HOPPÁ!!!

Minden olyan téma, ami aktuális a kerület életében.

Re: HOPPÁ!!!

HozzászólásSzerző: bakossandor » 2014 aug. 26 13:14

"T.
Sándor!
Ilyen Hajdu féle hozzászólásokat én még nem láttam,de a már megjelent -nyilvános- programmját olvasd el javaslom!
Üdv.
Elek"


Elolvastam a "Program"-ot... Arról szól, hogy élhetőbbé szeretné tenni a kerületet, mert amikor átadta a jobboldali vezetésnek, már elő volt készítve minden, a jelenlegi városvezetés csak meg kellett valósítsa.
És most élhetetlen lett a kerület... Talán ez miatt??? :shock:
Na de majd ő, ugye. Mert ismét lesz sok üdvözlő lap, mutyi pénz a farzsebbe, seft-piac és a szokásos többi népbutító-elvakító hókuszpók! :twisted:
Hú de jó lesz.... :mrgreen:
Az, hogy ilyen hozzászólásokat nem láttál, nem véletlen. Gondolom csak az enyéimet olvasod. :wink:
Sok sikert mindannyiunknak! 8)
bakossandor
 
Hozzászólások: 286
Csatlakozott: 2011 szept. 04 19:19

Re: HOPPÁ!!!

HozzászólásSzerző: bakossandor » 2014 aug. 26 17:07

Találtam valamit a " DK, MSZP, Együtt PM KP, RATE, Liberálisok és több lakossági civil szervezet" által támogatott Hajdú László internetes oldalán:

"JÖJJÖN VELÜNK !
Balról jövünk, jobbról jövünk, közös a cél, jöjjön velünk! (MSZP, Együtt-PM-KP, Demokratikus Koalíció, RÁTE(Rászorulókat Támogatók Egyesülete, Liberálisok és a sok civil Lokálpatrióta.)

Szövetség Rákospalota Pestújhely Újpalota Szolgálatáért!

Október 12-én önkormányzati választás lesz Magyarországon. A XV. kerületben is döntenünk kell arról, hogy ki képviselje helyben az érdekeinket, kik legyenek a képviselő-testület tagjai a következő, immáron öt évben.
A leköszönő vezetés számos fejlesztést valósított meg kerületünkben. Arra használták az Európai Unió forrásait és mindannyiunk adóját, hogy évtizedek óta hiányzó beruházásokat valósítsanak meg: aszfaltutak, sportpályák, játszóterek épültek. Befejezték az elődeik által megpályázott és már az ő idejükben megkezdett programokat így lett a kerületben a Zsókavár u program I. II. III-as üteme befejezve. Az EU-s források közel négy milliárd forint fejlesztést generáltak kiemelten Újpalotán.
Sok kertvárosi lakos mégis úgy érzi, hogy vele nem törődik senki:
- Miért „államosítják” gyermekei iskoláját, miért vonják el igazgatójának számos korábbi jogkörét? Miért szűkítik a sokszínű tankönyvválasztékot egy-két „kötelezőre”? Miért lepik el az iskolákat csokoládé automaták miközben a gyerekeknek egészséges táplálkozásról beszélnek? Miért kell, hogy a szülő kétségbeesetten próbáljon tenni valamit (és sokszor kerületen kívüli iskolát kényszerüljön választani) ha gyermeke csak egy kicsit más, mint az átlag és így már nem fér bele az új rend uniformizált modelljébe?
- Miért van az, ha orvosi ügyeletre kell szaladni gyermekével, akkor csak egy helyre mehet még a kerület legtávolabbi pontjáról is? Miért van az, hogy egyes orvosi vizsgálatokra heteket, sőt hónapokat kell várni?
- Miért marad kihasználatlan az a végtelen, kimeríthetetlen erőforrás, ami az egész kerületért vagy a szűkebb környezetért tenni akaró lakossági kezdeményezésekben rejlik?
- Miért kellett a bérlők tömegeit kilakoltatni, utcára tenni? Ez által keletkezett mintegy 400 üresen álló önkormányzati bérlakás!
- Miért érezzük, hogy amikor a napi, apró kérdéseinket kell megoldani, akkor egyedül maradunk kerületünkben? Miért tűnik el az a gondoskodás, amely szép, vagyis látványos sírhely szerű emlékparkokat, lebontott 1956-os emlékhelyet, majd drága pénzért egy másikat épített, díszburkolatokat tud építeni, amikor csak azt szeretnénk, hogy valaki a kis dolgokra is odafigyeljen?
- Miért nem válaszolnak a polgárok által beadott kérelmekre, miért nem lehet az egyszerű polgároknak bemenni a Polgármesteri Hivatal ügyintézőihez? Csak az ügyfél fogadó kis helységig juthat el a polgár ügyének intézésében. Ez már nem a " Városháza!" ez a 2/3-ad vára lett.
Magyarország ma boldogtalan, reményvesztett ország, sajnos nincs ez másként Rákospalotán Pestújhelyen Újpalotán sem vagy. Szomorú képek jutnak eszünkbe, ha gyermekeink jövőjére gondolunk. Pedig lehetne ez másképp: azt érezzük, lehetnénk boldogabbak - ha hagynák.
Ma azonban akaratunk ellenére akarnak „boldogítani” bennünket. Hisszük, hogy ezért az elmúlt négy év után változásra van szükség a XV. kerületi önkormányzatban. Számon kérhető, elszámoltatható, érdemi és nyitott párbeszédet folytató vezetés kell, olyan képviselet, amely megkönnyíti az emberek mindennapi életét és bevonja őket a közös dolgainkba.
Mi ebben hiszünk, ezt a változást, ezt az odafigyelést kínáljuk. Ezért társult Szövetségbe minden, demokratikus erő, aki szeretne egy élhetőbb és szolgáltatásaiban jobb alternatívát nyújtani a XV. kerületben élő polgárokna
k."

Naszóval, most már a Szövetségben társult ex-aspiráló polgármesternek ez a programja. :shock:
Csak tudnám mi benne a PROGRAM!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Pontosabban: a vélt panaszaiból melyik a program része? Mit igér?? Mit akar??? Miből???? :roll:

Illetve, hogy őt idézzem: " Én személyesen járhattam szocialista, szociáldemokrata nagy rendezvényeken.
Ezek a pártok - két százéves történet közelében élnek és működnek - ám egymást elvtársnak,
vagy azzal megegyező nyelvi fordulattal tisztelik meg! Az csak természetes, hogy az elátkozott
internacionálét lelkesen éneklik. Nem kell ezt egy polgári demokráciában szégyenleni ezért..."

Hacsak ez nem az igazi program egy része. 8)
Már látom is magam előtt, ahogy a Hivatalban elvtársaknak szólítják egymást, (talán kötelezően) illetve az iskolákban a nap az internacionálé eléneklésével kezdődik majd. :evil:
Mindenesetre nosztalgikus egy program, az tuti. Talán még Bambi is kapható majd... :wink:
bakossandor
 
Hozzászólások: 286
Csatlakozott: 2011 szept. 04 19:19

Re: HOPPÁ!!!

HozzászólásSzerző: nico » 2014 aug. 28 13:17

Tisztelettel: Fórumtársad.
nico
 
Hozzászólások: 2163
Csatlakozott: 2006 nov. 23 15:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)

Re: HOPPÁ!!!

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 aug. 28 23:08

A HONLAPOM NYILVÁNOS NEM VOLT NAGY DOLOG MEGTALÁLNI.

Az oldal nagyon kedvelt köszöntöm az új olvasóimat. Azt nem várom el, hogy még kedvelje is.
Elegendő, ha megtisztel a figyelmével.

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: HOPPÁ!!!

HozzászólásSzerző: nico » 2014 szept. 19 20:44

capture-20140919-203657.png
A foxi-maxit meg már el is felejtette. A három diplomáját is, vagy elveszett és keresi mint a böszme elqró ferkó.
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico
 
Hozzászólások: 2163
Csatlakozott: 2006 nov. 23 15:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)

Re: HOPPÁ!!!

HozzászólásSzerző: Musuka » 2014 okt. 31 15:46

Vádat emelt az ügyészség Bitvai Nándor büntetőügyében

http://15.kerulet.ittlakunk.hu/bunesete ... etougyeben

Ha a büntetőügy miatt le kellene mondania, akkor egy esetleges új választás akár meg is bolygathatja a jelenlegi erőviszonyokat a képviselő-testületben.
Musuka
 
Hozzászólások: 400
Csatlakozott: 2005 aug. 05 10:43

Re: HOPPÁ!!!

HozzászólásSzerző: Nagy Erika » 2014 nov. 01 15:33

Musuka írta:Vádat emelt az ügyészség Bitvai Nándor büntetőügyében

http://15.kerulet.ittlakunk.hu/bunesete ... etougyeben

Ha a büntetőügy miatt le kellene mondania, akkor egy esetleges új választás akár meg is bolygathatja a jelenlegi erőviszonyokat a képviselő-testületben.

????
Nagy Erika
 
Hozzászólások: 171
Csatlakozott: 2006 ápr. 18 19:07
Tartózkodási hely: Szilas park

Re: HOPPÁ!!!

HozzászólásSzerző: bakossandor » 2014 nov. 03 22:56

Érdekes milyen kicsi a világ!

A képviselő-testület első ülésén Hajdu László DK.-s polgármester állandó tanácsadója és mentora Élő Norbert volt! Ő a DK. budapesti pártkoordinátora. Nincs is ezzel semmi baj... De ki is volt még Élő Norbert??? Egy kis olvasni való:

" Ha a Fidesz kaszárnya, az MSZP kupleráj - tartja a kilencvenes években született szállóige. Az utóbbit használta ki Hagyó Miklós, aki pár év alatt maga alá gyűrte a teljes fővárosi MSZP-t, hogy aztán királycsinálóként beleszóljon pártja legfelsőbb ügyeibe is. Bár a volt főpolgármester-helyettes viharos gyorsasággal tűnt le, az általa kiépített rendszer - az őt megtagadó szövetségeseivel az élen - ma is működik.
"Már 2004-2005 tájékán jeleztük a párt fővárosi érdekeltségű vezetőinek, így Lendvai Ildikónak, Kiss Péternek és Hiller Istvánnak, hogy Hagyó nyomulása egyre kezelhetetlenebb, nem tartja tiszteletben az MSZP íratlan szabályait, csak a pozíciók érdeklik. 2008 nyaráig semmiféle visszajelzést nem kaptunk, csak akkor tértek észhez, amikor már az ő hatalmukat is veszélyeztette" - panaszkodott a Narancsnak egy, a politikától éppen viszszavonuló budapesti szocialista politikus. Lapunk pár évvel ezelőtt kísérletet tett arra, hogy feltárja, miként lett a zavaros ügyletekből meggazdagodott vállalkozóból befolyásos politikus (lásd: Százból kilencvenkilenc, Magyar Narancs, 2007. augusztus 2.), most annak jártunk utána, hogyan gyűrte le fővárosi ellenfeleit és építette fel politikai karrierjét... A különféle kereskedelmi tevékenységeket végző cégeiből meggazdagodott Hagyó - többek között nevéhez köthető a Wrigley rágók, a Jump energiaital forgalmazása - a kilencvenes évek második felében kapcsolódott be a politikába. 2007-ben lapunknak azt mondta, Horn Gyula volt rá nagy hatással, s keltette fel a közélet iránti érdeklődését. Többen úgy tudják, a Jászságba visszatérve szerette volna elindítani politikai karrierjét, ám 1994-től ez a vidék Szekeres Imre terrénumának számított. A két erős ember megalkudott: Hagyó maradt a fővárosban, cserébe 2002-ben befutó helyet kapott az MSZP országos listáján. Azóta is hullámzó a viszonyuk: míg 2008 végén, 2009 elején a tisztújításra készülve összefogtak, mi több, arra készültek, hogy kiütik Gyurcsány Ferencet a pártelnöki székből, 2009 tavaszán már ismét ellenfelek voltak. Hagyó a vesztes EP-választások után a Botka László vezette "ifjútörökökkel" tartott, fő célpontjuk Szekeres Imre, a párt elnökhelyettese volt... Közismerten jó viszonyt ápolt Leisztinger Tamás milliárdos vállalkozóval, aki a párton belüli fiatalítást szorgalmazó Mozaik-csoport egyik fő támogatója volt. Rajta keresztül ismerkedett meg és kötött szoros barátságot Oláh Lajossal (aki 2003-ban vette be Hajdú-Bihart), Tóth Csabával (aki eleinte Vas megyében próbálkozott, majd a zuglói pártszervezetet foglalta el, útját hangos tagbeléptetési botrányok kísérték), illetve Leisztinger élettársával, Tüttő Katával, aki a hegyvidéki feltörésében segítette... Másik segítője Schmuck Andor volt. Hagyó a szélesebb pártnyilvánosság előtt 2000-ben a Schmuck által gründolt - és a Horn reaktiválását célzó - Szövetség az Európai Magyarországért szóvivőjeként tűnt fel, de együtt szervezték a szocialisták karitatív tagozatát is, aminek Horn Gyula tiszteletbeli elnöke volt. Forrásaink szerint a hajdani Xénia-botrányba belebukott Schmuck volt az első, aki mélységeiben feltérképezte az MSZP erőviszonyait: állítólag Excel-táblázatba rendezett adatbázisa volt a tagokról, az alapszervezeteken belüli ellentétekről, jól ismerte az egyes kerületi, fővárosi vezetők ambícióit - és ezt a tudását a közélettől való visszavonulása után az outsider Hagyó rendelkezésére bocsátotta... A XII. kerületben jó, ha 15-20 aktív tagja volt a pártnak, itt mindig régi vágású, az előző rendszerben szocializálódott szocialisták indultak egyéniben. Megvendégelte a tagokat, kifestette a pártirodát, létrehozta a Kapcsolat Házat, ahol beszélgetni és internetezni lehetett. Tüttővel és Élő Norberttel karöltve dolgozta meg a szervezetet, ők segédkeztek akkor is, amikor Bakonyi Tibort, a kerület 2002-es jelöltjét, főpolgármester-helyettest kellett eltakarítani az útból...Jelszavuk a párt megújítása, a fiatalítás volt, valójában a hatalomátvételt készítették elő Budapesten. Így találták meg a IV. kerületben Trippon Norbertet, Móricz Esztert a XV.-ben, Kolozs Andrást a XVI.-ban, Szaniszló Sándort a XVIII.-ban..."Folyamatosan egyeztettünk a kerületekkel a közgyűlési listáról, a jelöltekről, ám egyszer csak elém tettek egy ceruzával írt névsort, mondván, ezt kell jóváhagyni" - mesélte a Narancsnak Hajdu László XV. kerületi polgármester, a fővárosi jelölőbizottság akkori elnöke. Információink szerint ezt a listát Steiner Pál belvárosi irodájában rakták össze: a jelöltek közel felét az "ötös fogat" tette rá, mindössze néhányan kerültek be az ellenzék soraiból, a többi egy ideig semleges volt, majd igazodott... 2009 tavaszára "sikerült elérni", hogy a kerületek többsége "meglepő módon" ugyanazokat az embereket javasolja a 2010-es választási listára - amiről több prominenst lefelejtettek vagy tuti bukó helyre soroltak, és így sok ellenséget szereztek az országos vezetésben. Azt is megengedhették maguknak, hogy a párt számos nagyágyúját (így Hajdu Lászlót vagy Baráth Etelét) még egyéniben se indítsák. "Miklós megszegte a párt egyik legfőbb íratlan szabályát: hagyd élni a legyőzöttet" - mondja róla az egyik volt szövetségese.Jellemző, hogy Lendvai Ildikó többször járt Canossát Rákospalotán: könyörgött a helyieknek, legalább egyéni jelöltként indítsák Hajdut - ha már polgármesterként nem -, aki tizenhat éve minden választást magabiztosan nyert, ám a helyi hagyóisták még szavazni sem voltak hajlandók a kérdésről. Közben a budapesti vezetők állítólag folyamatosan egyeztettek Hagyóval, tervezték, hogy a listán visszavonják a harmadik helyről a hatodikra, személyre szabott plakátokat sem kapott...A Főgáz Zrt. felügyelőbizottságát (fb) Tüttő Kata irányítja, az igazgatóságba pedig 2007-ben bekerült Mihály József, Hagyó kabinetjének egykori tagja is. Tóth Csaba a Fővárosi Vízművek vezetőségében kapott helyet, a Fővárosi Csatornázási Zrt. elnöke Kőrös Péter, a XVIII. kerületi MSZP alelnöke lett, az fb-ben pedig helyet kapott Andó Sándor, a X. kerület prominense. A Főtáv igazgatóságában ténykedik Gyurcsánszky János, Rákospalota meghatározó embere - aki jelentős szerepet játszott Hajdu László polgármester ellehetetlenítésében -, továbbá Bródy Péter, Steiner közvetlen munkatársa, Komoróczy László, a XX. kerületi MSZP elnöke, és tavaly decemberig ott volt Élő Norbert is. "

Namármost, kissé komikus, hogy Élő Norbert most tanácsadója Hajdu Lászlónak, Móricz Eszter pedig összefogásos pártjának a képviselője! Ismét előjön a Hagyó-Móricz féle összefonódás és a "Budapest23" csoport, immár kiegészülve Élő Norberttel! Van egyáltalán önnálló gondolata és cselekvő tere Hajdu László DK.-s polgármesterünknek??? :shock:
Hofi mondta egyszer, hogy" pénzért? szopok-nyalok-gombot varrok!" Az alábbi képeken Élő Norbert látható Hajdu László DK.-s polgármester mellett az október 31-i ülésen:
Élő 2.jpg

Élő1.jpg
bakossandor
 
Hozzászólások: 286
Csatlakozott: 2011 szept. 04 19:19

Re: HOPPÁ!!!

HozzászólásSzerző: Nagy Erika » 2014 nov. 05 11:58

[/quote]Musuka írta:
Vádat emelt az ügyészség Bitvai Nándor büntetőügyében

http://15.kerulet.ittlakunk.hu/bunesete ... etougyeben

Ha a büntetőügy miatt le kellene mondania, akkor egy esetleges új választás akár meg is bolygathatja a jelenlegi erőviszonyokat a képviselő-testületben.[/quote]

?????
Nagy Erika
 
Hozzászólások: 171
Csatlakozott: 2006 ápr. 18 19:07
Tartózkodási hely: Szilas park

Re: HOPPÁ!!!

HozzászólásSzerző: bakossandor » 2014 nov. 05 21:09

"UNREAD_POSTSzerző: Nagy Erika » 2014 nov. 05 10:58

[/quote]Musuka írta:
Vádat emelt az ügyészség Bitvai Nándor büntetőügyében"


Minek rágódik egy olyan ügyön, ami még csak vádemelési fázisban van? Előtte írtam egy érdekes összefonódást ami aktuális, valós és közvetlenül érint mindenkit a kerületben. Ez nem volt annyira érdekes? Vagy csak a szelektív meglátás üzemmód működik ? :mrgreen:
Ha egyszer a nők beindulnak... :roll:
bakossandor
 
Hozzászólások: 286
Csatlakozott: 2011 szept. 04 19:19

Re: HOPPÁ!!!

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2015 jan. 01 22:57

MÁTÓL FIZETŐS LETT AZ MO ! Köszönjük ?
Anno az MO szakaszát építő és átadó Gyurcsány Ferenc a kerületi szakasznál kiépített átadási ünnepen azt mondta,
hogy az ország legnagyobb környezetvédelmi, forgalomszervezési, fővárost tehermentesítő beruházást adjuk át!
A mai kormány döntés mos egy környezetszennyezést visszaállító, a forgalom rendjét felborító, a főváros kertek
alatti alternatív kerülő útjait terhelő külső kerület és agglomerációs érdekek ellen forduló szívatást kényszerített
ránk.....miért épült anno az MO ???
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: HOPPÁ!!!

HozzászólásSzerző: Musuka » 2015 jan. 08 14:06

Ma olvasom Polgármester úr facebook oldalán (IS…) : „A FŐVÁROSI HULLADÉKHASZNOSÍTÓ MŰ MOST A VÁROSBAN KELETKEZETT KOMMUNÁLIS SZEMÉT 60 %-át a kerület útjain szállítja....az MO és az M3 fizetősé válása következtében, talán baráti gesztusként mi a kukás autókat tiltsuk ki???”

Azután meg olvasom a FKF hivatalos válaszát:

„A 2015. január 1.-től hatályba lépett új útdíj rendszer kapcsán a mai sajtóban megjelent egy, a Polgármester Úrnak tulajdonított kijelentés, amely szerint Polgármester Úr egyeztetett Társaságunk vezetőjével ebben a témában. A sajtóban megjelent nyilatkozata szerint ennek során olyan tájékoztatást kapott, hogy a hulladékgyűjtő célgépeink az M3-as és M0-ás autópályák helyett a XV. kerület alsóbbrendű utcáin haladva jutnak el a Fővárosi Hulladékhasznosító Műbe.

Részvénytársaságunknak az Ön által említett egyeztetésről nincs tudomása! Vélhetően ennek köszönhető, hogy az Ön által említett vezetői tájékoztatásról téves információ jutott el a sajtóhoz, ugyanis Társaságunk egyik vezető beosztású munkavállalója sem egyeztetett Önnel ebben a témában, ilyen jellegű megkeresés, információ kérés az Ön részéről nem érkezett.

Ezért kénytelenek vagyunk tájékoztatni, hogy Társaságunk hulladékgyűjtő járművei 2015. január 1.-től is ugyanazokon a XV. kerületi útvonalakon közlekednek, mint azt megelőzően. Ennek megfelelően a 3,5 tonna feletti célgépeink minden esetben az új jogszabálynak megfelelően bejelentésre kerülnek az állami útdíj fizetési (HU-GO) rendszerbe, az újonnan fizetőssé tett szakaszokra is megváltva az úthasználati jogot.

A 3,5 tonna alatti járműveink esetében az összes járműre megvásárlásra kerültek a Pest megyei matricák, vagyis ezen járműveink is jogosulttá váltak az M3-as és M0-ás autópályák most fizetőssé tett szakaszainak használatára.”

Úgy tűnik, a SZOKÁSOS mellé- és félre beszélés polgármester úr részéről... Sajnálatos..., bár nem meglepő... :-(
Musuka
 
Hozzászólások: 400
Csatlakozott: 2005 aug. 05 10:43

Re: HOPPÁ!!!

HozzászólásSzerző: Accantus » 2015 jan. 08 15:29

Úgy tűnik, a SZOKÁSOS mellé- és félre beszélés polgármester úr részéről... Sajnálatos..., bár nem meglepő...

Tisztelt Musuka !

Évek óta ezt csinálta a fórumon a polgármesterünk ! Mellé beszélt, csúsztatott (minden következmény nélkül!) vádaskodott ! Most is ezt csinálja,nem tud leszokni róla, annyi változott most ö a polgármester! Kerület érdekeire hívatkozva csinálja a feszültséget ! Csak most is úgy járt mint a sánta kutya ! :D

Tisztelettel : Accantus
Accantus
 
Hozzászólások: 173
Csatlakozott: 2011 szept. 16 08:03

Re: HOPPÁ!!!

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2015 jan. 10 21:56

RENDBEN VAN, LEGYEN IGAZA A HOZZÁSZÓLÓ TÁRSAIMNAK.
Éljen és virágozzék a matrica adó, a dugódíj-mutációja, az ötletelés pénzbehajtása az autós társadalomtól,
a HUHA szemétszállítás a kerületi utakon. Akkor hát HOPPÁ !!
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Előző

Vissza: KözéletKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron