Igen.
A szegénység, a gazdátlanság, a figyelmesség hiánya, a XV. kerületben.
Hol?
A Zsókavár utcai körzeti orvosi rendelőben.
A csodálatos, a kor színvonalán álló - a szó szoros értelmében az - személyfelvonó ajtaján tábla: "A lift nem üzemel."
Kérdés a fogadóterem pultja mögötti férfihez: Tessék mondani miért nem üzemel a lift?
Válasz: Mert rossz. (Kaján mosollyal.)
Újabb kérdés:Tessék mondani, mióta rossz a lift?
Tőlem ilyet ne kérdezzen, nem tudom.

- ...nem is tudom mire való a lift?
Majd két órás várakozás közben biológiám teltséget jelzett. Irány az alagsor, a TOALETT.
Tiszta korszerű mint amit a liftnél írtam.
De!
Sem WC papír, sem papír kéztörlő nincs rendszeresítve. Egy modern orvosi rendelőben. Mielőtt beléptem az ajtón nem volt írott ragasz, hogy ezeket a dolgokat neked kell hoznod.
Egy letűnt korok színvonala azért belopta magát ide. A kefe tartója koszos, "lopásgátlója, rögzítése ízléstelen. Nem egy egészségügyi intézménybe illő egy szerkezet, de használni illik.
Vissza az emeleti váróba.
Kérdés a pult mögött ülő asszonysághoz:Tessék mondani kinek kell szólni, hogy a WC-ben legyen popsi és kéztörlő papír:
A válasz: Az biztos hogy nem nekem, de az is igaz, hogy soha nem volt.
Több kérdést feltenni már nem látszott célszerűnek.
Távozóban benyitottam a mozgássérülteknek kialakított mellékhelyiségbe is, a papírok ott is hiányoztak.

- .. ó az a sarok a 70-es éveket idézi.
Az már csak hab a tortán, hogy az itt a fórumon már szereplő okító feliratot hordozó ajtó ismét hozta önmagát. Most nem csapódott, hanem ott állt meg ahol úri kedve tartotta.

- ... erről az ajtóról már írták, hogy javíthatatlan. Én új karbantartót keresnék.
Tisztelettel: Fórumtársad.