Országgyűlési választás 2006, Budapest XV. ker.

Minden olyan téma, ami aktuális a kerület életében.

Országgyűlési választás 2006, Budapest XV. ker.

HozzászólásSzerző: Báthory Erzsi » 2006 márc. 25 15:55

Tisztelt Admin, Webmesterek, honlap-fenntartók! Március 17-én, gondolom, eldőlt, hogy kik a XV. kerületben az országgyűlési képviselő-jelöltek. Feltételezném, hogy egy naprakész online-médiumban már fent kellene lenniök életrajzzal, esetleg programmal, elérhetőséggel, természetesen: egyenlő mennyiségű karakterrel, azonos méretű fényképpel stb, hogy az esélyegyenlőség véletlenül se sérüljön.
A közpénzen fenntartott médium kutyakötelessége ez!
Sürgősen várjuk a korrekt, naprakész információkat a 2006. évi országgyűlési választásokra vonatkozó mindenféle lépésről, újságról, hírről, stb.
Van-e valami nyomós oka annak, hogy mindez nem a fentiek szerint történik?!
Üdvözlettel és tisztelettel B.E.
Báthory Erzsi
 
Hozzászólások: 430
Csatlakozott: 2004 ápr. 06 08:32

Re: Országgyűlési választás 2006, Budapest XV. ker.

HozzászólásSzerző: Novak Agnes » 2006 márc. 27 20:47

Báthory Erzsi írta:Van-e valami nyomós oka annak, hogy mindez nem a fentiek szerint történik?!
Üdvözlettel és tisztelettel B.E.

Hát persze hogy van. Mind tudjuk, hogy miért nem akarják bemutatni azt, hogy nem csak egy személyt lehet választani.
Elhallgatni és elhallgattatni: ez volt a módszer eddig is, most éppen ilyen "finom" módszerekkel.
Nem csodálkoznék durvább eszközök bevetése esetén sem, van még szűk két hét.
Ahogy szokták: megfélemlítés, verekedés - még a bírósági ügy sem szegi kedvüket ld. időközi választás Pestújhelyen - betörés irodába, laptop ellopása, gépkocsi rongálás, ebédosztás a nyugdíjas klubban vasárnap, üres borítékok a szavazó-urnákban. Csak a szokásos menetben.
De biztos lesz új is a módszerek-eszközök között.
Novak Agnes
 
Hozzászólások: 663
Csatlakozott: 2004 okt. 25 10:36

HozzászólásSzerző: alba » 2006 márc. 28 09:38

Nagyon örülök, hogy nem volt hiába szóvá tenni a választási információk hiányát. Már szerepelnek a honlapon a jelöltek!
Még a Városházi Napló is jobb belátásra térhet, és legalább a jelölteket bemutathatja!

Mgjegyzem az nekem is feltűnt a múltkori választásnál, hogy itt Pestújhelyen az idősek napközi otthonában a választási vasárnap nagy forgalom volt, ebédet is osztottak, pedig máskor vasárnap soha nincs nyitva! Erre oda kellene figyelni valakinek, de hát az az polgármetertől függ, ezért a polgármester biztos tudott erről, sajnos ilyen korrupt világ van.
Remélem olyan nem lesz mint a múltkor (az is itt Pestújhelyen) hogy az egyik képviselő-jelölt hozzátartozója 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okozott egy másik személynek, és még tényleg el is ítélték emiatt a bíróságon!
alba
 
Hozzászólások: 209
Csatlakozott: 2005 szept. 12 08:08

HozzászólásSzerző: sz.tibor » 2006 márc. 30 08:25

Korszerűsítettük a rákospalotai szemétégetőt, melynek következtében sokkal egészségesebbé vált lakókörnyezetünk.

eddig azt magyarárták, hogy nem volt káros, ráadásul Dercze kiharcolta, de már mindenki a maga érdemének tartja...

Kicseréltük a Károlyi Kórház tetőszerkezetét, a jövőben el kell végezni az intézmény teljes felújítását, hogy a XXI. századi színvonalú ellátáshoz juthassanak az itt élők.

ez igaz lehet, végre egy tulajdonos aki törődik az épületeivel persze Újpesten van, a mieink tojtak a mi kórházunkra...

Felújítottuk a Szőcs Áron utcát, az Árpád úti felüljárót, a XV. kerületi Fő utcát, a 3. számú főút Szerencs utcai csomópontját, ezzel könnyítve a közlekedési gondokat.

A Fő utca nincs felújítva, a Szőcs Áron el lett szúrva, nézzék meg az emeletes járdákat, a 3. számú főútnak nincs Szerencs utcai csomópontja, aki ezt írta nem járt még Rákospalotán...

2007-re elkészül az M0-ás körgyűrű, és annak északi hídja, így Újpestről közvetlenül át lehet majd jutni a budai oldalra.

Úgy legyen, Újpestnek biztos jobb lesz.
Hulladékgyűjtő udvarok kialakításával elértük, hogy a szelektív hulladékgyűjtés mind elfogadottabb legyen a lakosság körében.

Csak ne lennének annyira rondák és szemetesek...

Céljaim a választókerületben:

Azért indulok a választáson, hogy a fővárosban sok éve működő és sikeres szociális ellátás modelljét a Parlamentben is képviselhessem.
Elkötelezett liberálisként tudom: igazi szabadság nincs szolidaritás nélkül!
Vallom: a rászorultsági elven alapuló szociális ellátás megvalósítása nem lehetetlen.
Nekem nem mindegy, mi vesz körül minket, ezért cselekedni akarok!

Ezt a szociális modellt nem ismerem, de biztos nagyon jó ha ennyi pénzbe kerül, a költségvetés több mint 14%-ba!

Parlamentbe kerülésem esetén azért szeretnék harcolni, hogy:

az állam normatív módon támogassa a budapesti tömegközlekedést
folytatódjon a Panel+ Program, hogy lakótelepeink megújulhassanak
több támogatás jusson az úthálózat felújítására, tűnjenek el az aszfalt burkolat nélküli utak
rászorultsági elven működő szociális ellátás legyen a lakásfenntartási költségek enyhítésére
Küldjön nőt a Parlamentbe!

Ez azért még kevés, és ráadásul mindenki ezt zengi....
Azzal egyetértek, h. legyen több nő a parlamentben, és ez a hölgy is jól néz ki, tényleg.
(Bár mióta fekete özvegyet megismertem kissé kevésbé becsülöm a nőket, szerencsére több a kivétel, mint a f.özvegyszerűségek.)
Ami nekem feltűnő, h. akik eddig is pozícióban voltak nem is írták oda, hogy mi a szakmájuk, úgylátszik ők már megélhetési politkusok lettek, azért ragaszkodnak ennyire a székhez, mert másból nem tudnának ennyi pénzhez jutni, nem beszélve arról, hogy polgármester még innen is hasít jókora összegeket, meg további "költségtérítést", az mennyi lehet? Közben a parlementben meg alig szerepel, és a kerületnek semmit nem tudott kijárni, csak magának a dupla fizetéseket.
Mind1, az jó hogy tényleg végre felrakták a jelölteket.
De miért csak egynek van honlapja, a többinek is kéne lenni, ma már a középiskolás gyerekekek is van saját honlapjuk. Ha tényleg nincs, akkor kérjék meg a gyereküket, biztos szívesen csinálnak a papának-mamának...
sz.tibor
 
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2005 szept. 06 12:55

HozzászólásSzerző: Báthory Erzsi » 2006 márc. 30 09:00

Kedves Fórumtársak, ezt szerettem volna elérni. Remélem, többen is reagálnak a helyiek nézőpontjából a helyi terepen zajló választási kampányra, illetve jelenségekre. Amiről nem fog szólni a közpénzen fenntartott egyetlen médium sem, azt pedig olvashatjátok a www.toronyhir.hu-n, pl. most éppen a Toronyles rovatban a helyi választási bizottságba delegált Szimon Ildikó (Rákospalotáért Közhasznú Egyesület elnöke, a népszavazási kezdeményezés rákospalotai érdekvédő civil szervezetének vezetője) levelét a választási bizottság elnökéhez a esélyegyenlőség elvének megsértése, illetve a sérelem kiküszöbölése érdekében. Van, aki azt hiszi, hogy ez nem tartozik a nyilvánosságra. Egyrészt azért tartozik oda, mert mindannyiunkat érint, másrészt azért, hogy ne követhessék el még egyszer ugyanazt!
folytköv?
Jó lenne!
Báthory Erzsi
 
Hozzászólások: 430
Csatlakozott: 2004 ápr. 06 08:32

HozzászólásSzerző: tatu » 2006 márc. 30 13:19

MINDEN JOBBOLDALI VÁLASZTÓHOZ!
Tiszamenti Polgári Körök

2006.03.29. 17:17

A MIÉP-Jobbik a HARMADIK ÚT-ra leadott voks nem elveszett szavazat, hanem garancia a jobboldali győzelemre és nemzetépítésre!

Még előtte vagyunk április 9-nek, még semmi sem dőlt el, még befolyásolhatjuk a fejleményeket, ezért kérjük Önt, áldozzon egy percet közös ügyünkre, olvassa el figyelmesen ezt a pár sort és fontolja meg érveinket. Higgadt elemzéssel könnyű belátni, hogy a MIÉP nélkül, - amely semmiféle körülmények között nem paktál le sem a szocialistákkal, sem a liberálisokkal -2006-ban sem kecsegtet több esély jobboldali kormányalakításra. Mit ér a győzelem, ha az MSZP alakít kormányt hű fegyvertársával az SZDSZ-szel? Ne higgyen se a közvélekedésnek, se a közvélekedést megrendelő pártpolitikusoknak:a MIÉP-Jobbik a HARMADIK ÚT-ra leadott voks nem elveszett szavazat, hanem garancia a jobboldali győzelemre és nemzetépítésre!GONDOLJA VÉGIG:Április 9-én Ön kettő darab szavazócédulát fog kapni: az egyik az úgynevezett pártlista, ezen a körzetében induló PÁRTOKRA szavazhat, a másik az úgynevezett egyéni szavazólap, amelyen NÉV SZERINT beikszelheti képviselőjelöltjét. Az árnyalt demokratikus akaratnyilvánításnak is teret biztosító magyar választási rendszer lehetővé teszi, hogy az Ön által kívánatosnak tartott, beikszelt egyéni képviselőjelölt mellett bármelyik pártot ikszelje be a másik listán. A választási rendszer bonyolultsága miatt az abban rejlő lehetőségek, – talán nem véletlenül - a legtöbb választó számára rejtve maradnak, pedig fentiek alapján nyilvánvaló, hogyMinden magyar szavazó elvben két embert küldhet a parlamentbe: egyet egyéni jelöltként, egyet pedig a pártlista által.Ezért úgy gondoljuk, hogy bölcsen és felelősségteljesen járnak el azok a jobboldali szavazók , akik pártlistán aMIÉP-Jobbik a HARMADIK ÚT-nakszavaznak bizalmat. Merjen élni a lehetőséggel, amit a magyar választási törvény nyújt: erősítse meg, tegye több lábon állóvá, stabilabbá, kikezdhetetlenebbé a nemzeti oldal politikai képviseletét. Csak Öntől függ, hogy április 9-én meri-e A HARMADIK ÚT- ba tömörült honfitársainak megelőlegezni a bizalmat és a nemzeti szolidaritást!Van tehát megoldás a biztos jobboldali győzelemre. Kérjük tájékoztassa erről barátait, ismerőseit, és mindazokat, akik 2006-ban valódi változást akarnak Magyarországon!
tatu
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2006 márc. 30 12:13

HozzászólásSzerző: csgabor » 2006 márc. 30 14:24

A testület tagjainak többsége és országgyűlési képviselőink - mint tudjuk - egész életükben csak a rendszerváltásért és a demokráciáért harcoltak. Szégyen, hogy 2006-ban kik pöffeszkednek a Városházán. Nézegetem Kiss Péter et. bemutatkozását. A szemünkbe hazudnak. Soroljam?
Duplájára emelkedett a családi pótlék:
Három- vagy többgyermekes családok havi több ezer Ft veszteséget kénytelenek elviselni.
Fészekrakó program: nevetséges, kár is a szót erre vesztegetni, a számok magukért beszélnek.
ÁFA-csökkentés: Hát ezt sem mi vágtuk zsebre.
Szemétégető: Újpest polgármestere harcolt érte, nem az elvtársak.
Szja-csökkenés: a kedvezményeket megvonták, csökkentették, nekem speciel kevesebb marad.
Kórház: rendeződött a sorsa? Valaki nagyot fog szakítani rajta.
Egy párttitkár, egy KISZ-vezető, és egy főmunkásőr védi a demokrácia intézményeit.
csgabor
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2006 márc. 17 10:52
Tartózkodási hely: Rákospalota

HozzászólásSzerző: Novak Agnes » 2006 márc. 30 20:38

folytatódjon a Panel+ Program, hogy lakótelepeink megújulhassanak

Népszerű a lakótelepek felújítását támogató Panel Plusz program is.

A Panel Plusz programon belül végre lehetőség nyílik a lakótelepek felújítására

Többször kezdeményeztem, hogy nagyszámú nyugdíjas lakótársunk részére biztosítsunk rehabilitációs és egészség-megőrzési céllal ingyenes uszodabérletet


A kerület és főváros vezetése a rendszerváltás óta mszp-szdsz felállásban működik. A fenti idézetek az mszp és szdsz helyi jelöltjei programjából valók.

Az igéretek komolyan vehetőségéről:
Az országban 551.000* paneles lakás van. ebből a fővárosban 192 026 db (az összes paneles lakás 34 %-a) , a fővárosi lakások száma összesen 777 253 db, ebből 24,7 % (192 026 ) paneles.

Az elmúlt években (3 kormány alatt, ebből kettő mszp-szdsz) az összes paneles felújítási összeg 1,4 %-ára pályázott a főváros vagy valamely kerülete, vagyis a programokból az összeg 98,6 %-a került valamely vidéki városba. Vagyis a fővárosi kerületek és lakótelepek rendelkeznek a peneles lakások egyharmadával, de pályázni csak alig mérhető arányban pályáztak.
Ehhez nyugodtan tegyük hozzá, hogy a legdrágább távfűtés a fővárosban van, mert az itteni távfűtő műveknek nem érdekük az energiatakarékosság elterjesztése. Talán éppen ezért nem pályáztak az enegiatakarékos megoldásokra? (Győrben pl. a most épülő társasházak is rákötnek a távfűtésre, mert a távhő ott megéri a lakóknak is.)
Mit csináltak ezek az urak idáig a lakótelepek ügyében? Semmit.
(*Forrás: Csizmady Adrienne, Studio metroplitana, egyéb doktori kutatások)
Nagyon tetszik a nyugdíjasok ingyenes uszodabérlete a kerületben, kár hogy nincs is uszoda...
A szavahihetőséggel tényleg nagy baj van, nem kell ehhez ellenséges aknamunka.

ja igen nekem is van egy kedvenc tényem: az 50 %-al megemelt közalkalmazotti fizetés, amire aztán rákenték hogy összemlott tőle a gazdaság.
Nos, a tény: fölemelték az alapfizetésemet 50%al és elvették az összes nyelvvizsga-pótlékomat, így a fizetésem az elmúlt 4 évben idén februárra végre elérte az emelés előttit...(A felsőokatás szinte valamennyi kvalifikált oktatója így járt.)
Az orvosoktól 3 éve viszatartott ügyeleti díjakkal most nem fárasztom az olvasót.
Bár ez annyira nem izgat, csak a tényszerűség kedvéért: (mivel annyira fényezik magukat) ez sem volt igaz, de jól megutáltatták a közszféra közalkalmazottait mindenkivel. Nem kizárt hogy ez volt a céljuk, az emberek egymás ellen uszítása történelmi hagyomány is lehet (ld a kulákok eldugják a zsírt, a maszek aranyat rejteget, az egyházfi reakciós, az értelmiség kispolgári, stb.)
folyt. köv.
Novak Agnes
 
Hozzászólások: 663
Csatlakozott: 2004 okt. 25 10:36

HozzászólásSzerző: nemkati » 2006 márc. 30 22:12

Gondolkodtam, mit is írjak ezekre, írjak-e egyáltalán. Sok igazság van abban, amit írtatok, mégis, számomra sokkal több az, amivel nem értek egyet. De mára már nem csodálkozom azon - mert hozzászoktam - amin korábban rendre elképedtem. Azon ugyanis, hogy vannak dolgok, amiket két ember homlokegyenest ellenkezőleg ítél meg.

Most a nagy harc a két nagy párt között dúl, a kisebb pártok szava szinte alig hallatszik. Azért mondom, hogy dúl a harc, mert én úgy érzem, ennyire vérre menő akarás még nem volt az eddigi választások alatt.

Engem nem keserít el, ha a választások után másfajta kormány fogja igazgatni az országot. Az azonban elkeserít, hogy ez az ádáz harc milyen módon torzít az egyes emberek jellemén. És én a két nagy párt képviselői közül a Fideszt tartom annak, ahol az emberek személyisége a leginkább rossz irányba mozdult. Már régen nem arról van szó, hogy a szocialista kormány mellett egy felelős, segítőkész, és a hibákat, rossz döntéseket ellenőrző, azokra a figyelmet felhívó ellenzék működne, akiknek egyik feladata lenne a boldogulásunkat segítő javaslataikkal hozzájárulni az ország építéséhez. Igen, vannak hibák. Ahogy voltak a Fidesz kormányzása alatt is. De az a hangnem, az a támadás, ahogyan ezt a feladatukat a mindent átható gyűlölettel végzik, nagyon sok embert az ellenkező oldalra fog taszítani.

Az itt bemásolt MIÉP-es kampánylevélhez azt szólnám, hogy van megoldás a biztos baloldali győzelemre is. Ez az, ami szomorú ebben a mai Magyarországban. Nincs más, csak jobboldal és baloldal. Ezért lenne nagy szükség arra, hogy minél több párt bekerüljön a parlamentbe, hogy minél több vélemény megjelenhessen ott, hogy minél több ember érdekének és vágyának legyen képviselete. Erre azonban egyre kevesebb az esély.

Igen, kerüljön be a MIÉP is, az MDF is, a Centrum Párt is, akár a Kommunista párt is, és a Roma párt is, képviseljenek mindenféle nézetet, amennyit csak lehet. De ne mondjuk azt, hogy van a jobb oldal, és van a bal oldal, és kész. Talán már látszik, hogy a szavazók két olyan nagy táborra szakadtak, amik között létszámban alig van különbség. És ez nem amiatt baj, hogy alig van más, még 3. út sincs, hanem amiatt, hogy azt az érzetet kelti, hogy csak fekete és fehér van, csak Sátán és Jézus van, csak jó és rossz van, és aki az egyik oldalon áll, az csak rossz lehet, aki a másikon, az meg csak jó. Ha jól sejtem, a szocialista realizmus ideája volt ez.

Én nem vagyok senki, nem is értek a gazdasághoz, a politikához, csak néhány dologhoz, ami engem egyébként nagyjából kielégít. Nem kizárólag HírTV-n vagy M1-en tájékozódom. Alig van olyan média, amit ne kísérnék rendszeresen figyelemmel. Ezekből rakom össze az ismereteimet és ezek alapján ítélek. De ez csak én vagyok.

Ó, mennyi mindent szeretnék még elmondani!
Talán majd máskor.
nemkati
 
Hozzászólások: 373
Csatlakozott: 2004 okt. 01 15:56

HozzászólásSzerző: Novak Agnes » 2006 márc. 31 16:55

nemkati írta:De az a hangnem, az a támadás, ahogyan ezt a feladatukat a mindent átható gyűlölettel végzik, nagyon sok embert az ellenkező oldalra fog taszítani.
Nincs más, csak jobboldal és baloldal.

Kedves nemkati!
Sok mindenben igazad van. Amihez most én is szólni szeretnék (a te szavaid szerint a gyűlöletről):
Tudod én abban nőttem fel, hogy a hivatalosok szerint a nagyszüleim hortifasiszták voltak a szüleim kispolgári csökevények, a családom más tagjai viszont klerikálisrekaciósok. És ezt sokat hallottam másoktól. Azt hogy családtól mit vettek el, milyen életek hogyan rövidültek nem tartozik ide, viszont azt is tudni kell, hogy az ilyen piszkált-szekírozott családokban ez szinte öröklődő tudás lett. (Ahogyan nem elvitatható a zsidóüldözések családi emlékezete, ugyanígy létezik egy ilyen keserű örökség is, bár egyáltalán nem akarom összehasonlítani az élethelyzeteket. De azt el kell fogadni, hogy vannak ilyen családi emlékezetek is. ***innen most utólag kihúztam egy családi mondást, tekintettel a kampányra)
Azt a részt, hogy velem személyesen mik estek meg nem szívesen írom ide ki, de ha meglátom gál j zoltánt, nekem - nem tehetek róla - az édesapja jut eszembe, aki 1985!-ben nem adott "ablakot" az útlevelembe, hogy Jugoszlávián át Bulgáriába utazhassak. Mert utazásom államérdeket sértett volna...(Most meg ők osztják az észt, hogy ki a demokrata. Hányok ettől.) Elmentem Varsóba - oda mehettem - vettem néhány repülőjegyet előre is, így Berlinen keresztül mentem Szófiába. Ma már vicces. (Van néhány nem vicces történetem is...). Ezzel a repülőjegycsomaggal tehettem meg hogy Berlini-fal omlásánál is ott lehettem. Nagy elégtétel volt, látni a rendszerük összeomlását...

Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nagyon sok család van úgy, hogy úgy érezheti, 40 évig piszkálták, lökdösték őket, és most végre megszólalhatnak. És 16 év nem sok, az még nem törli el az előző 40-et, ahogyan a vészkorszak sem törölhető el azért, mert elmúlt már egy fél évszázad. Frusztrált generációk, elbillent életek, meg sem született karrierek stb. Kibillent a mérleg, és idegesen billeg, amíg meg nem találja az egyensúlyát.

A jobb-bal viszonylat:
megcsináltam a www.nol.hu politográf tesztjét:
a liberális konzervatív tengelyen a 0 vonal körül, a baloldali-jobboldai tengelyen erősen a baloldali mezőben találtam magam (de még nem szélsőbal-ként).
A teszt szerint egy rendes baloldali vagyok... :) Biztos viszont hogy nem mszp szavazó. (Gondolom ezt még lehet mondani kampánycsend előtt.) :)
Szerintem meg értelmetlen ez így.
Novak Agnes
 
Hozzászólások: 663
Csatlakozott: 2004 okt. 25 10:36

HozzászólásSzerző: fekete özvegy » 2006 ápr. 01 08:50

csgabor írta:Egy párttitkár, egy KISZ-vezető, és egy főmunkásőr védi a demokrácia intézményeit.


A hazafias népfront alelnöki széke szerinted akkor rendben van, az nem gáz :roll: . Ha már ilyenek írsz, mérj egyenlő mércével :!: .

A sérelmekről.

"de ha meglátom gál j zoltánt, nekem - nem tehetek róla - az édesapja jut eszembe, aki 1985!-ben nem adott "ablakot" az útlevelembe, hogy Jugoszlávián át Bulgáriába utazhassak." És ahhoz a kis gál j-nek mi köze? Mert hogy apja fia? Ugyan már.

Kulák nagyapám vénségére "liftes" karriert futott be egy pesti nagyáruházban, földet már csak cserépben látott. A kulákgyerek szüleim - miután nevelőszülőkhöz adták őket, így büntetve a famíliát - felnőve komenista szombatokat tartottak és felajánlásokat tettek a szocializmus építésére. Mert így lehetett élni. De ha később meglátták a tévében a szocialista éltéeszt, ami az ő földjeikből lett, nem kezdték el nekünk szidni a téeszelnököt meg a rendszert. A kárpótláskor visszakérték volna a földet, de mivel "bizonyítottan önként" adták be a téeszbe (nyilatkoztak róla persze, mert mondták nekik, hogy be akarják adni), sajnos nem kaphatták meg. Utolsó lehetőségként még Torgyán doktornak is levelet írtak, aki szívhez szóló levélben ecsetelte, mennyire átérzi a problémát, de ő sem tehet semmit. A nevelőszülős akcióért életjáradékot azt kaptak, mert arról nem volt papír, hogy önként adták oda a három gyereket, ott sajna le volt írva, hogy ilyen családban az ideológiai fejlődés nem biztosított vagy ilyesmi. Tata mégsem állította meg ezután két emelet között a liftet, hogy ezzel fejezze ki nem tetszését, és soha ki nem mondta otthon, hogy ezeket az embereket nekünk utálni kellene. Nagymama pedig minden nap, hétvégén kétszer a kistemplomban még imádkozott is értük, hogy nyerjenek bűnbocsánatot.

Ők felül tudtak emelkedni ezeken a kérdéseken. Egyik sem gyűlölködött.

Most, hogy ezeket leírtam, rájöttem, hogy ők is biztos a birka népséghez tartozhattak, akik miatt emberek jutottak a táborokba (idéztem pontatlanul már nem tudom kit innen a fórumról).

A nemzet orvosával ugyanez a helyzet. Most utáljam a hazafias népfront alelnöki széke miatt? Neki is érvényesülnie kellett valahogy.
Nem ezért nem tetszik.
Avatar
fekete özvegy
 
Hozzászólások: 42
Csatlakozott: 2006 feb. 04 20:16

HozzászólásSzerző: Novak Agnes » 2006 ápr. 01 10:45

fekete özvegy írta:"de ha meglátom gál j zoltánt, nekem - nem tehetek róla - az édesapja jut eszembe, aki 1985!-ben nem adott "ablakot" az útlevelembe, hogy Jugoszlávián át Bulgáriába utazhassak." És ahhoz a kis gál j-nek mi köze? Mert hogy apja fia? Ugyan már.

Dr Gál Z (az útlevélmegtagadó) ott ül a parlamentben ma is, mszps képviselő, listás helyen jutott be és még házelnök is volt 1998-ig, viszont mostanában nem mutogatják csak j-t. Miért kell még ezt is lehazudni az égből? A Hazafias Népfrontot pedig érdemes megkülönböztetni a Munkásőrségtől, volt ui. egy-két nagy különbség: a HN ben nem voltak párttagok, a munkásőrök pedig fegyverrel is rendelkeztek.
Amúgy mivel családom, szép szakmám és népes baráti és szakmai társaságom volt már akkoriban is, nem voltam boldogtalan, csak tudtam hogy nekem ötször annyit kell dolgozni, más meg lógatta a lábát, belépett valami csipetcsapatba és osztotta az észt, de osztja még ma is.

Bennem nincs gyűlölet, valószínűleg összekevered az emóciókat, hanem lenézem őket, mert műveletlen tahó bagázs a foximaxival és a büfé-ruhatár szakos "diplomákkal", de még ez sem baj, ha nem akarnak mindenáron másokat háttérbe szorítani. A kiszorítás és elnyomás régi eszköz, a kirabolt és eladósított ország, a szétvert oktatás és egészségügy pedig az eredmény.
Akkor valóban elégtétellel néztem a rendszerük pusztulását és nem fogok szótlanul asszisztálni az új rendszerük felépítéséhez. A Holocaust emlékezetet is így leszólod? Nem azt mondtam egyszer sem hogy kapják azt amit mi, hanem hogy ne mondják már meg EZEK hogy mi a demokrácia, mert ez tényleg hányinger. (Amúgy éppen Kornis Mihály mondta az akkori vitában, hogy ők sokkal jobban utálnak minket, mint mi őket....akkor most ki gyűlölködik, de szerintem ő csak a poén kedvéért mondta, az irófélék már csak ilyenek, Kornis meg egy kedves ember. De én nem mondom hogy ők, a szociführerek, párttitkárból átvedlett polgármesterek - legmagasabb vézettség foximaxi stb - és volt kiszführerek most gyűlölködnek, csak a saját személyes javukat nézik, pragmatikusok.) A fórumban is felhozott tények sajnos makacs dolgok.

Íme itt egy mai történet, a mai eszközökkel így játszák ezt a játékot.

Nyilatkozat

Varga Géza, az Élőlánc Magyarországért országgyűlési képviselő jelöltje az aszódi választókerületben, tiltakozom az ellen, hogy az MSZP választási kampányának céljaira használja Európai Unió LEADER+ vidékfejlesztési programját, éppen azt az EU programot, amely a vidékfejlesztési döntéseket a helyi emberek összefogására bízza, és ehhez nyújt anyagi segítséget.

A Galga-menti LEADER+ Vidékfejlesztési Akciócsoport munkaszervezetének igazgatójaként a Q-print Nyomdaipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-vel megállapodást írtam alá, melynek értelmében 18000 példányban "Faluújság" elnevezésű kiadvány készül a Galga-menti LEADER+ programunk bemutatására, amit a megállapodásban rögzített módon a kistérség valamennyi háztartásába eljuttatunk.

A nagy késéssel elkészült kiadványt saját költségünkön, futárszolgálattal hozattuk el a dunántúli nyomdából. Megegyezés szerint annak LEADER szervezetünk galgahévízi irodájába kellett volna kerülnie. Sajnos, hiába vártuk. Másnap, hosszas keresés után kiderült, hogy a leszállított példányok az MSZP aszódi irodájába kerültek, ahonnan azokat határozott felszólításunkra sem adták ki.

Ez az eljárás akadályoz a megállapodás szerinti munkavégzésben, lejárat mint országgyűlési képviselőjelöltet, egyben jelzi a politikai erkölcsök süllyedését. . Az MSZP ezzel megsértette a választás - és az erkölcs tisztaságát, mely ellen tiltakozásul április 1-től éhségsztrájkot kezdek, és az ÉLŐLÁNC Magyarországért az Országos Választási Bizottság felé is megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Még a kinyomtatott saját sajtóanyagot is ellopják az ellenjelölttől, pedig az még nem is csak az ördögifidesz hanem a nyúlbéla élőlánc tagja..Na látod, ezek miatt hányunk még most is EZEKTŐL, és végre legalább halovány esély van arra, hogy a milliárdos csalók megbukhassanak.. Szerinted ez gyűlölködés? A szüleim soha nem mondták, hogy: ezeket utáld gyermekem, a történetek magukért beszéltek, mert megértettem, és mert persze velem is megtették amit bírtak a rendszer csicskásai (és még ma is edzenek rajtunk), így a gyakorlatban is megtapasztalhattam, nem csak mese volt. Mert ezek igazi élettörténetek, és éppen annyira visszás és erkölcstelen ezeket bagatellizálni, mint a korábbi gazságokat. Gondolom annak idején téged is elgondolkodtatott, hogy ami a te családodban történt helyes volt-e és akik csinálták és mára az anyagi előnyét is élvezik most kaphatnak-e bizalmat tőled. És most a 100 lépésben szerepel pl. az hogy a nem megfelelő szülőktől elvegyék a gyerekeket, hogy "megszakadjon a generációs lánc". És ki mondja meg, hogy ki a nem megfelelő? Vagy nekik most szabad, és szerinted t.képpen ez akkor is normális volt? És aki ezt kifogásolja az pedig most gyűlölködő?
Kezd az egész úgy kinézni a te szövegedben, hogy aki emlékszik és tudja hogy EZEK AZOKNAK az utódai (t.i. utódpárt) az rosszul emlékszik, és már az a hős aki annak idején szépen nyugiban várta a Trabantját, és minden rosszat azok okoztak, akik homokot szórtak a gépezetbe és kiborították a langyos bilit. Nem pedig azok tették a rosszat akik működtették az erőszakszervezeteket. (De "sajnos" mivel a SZU sem bírta már tovább, nekik sem volt további erejük, és összemlott a rendszerük. Maguktól eddig sem sokra mentek, így most is a máséból parádéznak.) Nem kell hogy mindenki hősködjön, de az állampolgári önérzetet és tartást szerintem mégsem kellene nevetség tárgyává tenni. Persze most is ugyanaz a trendi, mint a szociban: fogassz, lapíts, akinek meg más a vélménye kussoljon. Ha sokat ugrál jöhet az erőszak akár, a törvények pedig kedvezzenek a csalóknak.

Én nem gyűlölködő, hanem nagyon bizakodó vagyok, a tények engem igazolnak, kaptam útlevelet, külföldi egyetemeken is tanítok, a Szovjetúnió összeomlott, az orosz hadsereg is kivonult innen és máshonnan is, Berlin és Németország egyesült, lebontották a nagymarosi körgátat stb. Csupa jó hír. EZEKET is túléljük jó lelki egészségben.
Novak Agnes
 
Hozzászólások: 663
Csatlakozott: 2004 okt. 25 10:36

HozzászólásSzerző: nemkati » 2006 ápr. 01 12:47

Bocsánat, ha az én hozzászólásom váltott ki ilyen indulatokat. Ezt nem akartam. Végre, el szabad mondani a vélaményemet. De minek.
nemkati
 
Hozzászólások: 373
Csatlakozott: 2004 okt. 01 15:56

HozzászólásSzerző: Novak Agnes » 2006 ápr. 02 08:58

Volt egyszer egy fiatalember a hetvenes években. Jó tanuló, rendes gyerek. Jelentkezett az agrárra háromszor, mígnem a falujában a párttikár megmondta neki, hogy ebben az országban az életben nem fog egyetemre járni, származása okán. (Nem így mondta.)
A fiatalember ezért nagyon kalandos úton disszidált, és Svédországban kötött ki. El is végezte ott az egyetemet,( a Karolinskán) kapott svéd útlevelet, letelepedésit, és még munkája is volt egy délsvéd agrárcégnél az egyetem után.
Svéd útlevelével tanulmányutakra mehetett nyugat-európában de családját meg oda nem engedték ki természetesen, így hosszas konspirációs egyeztetés után találkozhattak Lengyelországban, oda ugyanis valamiért beengedték lengyelek.
Nos az egyik ilyen családi találkozón mégis rajtavesztettek, mert szépen - a svéd útlevele és minden papírja ellenére - hazahozták Magyarországra.
Így a nyolcvanas években már a szegedi börtönt is megismerhette tiltott határátlépés miatt (érdekes, ez nem évült el).
Amikor kikerült szabadlábra az nyilvánvaló, hogy a svéd diplomáját a nyolcvanas évek közepén nem honosították és segédmunkásként dolgozott az agrárszakmában.
De amilyen önfejű volt mindig is, most is kitalált valamit és belevágott a bio-gazdálkodásba. Így érte a rendszerváltás. Ő tudott 3 nyelvet, a legkorszerűbb öko-gazdálkodási elvekkel gazdálkodott és nem a pénzt nézte, hanem a munkát.
Természetesen a szakmai közéletben magas szintben részt vett, és a rendszerváltás után, amikor újra lehetett útlevele a WTO-ban állandó tárgyalópartner lett a földművelési tárca nagy bánatára.
Mint tudományosan is képzett és gyakorlatban is jártas szakember jól látja, hogy génpiszkált élelmiszerek beengedése, sőt becsalogatása az országba mit is fog eredményezni, így erős propagandába kezdett a génpiszkált élelmiszerek magyarországi elterjedése ellen, a fölművelési tárca még nagyobb bánatára. A tárca ugyanis utálja a "parasztokat" és nagyon szeretné az új földesurakat támogatni, és ezért nem riad vissza törvénytelenségektől sem (ld. gazdatüntetések).

Most meg mit vesz a fejébe egy ilyen vidéki paraszt? Képviselő akarna lenni, hogy a parlamentben is tehessen a génpiszkált szemét magyarországi terítése ellen.
Jó ez az agrártárca kegyenceinek? NEM. Hát akkor ne csodálkozzunk, hogy így járt a parasztja. Minek ugrált.
De közben a magasságos politikusok mást sem teszenk mint nagyon sajnálkoznak hogy kétpárti parlamentnek nézünk elébe, pedig ők csinálták.

(Találós kérdés: volt-e az aszódi mszp -nek szerepe, a történet főszereplőjének életében korábban?)

Nemkatinak:
én nem lettem indulatos, történeteket mondtam itt el, amiket eddig nem lehetett.
Ez van, ilyen az élet. De én optimista vagyok, hosszú távon a hazugságok kiderülnek.
Novak Agnes
 
Hozzászólások: 663
Csatlakozott: 2004 okt. 25 10:36

HozzászólásSzerző: nemkati » 2006 ápr. 02 09:21

Szeretném Tőletek megkérdezni, hogy olvasta-e valaki az Útközben c. MSZP-s kiadvány 2006. évi I. száma 7. oldalának jobbszélen levő, "A választás tétje" c. cikket?
nemkati
 
Hozzászólások: 373
Csatlakozott: 2004 okt. 01 15:56

Következő

Vissza: KözéletKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron