Szerencs u. - Elem u. vasúti átkelő

Környezetvédelem, szobrok, műemlékek, kerületfejlesztés

Szerencs u. - Elem u. vasúti átkelő

HozzászólásSzerző: szabolak » 2017 dec. 11 23:14

Tisztelt Fórumozók !
Két éve költöztünk a kerületbe - az öntödét :) lassan megszoktuk. Amit nem nagyon sikerült az a Szerencs-Elem utcai vasúti átjáró. Bevallom csodálkozom, hogy élőben nem láttunk még itt vasúti balesetet (autósat már egy párszor). Nagyon nem is értem, hogy lehet ekkora forgalmú úton lámpás sorompós vasúti átjáró. Arról már nem is beszélek, hogy az Elem utca felől érkezőket gyakran percekre a sínek közepén tartja egy lelkes balra kanyarodó a Pázmány - Szerencs sarkon :). Utána meg az autósok egymásnak üvöltenek át, az udvariasságot emlegetve. Tud valaki esetleg arról, hogy ez az áldatlan állapot valaha megszűnik.... esetleg egy aluljáró a nem túl távoli jövőben ? :)
üdvözlettel:szabolak
szabolak
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2015 júl. 14 08:53

Re: Szerencs u. - Elem u. vasúti átkelő

HozzászólásSzerző: Városüzemeltetési Osztály » 2017 dec. 14 11:00

Tisztelt Cím!
A Szerencs utca – Pázmány Péter utca kereszteződésében bizonyos balra kanyarodások esetleges tiltása, illetve ennek felülvizsgálata folyamatban van. A Budapest Közút Zrt., a forgalomtechnikai kezelő dönthet majd erről.
Természetesen a külön-szintű csomópont kialakítása lenne a legmegfelelőbb. Az elmúlt években is már több alkalommal felmerült ez a kérdés. Mint megtudtuk, a külön-szintű csomópont kialakítása a Fővárosi Önkormányzat közlekedési rendszertervében szerepel, mint 2025 után várható, tervezett fejlesztés. A tényleges megvalósítás a Fővárosi Önkormányzat forrásbiztosításának függvénye, időpontja nem volt prognosztizálható.
Tisztelettel:
Városüzemeltetési Főosztály
Városüzemeltetési Osztály
 
Hozzászólások: 472
Csatlakozott: 2004 márc. 04 10:34


Vissza: KörnyezetünkKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron