KLÍMA ÜGYBEN VÁLTSUNK SZÓT ITT IS.

Környezetvédelem, szobrok, műemlékek, kerületfejlesztés

KLÍMA ÜGYBEN VÁLTSUNK SZÓT ITT IS.

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2015 szept. 08 22:17

A KLÍMA PÁLYÁZAT.
Mozdulj a klímáért 2015-ben is!
Csatlakozzon iskolájával szimbolikus utazáshoz 2015. október 5-9. között, és üzenjen a világ vezetőinek Párizsba! 2015‐ben a magyarországi iskoláknak ismét lehetősége nyílik, hogy csatlakozzanak a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség közös kampányához. A 2015. október 5‐9. közötti akcióhét során a gyerekek és családjaik zöld lépéseket, „mérföldeket" gyűjthetnek minden olyan alkalommal, amikor környezetbarát módon - gyalog, biciklivel, görkorcsolyával, rollerral, busszal, vonattal - mennek iskolába és munkába.
A virtuális Klímatúra Párizsban az ENSZ által rendezett 21. Éghajlatváltozási Konferencián ér véget decemberben, ahol az Európai Klímaszövetség képviselői ünnepélyes keretek között átadják a gyerekek által
összegyűjtött mérföldeket a politikusoknak, és ahol reméljük, hogy végre valós lépésekről döntenek az éghajlatváltozás problémájának megfékezéséért.
Amíg a "nagyok" csak beszélnek róla, addig a "kicsik" aktív lépéseket tesznek a klíma védelme érdekében. A kampányhét alatt a zöld mérföldek gyűjtésével és a kapcsolódó feladatokkal a diákok és családjaik játékos formában ismerkednek meg a klímavédelemmel, a mobilitással és a fenntarthatósággal, ezzel pedig aktívan hozzájárulnak az éghajlatvédelemhez.
Jelentkezni a Jelentkezési lap kitöltésével és határidőre történő visszaküldésével lehet: http://goo.gl/forms/yodWRx5GDj
Jelentkezési határidő: 2015. szeptember 15. kedd
Részletek a korábbi kampányokról az Éghajlatvédelmi Szövetség honlapján http://www.eghajlatvedelmiszovetseg.hu/ ... a-klimaert és közösségi oldalán a https://www.facebook.com/KlimaveddVelem?ref=hl címen.
A csatlakozó iskoláknak a kampányhét előtt és a kampányhéten küldjük el az akcióhét anyagait: a feladatlapokat, a matricagyűjtőt és a matricás lapokat. Az akcióhéten a legjobb egyéni és csoportfeladatok készítőit ajándékokkal díjazzuk.
A Mozdulj a klímáért 2015-ös kampánya az Európai Unió és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósul meg, a kampány elemei nem tükrözik a támogató álláspontját.--
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Vissza: KörnyezetünkKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég

cron