PARLAGFŰ 2012

Környezetvédelem, szobrok, műemlékek, kerületfejlesztés

PARLAGFŰ 2012

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2012 aug. 21 16:45

TÖLTÉS út

Újpest felől érkezve a vasúti töltés és az út két oldalán van szép egészségesre megnőtt
gyom rendes mennyiségben. De az árverezésre váró József Attila u KÁLA PANZIÓ kertjében
is méteres nagyságú!

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: PARLAGFŰ 2012

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 ápr. 25 22:00

A MAGYAR KÖRNYEZETVÉDELMI EGYESÜLET ALELNÖKEKÉNT MEGOSZTOM.

Kérem, hogy 2014. április 26-án, szombaton 16 óráig csatlakozzatok kezdeményezésünkhöz, hogy a Környezet- és Természetvédő Szervezetek Országos Találkozóján (OT) - amelyet Komáromban, a Monostori erőd Duna bástyájában tartanak április 25-27-ig - fogadják el a mellékelt állásfoglalásunkat.Ahhoz, hogy az OT foglalkozzon a parlagfű terjedése elleni küzdelemmel, szombati plenáris ülésen kell a mandátummal rendelkezők többségének támogatólag szavaznia. (Bízunk benne, hogy ezúttal számunkra kedvező határozat születik, nem úgy, ahogyan a korábbi években történt.)Az OT hivatalos programjába azokat a szekciókat vették föl és tartják meg szombaton, amelyekre minimálisan 10 fő előzetesen jelentkezett. A parlagfűről szekcióra előzetesen csak 3 fő jelentkezett. Az OT szervezői (a Koordinációs Tanács jóváhagyásával) úgy döntöttek, hogy nem biztosítanak lehetőséget a parlagfű szekció keretén belül dr. Szalay Sándornak, az Agrometerológiai Társaság elnökének "A parlagfűre ható meteorológiai tényezők" című előadás megtartására.Ezért kérjük, hogy most így interneten keresztül csatlakozzatok felhívásunkhoz a parlagfu@chello.hu e-mail-címre küldendő üzenetben április 26-án szombaton 16 óráig. Az OT-n jelen lévő aktivistáink a felhívást a támogató üzenetekkel kifüggesztik az OT faliújságjára.Üdvözlettel:

dr. Juhászné Halász Judit

a PME elnöke
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: PARLAGFŰ 2012

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 ápr. 26 09:44

"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: PARLAGFŰ 2012

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 ápr. 28 11:26

"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: PARLAGFŰ 2012

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 máj. 10 12:39

ITT A SZEZONJA, DE MÉG A 40 cm-es FÜVET SEM VÁGTÁK LE A KERÜLET TÖBB KÖZPARKJÁBAN !

A lakótelepeken a kutya nem látszik ki a fűből. Az elhanyagolt telkeken nő és egyre nagyobb a parlagfű.
A határban az M3-as mindegyik oldalán hatalmas táblákban látható a gazdátlanság miatti gyom növény.
Az országos és a fővárosi helyzet is így néz ki!!!

Parlagfűvel kapcsolatos vita során került fel az alábbi hivatkozás a Facebook Zöld Mozgalom csoportban (https://www.facebook.com/groups/ZoldMozgalom/)

http://www.greenfo.hu/hirek/2011/02/19/ ... 5302314899

Az írásnak az a végkövetkeztetése, hogy
"Aki bízik a parlagfű-háború sikerében, az – tetszik, nem tetszik – természet-idegen gondolkodásmódot követ. A természet legyőzésére nevel; nem a megértésére.
(Victor András)"

Az erre vonatkozó - nyilvánosságra hozható - véleményeket várjuk vagy itt vagy a
https://www.facebook.com/groups/ZoldMozgalom/ oldalakon.

Üdvözlettel
(it)
--
Lakóközösségi Szervezetek Szövetsége /LAKSZ/ » LAKSZ csoport
Ignéczi Tibor elnök
T: +36-30-296-9484.Skype:LAKSZ-HU, E-mail: lakszcsoport@gmail.com,
Bejegyzési v.sz.: 7.Pk.60.779/1998. Levelezési cím: 1410. Bp. Pf.:188.
Pij.sz.:OTP-11707024-20406958, Adószám: 18163638-1-42.
LAKHATÓ VÁROS - EGÉSZSÉGES KÖRNYEZET - TISZTA KÖZÉLET '98. © LAKSZ
AJÁNLJA FEL LEVONT SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓJA 1%-ÁT
A SZÖVETSÉG KÖZÉRDEKŰ FELADATAINAK ELLÁTÁSÁRA
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: PARLAGFŰ 2012

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 máj. 12 19:46

KÖRNYEZETET SZERETŐK FIGYELMÉBE AJÁNLOM.

Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület


címzett: Allergia

Tisztelt Listatagok !
Köszönjük, ha tavaly nekünk ajánlotta személyi jövedelemadója 1 százalékát. Kérjük, segítse idén is egyesületünk munkáját!
Európában nálunk a legsúlyosabb a parlagfű helyzet, mert az ország szinte teljes területe fertőzött. A parlagfű pollen okozta allergia és asztma sok százezer honfitársunk életét keseríti meg évente. A parlagfű szezonban, augusztusban és szeptemberben a pollenkoncentráció az egészségügyileg még tolerálható érték 10-20-30-szorosa, így évről-évre eléri a legmagasabb fokú riasztási szinteket. Emiatt mindenki veszélyeztetve van, az allergia előbb-utóbb bárkiben kialakulhat. Lehet, hogy már Ön vagy családtagjai, esetleg barátai is érintettek? Önnek sem lehet mindegy, hogy a parlagfű-mentesítést milyen hatékonysággal végzik az Ön környezetében és országos viszonylatban.
Ha tenni akar a parlagfű helyzet javításáért, akkor, kérjük, ajánlja fel személyi jövedelemadója 1 százalékát az 18110685-1-41 adószámra, a Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület javára, és bíztassa erre ismerőseit is. Tavaly az adófelajánlásokból fedeztük költségeinket, azoknak köszönhetően tudtuk fogadni az állampolgárok bejelentéseit a parlagfüves területekről. A bejelentéseket a visszaélések megelőzése érdekében bizalmasan kezeljük, saját nevünkben továbbítjuk az illetékes hatóságokhoz. Munkánk eredményeképpen sok száz hektárnyi parlagfüves területen rendeltek el és hajtottak végre mentesítést. A parlagfű elleni küzdelem propagálására sajtóközleményeket jelentettünk meg, és terepbejárásokon igyekeztünk a médiát az ügy mellé állítani.
Fogjunk össze az idén is a parlagfű ellen, hogy Magyarország élhetőbb ország legyen!

Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület 2014.május
Parlagfű bejelentővonal június 1-től : +36 80 204355
_______________________________________________
Allergia és parlagfű levelezö lista
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: PARLAGFŰ 2012

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 máj. 13 23:11

NŐ SZÉPEN A XV. KERÜLETBEN IS.....

Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület anyagát vettem át, a Magyar Környezetvédelmi Egyesület, amelynek ez éve lesz, hogy 20 éve az alelnöke vagyok, ők partnereink.
Az alábbi újságcikkben Szlovákiában a volt környezetvédelmi miniszter a parlagfű-allergiások védelmében módosító törvény javaslatot nyújt be a Parlamentbe. A javaslat lényege , hogy az önkormányzatok sokat tudnak tenni a parlagfű ellen. Ott az önkormányzatok a belterületekkel és a külterületekkel egyaránt foglalkozhatnak.
Törvényt akar a parlagfű-allergiások védelmében Nagy József - bumm.sk 2014-05-13
http://www.bumm.sk/95070/torvenyt-akar- ... ozsef.html
Küldte: Dolphia Tartalomfigyelő Szolgáltatás
Az űujságcikk :
Törvényt űar a parlagfű-allergiások védelmében Nagy József
Az önkormányzatok tudnak hatékony védekezést biztosítani, véli a Híd képviselője.

Az utóbbi évtizedekben nagyon megnőtt a parlagon heverő területek mértéke és elsősorban a kihasználatlan építkezési területek elhanyagolt állapota a legveszélyesebb, hiszen ezek mind az emberek, a betegek közvetlen közelében ontják júliustól októberig a pollent, és senki sem kaszálja őket. Ezen változtatna a beterjesztett javaslat.

A tavalyi természetvédelmi törvény módosításába ugyan bekerült a Híd megelőző javaslata a parlagfű elleni védekezésről, de kihagyták az önkormányzatok jogköreit. A nem őshonos növényfajok terjedésével szembeni védelem egyúttal megóvná a lakosságot az idegenből behurcolt, erős allergiát okozó parlagfű terjedésével szemben is. Az így megfogalmazott törvénynek azonban az egykori környezetvédelmi miniszter, Nagy József szerint az egy millió, elsősorban a melegebb, délvidéki tájakon élő beteg szempontjából az allergiás rohamokat okozó parlagfű visszaszorításában nincs gyakorlati haszna. Szerinte ezt az utóbbi év bizonyította, ami nem csoda, hiszen az eljárni köteles Állami Természetvédelmi Hivatal pár emberrel járásonként eddig is túl volt terhelve.

Éppen ezért Nagy József, a Híd parlamenti képviselője a Szlovákiai Városok és Falvak Szövetségével összhangban benyújtotta módosító javaslatát. Szerinte a parlagfű monitorozásába és irtásába a helyi önkormányzatoknak is kell jogköröket adni. Ezek számára nem jelent majd jelentős plusz költséget, viszont lehetőséget kapnak arra, hogy segítsék és informálják a helyi lakosságot, figyelmeztessék a földtulajdonosokat, illetve ha tarthatatlan a helyzet, a szabálysértő tulajdonos költségére elvégeztessék a parlagfű irtását. “A városok és falvak jobb áttekintéssel rendelkeznek a földterületekről, hozzájuk futnak be az állampolgári bejelentések és jobban meg tudják ítélni, hogy mennyire tűrhetetlen a helyzet és hogy szükség van-e az irtás elrendelésére“ – magyarázta a Híd parlamenti képviselője. Az önkormányzatok szerinte hatékonyabban kényszeríthetik a földtulajdonosokat a törvény betartására, illetve könnyebben behajthatják rajtuk az irtás költségeit. “Sőt, kétség esetén a felek még mindig fordulhatnak az Állami Természetvédelmi Hivatalhoz szakvéleményért.” – tette hozzá Nagy. A javaslat szerint folyó év július 1-ig kell elvégezni a parlagfű-irtást, megelőzve a virágzást, a pollenfertőzést. “A konkrét határidő és az önkormányzati jogosultság ez ügyben a legtöbb országban, így Magyarországon, Franciaországban, Svájcban és Olaszországban is létezik és bevált“ – indokolta javaslatát a parlamenti képviselő.

A parlagfű súlyos allergén, amelyre a légúti allergiában szenvedők csaknem 80%-a, azaz majdnem 1 millió ember érzékeny. „Ennek a módosításnak köszönhetően az allergiások egészségi állapota jelentősen javulhat, ami évente több millió eurónyi megtakarítást jelenthet az állam számára“ – jelentette ki Nagy József, a Híd volt környezetvédelmi minisztere.
A kerületben a mezőgazdasági területen több száz hektáron szépen nő !!!
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: PARLAGFŰ 2012

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 máj. 20 21:25

"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: PARLAGFŰ 2012

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 jún. 02 22:55

ÁTVETTEM !

Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület


A Fenntartható fejlődés bizottsága e heti üléseinek meghívói az alábbi linkeken érhetőek el, amelyeken a részvételhez személyi adatokkal regisztrálni szükséges.

http://www.parlament.hu/cgi-bin/bizmegh ... 03.8:45:00

http://www.parlament.hu/cgi-bin/bizmegh ... 4.12:00:00

Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottsága

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: PARLAGFŰ 2012

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 jún. 04 13:25

A PARLAMENTI BIZOTTSÁG FOGJA TÁRGYALNI A PARLAGFŰ NAPIRENDET.

Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület
A Fenntartható Fejlődés Bizottság bizottsági ülésen napirendre kerül az Allergia - Parlagfű Kerekasztal továbbműködésének ügye, és a Bizottság fogja megvitatni és eldönteni a kérdést.
A Bizottság június 4-i ülésének napirendi javaslata kiegészült és az alábbi linken érhető el:
http://www.parlament.hu/cgi-bin/bizmegh ... 4.12:00:00

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: PARLAGFŰ 2012

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 jún. 07 23:52

ÜGYELET VAN EZEKET JELENTSÜK !

Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület

Parlagfüves területet egyesületünknél már be lehet jelenteni az ingyenesen hívható (80) 204 355-ös telefonszámunkon, vagy a http://pme.hu/bejelento-terkepes/ bejelentőlapunkon és az info@pme.hu email címünkön, lehetőleg fotókkal. Bejelentőink teljes névtelenségét biztosítunk az illetékes hivatalhoz történő információ továbbítás során. Bejelentéseinkből és intézkedési lehetőségeinkből hetenként tesszük közzé gyomos-parlagfüves területekre vonatkozóan.

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: PARLAGFŰ 2012

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 jún. 15 17:22

Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület

Meghívó sajtóbejárásokra és allergiával kapcsolatos hétvégi programokra
2014. június 28-án, szombaton 15-20 óra között a lakóközösségi napon kitelepüléssel ingyenes allergiatanácsadást és -vizsgálatot (prick tesztet és COPD- mérést) végeznek tüdőgyógyász orvosaink a Vizafogó sétányon. Az allergiavizsgálatokat a XIII. kerületi Önkormányzat támogatja.

A sajtóbejárásokra és a programokra való jelentkezéshez és a részletekről való tájékoztatáshoz a 80 204 355-ös ingyenes telefonszámunkat vagy a 20 942 8265-ös mobilszámot lehet hívni.

Átvettem:

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: PARLAGFŰ 2012

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 jún. 19 09:58

ALLERGOLÓGIAI KONFERENCIA MEGHÍVÓ.

Tájékoztatni szeretnék mindenkit, hogy Nékám Kristóf professzortól meghívást
> kaptunk a 2014. június 20-án és 21-én Budapesten, a Benczúr
> Konferenciaközpontban tartandó Első Allergológus Konferenciára. Többek
> között a parlagfű probléma is téma lesz, szombaton Prof. Kőmíves Tamás tart
> előadást. A PME tagjait örömmel várjuk, részvételi díjat nem kell fizetniük,
> de előzetesen regisztrálniuk kell a http://www.regio10.hu/allergologia2014
> címen. Más részt venni szándékozók is jelentkezhetnek dr. Rónai Zoltán
> e-mail címén (amega5000@gmail.com) a nevük és szervezeti hozzátartozásuk
> megadásával.

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: PARLAGFŰ 2012

HozzászólásSzerző: nico » 2014 jún. 19 11:51

Ha parlagfüves területet látsz itt jelentheted be:

https://pbr.nebih.gov.hu/PBR_UserCenter ... entes.aspx
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico
 
Hozzászólások: 2163
Csatlakozott: 2006 nov. 23 15:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)

Re: PARLAGFŰ 2012

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 jún. 21 20:23

PARLAGFŰ ORSZÁGOS KONFERENCIA MAI, ELSŐ NAPJÁRÓL RÖVIDEN.

ÉRDEKES VOLT!

A természetes szülés és szoptatás immunerősítő hatású az
újszülöttre, holott egyre többen szülnek nálunk is - a nagyvárosokban
már 50%-ban - császármetszéssel! Pedig ebben az esetben a csecsemő
nem találkozik a szülőcsatorna HASZNOS, IMMUNIZÁLÓ
baktérium-flórájával.
A várandósok diétázása a magzatra káros lehet. A min.4-6 hónapig szopó
gyermeknek ettől a kortól kell adni kicsiny adagokban HÁZTARTÁSI
kekszet is, ha el akarjuk kerülni a glutén-allergiát. Ha vki nem tud
szopotatni, az savó-alapanyagú tápszert - NE SZÓJÁSAT! - adjon a
csecsemőjének.

A falusi - TERMÉSZETTEL KORÁN ÉRINTKEZŐ - (farmer)gyermekek
immunrendszere jóval erősebb, mint a városi, ill. a természettel nem
érintkező falusiaké. Ezt svéd-észt-svájci kutatások bizonyítják. A
több gyermekes és szegényebb családok immunitása is erősebb,mint a jól
szituált egykéké - angol kutatás.

A gyermek-szobát NE ÚJ GYÁRTÁSÚ BÚTOROKKAL rendezzük be, mert azok
(oldószer, stb.) kipárolgásai beltéri toxikózist okozhatnak.

Tanulság: a túlvédettség gyengíti az immunrendszert, amelynek
kialakulása az első 2-3 évben lezajlik. EKKOR kell, hogy fokozatosan
találkozzék a gyermek az őt körülvevő világ legfontosabb természetes
anyagaival - beleértve a főbb táplálékokat is: tej, tojás, gabonák
stb. -megjegyzem, ahogy ezt régen is tették a szülők.
NAGYON ÉRDEKES, HOGY A HÁZIÁLLATOKKAL ÉRINTKEZŐ farmergyermekek jóval
erősebb immunrendszerűek és szinte semmilyen allergiás problémájuk
sincs.

Holnap a Beczúr Hotelben folytatódik a konferencia:

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Következő

Vissza: KörnyezetünkKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron