Hajdu LÁSZLÓ írta:TEMPLOM FELÚJÍTÁSOK A HAJDU LÁSZLÓ VEZETTE KERÜLETI SZOLGÁLAT ALATT, 14 évről beszélünk!
Egy alapelv, nem tettünk különbséget a felekezeti hova tartozás alapján. A műszaki indokoltság jelenthetett differenciát.
A szolgálatom alatt sok helyi plébános és lelkész munkáját volt módomban segíteni. Ők döntöttek, hogy a templom sürgősebb,
vagy egy közösségi ház építése, altemplom létesítése, urna temető kialakítása, a torony javítás, új harang gyártása, vagy
műemléki nagy értéket jelentő csillárok egyedi legyártása, esetleg új orgona, avagy orgona javítás, leginkább pedig hitélethez
termek és vizes blokkok kialakítása.
Összesen - egy jobb forinttal számolva, évente eltérő inflációt nem számítva - mai értéken a 14 év alatt a kerületi gyülekezetek
(Újpalota 120 millió Ft-os ingatlant nem számítva!) 307 millió Ft kerületi fejlesztési, felújítási, karbantartási és működési célú
támogatást kaptak!
Tudom részletezni.
Ha igényled akkor gyülekezetenként végig megyek és nagy meglepetés fog érni!
Nem számoltam mintegy 60 millió Ft-ot amit a városüzemeltetés költség soron számoltunk el, de egyértelműen a templomaink
környezetének szépítését és értékük megóvását jelentették.
A Bors villa visszaadása az én feladatom volt. Csak erre a villára 7,5 millió Ft-ot adtunk (ebből 5 milliót a villa felújítás részletes terveinek
az elkészítésére!), nem is értem a vitát, hogy nincs hasznosítási tervük, hiszen megvan terveztetve!!
A Pestújhelyi téri templomra többször is költöttünk. Az urnatemető kialakítása volt az egyik fő kérés, a másik a parókia, illetve a teljes
pince oktatótermekké alakítása. De a templom környezetében lévő díszburkolat, dísz járdák kiképzését több száz négyzetmétert a XV. ker.
Önkormányzat finanszírozta.
Stb.
REMÉLEM ÉRTHETŐ AZ AMIT ÉN ÍRTAM.
NEM akarom ismételgetni, ám ezek tények.
EZ A HOZZÁSZÓLÁSOD NEM VÁLTOZTAT A KERÜLETI TÉNYEKEN.
Nem ismerem azt a témát, de nekem elegendő, ha a kerületünkben történtekkel tisztában vagyok.
http://www.hajdu15.hu