Hajdu LÁSZLÓ írta:MA A KORMÁNYFŐ STRASBOURGBAN AZT MONDTA, HOGY TÖMEGES A KÜLFÖLDI TŐKE BEÁRAMLÁSA MAGYARORSZÁGRA...!!!!
Vegyük példának Budapest Főváros és azon belül a XV. kerület Rákospalota Pestújhely Újpalota ingatlanjait, szóval ki tud olyan munkahelyteremtő új beruházóról a kerületünkben, aki 2010 október óta ide hozta a pénzét??
Csökkent az adóalanyok száma és a megfizetett adó bevétel is, noha a cégekre kivetett adó mértéke jelentős mértékben nőtt!
Riogatják egymást az itt élő kommunikációhoz értők. Az aki munkanélküli, nos olyan hozzászólást még nem olvastam, hogy munkanélküli vagyok, ám tiltakozom az ellen, hogy a kerületben új munkahelyek létesüljenek!!! Aki jól meg van az könnyen osztja a kritikáit....
A képviselő-testület június 27-i ülésén fogadott el egy Kerületi Szabályozási Terv munkarészt, amely szerint a volt bőrgyár területén 2000 négyzetméteres bevásárló központ létesülhet a Wysocki (volt, de leváltott 48-as szabadságharcos Dembinszky ) u. - Patyolat u. - MÁV vasúti sínek által határolt területre, a családi házak közé ...! Úgy tűnik itt a helyi fidesznyikek nem tartották alkalmatlannak a területet, itt nem értékcsökkentő a környezetre, itt nem növeli meg a gépjármű forgalmat, ide nem jönnek a Kínaiak, sem pedig a bűnözők! A lakosság is állítólag támogatja!! Ekkora különbség lenne a kerületen belül egyes befektető csoportok javára???
http://www.hajdu15.hu
CSAK A TÉNYEKRŐL SZIGORÚAN:
Azt mondja a FIDESZ - KDNP, hogy a nemzeti tőkét támogatja. Az eddigiek ismeretében ez magyar cég tulajdona, már mint az ingatlan.
Magyar cég a befektetője. Ezért nem nagyon értem, hogy az eddig kormánybarát Demján Sándor úr miért lett kegyvesztett.
Azt ígérték, hogy egymillió új munkahelyet teremtenek ! Itt az olvasatok szerint 1000 - 2000 fő feletti foglalkoztatás lett volna ??
Anno 2010-ben 2,1 %-os regisztrált munkanélküli volt a kerületben, ez mára 11 %....honnan fog új kerületi munkahely megteremtődni ??
Nyilván aki nem volt még munkanélküli, aki még kenyérhez tud jutni, az csak önmagára gondol, engem nem érdekel, hogy hol, de nem itt !!!
Akkor hol lesz új kerületi munkahely ? Ezt azért illik megmondani nem, de?? Nem ott tud ez megteremtődni ahova a tőke erre megtérülést lát ??
Én a szocikhoz Ön is tudja nem tartozom, sőt 2010 óta egyáltalán nem vagyok párttag. A megjegyzését úgy veszem, hogy ezt nem tudta.
A beruházásról így visszamenőleg nincs mit beszélni, hiszen a legjobb tudomásom szerint el lett zavarva. Talán kártérítésért pereskedik.
Úgyhogy nem tudom miért vette elő ezt a témát??
E területre úgy gondolom meg kell mondani, hogy Ön mit enged megvalósítani, ha ezt a pénzeszsák befektetők megismerik azonnal jönnek
és kockáztatják a pénzüket, szóval ezt el tudja képzelni??
Ma a befektető itt nem hozhat létre új munkahelyet, ám ennek ellenére fizetnie kell az ingatlan után nagyon jelentős telekadót...nem egy
etikus magatartás a helyhatóság részéről.
Erre az önkormányzati választások után térjünk vissza.
http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe