Mielött nagyon belemennék, szükségesnek tartom, hogy reagáljak Jegyző Úr 2005.07.05-ei bejegyzésére. Idézem: " A polgármesteri nyilatkozat helytálló, a városfejlesztési koncepció, amely nekünk van, az egy ÁRT-hez kapcsolódó dokumentáció, de az általunk követett irány a Fővárosi koncepció (ennek a kerület is része)mentén alakul, hisz a Fővárosi építési keretszabályzat, a Fővárosi településszerkezeti terv és végül a Főváros által jóváhagyandó kerületi szabályozási terv az, amelyek szoros egymásraépülés szerint határozzák meg mozgásterét"
Nos, nagyon nehéz erre a korántsem kiragadott (hiszen egy konkrét kérdésre adott konkrét válasz) mondatra reagálni. Azért megpróbálom:
- bákitől, aki a fórumban jelen van, teljesen természetes, hogy sokszor gyorsan, adott esetben akár érzelmektől fűtött módon ír, nem biztos,hogy a pontos nyelvtani, vagy mondattani helyességgel. Ezen felmentés alá azonban nem esik a jogvégzett JEGYZŐ!
- az, hogy az ÁRT kifejezés gyakorlatilag 1998 óta nem létezik, nem kell mindenkinek tudni. Kivéve a jogvégzett JEGYZŐ-nek!
- általunk követett irány a Fővárosi koncepció (sic.)mentén alakul (lásd: elenkezőleg BZÁ összes észrevételét)
- a "főváros által jóváhagyandó kerületi szabályozási terv", szó szerint ezt olvasom.
Van egy határ, amikor az ész megáll. Ezt ugyanis a JEGYZŐ írta!
Írásom célja azonban nem csak ez.
Nagyon, de nagyon nem értek egyet sem Novák Ágnessel, sem figyelővel, hogy reagáltak, pláne ebben a stílusban reagáltak Balázs Krisztián írására. (Azt hiszem, hogy írásaitokra történő reakciók ezt meg is magyarázzák)
Amikor az első bejegyzést olvastam, úgy gondoltam, az írásra két féle képpen lehet válaszolni: sehogy, vagy ugyanabban a stílusban. Ti a szakmai válasz lehetetlenségét választottátok, ennek láthatjátok az eredményét.
Én most ráérek.
Tisztel Balázs Krisztián!
Érdeklődéssel, de egyben meglepődve olvasom írásait a fórumban. Nem minden (főleg nem a kiemelkedően ostoba) észrevételére szeretnék reagálni, hanem az Ön stílusához hasonlóan inkább csak kérdéseket tennék fel önnek (bár a tapasztalat az, hogy ezek egy részére kicsit túlérzékenyen reagál)
"Ott voltam az ominózus (igy!) testületi ülésen, ahol a döntés megszületett és láttam a szabályozási tervet is, melyet megismertem értelmeztem"
Ez - komolyan mondom - nagyon, de nagyon dícséretes. Ott volt ezen, a Városrészközpont jövőjét alapjaiban meghatározó Képviselő-testületi ülésen? Rákospalota és Pestúlyhely aktív lokálpatriótái, a KSZT kapcsán gyakran megszólaló civil szervezetek képviselői, kerületi szakemberek, 850 aláíró lakó, ezek mind nem voltak ott, Ön azonban igen. Ezek után Ön az első számú lokálpatrióta! Későbbi válasza a lakóhelyét firtató kérdésre: (2005. 07.09) " Ahhoz,hogy hol lakom, semmi köze!"
A buszokról érkező kiváncsi tekintetek, amelyek a kertes házakban élők mindennapi életét fürkészi, mint városrendezési szempont! Ha valaki nem így gondolja, adja vissza a diplomáját! (Na többek között ezért sem szabadott volna válaszolni!!!)
Az ingatlanforgalmi fejtegetés annyira nevetséges,hogy nem is érdemes rá válaszoni, (gondolom az én szakértői papírjaim abba a kategóriába tartozik, mely szerint "a papírok nem sokat érnek, ha valakinek elvakult, csőlátású gondolkodásmódja (na ezt fejtsük meg) van"
(Érdekes én a barak-barakk dolgot megbocsájtom: elírta, hát elírta. Azt, hogy nem tudja, hogy mit jelent hát nem tudja, de az, hogy ezt még fokozza is...)
- a derékszög meg a lakosok, az még hagyján, "de ez adó és JUTALÉK (így)" bevételt jelent az államnak, amely bevételekből finanszírozták a mi diplománkat. ( Kiszámoltam: szerencsés módon 1997 óta van szélessávú internethozzáférésem (nem ilyen széles mint most, de az akkori korhoz képest széles)) Garantáltan ez a legnagyobb baromság amit ezen idő alatt valaha is olvastam!
Több dologra korábban már reagáltak (megimétlem: nem kellett volna), így egy megjegyzésem maradt:
nem akarok a névhasonlóság alapján következtetéseket levonni, azonban a stílus mintha ismerős lenne...