Oldal: 1 / 1

Szilas park a kerületben.

HozzászólásElküldve: 2014 dec. 14 20:31
Szerző: Dr.Ódor József
A SZILAS PARK INGATLAN A SZOVJET CSAPATOK KIVONULÁSA UTÁN, TÖBB, MINT 20 ÉVE KERÜLT - RÉSZBEN GONDOZÁS CÉLJÁBÓL, RÉSZBEN TULAJDONKÉNT AZ ÖNKORMÁNYZATHOZ. AZÓTA AZ ELADOTT-MEGVÁSÁROLT LAKÁSOK TÁRSASHÁZZÁ ALAKULTAK, AZ ÉRTÉKESÍTETT INGATLANON LAKÓHÁZAK ÉPÜLTEK, A FŰTŐMŰ IS EREDMÉNYESEN MŰKÖDIK. úJ MODERN LAKÓHÁZ ÉS ÜZLETHÁZ IS ÉPÜLT. A JÁTSZÓTERET NEMCSAK FELÉPÍTETTÉK, HANEM MÁR MODERNIZÁLTÁK IS. UTAKAT, JÁRDÁT IS ÉPÍTTETETT AZ ÖNKORMÁNYZAT. FÁKAT IS ÜLTETTEK, DE FELE EL IS SZÁRADT. SZÁMOS TENNIVALÓ MARADT MÉG, PLÁNE AHHOZ, HOGY EZ A LÉNYEGÉBEN ZÁRT TERÜLET VALÓBAN PARK" LEGYEN.
1/ A PARKON BELÜLI KÖZLEKEDÉST, AZ UTAKAT, AZON AZ ÚGYNEVEZETT "FEKVŐ RENDŐRÖKET" MODERNIZÁLNI KELLENE.
2/ A ZÖLD-TERÜLETEK ÉS A GÉPKOCSIPARKOLÁS RENDEZÉSE IS A KÖZELJÖVŐ FELADATA LEHET.
3/ HÁROM BEHAJTÁSI LEHETŐSÉG VAN E TERÜLETRE, DE SEHOL NINCSEN JELZŐTÁBLA, AMELY ELIGAZÍTANÁ AZ IDEGENEKET, A MENTŐKET, TŰZOLTÓKAT.
4/ VAN EGY, A MÚLTBÓL ITT MARADT, DE MAGÁNSZEMÉLY ÁLTAL MEGVÁSÁROLT ÖNÁLLÓ ÉPÜLET, AMELY NEMCSAK FÉLIG-MEDDIG FELÚJÍTOTT, DE JÖVŐBENI SORSA IS ISMERETLEN. RONTJA A KÖRNYEZETET ÉS KI TUDJA, MILYEN ÁLLATOK BÚVÓHELYE.
5/ VAN EGY KIHASZNÁLATLAN, NÉHÁNY-SZÁZ NÉGYZETMÉTERNYI ÜRES TERÜLET A HÁZAK KÖZÖTT, AMELY AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONA, MOST PARKOLÓNAK HASZNÁLJÁK AZ EMBEREK. ENNEK SORSA IS RENDEZÉSRE VÁT.
BIZONY, HA MINDEZEK SORSA MEGOLDÓDNA, AKKOR EGY VALÓDI SZILAS PARKJA LEHETNE A XV. KERÜLETNEK. MINDERRE - AZ ÖNKORMÁNYZATON KÍVŰL - A TERÜLET KÉPVISELŐJÉNEK A FIGYELMÉT IS SZERETNÉM FELHÍVNI.