Országgyűlési választás 2006, Budapest XV. ker.

Minden olyan téma, ami aktuális a kerület életében.

Re: Gratula?????

HozzászólásSzerző: Árpi bácsi » 2006 ápr. 16 08:00

seregi1 írta:Bársonyos nyelvvel, csontig


Keserű a szőlő, mi? Ezt a békát még lenyelitek párszor.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Avatar
Árpi bácsi
 
Hozzászólások: 28
Csatlakozott: 2004 márc. 04 09:36

Re: Gratula?????

HozzászólásSzerző: fekete özvegy » 2006 ápr. 16 08:08

seregi1 írta:
Árpi bácsi írta:Gratulálunk Hajdu László polgármester úrnak a választáson elért eredményéért!

Húztunk bele!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bársonyos nyelvvel, csontig


Tudni kellene másodiknak/sokadiknak lenni. A gusztustalan és alpári beírás helyett elegánsabb lett volna, ha az általad favorizált jelöltednek gratulálsz azért, hogy helyt állt, és biztosítod támogatásodról az önkormányzati választásokon vagy valami hasonló.
Avatar
fekete özvegy
 
Hozzászólások: 42
Csatlakozott: 2006 feb. 04 20:16

HozzászólásSzerző: sz.tibor » 2006 ápr. 25 08:21

radírpók írta:Egyébként, hogy tájékoztassalak, van ebben a városban is minden, amit te felsoroltál, csak egy kicsit kell menni utána.

Ezt mond meg a nyugdíjas néninek is, h. ne sajnálja a pénzt a taxira ha látogatni megy a férjét a kórházba, úgy kell neki, a férj már nem divat.

radírpók írta:Ezt a "vörös kismoszkvát" még nem hallottam a közel 40 év alatt, amit itt töltöttem, de hiába, mindig tanulok valami újat.

A "gumibot lakótelepet" biztos nem kell megtanulnod: tudod ahol a kommunisták utódpártja több mint 70 %-ot ért el, de még ennél is többet a volt párttitkár.

radírpók írta:Csak nem azért hívják így, mert már megint győztek a szoci jelöltek már az első fordulóban??


De pontosan azért, ld. fennt. Voltak szavazókörök, ahol egy-egy szavazat hiányzott, de szerencsére akadt más szavazókör, ahol akár 8-al (!) is több szavazatot is találtak, mint ahányan megjelentek a szavazásra. (www.valasztas.hu) Ott még tudják mi a békeharc és a szocilizmus építése, tartottak egy jó kis kommunista szombatot vasárnap, kinek fáj az? Mindenki úgy csinálja ahogy tudja...Ők IGEN MEGCSINÁLTÁK Még szerencse, h. ez nem veti fel a láncszavazás lehetőségét. Mi lenne, ha felvetné? Eljött a te országod.

radírpók írta:Hiába volt az üzletek és házak teleragasztása narancsszínű plakátokkal


Nem volt hiába, fekete özveggyel és árpi bácsival együtt ahogy szoktátok udvariasan gratulálhatsz is fidesz-kdnp xv.ker.-i parlamenti képviselőjének, László Tamásnak.

radírpók írta:Milyen érdekes, hogy pl. a Rákos úton egy turkáló, meg a Hubay téri ABC kirakata is teli volt O.V. képeivel, de az első forduló után leszedtek mindent! Egyébként mi értelme volt az üzleteket is agitációs színhellyé kinevezni? A kenyér mellé jár az ige is? Eddig csak a templomban kellett elviselni az agitációt, most már a közértben meg a turkálóban is? Épp a mai hírekben olvastam, hogy a pap nem gyóntatta meg a szoci érzelmű nénikét, mert "az MSZP beépített embere". Holnap, ha veszek egy kiló kenyeret, kapok hozzá eszmei nevelést a pénztárostól és csak akkor szolgálnak ki, ha fideszes vagyok? Vagy a turkálóban belépéskor nyilatkoznom kell és ha liberálisnak vallom magam, dupla áron vásárolhatok?

Ez tkp egy feljelentés? Mint a régi "szép" időkben: megszegik a szocilista együttélés szabályait. Plusz még itt van klerikális reakció is, a papok? Ezt kifejthetnéd hosszabban is, honnan értesülhetsz te a gyónási titokról? Ami bennt történik, az titok, vagy te ezt nem ismered?

radírpók írta:A rendszerváltás környékén többek között arra is szavaztunk, hogy a pártok vonuljanak ki a munkahelyekről. Mintha ez mára elfelejtődött volna ...
El igen, a többi szép ígérettel együtt. Visszavették amit már egyszer régen is elvettek, te nem vetted még észre? A rendszerváltás is ellopták. A minisztériumokban pedig folyt a kampány, a GM-be maga GYF telefonálgatott. Már a levegőt lopják: ld II. táncos gyurcsány széndioxid kvótaszerzése.
Nektek ezt nem kell észrevenni, mert olyan modern európai nagyszerű köztársasági demokratikus felemelt módon MEGCSINÁLJÁK.
sz.tibor
 
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2005 szept. 06 12:55

HozzászólásSzerző: radírpók » 2006 ápr. 28 14:41

Ezt mond meg a nyugdíjas néninek is, h. ne sajnálja a pénzt a taxira ha látogatni megy a férjét a kórházba, úgy kell neki, a férj már nem divat.

Szólok anyunak, hogy már nem vagyok divatos. Vajon lecserél majd? :) :) Különben meg, ott nálatok, a messze távolban csak a helyi lakosoknak szól a kórház? Oda nem jár a nyugdíjas nénike férjet látogatni 50-60 km-ről? Gondold meg, mit írsz, mielőtt leírod.
fekete özveggyel és árpi bácsival együtt ahogy szoktátok udvariasan gratulálhatsz is fidesz-kdnp xv.ker.-i parlamenti képviselőjének, László Tamásnak.

Gratulálok, de te mikor gratulálsz Kiss Péternek és Hajdu Lászlónak, akik egyéniben, az első fordulóban nyertek itt, a kommunista kismoszkvában,a gumibot-lakótelepen és más körzetekben? Bár úgy érzem, túl sokat kívánok, ez a fajta magatartás hozzászólásaid alapján nem jellemző rád. :( Hányadik volt a listán László Tamás, hogy sikerült bejutnia? Véletlenül nem te vagy az a L. T.-fun, aki teleragasztotta háza kapuját a plakátjaival? Ja, te nem lehetsz, mert már elköltöztél...
Ezt kifejthetnéd hosszabban is, honnan értesülhetsz te a gyónási titokról?

Hát onnan, hogy a történet megjelent az újságban, én meg elolvastam. Nem a Magyar Nemzetben ...
Különben jólesik ez a kitüntető figyelem, melyet irántam tanúsítasz és hogy hozzászólásaim minden szavát nagyítóval vizsgálod. :) :)
Nálatok nincs lakóhelyi internetes fórum? Az indexen sem találtál?
radírpók
 
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2006 feb. 02 10:22

HozzászólásSzerző: sz.tibor » 2006 máj. 02 22:57

radírpók írta:Szólok anyunak, hogy már nem vagyok divatos. Vajon lecserél majd?

Ezek szerint már téged is dobtak egy párszor, öregecskedő asszony is voltál már? (a főnökötök bírja nagyon ezt a feleségcserét, úgy látszik ragályos)

radírpók írta:Gratulálok, de te mikor gratulálsz Kiss Péternek és Hajdu Lászlónak, akik egyéniben, az első fordulóban nyertek itt, a kommunista kismoszkvában,a gumibot-lakótelepen és más körzetekben? Bár úgy érzem, túl sokat kívánok, ez a fajta magatartás hozzászólásaid alapján nem jellemző rád.

Én már gratuláltam a képviselőmnek, Harrach Péternek. Ezekhez szerencsére már nincs közöm
radírpók írta: Hányadik volt a listán László Tamás, hogy sikerült bejutnia?
mondtam már: www.valasztas.hu, megnézheted.
radírpók írta: Véletlenül nem te vagy az a L. T.-fun, aki teleragasztotta háza kapuját a plakátjaival?

nem hiszem nálam harapós kutya van kitéve, a táncoslábú fotójával, tetszik a népeknek errefelé, de nálatok úgy láttam egész újpalota szépen ki volt narancsozva, szerencsére nem hiába :):)
radírpók írta: Ja, te nem lehetsz, mert már elköltöztél...
Milyen igaz, és jó döntés volt :):)
Ezt kifejthetnéd hosszabban is, honnan értesülhetsz te a gyónási titokról?

radírpók írta:Hát onnan, hogy a történet megjelent az újságban, én meg elolvastam.
Te a népszabinak már 50 éve minden szavát elhiszed? most viccelsz, te még komolyan elhiszed amivel a firkászok beetetnek, a mónikasóba nem jársz mutogatni magad?

Nálatok nincs lakóhelyi internetes fórum? Az indexen sem találtál?
De, most indítom. Volt itt egy buksza, az már mondta hogy ő fog egy fórumot csinálni magának,de még nem találtam meg, hol keressem?
Bírom ahogy felturbózod magad, jó szórakozást, írjál még ilyeneket, szívesen kivesézem mindíg.
:D :D :D
sz.tibor
 
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2005 szept. 06 12:55

HozzászólásSzerző: Admin » 2006 máj. 03 13:28

Tisztelt Fórumozók!

Kérem térjenek vissza a topik eredeti témájához, a többit pedig beszéljék meg egymással privátban.

Köszönöm!

Admin
Admin
Fórum Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 390
Csatlakozott: 2004 jan. 12 22:42

HozzászólásSzerző: nemkati » 2006 máj. 03 23:49

Mivel a választásoknak vége, és olyan eredménnyel zárult amilyennel (én személy szerint örülök, hogy így alakult), az lenne mindannyiunknak a legjobb, ha ebbe belenyugodnánk, és mostmár azzal foglalkoznánk, hogy mi lesz ezután.

Adminnak: szerintem mindenki az eredeti témához szólt hozzá, csak a stílus az, ami az eddig megszokottnál - szerintem - durvább. Bár, nekem már az eddigi sem volt túl szimpatikus, ezért írok ritkán. Úgy gondolom, hogy anélkül is meg lehet fogalmazni egy véleményt, hogy valaki mást szándékosan megsértsünk vagy megalázzunk. Valaki mást, vagy, ebben a támában valakit, akire a másik szavazott.

Nagyon sokmindent jó lenne elmondani, amit a választásról gondolok, de tudom, milyenfajta támadást kapnék. Ezért csak egyetlen gondolatot mondanék.

A Fidesz már másodszor veszítette el a választásokat. Ez a mostani vereség meghaladta az előzőt. A következő pedig meghaladná ezt a mostanit, ha újra veszítenének. Az egyik ok (nagyon sok van), hogy a jobboldalról olyan hangnemben, olyan szavakkal illetik a baloldalra szavazókat, a baloldali politikusokat, és a miniszterelnököt, ami természetesen mélyen sérti a nyertes pártot és szimpatizánsait. Pedig senki nem szeretné, ha mondjuk az MSZP 20 évre bebetonozná magát. Az lenne a jó mindannyiunknak, hogy minden választáson a jó és a mégjobb közül választhatnánk. A Fidesznek - mivel ez a legerősebb párt ma a jobboldalon - az lenne a legjobb, ha a mostani vezetést lecserélnék, és a párt megújulna. Szükségünk lenne egy konstruktív, együttműködő, világos célokkal és a mostaninál sokkal erőteljesebben körülhatárolható világnézettel rendelkező jobboldalra.

Természetesen a baloldalon is vannak hibák, de a most győztes pártoknál nyilván kevesebb, hiszen a többség újra bizalmat szavazott nekik.

A választással kapcsolatos minden kérdés erős indulatokat vált ki mindkét oldalon. De ennek nem feltétlenül kell durvaságban megjelennie, mint az előző néhány hozzászólásban. A számomra az lenne a legfontosabb, hogy végre nyugodtabban, indulatok nélkül tudnánk ezekről beszélni. Meg az, hogy ne legyen két oldal. Sok oldal legyen. Ugyanis valójában sok oldal, sok nagyon egymástól eltérő vélemény, elképzelés van a jövőnkről. Csak most odasorolódunk valamelyik oldalhoz, ki ezért, ki azért.
nemkati
 
Hozzászólások: 373
Csatlakozott: 2004 okt. 01 15:56

HozzászólásSzerző: nemkati » 2006 máj. 03 23:56

A stílusról, a durvaságról és a sértegetésről írottakat úgy értettem, ahogy szerintem egészen világosan látszik az előző beírásokból. Hasonlítsátok össze radírpók, fekete özvegy és Árpi bácsi megfogalmazását seregi1 és sz.tiboréval.
nemkati
 
Hozzászólások: 373
Csatlakozott: 2004 okt. 01 15:56

Re: Országgyűlési választás 2006, Budapest XV. ker.

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2013 szept. 12 22:23

KÉSZÜL AZ ORSZÁG A 2014-es VÁLASZTÁSOKRA, ÉRDEKES VÉGIGOLVASNI A 2006-os HOZZÁSZÓLÁSOKAT.

A stílust egy egy hozzászólónál, a mondanivalót és az utólag igazolt tévedést 2006-óta nagy csönd kíséri.

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: Országgyűlési választás 2006, Budapest XV. ker.

HozzászólásSzerző: charlesmorin » 2013 szept. 26 12:55

Hajdu Úr! 2006-al kapcsolatban egy nagy tévedés volt - pontosabban: hazugság! És ez pedig az öszödi beszédben be is lett ismerve! Ön is végighallgatta...
charlesmorin
 
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2013 aug. 26 21:51

Re: Országgyűlési választás 2006, Budapest XV. ker.

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2013 szept. 27 00:29

IGEN, ÉN OTT VOLTAM !

A két napos frakcióülés sok hozzászólása ma is ismeretlen! Mint ahogy Gyurcsány Ferenc egyórás program beszéde is!
Amit Ön a sajtóból a Balatonöszödi beszédként ismer az a vita összefoglalója, az a szituáció, amikor fehéren feketén
a frakciónak meg kellett érteni, hogy pénzügyi, gazdasági és banki csőd előtt állunk. Gyurcsány Ferencnek a frakció tagjait
meg kellett győzni arról, hogy így nem mehet tovább! Lehet, hogy zárt körben használt túl határozott megfogalmazásokat.
Ám ez a miniszterelnök az első aki bátor volt és szembe szállt a várható súlyos külső és belső problémákkal. Akkor nyert.
Ám leváltották a miniszterelnöki, majd pár héttel később a pártelnöki szolgálatából! Aki utána jött az még ennél is szigorúbb
megszorításokra kényszerült.....nem tehetett ő sem mást! Ahogy az Orbán - Matolcsy kormány 2/3-ad birtokában is ezt folytatta.

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: Országgyűlési választás 2006, Budapest XV. ker.

HozzászólásSzerző: charlesmorin » 2013 szept. 28 12:16

Mivel 2001 óta folyamatosan nőtt az államadósság, és 2004 után pedig Gyurcsány saját magának csinálta a bajt, ezért a korábbi hitelből történt osztogatásai miatt kényszerült megszorításra! Egyébként bátor akkor lett volna, ha önként beismeri az egész ország előtt a valós helyzetet - és nem csak pedig saját frakciótársai előtt. Könnyű magyarázkodni a kiszivárogtatás után...
2009 nem volt olyan régen: Gyurcsány lemondott, és nem leváltották! Lemondott, azaz feladta a küzdelmet.
charlesmorin
 
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2013 aug. 26 21:51

Re:

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 márc. 27 18:27

nemkati írta:Gondolkodtam, mit is írjak ezekre, írjak-e egyáltalán. Sok igazság van abban, amit írtatok, mégis, számomra sokkal több az, amivel nem értek egyet. De mára már nem csodálkozom azon - mert hozzászoktam - amin korábban rendre elképedtem. Azon ugyanis, hogy vannak dolgok, amiket két ember homlokegyenest ellenkezőleg ítél meg.

Most a nagy harc a két nagy párt között dúl, a kisebb pártok szava szinte alig hallatszik. Azért mondom, hogy dúl a harc, mert én úgy érzem, ennyire vérre menő akarás még nem volt az eddigi választások alatt.

Engem nem keserít el, ha a választások után másfajta kormány fogja igazgatni az országot. Az azonban elkeserít, hogy ez az ádáz harc milyen módon torzít az egyes emberek jellemén. És én a két nagy párt képviselői közül a Fideszt tartom annak, ahol az emberek személyisége a leginkább rossz irányba mozdult. Már régen nem arról van szó, hogy a szocialista kormány mellett egy felelős, segítőkész, és a hibákat, rossz döntéseket ellenőrző, azokra a figyelmet felhívó ellenzék működne, akiknek egyik feladata lenne a boldogulásunkat segítő javaslataikkal hozzájárulni az ország építéséhez. Igen, vannak hibák. Ahogy voltak a Fidesz kormányzása alatt is. De az a hangnem, az a támadás, ahogyan ezt a feladatukat a mindent átható gyűlölettel végzik, nagyon sok embert az ellenkező oldalra fog taszítani.

Az itt bemásolt MIÉP-es kampánylevélhez azt szólnám, hogy van megoldás a biztos baloldali győzelemre is. Ez az, ami szomorú ebben a mai Magyarországban. Nincs más, csak jobboldal és baloldal. Ezért lenne nagy szükség arra, hogy minél több párt bekerüljön a parlamentbe, hogy minél több vélemény megjelenhessen ott, hogy minél több ember érdekének és vágyának legyen képviselete. Erre azonban egyre kevesebb az esély.

Igen, kerüljön be a MIÉP is, az MDF is, a Centrum Párt is, akár a Kommunista párt is, és a Roma párt is, képviseljenek mindenféle nézetet, amennyit csak lehet. De ne mondjuk azt, hogy van a jobb oldal, és van a bal oldal, és kész. Talán már látszik, hogy a szavazók két olyan nagy táborra szakadtak, amik között létszámban alig van különbség. És ez nem amiatt baj, hogy alig van más, még 3. út sincs, hanem amiatt, hogy azt az érzetet kelti, hogy csak fekete és fehér van, csak Sátán és Jézus van, csak jó és rossz van, és aki az egyik oldalon áll, az csak rossz lehet, aki a másikon, az meg csak jó. Ha jól sejtem, a szocialista realizmus ideája volt ez.

Én nem vagyok senki, nem is értek a gazdasághoz, a politikához, csak néhány dologhoz, ami engem egyébként nagyjából kielégít. Nem kizárólag HírTV-n vagy M1-en tájékozódom. Alig van olyan média, amit ne kísérnék rendszeresen figyelemmel. Ezekből rakom össze az ismereteimet és ezek alapján ítélek. De ez csak én vagyok.

Ó, mennyi mindent szeretnék még elmondani!
Talán majd máskor.


KEDVES HOZZÁSZÓLÓ/ÉS VAGY OLVASÓ FÓRUMTÁRSAIM !

Egy archívnak is mondható hozzászóló már 2006-ban megírta azokat a gondolatokat amik ma éppen úgy aktuálisak.
Ha van türelmed olvasd el. Igen, semmi nem bal, vagy jobb, szóval nincs csak fekete, vagy csak fehér....mindent
jó körültekintően véleményezni, bírálni. Ez a 2006-os gondolat nem igényel magyarázatot, a helyzet leírása ma is
megírható lenne.

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Előző

Vissza: KözéletKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron