSzerző: Alexa » 2010 nov. 22 12:55

A Páskom parkban, a nemrég felújított bölcsődével szemben lévő szelektív sziget köré spontán lomtalanítás szerveződött. Kibelezett hűtőszekrény, ruhadarabok, karnis, mindenféle háztartási szemét gyűlik ott hetek óta. A játszótér közelsége miatt az is probléma, hogy a helyi ifjúság szórakozás gyanánt a parkban széthordja a szemetet. Csodás látvány, ahogy elmegyünk előtte minden reggel az iskolába. Mi is tegyünk fel hetente képet, mint a Nyírpalota útiak? Miért nem szállítják el, takarítják rendszeresen?
Alexa
 
Hozzászólások: 45
Csatlakozott: 2010 júl. 15 09:26

Re: Szelektív hulladékgyűjtés

HozzászólásSzerző: Városüzemeltetési Osztály » 2010 nov. 23 10:21

Tisztelt Alexa!

A Páskom parkban lévő szelektív hulladékgyűjtő szigettel kapcsolatosan érkezett közérdekű jelzését köszönettel vettük. Bejelentését követően a problémát továbbítozzuk az FKF Zrt. és a Répszolg Kft. felé, és ígéretet tettek, hogy rövid időn belül megtisztításra kerül a szelektív hulladékgyűjtő sziget környéke, addig is szíves türelmét és megértését kérem.

Tisztelettel: Városüzemeltetési Osztály
Városüzemeltetési Osztály
 
Hozzászólások: 472
Csatlakozott: 2004 márc. 04 10:34

Re: Szelektív hulladékgyűjtés

HozzászólásSzerző: Városüzemeltetési Osztály » 2010 nov. 23 10:36

Tisztelt Magdi!

2010. november 18-án érkezett fórumos megkeresésére a következő választ adom:

A novemberi köztisztasági hónap keretében kiosztásra került zöldhulladék zsákok elszállítását a Répszolg Kft. ingyenesen végzi. A zsákok csak az ez évi akcióban felhasználhatók Az elszállítás a nagy mennyiségű zsákok szétosztása kissé késik, de mindenképpen elszállításra és komposztálásra kerül az összegyűjtött zöldhulladék.
Érdeklődését köszönjük.

Tisztelettel: Városüzemeltetési Osztály
Városüzemeltetési Osztály
 
Hozzászólások: 472
Csatlakozott: 2004 márc. 04 10:34

Re: Szelektív hulladékgyűjtés

HozzászólásSzerző: Alexa » 2010 nov. 24 22:39

Ma délutáni helyzet a Páskom parkban, a bölcsőde előtt:
Csatolmányok
DSCF0663 (Small).JPG
DSCF0662 (Small).JPG
DSCF0661 (Small).JPG
Alexa
 
Hozzászólások: 45
Csatlakozott: 2010 júl. 15 09:26

Re: Szelektív hulladékgyűjtés

HozzászólásSzerző: Városüzemeltetési Osztály » 2010 nov. 25 09:25

Tisztelt Alexa!

A Páskom parkban lévő szelektív hulladékgyűjtő szigettel kapcsolatos bejelentését köszönjük.
A lakosság növekvő intenzitással használja a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, ugyanakkor határozottan kedvezőtlen fejleményként jelentkezik az illegális, nem szelektíven gyűjtött, hanem általában kommunális hulladék, sok esetben lom, sitt mellérakása, melyet az FKF. Zrt. és a Répszolg. Kft. kénytelen elszállítani a lakókörnyezet tisztántartása érdekében. A felelőtlen lakossági magatartást közösen, együttműködve lehet és kell gátolni.

Rövid időn belül megtisztításra kerül a szelektív hulladékgyűjtő sziget környéke, addig is szíves türelmét és megértését kérem.

Tisztelettel: Városüzemeltetési Osztály
Városüzemeltetési Osztály
 
Hozzászólások: 472
Csatlakozott: 2004 márc. 04 10:34

Re: Szelektív hulladékgyűjtés

HozzászólásSzerző: Alexa » 2010 nov. 25 12:29

Városüzemeltetési Osztály írta:A felelőtlen lakossági magatartást közösen, együttműködve lehet és kell gátolni.


Érdeklődnék, hogy Városüzemeltetési Osztály konkrétan milyen intézkedéseket tervez, hogy gátolja ezen sajnálatos lakossági magatartást?
Alexa
 
Hozzászólások: 45
Csatlakozott: 2010 júl. 15 09:26

Re: Szelektív hulladékgyűjtés

HozzászólásSzerző: durci » 2010 nov. 26 09:07

Tisztelt Alexa !

"Érdeklődnék, hogy Városüzemeltetési Osztály konkrétan milyen intézkedéseket tervez, hogy gátolja ezen sajnálatos lakossági magatartást? "

2007. Január. 02. azóta probálom a Nyírpalota út 61-63 elötti szelektív hulladékgyüjtő,szemétlarakóként való müködését valamiképpen meggátolni !.. S hogyan gátolják.?.elmondom SEHOGY ! Inkább az adófizetök pénzén elszállitatják. Kiteszünk egy táblát szemétlarakása tilos és megvan oldva !!! Még egy két emberöltönek kell eltelnie ahhoz,hogy itt valami változzon !!!

Üdvözlettel: durci
durci
 
Hozzászólások: 683
Csatlakozott: 2005 nov. 29 08:25

Következő

Vissza: KörnyezetünkKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron