Az ÉPK-tulajdon IGAZSÁGA

Minden olyan téma, ami aktuális a kerület életében.

Az ÉPK-tulajdon IGAZSÁGA

HozzászólásSzerző: Dr.Ódor József » 2014 nov. 04 10:05

Az ÉSZAK-PESTI KÓRHÁZ
ingatlan tulajdonosa egyedül a kerületi önkormányzat lesz.

Az idevezető út-mód kissé zavaros, de megkísérlek 2014. decemberétől tények alapján hű „képet” közvetíteni az olvasó számára.
1. 2013. december 17-én önszántamból levelet írtam Lázár János államtitkárnak, melyben kértem (javasoltam) az ÉPK 50%-os államosított tulajdonrészét –felülvizsgálat után-térítésmentesen a kerületi önkormányzat tulajdonába adni, mert az államosítás valószínű, tévedésből történt.
A válasz lényege a 2014. január 21-én kelt leveléből: Megkérdezték László Tamás polgármestert és szerinte a javaslat azért nem támogatható, mert az önkormányzatnak az ingatlan felújításához nincsen megfelelő forrása.
2. Sumics János – a részemre küldött válasz ismeretében – 2014. február 10-én
ugyancsak levelet küldött Lázár János államtitkárnak ugyanazon célból. Figyelemre
méltó válasz 2014. március 31-i kelettel érkezett. E szerint a Kormány 2014. február
19-ei ülésén megvitatta az ÉPK ingatlan ügyét és az 50 %-os állami tulajdonba került
résznek az önkormányzati tulajdonba adását támogatta.
3 Király Csaba, majd Németh Angéla 2104. február 11-i, illetve 2014. március 18-i
kelettel az ÉPK-val kapcsolatos interpellációt nyújtottak be a polgármesterhez, de Ő a Kormány február 18-i ülésén született állásfoglalásáról nem írt, pedig a válasza (a kormány állásfoglalása után) február 25-én, illetve március 19-én íródott.
4. Sőt 2014. március 26-ai testületi ülésre László Tamás „sürgősséggel” előterjesztett egy javaslatot.
Ennek alapján olyan határozatok születtek, amelyekben az 50 %-os tulajdonrészt kérjük – térítésmentesen – az önkormányzatunk tulajdonába adni. Ugyan az, mint amit mi (Ódor J és Sumics J javasoltunk.
Időközben (a napot nem tudom) Orbán Viktor miniszterelnök titokban a kerületben járt, a KTV-nek nyilatkozva László Tamás megválasztása mellett kampányolt, és „csak úgy mellékesen” (lásd a február 19-i kormányhatározatot) ígéretet tett arra, hogy az ÉPK területén strand-fürdő létesítését a Kormány (majd) finanszírozni fogja.
KÖVETKEZTETÉSEIM:
A/ A Kormány állásfoglalása már a levelek birtokában (Simicsku Jánosnak küldött, pláne az említett kettő interpellációra adott válasz aláírása előtt) megtörtént.
B/ Már a kettő levél alapján megállapíthatták, hogy nem volt megalapozott az ÉPK. Fővárosi tulajdon-rész államosítása, hiszen nemcsak hogy nem volt itt kórház, hanem még rá egyetlen kórházhoz sem tartozott. Önállóan /osztatlan közös tulajdonként) a kerületi és a fővárosi önkormányzat tulajdona volt.
C/ Valószínű, azt is mérlegelték, hogy már kettő és fél évtizedes pangás és károsodás után „csak az egy tulajdonos” képes a hasznosításról hatékonyan gondoskodni. Legfeljebb a Kormány is vállal finanszírozást és még az uniós pályázatok is lehetnek eredményesek a kerületi forrás mellett. Sőt: stabil tulajdonviszony ismeretében még vállalkozói közreműködőre is lehet számítani.
D/ A képviselő-testületi ülés támogató határozatára (szerintem) már csak formailag volt szükség, mégpedig a tulajdonba adási szerződés megkötéséhez. Erre a közeli jövőben kerülhet sor.

Mindez azt is mutatja, hogy László Tamás polgármester korábban ezt az ingatlanrészt a Fővárostól meg akarta vásárolni, akkor most az államosítás után hogy nézne ki, hogy kerületi polgárok kezdeményezésére születendő kormányzati döntést nyilvánosan támogasson. A 4. pontban említett „sürgősségi” előterjesztés is úgy íródott, mintha már korábban is az ingatlan térítésmentes megszerzésére törekedtek volna. Én ilyenről nem tudok.
A lényeg mégis az, hogy az ÉPK ingatlan egyedüli tulajdonosa és hasznosítási felelőse a kerületi önkormányzat (lakósság) lesz. Az ingatlan eredményes hasznosítása céljából a jövőbeni egyetértésre jutó összefogás nélkülözhetetlen.
Budapest, 2014. április ll-én. Ódor József-
Dr.Ódor József
 
Hozzászólások: 137
Csatlakozott: 2010 nov. 23 10:17

Re: Az ÉPK-tulajdon IGAZSÁGA

HozzászólásSzerző: bakossandor » 2014 nov. 04 10:22

"
Az ÉPK-tulajdon IGAZSÁGA

HozzászólásSzerző: Dr.Ódor József » 2014 nov. 04 09:05
Az ÉSZAK-PESTI KÓRHÁZ
ingatlan tulajdonosa egyedül a kerületi önkormányzat lesz."


Tisztelt Dr. Ódor József Úr!

El tetszik lenni maradva csöppet! 2014 október 10-én az ÉPK. teljes egészében a XV kerület tulajdona lett!!! 8) Ez még a Fideszes városvezetés alatt történt. Önök 2013-tól nyitott kapukat döngettek, hiszen a tárgyalások már rég folytak ez ügyben. :lol:
Inkább arra lennék kíváncsi, mit tett az 1994-2010 közötti városvezetés ez ügyben? :shock:
Különösen annak a négy és fél milliárd ft.-nak a sorsa érdekelne, amit Horn Gyula néhai miniszterelnök adott 1996-ban az ÉPK. kórház fejlesztésére!? :oops:

Tudom, hogy a baloldal, immár a DK. szereti más tollaival ékesíteni magát, de mi, akik itt élünk-lakunk emlékszünk dolgokra, így a hülyítést próbálják a saját szavazóiknál. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bakossandor 2014 nov. 05 21:56-kor.
bakossandor
 
Hozzászólások: 286
Csatlakozott: 2011 szept. 04 19:19

Re: Az ÉPK-tulajdon IGAZSÁGA

HozzászólásSzerző: Dr.Ódor József » 2014 nov. 04 13:02

Tisztában vagyok azzal, hogy a tulajdon rendezéséről megszületett a kormányhatározat, csak a szerződés aláírása van hátra. De - sajnos - nem olvasta el kellő figyelemmel a korábban íródott és most közzétett írásomat. A FIDESZ-es polgármester korábban az 50 %-nyi tulajdont meg akarta vásárolni a Fővárostól, ilyen tárgyalásra felhatalmazást kért és kapott a képviselő-testülettől. Eredmény nem születhetett, mert közben a kórházakat államosították, azzal együtt )(szerintem tévedésből) az ÉPK 50 %-át is. Lázár államtitkár úrral történő levelezésre (különösen a példaértékű tisztességes válaszára!) felhívnám a figyelmét. Az első esetben úgy nyilatkozott László Tamás, hogy térítls mentesen sem kell a kerületnek az 50 %-nyi tulajdon. Ezt követő Sumics János a levelére és a támogató aláírásokra pedig már olyan választ kapott, hogy a kormány támogatja, hogy az ingatlan teljes egészében önkormányzati tulajdon legyen TÉRÍTÉS MENTESEN! Polgármester úr csak ezt követően terjesztette a testület elé a befogadó javaslatát, amit a testület támogatott. A kormány - számos más településen lévő ingatlannal együtt - döntött jelentős számú ingatlan sorsáról, mégpedig október 10-én az 1570-es számú határozatával. A közzétett írás a teljes és tárgyilagos igazságot tartalmazza. Hallgassa meg erről az ÉPK-ról rendkívűl bő és valós ismeretekkel és dokumentumokkal rendelkező Sumics János urat. Azért is tettem közzé írásomat, mert az utóbbi időben nem kevésszer a valóságtól eltérő nyilatkozatok látnak napvilágot, amit nem szabad csak úgy tudomásul venni. Az igazság és a valóság mindenek felett!
Dr.Ódor József
 
Hozzászólások: 137
Csatlakozott: 2010 nov. 23 10:17

Re: Az ÉPK-tulajdon IGAZSÁGA

HozzászólásSzerző: bakossandor » 2014 nov. 04 21:01

Akkor lassan teszem fel (ismételten) a kérdést, hogy mindenki értse:

Inkább arra lennék kíváncsi, mit tett az 1994-2010 közötti városvezetés ez ügyben?
Különösen annak a négy és fél milliárd ft.-nak a sorsa érdekelne, amit Horn Gyula néhai miniszterelnök adott 1996-ban az ÉPK. kórház fejlesztésére!?


Tudom, hogy a baloldal, immár a DK. szereti más tollaival ékesíteni magát, de mi, akik itt élünk-lakunk emlékszünk dolgokra, így a hülyítést próbálják a saját szavazóiknál.
Kérem ne mellébeszélni, amennyiben azt lehetséges Önöktől kérni... :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bakossandor 2014 nov. 05 21:55-kor.
bakossandor
 
Hozzászólások: 286
Csatlakozott: 2011 szept. 04 19:19

Re: Az ÉPK-tulajdon IGAZSÁGA

HozzászólásSzerző: Dr.Ódor József » 2014 nov. 05 13:49

Már korábban is tapasztaltam, hogy Bakos úr kellő mélységben nem ismeri az ÉPK sorsát. Ezért fogadjon el tőlen egy javaslatot. Az önkormányzat archivumában három írásom található, amit mindenki elolvashatott és senki nem cáfolta az abban foglaltakat. Nem is csodálkozom, mivel azok mondandója hiteles dokumentumok és valós cselekvések alapján íródtak. Ezek a következők:
1/ "ismétlés az ismeretek bölcsője" a címe. (2007. áprilisi oldal)
2/ "At Őrjárat utcai ingatlan" (2007. június)
3/ "Itt a valóság olvasható" (2008. augusztus)
Nem rövid írások, megtisztelne, ha elolvasná azokat figyelmesen, akkor állásfoglalásai megalapozottabban lesznek és az eddig feltett kérdéseire is valószínű, választ kaphat. Ezt követően tényleg érdekelne a véleménye. Üdv. Ódor József.
Dr.Ódor József
 
Hozzászólások: 137
Csatlakozott: 2010 nov. 23 10:17

Re: Az ÉPK-tulajdon IGAZSÁGA

HozzászólásSzerző: bakossandor » 2014 nov. 05 21:02

Tisztelt Ódor Úr!

Látom teljesen el-Gyurcsányosódtak... :evil:
Nem képes egy egyszerű kérdésre egy egyszerű választ adni. Ki a túrót érdekel mit írogatott 2007-2008 között. Inkább cselekedni kellett volna, hiszen minden vonalon Önök voltak hatalmon! Egy kicsit szégyenleni való, hogy úgy állítják be László Tamás érdemeit, mintha bármi közük is lett volna hozzá. Tehát még egyszer a kérdés:

Mit tett az 1994-2010 közötti városvezetés ez ügyben?
Különösen annak a négy és fél milliárd ft.-nak a sorsa érdekelne, amit Horn Gyula néhai miniszterelnök adott 1996-ban az ÉPK. kórház fejlesztésére!?


Ez a legnagyobb betű méret a gépemen. Remélem el tudja olvasni ezúttal... :mrgreen:

Ja, és üzenem a "XV Napló" mögött rejtőzködő Napló-póknak, hogy aki a fészkébe piszkított, azt ki is rúgták a fészekből! :twisted: (is :mrgreen: )
Az én agyi kapacitásom jelenleg ennyit tud a Horn-féle pénzről:
" 1994-1998-as ciklusban a Horn-kormány biztosított 4,5 milliárd forintot további fejlesztésre, de az nem itt került felhasználásra, vagyis kórház ismételt kialakítására nem kerülhetett sor. °"
A különbség mindössze annyi köztünk (XV Naplópó és köztem) hogy van agyam. :lol:
bakossandor
 
Hozzászólások: 286
Csatlakozott: 2011 szept. 04 19:19

Re: Az ÉPK-tulajdon IGAZSÁGA

HozzászólásSzerző: Musuka » 2014 nov. 06 09:36

Elolvastam Ódor úr írásait, mert érdekelt.
Azokban még érintőlegesen sincs szó a 4 és fél milliárd forintról. Nem tudtam arról, hogy ilyen „nagy lelkű” volt a Horn kormány. Most már engem is érdekel, mi lett a sorsa annak a pénznek, hova került, miért nem a kórházra fordították?

A Horn Kormány 1996-ban döntött a tulajdonról, 1997-ben döntött a pénzügyi támogatásról és az 1998-as kötségvetésbe betervezték. Az 1998-as költségvetés végrehajtása az első Orbán kormány feladata volt. Ha ez az igazság, akkor nem a baloldaltól várnám a választ...
Musuka
 
Hozzászólások: 400
Csatlakozott: 2005 aug. 05 10:43

Re: Az ÉPK-tulajdon IGAZSÁGA

HozzászólásSzerző: bakossandor » 2014 nov. 06 11:33

"A Horn Kormány 1996-ban döntött a tulajdonról, 1997-ben döntött a pénzügyi támogatásról és az 1998-as kötségvetésbe betervezték. Az 1998-as költségvetés végrehajtása az első Orbán kormány feladata volt. Ha ez az igazság, akkor nem a baloldaltól várnám a választ..."

De szépen levezette... Arról nem írt, hogy az oroszok itt voltak 45 évig és csak utána került a baloldal döntés-lehetőségéhez. Na és itt lép képbe Orbán! Mert az alatt a 4 év alatt nem tett semmit ez ügyben! (pedig valószínű az oroszok itt létéről is ő tehetett!)
Aztán ismét 8 év tesze-toszaság következett a Böszme és a Libás vezetése közben, ami ugye szintén felejtős, mert előtte mégiscsak Orbán miatt nem lehetett semmit sem tenni. Aztán mit ad Isten: ismét Orbán regnált, megkapta a kerület a másfél milliárdnyi vagyont! De azért mégis: miért nem 1998-2002 között történt ez meg? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Röhejes felvetések...
bakossandor
 
Hozzászólások: 286
Csatlakozott: 2011 szept. 04 19:19

Re: Az ÉPK-tulajdon IGAZSÁGA

HozzászólásSzerző: Musuka » 2014 nov. 06 16:06

bakossandor írta:De szépen levezette... Arról nem írt, hogy az oroszok itt voltak 45 évig és csak utána került a baloldal döntés-lehetőségéhez. Na és itt lép képbe Orbán! Mert az alatt a 4 év alatt nem tett semmit ez ügyben! (pedig valószínű az oroszok itt létéről is ő tehetett!)
Aztán ismét 8 év tesze-toszaság következett a Böszme és a Libás vezetése közben, ami ugye szintén felejtős, mert előtte mégiscsak Orbán miatt nem lehetett semmit sem tenni. Aztán mit ad Isten: ismét Orbán regnált, megkapta a kerület a másfél milliárdnyi vagyont! De azért mégis: miért nem 1998-2002 között történt ez meg? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Röhejes felvetések...


Igen, ez nekem is röhejes…

Tárgyilagos, tényekkel alátámasztott, jól megérvelt vitának, vagy mondjuk inkább „beszélgetésnek” van értelme. Ennek nincs, hiszen folyamatosan hárít…
Musuka
 
Hozzászólások: 400
Csatlakozott: 2005 aug. 05 10:43

Re: Az ÉPK-tulajdon IGAZSÁGA

HozzászólásSzerző: Dr.Ódor József » 2014 nov. 06 16:29

A 4,5 md Ft-ról 2007-ben megtalálható írásaimban egy-egy mondat szerepel. Azok szerint a 1998-as választások előtt született a kormány döntése a támogatásról született döntés. Ezt követően a kormány FIDESZ-es lett, a Fővárost Demszky Gáborék vezették. Ebből következik, hogy a pénz a kerülethez soha nem került, tehát a sorsát ne a kerületen, hanem vagy az akkori kormányon, vagy a Fővároson lehet (kell) számon kérni. Gondolom ez Bakos Sándort meglepi, mert nem a kerület baloldali vezetésén lehet a port elverni. A kerületi önkormányzatnál ezzel kapcsolatban iratok a pénz megérkezéséről, így a felhasználáról sem voltak találhatok. Ha lettek volna, akkor szerepeltettem volna írásaimban a sorsát is. Egyébként sajnálom, hogy nem érdekli az ÉPK valóságos múltja, mert az első írásaiban nagyon lényeges tévedései voltak, csak akkor azért nem reagáltam azokra, mert nem tudtam, hogy ennyire érdeklődő ez íránt, de úgy tapasztalom, hogy más ma már nem is érdekli, csak a 4,5 md Ft sorsa. Sajnálom, erre a választ kerületi tisztviselők objektív okok miatt nem tudják megadni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dr.Ódor József 2014 nov. 07 19:34-kor.
Dr.Ódor József
 
Hozzászólások: 137
Csatlakozott: 2010 nov. 23 10:17

Re: Az ÉPK-tulajdon IGAZSÁGA

HozzászólásSzerző: bakossandor » 2014 nov. 06 19:14

"A 4,5 md Ft-ról 2007-ben megtalálható írásaimban egy-egy mondat szerepel. Azok szerint a 2008-as választások előtt született a kormány döntése a támogatásról született döntés. Ezt követően a kormány FIDESZ-es lett, a Fővárost Demszky Gáborék vezették. Ebből következik, hogy a pénz a kerülethez soha nem került, tehát a sorsát ne a kerületen, hanem vagy az akkori kormányon, vagy a Fővároson lehet (kell) számon kérni" :shock: :shock: :shock:

A 2008-as választások előtt született döntés? Azok a választások 2002-ben voltak! :? Ezt követően sem a Fidesz volt hatalmon, hanem a Böszme és a Libás. 8)
Józsi bácsi: nem kever össze valamit??? :roll:
Hagyjuk a témát, mert addig csűri-csavarja, míg elmegy mellette. Én tudom, Ön tudja, az emberek látják az igazságot. :wink:
Inkább tessenek most arra koncentrálni, hogy szombaton ismét jó sok "rászorult" legyen a testületi ülésen, hogy legyen mire hivatkozzon Hajdu László DK.-s polgármester, amikor ismét berekeszti majd az ülést. :mrgreen:
bakossandor
 
Hozzászólások: 286
Csatlakozott: 2011 szept. 04 19:19

Re: Az ÉPK-tulajdon IGAZSÁGA

HozzászólásSzerző: Musuka » 2014 nov. 07 09:30

http://www.toronyhir.hu/files/archivum/ ... kpesti.htm

A tájékoztató időrendben felsorolja az ingatlan sorsának különböző fordulópontjait 1990-től, voltak benne azonban átugrott évek, időszakok is. Ezt a Kalendárium XV. Rákospalota - Újpalota - Pestújhely 2005 c. kiadványból pótolták (Felelős szerkesztő: László Tamás, kiadó: a XV. kerületi FIDESZ-MPSZ és polgári körök megbízásából a Magyar Szinergia Ház Közhasznú Egyesület, 1158 Klebelsberg Kunó u. 31.).

Itt olvasható az is, hogy a „1994-1998-as ciklusban a Horn-kormány biztosított 4,5 milliárd forintot további fejlesztésre, de az nem itt került felhasználásra, vagyis kórház ismételt kialakítására nem kerülhetett sor.”
Persze az nem derül ki az anyagból, hogy ennek a 4,5 milliárd forintnak mi lett a sorsa…
Musuka
 
Hozzászólások: 400
Csatlakozott: 2005 aug. 05 10:43

Re: Az ÉPK-tulajdon IGAZSÁGA

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2015 jan. 01 21:50

ÉSZAK-PESTI KÓRHÁZ NÉVEN ISMERT INGATLAN....
Államosították az ingatlan 50 %-át, három évi küzdelem után visszaadták, de még mai napig sem telekkönyvezték
a XV. kerület vagyon leltárába. Ennek ellenére ez annyival jobb pozíció, hogy a szovjet csapatok 1991 júliusi
kivonulása óta eltelt 23,5 év óta közel állunk, most először, hogy szabadon rendelkezzünk az ingatlan sorsáról.
Pénz több tízmilliárd forint kellene, de csak legfeljebb pár száz millió forintot tudunk összekaparni...Ezért bízunk
abban, hogy lesz lehetőség kormányzati forrásra és EU-s pénzekre is pályázni, illetve itt befektetőre is szükség
lesz, így is minimum tíz éves projekt elé nézünk.
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: Az ÉPK-tulajdon IGAZSÁGA

HozzászólásSzerző: Dr.Ódor József » 2015 feb. 03 12:10

2015. január 29-én at ÉPK ingatlan ügyében korszakváltó döntés született. A képviselő-testület egyhangú szavazatával felhatalmazta a polgármestert annak a megállapodásnak az aláírására, amely szerint - 23 kalandos év után - az ingatlan 100 %-ban a kerületi önkormányzat tulajdonába kerül. A vitában - ahogy a videón hallhattam - a legtöbb hozzászóló az ignatlan hasznosításával foglalkozott. Volt aki ezt észrevételezte, mivel az előterjesztés és a határozati javaslat nem ezzel foglalkozott.
Főleg az az ezt követő hasznosítási elképzelések kidolgozásához szeretnék néhány megjegyzést közrebocsátani.
1/ Ahogy Pintér alpolgármester út is elmondta: jelenleg érvényes döntés van a 13-as és a 3-as épület hasznosítására, továbbá a lebontandó épületekre. Itt "csak" a tervek esetleges pontosítása, , az átalakítás-fejújítás végrehajtása és a forrás biztosítása a feladat. Az eredmény kerületi érdek és első lépés a jövőbe.
2/ Szerintem a közeljövő fontos feladata az ingatlan további hasznosítására javaslat kidolgozása, mégpedig az új feltételekre, követelményekre és lehetőségekre tekintettel. Ebben szerepelhetne EGYRÉSZT az önkormányzatunk által vállalható , közvetlen kerületi érdekeket szolgáló és saját, állami (pl. az uszoda, a Kínaiak terve) és uniós forrásból megvalósítható reális tervek. MÁSRÉSZT pályázatok kiírása révén, vállalkozói tőke bevonásával tervezett feladatok. A korábban készített koncepció ma alapvetően nem hasznosítható. Az a maitól teljesen eltérő viszonyokra épült.
3/ E területre külön, önálló szabályozási terv (rendelet) van érvényben. Úgy vélem, annak a felülvizsgálata is indokolt lehet. Ez a Főváros közelmúltbeli döntését említve a polgármesteri hozzászólásból is következik.

Mindezt - és az egyéb tényezőket is - figyelembe véve lenne szükség egy komplex, szakmailag is helytálló hasznosítási elképzelés elképzelés kidolgozására, annak széleskörű megvitatására (ahogy polgármester úr is utalr erre), majd a testület elé terjesztésére. E folyamaton belül is a viták a polgárok, a civil-szervezetek és a pártok között nem ellenfél, hanem partnerként folynának, vagyis az esetleges szük pártérdek helyett a kerületi közösség érdeke lenne a domináns. Ha lehet, még ebben az évben lenne haszon a lebonyolítása. Hiszen az aláírásra kerülő megállapodás ennek CSAK nélkülözhetetlen előfeltétele. Ne késlekedjünk vele, de SZORGALMAZÁS sem mehet a reális célok kidolgozásának rovására. Ma már teljes az önálló felelősségünk. Egyébként - szerintem - már ezen az ülésen is születhetett volna erre vonatkozó határozat. Lényeges, hogy ez a testület még ebben a ciklusban komoly eredményeket érhet el az ÉPK ingatlanjainak hasznosításában.
Végül számomra at is megnyugtató, hogy Sumics János társammak együtt - a kerületünk szolgálatával - hozzájárulhattunk ahhoz, hogy a több. mint kettő kudarcokkal is tarkitott küzdelmes évtized után teljes és önálló tulajdonhoz jutott az önkormányzatunk és a folyamatos értékvesztés után javunkra hasznosulhat. ÍGY LEGYEN.
Dr.Ódor József
 
Hozzászólások: 137
Csatlakozott: 2010 nov. 23 10:17

Re: Az ÉPK-tulajdon IGAZSÁGA

HozzászólásSzerző: nico » 2015 feb. 13 11:01

Tisztelettel: Fórumtársad.
nico
 
Hozzászólások: 2163
Csatlakozott: 2006 nov. 23 15:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)

Következő

Vissza: KözéletKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron