Országos politika

Minden olyan téma, ami aktuális a kerület életében.

Re: Országos politika

HozzászólásSzerző: nico » 2015 ápr. 08 14:33

Isteni szerencsével a FIDESZ tavaly helyben nem bukott meg!
Ne keverd a szezont a fazonnal!
Nagy a te jövőbelátásod.
Miért nem te vagy a fűügyész?
Feléledtél.
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico
 
Hozzászólások: 2163
Csatlakozott: 2006 nov. 23 15:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)

Re: Országos politika

HozzászólásSzerző: rokalaci » 2015 ápr. 09 08:22

Kedves Nico!
Debizony megbukott :P Egyelőre elvétve találni olyan helyi polgármestert aki nem kormánypárti - tudod, ez a FIDESZ által kialakított tisztességtelen választási rendszernek is köszönhető - de a XV ker ilyen.
A 80milliárdos pártsajtó még zengi a basi dicsőségét és a Gyurcsányahibást, de az érzékelhető, hogy a zemberek többsége már szégyelli amiért a FIDESZ-t kétharmadhoz juttatta. Szerintem neked is fel kellene ébredni mert lassan egyedül maradsz mint Onoda Hiroo :?
rokalaci
 
Hozzászólások: 141
Csatlakozott: 2006 szept. 05 09:42

Re: Országos politika

HozzászólásSzerző: nico » 2015 ápr. 09 09:38

Szóval aludtál. Átaludtad az elqrást.
Várd ki a végét. Semmi nem tart öröké. MIÉP, MDF, Torgyánék, és az SZDSZ-ed is. A sor nem véges. A számok is segítenek.
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico
 
Hozzászólások: 2163
Csatlakozott: 2006 nov. 23 15:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)

Re: Országos politika

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2015 máj. 30 16:01

EGY KORÁBBI HOZZÁSZÓLÁS, ill. hozzászólások - nincs időm követni - látom engemet
összehoztak az ex-miniszterelnök Gyurcsány Ferenccel, egy átvett szakcikkel tudnék visszajelezni.

Gyurcsány Brüsszel láncos kutyája?

De akkor Szájer micsoda?

Őszintén nem értem, hogy ez a Fidesznek miért jó.

Az Altus-ügyről beszélek. Nagyon ravasz, hogy ismételten Gyurcsányt emelik föl ellenfélnek, megfejelve azzal a paranoid üzenettel, hogy a gonosz Unió pénzeli a törvényes magyar kormány ellenzékét. Miközben a surranópályán jön a Jobbik. Az a Jobbik, amelyik kilépne, de legalábbis távolodna az EU-tól, és amely párt már régen lecsukatta volna Gyurcsányt. A Fidesz értelemszerűen egyiket sem tudja teljesíteni, bár a másodikkal megpróbálkozott. Így a roppant cseles Fidesz végül is a Jobbik kezére játszik azzal, hogy a maga keltette elvárásoknak nem tud megfelelni, Vonáék viszont gond nélkül meg tudják ígérni.

Mindig ez van. Hihetetlen energiával, súlyos milliárdokkal levernek két-három százalékot a Jobbikról, hogy ugyanazzal a lendülettel megágyazzanak egy tízszázalékos gyarapodásnak. Az összes kommentátor, aki a Fidesz kommunikáció zsenialitását szokta hangsúlyozni, meg majd pislog, ha a habonyi-finkelsteni út végén egy Jobbik-kormány integet.

Egyelőre azonban csak azért pislognak, hogy jobban lássák a sorvezetőt, amely alapján autonóm véleményüket ki kell alakítaniuk. Azt mondja Lánczi Tamás, kurzuspolitológus, hogy politikailag aggályos,hogy Gyurcsány cége EU-s megbízást kapott. Szerintem is az. Politikailag aggályos, és nekünk, akik a kormány Brüsszel elleni habverését dermedten szemléljük, kifejezetten rosszul jön. Ennél már csak az lenne aggályosabb, ha az Unió egy megbízás odaítélésekor politikai szempontokat mérlegelne, mert úgy a Brüsszel elleni habverésnek picivel több alapja lenne.

Ami ugyanis magát az esetet illeti, és amiről miniszterelnök úr és nyomában a független politológus úr beszélt, hogy tudniillik azzal, hogy egy cégnek, az Altus Rt-nek az Unió megbízást ad, és a cégből származó osztalékából Gyurcsány a Demokratikus Koalíciót támogatja, az burkolt pártfinanszírozásnak számít, szóval, ez a kijelentés egy marhaság. Mert akkor ennek analógiájára képzeljük el azt, hogy Szájer József vagy Pelczné Gál Ildikó fölveszi az európai parlamenti fizetését, és ezt követően befizeti a tagdíját a Fidesznek. Úgy ez is burkolt pártfinanszírozás?

Aligha. Ugyanis a munkájukért – vagy legalábbis a tisztségükért – kapják a pénzt, és a magánügyük, hogy mire fordítják azt. Ahogy az Altus esetében is azt kéne bizonyítani, hogy kifejezetten azért jutott megrendeléshez, hogy az abból származó hasznot, vagy annak egy részét valaki a DK-nak továbbítsa, és így az is föltételezhető, hogy a munkát – részben vagy egészben – el sem végezték. Esetleg a cég a párt helyett végzett valami tevékenységet, és a megbízása is ennek szólt.

Ahogy Lánczi Tamás esetében ez pontosan történik. Az a burkolt pártfinanszírozás, hogy egy állami megrendelésekből élő cég alkalmazottja semmi mást nem csinál, csak a kormánypárt bizonyítványát magyarázza, működését fényezi. Magyarán: a Fidesz helyett az adófizetők állják a Fidesz propagandáját. Kezdeményezem is rögtön a párt állami támogatásának megvonását. Ja, mégsem. Sajnos ez sem burkolt pártfinanszírozás. Teljesen nyíltan csinálják.
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: Országos politika

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2015 júl. 26 11:24

BÁLVÁNYOS 26 ALKALOMMAL LEHETŐSÉG VALAMI NAGYOT MONDANI.
Orbán Viktor a 26. Bálványosi Szabadegyetem és Nyári Tábor szombati rendezvényén az újkori népvándorlás jelenségét értékelve kiemelte: most már nem csupán az a kérdés, mi magyarok milyen Európában szeretnénk élni, hanem az, lesz-e egyáltalán mindaz, amit mi Európának nevezünk.

A válaszuk világos: azt szeretnék, ha Európa az európaiaké maradnak – jelentette ki.

A magyar kormányfő megállapította: az újkori népvándorlás politikai folyamatok következménye. Értékelése szerint az igazán komoly fenyegetés, nem a háborús övezetekből érkezik, hanem Afrika mélységeiből.

Orbán Viktor kitért arra is: a jövő nem távolba néző verseny, hanem sokkal inkábba a múlt megismerésének versenye.

Az győz, aki mélyebben érti meg a múltat, és abból bátrabban, gyorsabban vonja le következtetéseket – jelentette ki.

Orbán elmondta tusnádfürdői beszédétOrbán a baloldalra is kitért: szerinte ők azért nem szeretik a magyarokat, mert magyarok, de míg 2004-ben a külhoniak ellen uszítottak, most a bevándorlókat a keblükre ölelnék. Úgy véli: ha a baloldal nyert volna 2014-ben, olyanok lennénk, mint egy nagy menekülttábor .

Nemcsak a medve nem játék, a parlamenti választás sem az

– tette hozzá.

Azt is elmondta: jó néhány brüsszeli erőközpont is abban érdekelt, hogy meggyengítsék a nemzetállami szuverenitást, felszámolja a nemzeti identitásokat.

A miniszterelnök szavai szerint a bevándorlás összefügg a terrorizmussal, a munkanélküliséggel és a bűncselekmények növekedésével. Erre példának hozta, hogy Svédországban a második legmagasabb a nemi erőszakok száma.

A kormányfő ismertette a nemzeti konzultáció eredményeit is. Ezek szerint 95 százalék azt mondta: a bevándorlás helyett inkább a magyar családok, gyermekek támogatására van szükség.

A magyar emberek több mint kétharmada a saját élete szempontjából fontosnak tartja a terrorizmus térnyerésének kérdését. Háromnegyedük gondolja úgy, hogy az illegális bevándorlók veszélyeztetik a magyarok munkahelyeit és megélhetését. Négyötödük szerint Brüsszel politikája megbukott a bevándorlás és a terrorizmus kérdésében, ezért új megközelítésre, szigorúbb szabályozásra van szükség. Ugyanekkora arányuk arra biztatja a kormányt, hogy Brüsszel megengedő politikájával szemben szigorúbb szabályokat hozzon.

A kormányfő szerint az eredmények azt jelentik, hogy Magyarország biztos és stabil ország, a magyarok pedig egységes és kiegyensúlyozott nemzet akarnak maradni az őket körülvevő bizonytalan világban és "nem osztoznak az európai baloldal szellemi ámokfutásában".
Itthon, bevándorlás, menekül

Közben erőltetett ütemben épül délen a sok sok kilométeren át - közös pénzünkből a kvázi vasfüggöny!
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: Országos politika

HozzászólásSzerző: nico » 2015 júl. 28 21:31

A polgármester úrnak!

„Miközben nagy nyomás alatt épül a déli határon lévő kerítés, Orbán Viktor irritáló beszédet tartott a bevándorlásról” − így kezdődik a német konzervatív-liberális Die Welt cikke a magyar kormányfő idei tusványosi beszédéről.

Ezt a cikket osztotta meg nemrég az osztrák jobboldali populista HC Strache, mi pedig az osztrák facebookos vélemények után − ha már egyes olvasóink sérelmezték, hogy egyszerű osztrák szabadságpárti talpasok véleményét szemlézünk − megnéztük, milyen kommentek születtek a német européer értelmiség lapjának felületén.

„Igaza van!” (Klara)

„Korrekt, én rá szavaznék.” (Visi)

„Annyira igaza van ennek a férfinak. Németország eközben némán hallgat.” (Udo)

„Orbán azt mondja ki, amit németek milliói is gondolnak – és amit a politikai »elit« ignorál. A szociális kasszát kifosztják, minek következtében adót kell majd emelniük (az én tippem az áfa), a jobboldali pártok pedig megerősödnek a néppártok gyengeségei miatt. Merkel nem fogja tudni elkoptatni a menekültkérdést, de politikai döntést sem tud hozni (lásd görög válság). A balos tartományi kormányzatok aligha fognak több ember visszatoloncolásával reagálni, hanem inkább a vállalkozókat és cégtulajdonosokat büntetik meg, hogy ezt a jogsértő politikát finanszíroztatják velük. Kíváncsi vagyok, hogyan folytatódik ez a méltatlan politikai komédia, és hova fajulhat még. Én csak azon csodálkozom, hogy más nemzetek politikusai – mint Nagy-Britannia vagy Lengyelország – hogyhogy nem szólalnak fel és nevezik nevén a problémákat, miközben a mi politikusaink megfulladnak az álszent és kétes politikai korrektségben.” (Genugistgenug)

„Igaza van, pontosan ez történik most. Lásd a Spiegel friss tudósítását azon területekről, ahová már a rendőrség se meri betenni a lábát. Állampolgárként meddig nézzük tétlenül, ahogy ezek a jognélküli területek terjeszkednek? Míg nem késő? Mégis mennyire nézik hülyének itthon a politikusok választóikat? Ez az egész eszkalálódni fog, hacsak az állam keményen véget vet ennek.” (Gast2507)

„Az 500 ezer németországi hajléktalan továbbra sem fog részesülni a teljes körű ellátásból, jól gondolom? Se szállás, se társadalombiztosítás? Mégis mivel indokolják meg a felelősök ezt a kettős mércét?” (Julia)

„Azzal indokolják, hogy az »EU« szolidáris. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a valóban rászorulók bármit is kapnának ebből – ha viszont ez a cirkusz így folytatódik, akkor a szomszédos országok is »megfertőződnek a radikalizmus problémájával« (sorry – természetesen a józan észre gondoltam). Aki olvas nemzetközi sajtót, tudja, hogy lassan a szomszédaink is egyre kevesebb örömöt látnak a békeprojektben, és még Svájc is el kezdett tépelődni rajta. Le a kalappal a magyarok előtt.” (Friedensnobelpreis LOL)

„Semmi irritálót nem látok a beszéd itt közölt tartalmában. Végre egy politikus, aki kimondja az igazat az EU-ról és a baloldalról.” (Wasda)

„Egyáltalán nincs hiba Orbán »irritáló« kijelentéseiben. Ezek csak akkor válnak »irritálóvá«, ha baloldaliaktól hallod őket vissza. Ha csak arra gondolok, hogy kihagyott közben a légzésük…” (Marcel)

„Orbán durván eltúlozza a menekültek számát.” (Mysteryhumpf)

„Csak idén 80 ezer, és 2015 júliusának még nincs vége. Számoljon csak utána, és hasonlítsa össze Németországgal. Ha ez Önnek nem menne, kiszámoltam magának:
1. Júliusig 80 000, ez egész 2015-re körülbelül 137 000 embert jelent.
2. Magyarországnak körülbelül 9,9 millió lakosa van. Németországnak körülbelül 82 millió.
3. Ez kb 8,3-as arányt jelent.
4. Ez durván számolva annyit tesz, hogy Németországnak 2015 végéig 1 137 100 menekültet kellene befogadnia – miközben ténylegesen ez a szám 400 – 500 ezer körül lesz. Orbán egyáltalán nem túloz. Magyarország 8,3-szor több menekültet fogadott be, mint Németország, ami a lakosságszámra visszaosztva őrült egy szám. Ettől eltekintve, ami most Európában általános folyik, eleve őrültség.” (Marcel)

„Orbán százmilliókról beszél, és az Ön prognózisa máris ellentmond neki. Év végéig 300 – 500 ezer menekülttel számolnak. Orbán itt egyértelműen hazudik, propagandájának megfelelően. Egy demokrata ezt nem hagyhatja jóvá.” (Mysteryhumpf)

„Talán több kelet-európai politikust kellene brüsszeli pozíciókba tenni! Örülök annak, hogy van ellenzéke a »jöjjön be az összes, mindegy, mennyi« véleményeknek!” (Kunibertus)

„Igaza van. Már most látszódnak bizonyos kultúrkörök, amiket az elmúlt évtizedekben importáltak ide, hogy szétrombolják Németország kultúráját.” (Wegelagerer)

„Az NTV így idézte Orbánt: »a magyarok úgy döntöttek«, hogy nem akarnak illegális bevándorlókat, és „nem osztják az európai baloldal ámokfutását” az ügyben. Nagyon jó ez az elnök, aki a nemzetek Európájáért küzd. Azt kívánom, bárcsak ő lenne az Európai Parlament elnöke.” (Spezialexperte)

„Mi itt a lényeg? »A magyarok ügy döntöttek.« Úgy tűnik, akad még olyan, aki népe érdekeinek képviseletét tartja szem előtt. Népképviseletről Németországban már régóta nincs szó.” (KWR)

„Közvetlen demokrácia? Ezt a baloldali politikusok és pártok sosem engednék, hát hova jutnánk, ha a nép beleszólna a dolgaikba.” (Franky Flowers)

„Nekünk is elkélne már egy EU-ellenes párt! Vissza a vámunióhoz, vessünk véget a brüsszeli diktátumoknak!” (Kari)

„Tja, pontosan így látja ezt az európaiak nagy része.” (Selbstständiger)

„Mi „irritáló” ebben a beszédben? A beszéd egyszerűen csak igaz: a lakosságcsere régóta elkezdődött. Ti mégis melyik valóságban éltek? »Európa maradjon az európaiaké«: egyszerű, tiszta, igaz mondat. Generációk óta mi élünk itt, ez a mi hazánk, a mi kultúráink. Követeljük népeink önrendelkezési jogát a saját területeiken! Mi ebben az irritáló? Hogy az állítólagos »jobboldaliak« is is képesek arra, hogy tisztán gondolkodjanak és gondolataikat egyértelműen ki is mondják?” (Kartoffelstärke)

„Azt mondja Orbán: »Az európai baloldal nem veszélyek forrásaként, hanem lehetőségként tekint a bevándorlásra. Úgy vélik, a bevándorlás eszkalációja extrémen meggyengíthetik vagy akár tönkre is tehetik a nemzeti struktúrákat.« Ritkán olvasni ilyen pontos elemzést. A korábbi zöld külügyminiszter, Joschka Fischer már a Risiko Deutschland című könyvében is felvázolta párt elképzelését arról, hogy gátlástalan migrációval szétrombolja az állítólagosan veszélyes nemzeti gondolatot Németországban, egyúttal új választóközönséget teremtsen magának azzal, hogy ezt a »forradalmat« jogalkotói oldalról támogatja. Bizonyára vannak még ilyen nézetek más európai baloldali formációknál is.” (J89)

„Ez az arc komolyan zseniális. Sokan ismerik a baloldal célját, de keveseknek van bátorságuk nyilvánosság előtt kimondani őket.” (Oberbayer)

„Orbán azért követett el hibákat is. Politikájának azon részei, ahol korlátozza a jogállamot vagy teret engedett a szélsőjobboldalnak, komolyan aggasztóak. Csakhogy ugyanezt a görög kormányfőről, Alexisz Cipraszról is el lehet mondani. Arra célzok csak, hogy Orbánt keményebben kezelik, mert »jobboldali«. De talán azért is, mert pontos elemzései sok olyan embernél célt érnek, akik se nem rasszisták, se nem akarják megtagadni a menekülteknek való segítséget, viszont nem tetszik nekik, hogy bizonyos politikai erők rabul ejtették a humanizmus eszméjét?” (J89)

„Ő még észnél van. A többi kormányfő teljesen rossz úton jár, és azzal, hogy az illegális migránsok Európába való utazását jogellenesen támogatják egy olyan korban, amikor drámaian megnőtt a belföldi és külföldi bizonytalanság, nemcsak a választóikat árulják el, de a következő generációkat is.” (Wolfhausen)

„Legjobb akaratommal sem tudom felismerni, mi az irritáló Orbán beszédében. Személyesen úgy találom, hogy ennek az embernek igaza van. Hogy ez mennyire így van, azt Európa előbb-utóbb felismeri, és vélhetően a következő években át is fogja élni. Európát olyannyira lerohanják majd az afrikaiak, hogy 20-30 év múlva rá sem fogunk ismerni. Káoszban, erőszakban, szegénységben és nyomorban fogunk elsüllyedni, várjuk csak ki. Aztán megköszönhetjük mindezt a politikának.” (Ungläubiger)

„Cserébe Európa színes, szolidáris és igazságos lesz! Vessünk véget az idejétmúlt nacionalizmusoknak! Csak így tudunk közös, ragyogó jövőt építeni magunknak és migránsainknak!” (Nickname_2)

„Miért irritáló a beszéd? Hiszen igaza van, és Magyarország megoldási javaslata legalább egy jószándékú akció, amiből tulajdonképpen mi is profitálunk.” (Blumenfreund 3.0)

„A cikk szerzőjét kérdezem: Mi, a világon mi irritáló Orbán beszédében? Semmi! De tényleg, semmi! Lassan az a benyomásom, hogy Orbán az egyetlen széles e világon, aki tényleg realistán látja a helyzetet, és ő az egyetlen, aki legalább megpróbál úrrá lenni rajta. Amíg itthon az üdvözlet kultúrájáról zengenek végtelen sorokat, és közben menekültek százait zárják kaszárnyákba, szociális és etnikai konfliktusokat kiváltva ezzel, Magyarország legalább tárgyal.” (Harni)

„Orbánnak igaza van! A brüsszeli EU-bürokraták mindent megtesznek a nemzeti struktúrák felbontásáért, hogy egy általuk vezetett központi kormányzást vezethessenek be az unióban. Ehhez pont jól jönnek nekik a menekültek – az adófizetők pedig ezt az egoista hatalomnövelést finanszírozzák. Irigylem a magyarokat, amiért olyan vezetőjük van, aki a saját országa és népe érdekeit tartja szem előtt. Németországban ez pont fordítva van. Ezért támadják Orbánt annyira az EU-ban!” (Herbert)

„Egy ilyen Orbánt kívánok Németországnak! Csakhogy minket meg sem kérdeznek az ilyen kényes témákban. Bátran döntenek azok feje fölött, akik a végén aztán kénytelenek szembesülni a következményekkel.” (Theclerks)

„Az európai identitás iránti aggódásában abszolút igazat adok Orbánnak. Európa nem képes arra, hogy felvegye a világ összes gazdasági menekültjét anélkül, hogy ne jöjjenek létre gettók. Mint az USA-ban vagy Franciaországban is látjuk: más kultúrák leírhatatlan születési rátával párosítva nem integrálhatóak. Az a politika, amely ezt nem ismeri fel, vagy naiv, vagy nem Európa polgárainak érdekeit követi. Az Európa jövőjében lévő töréspontok majd megmutatják ezt. Csakhogy akkor már késő lesz. Akkor javítani a rendszeren nehezen fog menni erőszak nélkül.” (Richard)

„Szégyellem magam, mind a kommentárok, mind a beszéd olvasása közben. Hol maradt itt az emberiesség?” (Waltraud)

„Minél többet hallok Orbán Viktorról, annál jobban megkedvelem. Ritkán hallani ilyen pontos összefoglalását a bevándorlás körüli problémáknak.” (BlackTalon53)

„Sosem fogom elfelejteni, hogy Magyarország bontotta le a vasfüggönyt, elkezdve ezáltal a német újraegyesítést. És most is a helyes kijelentéseket, valamint a szükséges lépéseket teszik meg. Köszönöm, Magyarország!” (Waran)

Innen:
http://mandiner.blog.hu/2015/07/28/neme ... beszederol
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico
 
Hozzászólások: 2163
Csatlakozott: 2006 nov. 23 15:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)

Re: Országos politika

HozzászólásSzerző: bakossandor » 2015 júl. 31 12:41

Úgy érzem ez még idetartozik:

"A bevándorlókról

Ma a Keletiben jártam, eltöltöttem egy kis időt ott, néztem a földön fekvő szerencsétlen embereket. Igyekeztem megszámolni őket -lehetetlen feladat volt- 300-ig jutottam... Találkoztam az egyik osztrák tv riporterével, mesélte, hogy már egy ideje forgatnak itt, 2-3 naponta cserélődnek a migránsok, mennek a régiek, jönnek az újak. Meséli, hogy a Keleti sarkában ők is látták, -igyekezték filmezni- amint súlyos 100EUR-k cserélnek gazdát, az embercsempészet virágzik, egy új alvilág épül, valakik most is degeszre keresik magukat mások nyomorúságán. Rengeteg a fiatal, életerős férfi, nem kevés gyerek, és számomra megdöbbentően kevés nő. Ha átvenném a szélsőjobb egyik teóriáját, azt mondhatnám emlékezzünk Buda elestére 1541-ben, oda is csak nézelődni jöttek a srácok. Most nem Budára jönnek, nyugatabbra tartanak... De nem veszem át.

Ha demagóg lennék, azt írhatnám, hogy elviselhetetlen a bűz, és szépen le lesz lakva a felújított Keleti, kár érte. Nem leszek, mert ezeknek az embereknek sokkal nagyobb a problémája, mint néhány ember érzékeny orra.
Akik itt vannak, szerencsétlenek. Végigjártak többezer km-et, most egy csempén fekszenek, nyilván nem örömükben. Segíteni kell nekik.

Érdemes viszont elválasztani azokat a valódi menekülteket, akik a terror, a háború elől menekülnek azoktól, akik csak a jobb, "könnyebb" életért jönnek ide. Azért a "könnyebb" életért, amiért Európa oly sok évszázada dolgozik, tanul keményen. Akiknek tetszik Európa szociális ellátó rendszere, nagyvonalúsága,de kevéssé hajlandó magáénak tekinteni az európai eszményt.
Az EU egy gazdasági-politikai közösség egy -igaz, egyre halványuló- judeó-keresztényi kulturális, eszmei, történeti alapokon. Ezért az EU-n beüli vándorlást, munkavállalást, és ennek hatásait (ti. a magyarok londoni munkavállalását) belekeverni ebbe modernkori népvándorlásba teljesen fals eszmefuttatás.

Van az a kultúr-liberális réteg, ami világmegváltó terveit kizárólag a Gozsdu-A38-Fröccsterasz háromszögében szokta kiötölni, majd médiafelületének hála, világgá kürtölni. Most éppen a bevándorlásról mondják meg a frankót, hogy milyen gonosz, fasisztoid cselekedet lezárni a határainkat szegény migránsok elöl, és mindenki, aki másként gondolkozik az bizony xenofób, kirekesztő, és nincs szíve. A józanabbik fele elismeri némi rávezetés után, hogy, ha napi 1500 illegális határátlépő jön be az országba az éves szinten kiteszi egy pár nagyobbacska magyar város lakosságát, mégis a multikultit éltetendő, csak fújja tovább a hülyeségét.
Néhány kérdés, amire nem tud válaszolni a 444-et és a Cinket origónak (hahaha) tekintő értelmes tekintetű:
-Mit gondol arról, ha a Dublini egyezmény értelmében, mindenkit oda toloncolnak vissza az EU-ban, ahol először regisztrálták őket menekültként (értsd: Magyarországra)?
-Mit gondol arról, hogy 2004-ben az általa imádott liberális törpepártok, akik most a migránsokat ajnározzák válogatás nélkül, még honfitársaink ellen uszítottak, mondván, elveszik a munkát és sokba kerül a szociális ellátásuk? Ő vajon akkor mire szavazott?
-Járt-e már Bécsben a Stephansplatzon kívül, megnézte-e mivé vált Bécs, London stb. egyes kerülete, ahol ma már bőven többségben vannak az integrációra kevésbé képes bevándorlók? Kérdezett-e már meg törzsgyökeres bécsit, londonit stb-t, hogy mit gondol erről a bevándorlásról?
-Mit gondol arról, hogy ellenőrizetlenül jutnak be Európába százezrek, és az IS deklarált célja terroristák becsempészése a menekültek között Európába?
-Mit gondol a sikeres beilleszkedésről Magyarországon akkor, amikor ma már a PC közbeszéd tárgya lehet a cigányság sikertelen integrációja?
-Mit gondol az éhező magyar kisgyerekekről (amikről olyan szívesen beszél egyébként), akkor amikor a migránsok ellátása sincs ingyen. Hogy az olyan *** ötletekről ne is beszéljek, amit a PM-es libsi törpepárt egy prominense dobott be, nevezetesen, hogy ingyen BKV-t minden migránsnak.....
-Amikor igazi liberális módjára, más véleményét tiszteletben tartva tépked le számára nem tetsző plakátokat?
-Ő vajon hányszor ment ki ételt osztani? Hányszor adott nekik pokrócot, pénzt, segítséget, egyáltalán; bármit? Vagy csak két fancy koncert között egy trendi bárban sír a kirekesztő Magyarország balkáni viselkedése miatt? Egyébként észre veszi-e a kukában turkáló öreg nénit a Nyugatinál? Megsajnálja-e a gyerekével koldulót a metró aluljáróban? Járt-e már Észak-Magyarországon a zsákfalvakban? Tudja-e, hogy milyen az élet a Király utcán túl? Ezeket az embereket vajon sajnálja-e? Vagy ez már nem elég multikulti, nem elég trendi téma?
-Emlékszik-e még történelemből arra, hogy mivel jár egy népvándorlás? Segítek: vagy beolvad a jött nép a régibe (ez a ritkább), vagy kiszorítja az új a régit, és erővel, vagy idővel, de magába olvasztja. Kell ez nekünk?

Azt mondja liberális ismerősöm, a kerítés barbár, nem megoldás (az, hogy a családi házuk kerítéssel van körbevéve az idegenek ellen -hisz az a miénk!-kiált fel-, nem zavarja). Mikor megkérdezem, hogy akkor mi a megoldás, először nem felel. Másodjára se nagyon.

Mi lehet a megoldás? Ezen őrlődik Európa higgadtabb, normálisabb fele. Az biztos, hogy, akik tudnak nemzetben, nemzetek Európájában gondolkodni (itt el is véreztek a liberálisok) azok azt szeretnék, hogy a keresztény-polgári gondolatok mentén segítsük az elesetteket, hogy új életet tudjanak kezdeni. Itt Európában kell-e ezt az új életet elkezdeni? Na itt már eltérnek a vélemények. Mivé lesz az az ország, ami hagyja, hogy a népességének hígulása által elveszítse kulturális identitását? Milyen válasz az Európa népességfogyásának megállítására, hogy több bevándorló kell (liberálisaink kedvenc érve)? Nem inkább azt kellene támogatni, hogy minél több olasz, francia, magyar, német stb. kisgyermek szülessen? Nem az európai családokat kellene-e dotálni? Erre annyi volt a válasza főiskolai tanáromnak (aki nem mellesleg a kinyúvadt SZDSZ főideológusa volt) gazd.politika órán, hogy a családokat nem szabad gyermekvállalásra támogatni pénzügyi eszközökkel, mert az állam csak ne szóljon bele a családok életébe. Agyrém.

Szerintem Európa hosszú és véres utat járt be addig, amíg megtanulta, hogy az egyes nemzeteknek tisztelniük kell egymást, a konfliktusokat tárgyalással kell megoldani, és hogy a demokrácia az egyetlen (bár nem tökéletes) tartósan békét és boldogságot hozó államforma.

A hozzánk özönlő menekültek országai ezeket a folyamatokat még tanulják, vagy nem is akarják megtanulni, pedig ezen az úton végig kel menniük. Ebben tudunk mi segíteni a múltunkkal, példánkkal. De a problémáit minden közösségnek magának kell megoldania, és elszámolnia egymással. Ezt a munkát nem lehet megspórolni. Addig amíg a síiták megölnek, mert szunnita vagy, a szunnita, mert síita vagy, az IS mert nem vagy elég radikális, a nem eléggé radikális, mert IS vagy, szóval addig nem lehet békéről, demokráciáról beszélni.
A multikulturális Európa többé-kevésbé működik. Európa nemzetei megtanultak egymással együtt élni. A multikulturális európai nemzetek azonban óriási problémákkal küszködnek (lsd. Franciaország, Nagy-Britannia, stb.). A második-harmadik generáció sem képes még integrálódni, hiába öntenek számolatlanul pénzt az oktatási, kulturális, nevelési programokba (lsd. Ausztria). A család mindenhol az elsőszámú orientációs pont. A bevándorlóknál is. Az megvan, hogy a Merkell-lel pacsizó tizenéves kislány IZRAEL NÉLKÜLI Közel-Keletet szeretne?! Hát ezt biztos nem a németektől hallotta! És mi ilyen embereket akarunk beengedni.
Az "egyszerű" európai ember lassan ki meri nyitni a száját, és a pol. korrekt véleményeken túl meg meri fogalmazni a maga véleményét, amit lassan meghall a politikai elit. A liberálisok még üvöltöznek, nácit kiáltanak, ahogy mindig, de egyre többen hallják meg a választóik szavát. Érdemes olvasni a die Welt kommentelőit az Orbán beszéd után. És érdemes meghallgatni, mit mond Cameron, Sarkozy, Fico, Merkel és a többiek. Megsúgom: Elég volt a bevándorlásból!
Érdemes megnézni kik építenek kerítést az országuk,városuk védelmében: Amerika, Izrael -ezzel le is zárhatnám a sort-, Franciaország Calais-nál, Szlovákia. Ausztria megerősíti a határőrizetét, rendőröket küld Magyarországra segíteni, stb. stb. És a liberális cool gyerekek csak engednének be hozzánk mindenkit számolatlanul.......

Lehet Orbán Viktort nem szeretni sok mindenért, de hogy ezt a problémát megint ő ismerte fel vagy legalábbis vetette fel az államfők, miniszterelnökök közül egyedül, hogy megint neki volt gyors, határozott javaslata, cselekedete erre a kihívásra, hogy Európa megint az ő véleménye mentén kezd el cselekedni, hogy neki van átfogó képe, értékrend mentén adott válasza az vitathatatlan. Ez különbözteti meg az államférfit a politikustól." :wink:

Azok, akik ma, 2015-ben emberbaráti szeretetből, vagy a jelenlegi kormánnyal szembeni dacból illegális bevándorlókat fogadnak be az otthonukba, nem XXI. századi Wallenbergek, hanem legjobb esetben is jó szándékú, de megtévesztett emberek. A védett ház kifejezés és a „bújtatás” azt sugallja, mintha a migránsok ma ugyan olyan üldöztetésnek lennének kitéve, mint a magyar zsidóság 1944-ben. Felesleges is lenne belemenni, mennyire elhibázott ez a párhuzam, de azért annyit mindenképp érdemes tisztázni: ezeket az embereket senki sem üldözi Magyarországon. Sem a magyar törvények, sem a magyar hatóságok, sem a magyar állampolgárok, senki az ég adta egy világon. A ballib sajtó azon igyekezetéről, hogy Magyarországot egy gyűlöletgombócként állítsa be, a régi vicc parafrázisa jut eszembe: bevándorló üldözés nincs, de igény volna rá. Ballib körökben bizonyosan... :roll:

És apropó Bálványos: csak az nem érti, aki 2004-ben a saját magyar népe ellen szavazott és aki inkább Tavarest élteti. De ők nem is kell, hogy megértsék, mert nem nekik szólt a Tusványosi Szabadegyetem! 8)

+ 1 : http://www.felvidek.ma/nezopont/velemen ... -viktorhoz
bakossandor
 
Hozzászólások: 286
Csatlakozott: 2011 szept. 04 19:19

Re: Országos politika

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2015 aug. 09 16:46

MENEKÜLTEK ÜGYÉBEN ÉN ÁRNYALNÁM A KIJELENTÉSEKET!!!!

Azt mondja liberális ismerősöm, a kerítés barbár, nem megoldás (az, hogy a családi házuk kerítéssel van körbevéve az idegenek ellen -hisz az a miénk!-kiált fel-, nem zavarja). Mikor megkérdezem, hogy akkor mi a megoldás, először nem felel. Másodjára se nagyon.

http://www.ujember.hu/hírek

IRAKI MENEKÜLTKATASZTRÓFA!

Luma Khuder iraki domonkos nővér szerint az iraki menekülthelyzet katasztrofális. 2014 januárjától 2015 áprilisáig 2,8 millió iraki polgári személynek
kellett elhagynia eredeti lakhelyét. Közülük háromszázezren keresztények. A szerzetesnő példát is mondott: Karakos város lakosai túlnyomórészt
keresztények. A települést muszlim falvak veszik körül. A muszlimok természetesen szabadon igénybe vehették a városi kórházakat és más lehetőségeket,
ám az Iszlám Állam betörése után e muszlim települések lakói szétverték a keresztények házait és a kórházakat. A karakosi keresztények kurd területre
menekültek. Idén négyszáz gyerek menekültként lett elsőáldozó.

Amikor a menekültek ellenében vagdalódzunk "liberális minősítésekkel" akkor jusson eszetekbe, hogy keresztények vagyunk, keresztényeket ölnek, kínoznak
nem önként döntöttek a menekülés mellett, ők az életüket mentik, ez ellen az agresszió ellen kell fellépni, mi is azt csináljuk mint a muszlimok???
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: Országos politika

HozzászólásSzerző: bakossandor » 2015 aug. 10 08:53

Szerintem az a baj, hogy összemossák a baloldali hirtelen "ember barát" pártok a szezont a fazonnal. :?
Ugyanis 100 menekültből talán 10 ha van olyan, aki a háború elől menekül! Többnyire a jobb életkörülmény, a sorozás elöli menekülés, vagy egyszerűen a céltalanság vezeti őket idáig. De a baloldal ezt nagyon jól tudja, csak most olyan jó a zavarosba halászni és az sem baj, ha rámegy a lakosság és az ország, mert akkor is juszt megmutatják, hogy nekik volt igazuk! Holott az uniós országok már mind küldözgetik vissza a menekülteket (hozzánk!) és építik azt a kerítést, ami ellen pár hete még tiltakoztak. Érdekes fordulat, nem igaz? 8)
Gondolom olvastátok az "Egri csillagok"-at annak idején? Deja vu érzésem támadt... Ime egy részlet:

"„Hogyan történt ez a gazság? - kérdezte Gergely.
Fürjes vállat vont.
- A lehető legravaszabbul volt kieszelve. Míg mink a kis királlyal lent jártunk a táborban, a janicsárság beszállingózott a kapun, mintha az épületeket akarná megnézni. Csak lézengtek, bámultak. De egyre többen. Mikor már minden utca megtelt velük, egy kürtszóra előrántották a fegyverüket, és mindenkit bekergettek a házakba.
- Gazemberek!
- Így könnyű várat foglalni.” (Gárdonyi Géza: Egri csillagok - részlet)


Igen. Így könnyű várat foglalni.
Ártalmatlan turistaként őgyelegve Európa utcáin. Beszivárogva a falakon belülre. Nézelődni, telefonon koordinátákat egyeztetni. Folyton mozgásban, haladó alakzatban lenni. Várni az alkalmat, miközben még többen és többen érkeznek. Hogy elegen legyenek. S ha eljő az általuk áhított pillanat, akkor ama bizonyos kürtszóra a kellő számú harcos egyszerre fogja kirántani fegyverét, és az ostromlottakat majd bezavarják az épületekbe. Az övék lesz immáron a tér.
Az övék lesz?
Tulajdon képen már most is az övék. Itt Magyarkanizsán, amott Horgoson, Szabadkán, de Szegeden, sőt Budapesten a Keleti pályaudvarnál is otthon érzik magukat. Királyhalmán a katolikus temető keresztjein száradnak a gatyáik, a zoknijaik. Egyre erőszakosabbak. Magabiztosak. Az idő a szövetségesük. Vonuló csapataik nyomán a szeméthegyeket a döglegyek lepik, és nincs, nem akad sehol egy Bornemissza Gergely, aki szembe merne szállni velük, aki móresre tanítaná őket.
Buda megint elveszni látszik. Mi, magyarok ezt ugyan nem néznénk jó szemmel, zárnánk a kapukat. De amikor a brüsszeli üvegpalota tele van dirigáló Hegedűs hadnagyokkal, sőt a várfalainkon belüli elárulóinkra sem szabad meszet löttyintenünk, nem tehetünk mást, mint bizakodunk, hogy eljő Dobó István ideje, s rend lesz végre megint.
Ahogy a helyzet alakul, nem is oly sokára elérkezik az az idő. Nyulak helyett Dobó oroszlánjainak az ideje.
Onnét tudom ezt bizonyosan, hogy visszájára fordult a történet. Nem úgy van, mint régen, Eger várfalainál.
Most az ostromló hadak mutattak föl fekete koporsót.
Európának.
Abba a sötét *** beleraktak mindent, amit ez a kontinens, ez a civilizáció Homérosztól Erasmuson keresztül Weöres Sándorig jelentett.
Hogy miként lehet kettőezer-ötszáz év műveltségét, szellemiségét, az összes vívmányát kiiktatni, idézőjelbe téve kiradírozni: nem tudom. Mindenesetre lehetséges. Ha másképpen nem, hát csákánnyal szétverve, mint a babilóniai szobrokkal, domborművekkel, muzeális értékekkel teszik, vagy ahogy kamerák előtt dinamittal robbantják föl az ókorból visszamaradt, még az akkori barbár hódítók által is megkímélt templomokat. Megáll az ész.
Ettől már csak az a fölfoghatatlanabb ha ezeknek valaki önként ajtót nyit. Ha még segíti is őket.
Olyan ez, mintha a második világháború végén szülőföldünkre szabaduló Vörös Hadsereg kegyetlenkedéseit valaki úgy magyarázná, hogy:
- Szegény szovjet kiskatonák! Hónapok óta harcolnak! Sose volt karórájuk! Asszonyt is régen láttak, szűzlányt meg tán még sohasem! Adjuk meg hát nekik, ami a jussuk! – mondaná a sok jogvédő. És nem ég a képük a szégyentől. Inkább fasisztának bélyegeznek mindenkit, aki szavát emeli a gyalázat ellen. Pont, mint manapság kijár a náci, rasszista, xenofób címke, ha nem ölbe tett kézzel tűröd, hogy lelakják a környezetedet, belemásszanak a képedbe, az életedbe. Ha van benned annyi öntudat, hogy az igazság nevében hangodat mered hallatni. Ha Dobó István fohászát, esküjét tartod követendőnek, nem Hegedűs hadnagy megalkuvását, vagy a Fenséges Bécs (Brüsszel) ígéreteit, hazudozását.
Károgó varjak minden ostromkor akadnak. Kibicelnek. Harcos amazonok írnak, kommentálgatnak. Többnyire olyanok, akiknek kutyájuk-macskájuk nem lévén, meddő unalmukban jótékonykodnának. Névről tudom őket: Athos, Porthos, Aramis. Az öreg, a nagyhangú, meg az ájtatos. Már a félszemű Jumurdzsák is jó lenne nekik.
Tartja a mondás: vakok között félszemű a király.
És ugye ezek a szegény menekültek már meg öltek egy kamionsofőrt Calais bejáratánál és kifosztották.. Pedig bizonyára ő is a megélhetéséért dolgozott!
És még van egy jó hírem a liberális emberbarátoknak:
Több mint százezer (!) menekült készül átjönni Afrikából még az ősz beköszönte előtt! Úgyhogy lesz bőven alkalom jótékonykodni és befogadni otthonukba szegényeket... :wink:
bakossandor
 
Hozzászólások: 286
Csatlakozott: 2011 szept. 04 19:19

Re: Országos politika

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2015 szept. 27 19:46

EZ AZ AMIKOR KÉZ KEZET MOS !
Vida Ildikó állást kapott a Simicska-birodalomban.
A NAV korábbi elnöke felügyelőbizottsági tag lett a Simicska-Nyerges oligarchaduó agrárbirodalmának központi cégében, a Mezort Zrt.-ben.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal éléről nemrég lemondott Vida Ildikót még az első Orbán-kormány idején Simicska Lajos vitte magával az akkor még APEH-nek hívott adóhivatalba elnökhelyettesének, előtte pedig a Mahir-birodalomba vonta be.
A Mezort Zrt. az egész Északnyugat-Dunántúlra kiterjedő Simicska-féle agrárérdekeltségeket fogja össze, így a Sárvári Mezőgazdasági Zrt.-t, a Szombathelyi Tangazdaság Zrt.-t és a Lajta-Hanság Mezőgazdasági Zrt.-t. A három egykori állami gazdaságban összesen több mint 18 ezer hektáron termesztenek növényeket, de jelentős az állatállomány is, a mérlegben 4770 tehénről és 30 ezer hízósertésről adtak számot. A Mezort tavaly 1,7 milliárd forint árbevételt és 98 millió adózott eredményt mutatott ki, a tulajdonosoknak pedig102 millió osztalékot fizetett. A konszolidált mérleg alapján a saját tőke 16,7 milliárd, az árbevétel 9,8 milliárd, a nyereség pedig 1,6 milliárd volt.
A Mezort felügyelőbizottságában egyébként korábban is akadt illusztris személy: Tarlós István jelenlegi főpolgármester 2009 végéig ült az ellenőrző testületben.
A Mezort körüli ügyekről korábbi cikkeinkből tudhat meg további részleteket.
A HVG internetes oldalán jelent meg tegnap a hír, ez a mai felső vezetői erkölcs.
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: Országos politika

HozzászólásSzerző: nico » 2016 aug. 03 19:25

A REKLÁM HELYE!

A "népszava" írja:


"Varju hibázott" - Volt miniszter árulta el a DK-s alelnököt"

"A Direkt36 azután kezdett kutakodni a politikus után, hogy Lamperth Mónika volt belügyminiszter Varju a panzióját reklámozó posztja alá azt írta: „Lacikám, nem láttam a vagyonbevallásodban ezt a kis pecót”. A jelenlegi XV. kerület jegyző azóta elnézést kért a "viccért", ami a cikk szerint nagyon rosszul esett Varjunak."

... klaviatúra volt a keze ügyében!
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico
 
Hozzászólások: 2163
Csatlakozott: 2006 nov. 23 15:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)

Re: Országos politika

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2016 aug. 09 21:30

MATEMATIKAILAG HA SZÁMOLUNK AKKOR NINCS VALÓSÁGOS MEGTAKARÍTÁS.
A 2011, a 2012, a 2013 években amikor a gáz világpiaci ára már alacsony volt ( 2010 év végétől)
három év alatt megkopasztották a fogyasztókat, nem adott semmit a nagy rezsicsökkentés, mi
több mai napig többet szednek be mint a világpiaci ár azt indokolná.
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Előző

Vissza: KözéletKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron