Egyre gyakoribb "kutyagumi"

Környezetvédelem, szobrok, műemlékek, kerületfejlesztés

Egyre gyakoribb "kutyagumi"

HozzászólásSzerző: quint » 2006 okt. 24 11:32

Szomorúan tapasztalom, hogy azokon a kertvárosi részeken, ahol gőzerővel beindult a társasházak építése, egyre sűrűbben fordul elő a járdán, járda szélén, járda melletti zöld sávban a kutyakaki.
Eddig ilyen nem volt. A kertes házak lakói kultúráltan intézték a dolgokat, nem az utcára vitték *** a kutyájukat, hanem a saját ingatlanukon belűl oldották meg, így sétáltatás közben nem szennyezték a környezetet.
A családi házak helyén épült társasházakban a tulajdonosok a lakásban kénytelenek tartani a kutyát, kutyafuttató vagy ilyesmi nincs a közelben, mert eddig nem is volt rá szükség. Ha a kutyának dolga végezhetnékje támad, naná, hogy nem a zsebkendőnyi udvarra viszi le a gazdája, hanem ki az utcára, és persze többnyire nem a saját lakása előtti utcára, hanem a szomszéd utcába. És persze miután a kutyája elvégzi a dolgát, a végterméket a gazdája lelkiismeretfurdalás nélkül ott hagyja.
Én meg nem győzőm regulázni "szegény" gyermekeimet ha kimegyünk az utcára, hogy ne menjenek le a járdáról a fűbe mert kutyaszaros lesz a cipőjük.
Egy újabb nem kívánatos dolog, amit a társasházaktól kapunk "ajándékba".
Közterületfelügyelő meg persze véletlenül sincs a közelben, hogy megbüntesse a rendetlen gazdit. Persze nem is várható el, hogy minden kutyatulajdonos mellett ott áljon egy ember, főleg, hogy kora reggel meg késő délután ill. este viszik ki a kutyákat, amikor a közterületfelügyelők már nincsenek szolgálatban. A kutyatulajdonosokban kéne lenni annyi kultúráltságnak - ami úgy látszik, ezekbe az "olcsó" lakásokba költözőkben nincs meg - hogy összetakarítsanak a kutyájuk után.

Lehet ez ellen tenni valamit?

Szerintem minden kutyatulajdonos tudja, hogy ezt lehet kultúráltan is elintézni, mégsem teszik, mert kényelmesebb a szomszéd utcában az ott lakók orra alá piszkíttatni a kutyával, mert az csak másokat bosszant.

Úgy döntöttem, én nem szólok senkinek, ne nekem kelljen már egy felnőtt embert regulázni. Ha legközelebb meglátok valakit, lefényképezem és följelentem az Önkormányzatnál, hátha megbüntetik, vagy legalább kap egy kis ejnye-bejnyét és legközelebb már kultúráltan intézi a kutyája dolgát.

Arról nem is beszélve, hogy a kutyát póráz és szájkosár nélkül sétáltatják közterületen, ami ugyebár ha jól tudom TILOS! (Ha tévedtem nyugodtan javítsanak ki!)
üdv., quint
Avatar
quint
 
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: 2006 okt. 02 13:33
Tartózkodási hely: Rákospalota

HozzászólásSzerző: fazekas » 2006 okt. 24 21:00

Fővárosunk és ezen belűl kerületünk sarkalatos problémája a kutyagumi.
Aki a városvezetés fejével gondolkodik ebadó után kiált. Sajnos az nem oldja meg a kérdést, legfeljebb több kóborkutya lesz a kerületünkben. A probléma a lakosok kultúrálatlan közterületi magatartásán múlik. Nézzük: ahol a járokelők gond nélkül elhajitják: a csikket, papírzsebkendőt, köpködnek az úttestre, a terek, parkok tele vannak sörös üvegekkel, szotyolával és még nem tudom mivel. A házak elötti járdák nincsenek nincsenek letakaritva. Az utcákon nincs utcaseprő, busz megállók elhanyagoltak, és ezt a lakosok szó nélkül elviselik ott lényegében a kutypiszok csak "hab a tortán". Nekem több mint ötven éve van kutyám, soha nem voltak tisztasági problémáim.

A kérdés megoldása a lakosok felvilágosításával kellene kezdödjön.
Viselkedjenek kultúr emberhez méltóan az utcán, legyen rend, ebben az Önkormányzat is élen járhatna. Nézzék meg az Észak-pestinek becézett ingatlan környékét. Szemét, gaz minden felé. Talán ha tisztaság lenne a kerületbe nem lenne képük a piszkot ott hagyni, de a szemét vonza a szemetet.

Arra kérem aki elolvasa hozzá szólásomat szívelje meg és holnaptól kezdve probáljon hozzájárulni a kerület tisztántartásához.

Kérem aki nem érintett az ne sértődjön meg, aki igen az meg úgyse számít.

Fazekas
fazekas
 
Hozzászólások: 513
Csatlakozott: 2005 nov. 01 21:34

HozzászólásSzerző: quint » 2006 okt. 25 09:28

Az elmúlt időszakban rengeteg felhívást kapott a lakosság a kutyagumi kultúrált kezelésére. A főváros külön kampányt indított e téren, rengeteg palkát (óriásplakátok, esetenként egy-egy kisebbet még most is látni) jelent meg, a TV-ben is szinte minden csatornán minden reklámblokkban leadtak egy ilyen témájú felhívást, esetenként még most is leadnak egyet-egyet. Elérte a kívánt hatást? Számomra úgy tűnik nem. Lehet, hogy néhány százalékos javulás kimutatható, de gyökeres változás nem történt. A kényelem nagy úr, szokták mondani, amíg valamilyen eszközzel nem kényszerítik rá a rendetlen kutyatulajdonosokat a rendre és tisztaságra, addig önszántukból aligha fognak. Ez jellem kérdése, amit elég nehéz formálni. Ha valaki lelkiismeretes akkor önszántából is ügyel a tisztaságra, aki meg nem annak nyomathatják a mindenféle reklámfelhívást úgysem fog megváltozni (tisztelet a kevés kivételnek). Az ilyen típusú embereknél sajnos többnyire csak szankciókkal lehet célt érni, ami önmagunkról (emberiségről) szóló szegénységi bizonyítvány. A XXI. században szégyen-szemre még mindig csak itt tartunk.
üdv., quint
Avatar
quint
 
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: 2006 okt. 02 13:33
Tartózkodási hely: Rákospalota

HozzászólásSzerző: Városüzemeltetési Osztály » 2006 okt. 25 15:31

Tisztelt Fazekas Úr, Tisztelt Quint Úr!

A kutyapiszok elleni védelemmel kapcsolatban engedjék meg , hogy néhány adattal, illetve próbálkozásunkról tájékoztassuk Önöket.
Eddig egy kutyafuttató épült a kerületben a Késmárk utcában, és kísérletképpen két kutyapiszok-gyűjtő edényt helyeztünk ki (Pestújhelyi tér, Mézeskalács tér).
Az idén pályázatot nyújtottunk be a Fővároshoz, amelynek eredményeként 2006. november 30-ig megépítjük az újabb kutyafuttatót az Árendás közben, és további 25 db. kutyapiszok-gyűjtő edényt telepítünk a kerület különböző pontjain. Tudjuk, hogy ezek csak kezdeti lépéseknek tekinthetők, reményeink szerint tovább tudjuk folytatni programunkat.
Köszönjük közérdekű észrevételeiket.
Tisztelettel
Városüzemeltetési Osztály
Városüzemeltetési Osztály
 
Hozzászólások: 472
Csatlakozott: 2004 márc. 04 10:34

HozzászólásSzerző: durci » 2006 okt. 26 07:24

Tisztelt Városüzemeltetési Osztály!
Örömmel olvasom,hogy "probálkoznak" a kutyamocskot gyüjtő edények beszerzésével .(van egy közmondás, probálkozni csak a kutya szokott. bocs) De addig ameddig az ebtartok (nagyrésze) csak leviszi a kutyát és ott "felejti"a terméket..és megteheti minden következmény nélkül..addig szerintem semmilyen változás sem várható!!! Magam még soha nem láttam,hogy közterületfelügyelő vagy rendör rendre utasitott volna bárkit,de még civil embert sem!!(Erre bizonyosan az a válasz minden ebtartó mellé nem rakható rendör)de ha látnak akkor ugyebár lehetne élni a birságolás eszközével is!Igaz közterületfelügyelöt nem is láttam Újpalotán! De nem csak a kutyák szükségével van gond...egy darab nyílvános wc nem található Újpalotán!! Igy aztán marad az átjáró..játszótér..buszvégállomás..stb. Szerintem megkell teremteni azt a lehetöséget,hogy ember,kutya kulturáltan elvégezhesse dolgát..s ha ez kevés akkor birságolják szigoruan azokat akiket tetten érnek.!Öszintén kivánom,hogy probálkozásukat siker koronázza!
Tisztelettel.
Durci
durci
 
Hozzászólások: 683
Csatlakozott: 2005 nov. 29 08:25

Re: Egyre gyakoribb "kutyagumi"

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 szept. 21 22:47

AZ ÉVEK MIT SEM KOPTATTAK A TÉMA AKTUALITÁSÁBÓL..
http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: Egyre gyakoribb "kutyagumi"

HozzászólásSzerző: bakossandor » 2014 szept. 22 20:42

"Szerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 szept. 21 21:47

AZ ÉVEK MIT SEM KOPTATTAK A TÉMA AKTUALITÁSÁBÓL.."


Bizony nem... 2006 októberében feltett kérdésekre mostanában próbálsz megoldást találni. 8) Ja, persze: pont akkor szavaztad meg a fizetésed, nem volt időd a kutyagumival foglalkozni... :roll:
Hajdu László polgármesteri jövedelme 2006. október 1-től 2010. október 3-ig*:

- havi illetménye alapján 48 hónap x 598.125.- = 28.710.000.- Ft

- költségátalánya alapján 48 hónap x 179.438.- = 8.613.024.- Ft

- jutalmak

2007-ben 6 havi illetmény 6 hónap x 598.125.- = 3.588.750.- Ft

2008-ban 6 havi illetmény 6 hónap x 598.125.- = 3.588.750.- Ft

2009-ben 6 havi illetmény 6 hónap x 598.125.- = 3.588.750.- Ft

2010-ben 3 havi illetmény 3 hónap x 598.125.- = 1.794.375.- Ft

mindösszesen 49.883.644.- Ft

azaz Hajdu László az Önkormányzattól havi 1.039.242.- Ft-ot vitt haza!!!

a totális semmittevésért....

*a Polgármesteri Hivatal adatközlése alapján


Gondolom, elfogyhatott ha ennyire erőlködsz. :mrgreen:
bakossandor
 
Hozzászólások: 286
Csatlakozott: 2011 szept. 04 19:19


Vissza: KörnyezetünkKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron